malawaszka Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 [quote name='Bakteria']Pytam się dlatego, że znalazłam ogłoszenie o zaginionym sznaucerku, wysłałam już meila żeby sprawdzili czy to nie ich jeśli tamten się nie znalazł... TU jest to ogłoszenie, wydaje mi sie, że jest baaardzo podobny, uszy ma np. identyczne. Zaginął na początku grudnia, błąkałby się prawie 2 miesiące.. Jeśli okaże się, że to nie Odi z ogłoszenia to po kwarantannie tego Kichusia wyprowadzimy, porobimy lepsze fotki a potem machnę ci meila z jakimś dokładniejszym opisem... o jego charakterku itd. no ciekawe co z tego wyniknie - Odi wygląda na ciemniejszego, ale zdjęcia czasem kłamią - czekam na wieści :kciuki: Quote
alina71 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Prosze na priv nr konta postaram się coś wysłać na Doris a koszulki to są te co na miau? bo jedną kupiłam dla syna Quote
saJo Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Podczas ostatnich mrozow do kolegi przyblakala sie suczka, w typie sznaucera, ok 40 cm wzrostu. Mloda, zdaniem kolegi ma ok roku, ale on koniarz Do poznanych ludzi przyjazna, do obcych trudno okreslic. Za plotem szczeka, ale za brame nie wybiega, boi sie. Z psem sasiada sie bawi. Kolega nie moze jej zatrzymac, duzo czasu spedza poza domem i czesto wyjezdza. Lubi wolowe penisy W czwartek jade ich odwiedzic, wtedy postaram sie napisac o niej cos wiecej. Suczka przebywa w Ilawie (70 km od Olsztyna) ale mysle ze bez problemu daloby sie ja dowiezc w okolice Wawy, bo kolega czesto kursuje na tej trasie. Oto fotka sprzed kapieli. Quote
malawaszka Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 kurcze ale piękności!!!! czy może tam zostać do czasu znalezienia nowego domku? albo starego? sprawdzał czy ma tatuaż? to sznaucerka średnia - może mieć w uchu albo w pachwinie znalazłam takie coś - jest zdjęcie, uszka sterczą bo tam miała ogolone, ale jak są zarosnięte to mogą leżeć: http://www.petworld.pl/ogloszenie/zaginione/zaginela-sznaucerka-pieprz-i-sol-w-warszawie/652 niech spróbuje zawołać ją Figa Quote
saJo Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Na pewno nie wywali jej na ulice ani do schroniska, ale jednak jest dla niego dosc duzym problemem. O tatuarz zupelnie zapomnialam sie spytac :oops: ale przy kapieli nic nie zauwazyl. PS. strona sie nie otwiera. Quote
malawaszka Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 z tego ogłoszenia sunia się znalazła więc to nie ta Quote
saJo Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Czy ktos moglby ja oglosic na jakims forum sznaucerow itp? Ja niestety czasowo nie bardzo jestem w stanie. Quote
malawaszka Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 ja ja poogłaszam, tylko dowiedz się czy ma tatuaż bo może obyś się bez szukania domu - może ktoś jej szuka, a nie ma dostępu do netu Quote
saJo Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Kazalam koledze sprawdzic. Nic sie nie odzywal, co znaczy ze nie znalazl. Osobiscie suke bede widziala w czwartek. Wtedy napisze o niej wiecej. Quote
Bakteria Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Okazało się, że piesek z Białegostoku to jednak nie Odi z ogłoszenia... Oprócz niego w schronisku także śliczna suczka do adopcji, też w typie sznupka, do adopcji po kastracji. Jeszcze na kwarantannie. Quote
malawaszka Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 a Kika ma krótkie łapki czy tak zdjęcia są zrobione? Quote
Bakteria Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 ma krótkie, bo jest malutka zdjęcie jest nieproporcjonalne- wygląda na nim jamnikowato, a jest raczej taką kwadratową kuleczką z proporcjonalnymi nóżkami Quote
lolka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 witam w schroo w dłuzynie niedaleko zgorzelca jest taki oto ancymon......niestety zdjęcia dość kiepskie i nie oddają jego rzeczywistej urody, postury kształtu uszu i wielkości mam wrażenie i nie tylko ja że to sznaucer olbrzymi, tylko ten ogon nieco nas zmylił(długi) ....pies ma sierść przetkana siwymi kłaczkami więc nie jest juz najmłodszy(to znowu moje gdybanie:roll:) jest bardzo łagodny i nam niestety juz gasnie z rozpaczy to taka wielka ciapa nikt sie po niego nie zgłosił a poniewaz został znaleziony blisko czeskiej granicy wiec i tamtejsze słuzby zostały powiadomione......niestety echo może ktos go jednak pokocha:roll: Quote
saJo Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Suczka jedzie jutro poznac swoj nowy dom w Ciechocinku. Trzymajcie kciuki, aby tam juz zostala na stale. Quote
malawaszka Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 cieszę się, że się dogadałyście i trzymam :kciuki: żeby to był TEN domek :loveu: Quote
malawaszka Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 :multi:cudnie!!!!! bardzo się cieszę :loveu: Quote
AMIGA Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Oby wszystkie zakończenia były takie szczęśliwe :loveu::multi: Quote
kingula Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Na Paluchu wypatrzylam wczoraj takie cudo Psinka strasznie sie trzesla, zobaczcie w jakim kontenerku mieszka :shake: nie zapamietalam plci :placz:ale wydaje mi sie, ze to sunia. Quote
amalena Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Bardzo pilne!!! PrzeczytaŁam w wyborczej z 30 stycznia dodatek: ZaginĄŁ biaŁy sznaucer miniatura w rudzie ŚlĄskiej. Ma tatuaŻ i czerwonĄ obroŻĘ. ByŁ w trakcie leczenia. Nagroda. Tel. 0697 532 728 Quote
AMIGA Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Czy to możliwe, żeby z Rudy Śląskiej pies trafił az na Paluch!! ????? Quote
kingula Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Oczywiscie, ze mozliwe. Tylko nie pamietam plci pieska. Zaraz poszukam na str.Palucha info Quote
kingula Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nie wiem czy to moze byc ten pies :roll: Quote
malawaszka Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 dzwoniłam do tej Pani co szuka sznaucerka - psiak jej zaginał we wrzesniu już, ma ogonek, jest młodziutki - niecałe 2 latka; kingula czy możesz sprawdzić czy ten psiaczek na Paluchu ma Tatuaż w pachwinie - zielonego koloru Quote
Recommended Posts