Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

zaraz napisze do wolontariuszy zeby foty porobili :D
A jeśli chodzi o te dwie to są prawie identyczne z wyglądu i wieku , moze nawet to siostry są :)

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj dostałam wspaniałe wiadomości: Ramzes już wykastrowany, i od razu został zarezerwowany, czekamy az zagoi mu się ranka i od razu śmiga do nowego domku :multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Frida to średniej wielkości sznaucerka o bardzo puszystej sierści.
Bardzo młodziutka,trafiła do nas dość niedawno. Przemiła i przekochana.
Frida jest wysterylizowana,posiada mikroczip, 2 szczepienia oraz aktualną książeczkę zdrowia.
NIESTETY FRIDA JEST NADAL DO ADOPCJI, PAN OKAZAŁ SIĘ BYĆ BARDZO NIEODPOWIEDZIALNĄ OSOBĄ I SAM NAWET NIE ODDZWONIŁ, ŻE REZYGNUJE Z FRIDY....
NADAL CZEKA NA DOMEK !!!!!!!!!!!

zabralismy ja z przytuliska w głownie
wysterylizowana bardzo kochana sunia zgadza sie z pieskami
koszty adopcyjne 150 zł
506761221
prosze o alegro

Posted

:angryy: to pewnie ten co pisał do mnie o Fridę :placz: ależ się zmieniła - o ile to ta sama suka?

a czemu zabraliście ją z Głowna?

allegro niestety nie mogę zrobić bo już mam ponad 150 zł rachunek i nie dam rady więcej :( ale Wy jako Fundacja możecie założyć swoje konto na allegro - fundacyjne i wtedy jesteście zwolnieni z tych opłat za wystawianie!

Posted

ja mam medorowe konto ale tez płace za aukcje nie zwolnili nas z opłat
tak to jest frida
zabralismy ja i niebieskooka sunie
bo p zosia prosiła nas bysmy cos wzieli maja juz 90 psow i małe boksy
zreszta mysmy dopiero sunie u siebie wysterylizowali bo p zosia nie miała pieniedzy na sterylki
i gdyby nie nasza pomoc obie suczki czekały by na w głownie na adopcje
niby pytał p o fide z nowego sacza kazał nam ja zarezerwowac a jak wczoraj zadzwoniłam okazało sie ze rezygnuje podejrzewam ze ze wzgledu na koszty adopcyjne
wstaw fride na swoja strone ok

Posted

Fundacja Medor napisał(a):
ja mam medorowe konto ale tez płace za aukcje nie zwolnili nas z opłat

dlaczego nie zwolnili? Wystaczy przedstawić kopie wpisu do KRS i oświadczenie z banku dot. właściciela nr konta, przynajmniej tak mnie poinformowała obsługa klienta Allegro;)

Posted

W przytulisku w Boguszycach panują tragiczne warunki. Psy są chore, rozmnażają się i przebywają w wielkich watachach. Dziś znalazłam tak takiego psa - jak dla mnie bardzo sznaucerowatego:

Tak wyglądał najpierw:

A tak po jakimś czasie:

Psiak ma na imie Hipcio wg pani Janeczki i Fifek wg pani Krystyny. Ja tam wole Hipcio - bo jest bardziej odlotowe. Pies na początku bardzi się mnie bał, szczerzył zęby. Musiał dostać znieczulenie do strzyżenia. Ale potem był taki kochaniutki, że szok:

Hipcio ma maksymalnie 3 lata. Jest podobno nie lubiany przez inne psy i często atakowany. Jest wykastrowany. Zagubiony i wylękniony życiem jakie go spotkało. Błagam - niech mu ktoś da szansę!

Tu wątek akcji w Boguszycach: http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-ostatniej-szansy-pomoc-wciaz-potrzebna-131337/

Posted

W schronisku w Sosnowcu jest taki śliczny sznaucerek. Błagam pomóżcie

boks: 9
numer: 55/301/2009
miasto: Sosnowiec

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:
znajda, drobniutki, milutki piesek w typie kanapowego przytulaka, który z pewnością nada się do większości domów głównie ze względu na niewielkie gabaryty i spokojny, przemiły charakter, piesek dramatycznie domaga się kontaktu i rozczulająco wciska mordkę przez kraty, bardzo cieszy się na widok odwiedzających - jakby świadom że to potencjalni nowi właściciele, będzie potrzebował dobrego domu gdzie będzie mógł do woli oddawać się radosnym zabawom- coś co sznaucery bardzo lubią, piesek toleruje inne psy (o ile nie wchodzą mu na głowę), w stosunku do ludzi jest spokojny, jest niewielki- ma ok. 35 cm w kłębie, sierść ma czarną, podpalaną, szorstkowłosą, jak każdy sznaucer- będzie wymagał pielęgnacji sierści, uszy klapnięte

Schronisko w Sosnowcu

Posted

W Radomiu na domu tymczasowym jest sznupcia mini - ok 2 letnia, zgadza się z innymi psami i kotami, łagodna, grzeczna, bezproblemowa

Kontakt na razie do mnie bo nie wiem jaki dać
[email protected]
608 46 46 83

straszny wysyp miniaturek :-( cholerne pseudohodowle, produkcja masowa :angryy::angryy::angryy:

Posted

Imię: Shrek
Opis: psiak średniej rasy. Jest szorstkowłosy - czarno-podpalany, prawdopodobnie mieszaniec sznaucera sredniego. Z uosobienia łagodny i przyjacielski. Jest bardzo żwawy, lubi po kimś skakać - tylko po to, aby doprosić się pieszczot. Dobrze zgadza się z innymi psami. Ogółem nie ma z nim żadnych problemów. Bardzo lubi biegać, więc potrzebuje ruchu. Dobry byłby dla niego dom, gdzie mógłby się wylatać. Ze względu na swój charakter, będzie dobry dla dziecka.

Edit:

Shrekuś już w domciu !!:multi::multi::multi::multi:

Posted

DWIE średniaczki w schronisku w Wielkopolsce

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-sznaucerki-srednie-maja-miala-juz-2-wlascicieli-tina-dzieciak-141043/[/url]

Maja - skrzywdzona, zdradzona... :-(
[COLOR=Red][COLOR=Black]
[IMG]http://images41.fotosik.pl/149/93f6e664273f5fdamed.jpg[/IMG]

i Tinka dzieciak jeszcze
[/COLOR][/COLOR][COLOR=Red][COLOR=Black]
[IMG]http://images37.fotosik.pl/149/27608a6d12149ae1med.jpg[/IMG][/COLOR][/COLOR]

Posted

ASTERIX, nr 739

numer: 739
numer chip: 953000005132419
imię: Asterix
wielkość: srednia
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2009-06-26
kwarantanna do 2009-07-10
przebywa w boksie: kwarantanna

opis: Asterix to 8 miesięczny szczeniak. Jest przesympatyczny, kontaktowy, a tym co go wyróżnia są piękne niebieskie oczy. Asterix to jeszcze psi dzieciak, świetnie sprawdziłby się w domu z dziećmi, jako towarzysz zabaw i spacerów. Polecamy tego uroczego, miłego psiaczka.