Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=2]W Kielcach jest takie piękne psisko, chyba ma coś ze sznaucera.
Jest na ogólnym wątku kieleckim:

http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-%C5%9Bwi%C4%99tokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-PRZEKA%C5%BB-1-PSOM-Z-KIELC-info-str.1

Kontakt w jego sprawie z ewab.

Ben
- [FONT=Verdana]duży pies, błąkał się w okolicach zalewu pod Kielcami.[/FONT][FONT=Verdana]
Leżał tuż nad zalewem, blisko wody. Brakowało mu sił, aby przejść do cienia. Leżał w pełnym słońcu.
Został przewieziony do lecznicy w Kielcach, gdzie jest diagnozowany.
Jest starszym psiakiem - może mieć ok. 10 lat.
Miał ponad 40 st. gorączki, nie był w stanie stanąć na łapach, o chodzeniu nie mówiąc.
Jest bardzo dużym psem, pomimo, że to skóra i kości waży 35 kg.
[/FONT][FONT=Verdana]Na plecach ma ranę, po bokach, na żebrach wyczuwalne guzy wielkości śliwki.
[/FONT][FONT=Verdana]Dostał antybiotyk, steryd, witaminy i wzmacniające preparaty. Pobrana została krew do badań.
[/FONT] [FONT=Verdana]Ben zachowuje się bez cienia agresji.
Nie ma go gdzie umieścić po zabraniu z lecznicy!
Pilnie potrzebuje DT.[/FONT]

[FONT=Verdana]
kontakt:
[email protected], tel. 600 047392
[/FONT]

[FONT=Tahoma]
[/FONT]

http://img442.imageshack.us/img442/2181/aimgp8080.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/9233/1001832x.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/3221/1001827e.jpg

Posted

27/04/10

Pojawiła się na podstarachowickiej wsi ok.10 dni temu.
Sunia bardzo zaniedbana, widać, że od dawna pozbawiona opieki człowieka.
Nie wiadomo skąd się nagle znalazła na skraju wsi(pewnie ktoś wyrzucił z samochodu)bo na widok otwartych drzwi od samochodu od razu pakuje się do środka. Jest niesamowicie przyjazna i ufna, zna podstawowe komendy, ze względu na swoją łagodność nie ma narazie sprzeciwu mieszkańców i sunia może przebywać na pustej działce ale oczywiście to nie może być jej dom. Biorą ją pod opiekę , będzie zaszczepiona i wysterylizowana(jeszcze nie zdążyłam- nawet nasz wet się nie wyrabia)

SABA- ok.4 lata

28/04/10

Saba już dzisiaj zaszczepiona ,sterylka za dwa tygodnie (gmina pokrywa koszty). Wet stwierdził definitywnie ,że jest bardzo w typie sznaucer olbrzymi,ma ok.4 lat,strasznie zaniedbana sierść i na skórze łupież gigant. Po za tym większych problemów zdrowotnych nie wykrył.
Jest niesamowicie zdyscyplinowana,zero stresu w podróży i podzczas wizyty w gabinecie,pieknie chodzi na smyczy i komletnie nie reaguje na inne zwierzęta. Normalnie ideał pod względem charakteru.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Napisałam.;)
I zaprosiłam na dogo, i na ten wątek też.

no to napisałyśmy we dwie :lol:

a mrs.ka Saba gdzie przebywa? jest bezpieczna? jaki kontakt podać? ma jakś wątek czy coś?

Posted

Nic nie szkodzi.Od przybytku ... Kobieta zastanowi się nad problemem.Może ma najlepsze chęci, ale nie zdaje sobie sprawy, jakie pułapki czekają na jej sukę. A jak napisałyśmy we dwie, to znaczy, że jest coś na rzeczy.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Nic nie szkodzi.Od przybytku ... Kobieta zastanowi się nad problemem.Może ma najlepsze chęci, ale nie zdaje sobie sprawy, jakie pułapki czekają na jej sukę. A jak napisałyśmy we dwie, to znaczy, że jest coś na rzeczy.

Pani bardzo zalezy na suni - dostałam odp. że jest szansa, że ktoś z rodziny niunię weźmie, a jak nie to rozważy sterylizację

Posted

malawaszka napisał(a):

a mrs.ka Saba gdzie przebywa? jest bezpieczna? jaki kontakt podać? ma jakś wątek czy coś?

