Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bakteria']Pytam się dlatego, że znalazłam ogłoszenie o zaginionym sznaucerku, wysłałam już meila żeby sprawdzili czy to nie ich jeśli tamten się nie znalazł... TU jest to ogłoszenie, wydaje mi sie, że jest baaardzo podobny, uszy ma np. identyczne. Zaginął na początku grudnia, błąkałby się prawie 2 miesiące..

Jeśli okaże się, że to nie Odi z ogłoszenia to po kwarantannie tego Kichusia wyprowadzimy, porobimy lepsze fotki a potem machnę ci meila z jakimś dokładniejszym opisem... o jego charakterku itd.

no ciekawe co z tego wyniknie - Odi wygląda na ciemniejszego, ale zdjęcia czasem kłamią - czekam na wieści :kciuki:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podczas ostatnich mrozow do kolegi przyblakala sie suczka, w typie sznaucera, ok 40 cm wzrostu. Mloda, zdaniem kolegi ma ok roku, ale on koniarz Do poznanych ludzi przyjazna, do obcych trudno okreslic. Za plotem szczeka, ale za brame nie wybiega, boi sie. Z psem sasiada sie bawi. Kolega nie moze jej zatrzymac, duzo czasu spedza poza domem i czesto wyjezdza.
Lubi wolowe penisy
W czwartek jade ich odwiedzic, wtedy postaram sie napisac o niej cos wiecej. Suczka przebywa w Ilawie (70 km od Olsztyna) ale mysle ze bez problemu daloby sie ja dowiezc w okolice Wawy, bo kolega czesto kursuje na tej trasie.
Oto fotka sprzed kapieli.

Posted

kurcze ale piękności!!!! czy może tam zostać do czasu znalezienia nowego domku? albo starego? sprawdzał czy ma tatuaż? to sznaucerka średnia - może mieć w uchu albo w pachwinie

znalazłam takie coś - jest zdjęcie, uszka sterczą bo tam miała ogolone, ale jak są zarosnięte to mogą leżeć:
http://www.petworld.pl/ogloszenie/zaginione/zaginela-sznaucerka-pieprz-i-sol-w-warszawie/652

niech spróbuje zawołać ją Figa

Posted

Na pewno nie wywali jej na ulice ani do schroniska, ale jednak jest dla niego dosc duzym problemem. O tatuarz zupelnie zapomnialam sie spytac :oops: ale przy kapieli nic nie zauwazyl.

PS. strona sie nie otwiera.

Posted

Okazało się, że piesek z Białegostoku to jednak nie Odi z ogłoszenia... Oprócz niego w schronisku także śliczna suczka do adopcji, też w typie sznupka, do adopcji po kastracji. Jeszcze na kwarantannie.

Posted

witam
w schroo w dłuzynie niedaleko zgorzelca jest taki oto ancymon......niestety zdjęcia dość kiepskie i nie oddają jego rzeczywistej urody, postury kształtu uszu i wielkości
mam wrażenie i nie tylko ja że to sznaucer olbrzymi, tylko ten ogon nieco nas zmylił(długi) ....pies ma sierść przetkana siwymi kłaczkami więc nie jest juz najmłodszy(to znowu moje gdybanie:roll:)
jest bardzo łagodny i nam niestety juz gasnie z rozpaczy
to taka wielka ciapa
nikt sie po niego nie zgłosił a poniewaz został znaleziony blisko czeskiej granicy wiec i tamtejsze słuzby zostały powiadomione......niestety echo
może ktos go jednak pokocha:roll:

Posted

Na Paluchu wypatrzylam wczoraj takie cudo

Psinka strasznie sie trzesla, zobaczcie w jakim kontenerku mieszka :shake: nie zapamietalam plci :placz:ale wydaje mi sie, ze to sunia.

Posted

Bardzo pilne!!!
PrzeczytaŁam w wyborczej z 30 stycznia dodatek:

ZaginĄŁ biaŁy sznaucer miniatura w rudzie ŚlĄskiej. Ma tatuaŻ i czerwonĄ obroŻĘ. ByŁ w trakcie leczenia. Nagroda. Tel.
0697 532 728

Posted

dzwoniłam do tej Pani co szuka sznaucerka - psiak jej zaginał we wrzesniu już, ma ogonek, jest młodziutki - niecałe 2 latka; kingula czy możesz sprawdzić czy ten psiaczek na Paluchu ma Tatuaż w pachwinie - zielonego koloru