Saba przebywa na ogrodzonej działce, niedaleko mojego domu(okolice Starachowic),także mam ją cały czas "na oku",jest bezpieczna i karmiona . Nie ma osobnego wątku,jest na ogólnym starachowickim http://www.dogomania.pl/threads/135846-STARACHOWICE-bezdomne-porzucone-niechciane-potrzebujące-pomocy-i-domów.
Kontakt ze mną 501222605

Posted

malawaszka napisał(a):
Pani bardzo zalezy na suni - dostałam odp. że jest szansa, że ktoś z rodziny niunię weźmie, a jak nie to rozważy sterylizację

Szanowni,
dziękuję za Waszą troskę, za wyczulenie mojej uwagi na szeroko zakrojoną ludzką podłość. Nie jestem osobą naiwną ale wiecie jak to jest...jeśli się nie ma tak makabrycznych doświadczeń, nie sposób sobie nawet wyobrazić jak ludzie potrafią być obłudni.
Obecnie wycofałam większość ogłoszeń, jestem szczerze przerażona.
Spośród maili, które dostała sensowny był jeden:
Pani z Otwocka z domem, ogródkiem i 6 msc Goldenkiem chciałaby się mała zaopiekować, Stich mieszkałaby w domu ale miałaby też gdzie pobiegać i z kim się bawić.
I wówczas tak jak radzicie przeprowadzę zabieg - nie zaryzykuję takiego horroru.

Jeśli pojedzie do mojej rodziny będę o nią spokojna i co najważniejsze będziemy mogły ją często widywać, ale trafi do bloku...i 8 godzin dziennie będzie spędzała sama.

Pewnie przynudzam ale ciężko mi strasznie...po spotkaniu z tą Panią napiszę jak ją czuję i co postanowiłam.

Obiecuję być czujna.

Jeszcze raz szczerze dziękuję.

Wiola

Posted

Witamy Panią bardzo serdecznie na forum.;).Prosimy z nami pozostać na dłużej i pozwolić wciągnąć się do pomocy dla zwierząt.Cieszę się, że wzięła sobie Pani do serca mail mój i malawaszki.
Mamy nadzieję, że poradzi Pani sobie ze znalezieniem domku dla ślicznoty.Jeśli nie - myślę, że dziewczyny pomogą w przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej we wspomnianym przez Panią domu.:lol:

Posted

Witam :)
Jasne że zostaję, zostaniemy obie z córką ;). Wasza wiedza i silne wsparcie bardzo wiele dla mnie znaczą, mam nadzieję, że mnie również uda się pomóc a na pewno spróbuję :). Będziemy w kontakcie, napiszę jutro jak sprawa się mają.

Posted

malawaszka napisał(a):
dzięki - a ona jest olbrzymka czy srednia?

w/g weta olbrzymka,ma jakieś 6ocm w kłębie
dzisiaj poobcinałam jej dredy więc teraz ma wygląd ... ??? ...śmieszny bardzo:evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
mrs.ka masz zdjątka? tylko plizzzz nie z góry robione :oops:

jutro porobię z dołu ;) mogą być z dzieckiem bo nie mam zbyt fotogienicznych statystów tutaj na wsi :evil_lol:

Posted

SANTI - piękny kudłacz, nie jest sznaucerem, ale tak został obcięty - mnie się bardziej podoba jako kudłacz, ale mam nadzieję, że dzięki obcięciu ktoś się w nim zakocha :)
wiek około 2-3 lata
wielkość średnia
charakter...boi się smyczy, idealny do domu z ogródkiem. łagodny dla ludzi, zwierząt..no w ogóle wszystkiego co się rusza. Zywiołowy fajny psiak.
kontakt ze schroniskiem w uciechowie 510 433 322

santi przed

po

Posted

Mamy w Ostrowie takiego szczylka. Jest to sunia. Ma dopiero 4 tyg, za około tydzień będzie zaszczepiona i gotowa do adopcji. Razem z siostrą została porzucona w kartonie. Taka trochę sznaucerkowata, chociaż jej siostra jest krótko włosa i czekoladowa, tak więc co z niej wyrośnie będzie zagadką.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us