Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Swarzędz, samiec około roczny, [FONT=&quot][FONT=Tahoma]Jest bardzo przyjazny, dużo szczeka, jest kochany i skory do zabaw[/FONT][/FONT].

sznaucer czy mix bo ja nie wiem :oops:

Posted

[quote name='Paulina87']Na razie wiem tylko tyle, że trafił do schroniska niedawno. Mimo pozorów jest spokojnym psem, lubiącym głaskanie. Imię schroniskowe to Tobi.
O więcej info można uzyskać na forum schroniska www.ostrowschronisko.pl

ja się nie mogę tam zarejestrować :angryy::placz:

Posted

TAMKA, nr 834

numer: 834
numer chip: 953000005134169
imię: Tamka
wielkość: srednia
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2009-04-27
przebywa w boksie: hotelik

opis: Tamka to młodziutka suczka w typie sznaucera szorstkowłosego. Jest bardzo przyjacielska, zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych psów. Nie jest typem psa dominującego, nie narzuca się, ale bardzo potrzebuje kontaktu i zabaw z człowiekiem. Polecamy.

P Hania
697 775 845
(042) 653 15 02 (po 20)
[email protected]

Posted

:crazyeye: ona wygląda jak siostra tego psiaka:

numer: 852
numer chip: 953000000898963
imię: Neon
wielkość: srednia
rasa: MIESZANIEC SZORSTKOWŁOSY
data przyjęcia: 2009-03-11
przebywa w boksie: pawolon 6

opis: Neon to uroczy, szorstkowłosy i jeszcze młodziutki psiaczek. Tym co go najbardziej interesuje, to zabawa z kolegami z boksu lub z człowiekiem, którego bardzo potrzebuje. Piesek jest przyjacielski, nie wykazuje cienia agresji, polecamy tego sympatycznego, pięknego pieska.

Posted

[quote name='malawaszka']Swarzędz, samiec około roczny, [FONT=&quot][FONT=Tahoma]Jest bardzo przyjazny, dużo szczeka, jest kochany i skory do zabaw[/FONT][/FONT].
Co się z tymi ludziami :angryy: Znów tak młody psiak :mad:

A nie dodają do niego domu z ogrodem :lol: bo wówczas bym reflektowała:lol: Kurde, ostatnio wymagania ludzi co do psów sa coraz ciekawsze, to może i takie by uszło :eviltong:

Posted

Malwi napisał(a):
Wywala jakiś komunikat dlaczego nie mozesz sie zarejestrowac ?
W przyszłym tygodniu będę w schronisku - dowiem się więcej o psiaku, no i oczywiście popstrykam mu fotki :)

źle mi się wyświetla kod do przepisania i za każdym razem źle go wpisuję - normalnie jakbym debilem była :lol: czekam na info i fotki - DZIĘKI!!!!!

Posted

malawaszka napisał(a):
ja się nie mogę tam zarejestrować :angryy::placz:

Wywala jakiś komunikat dlaczego nie mozesz sie zarejestrowac ?
W przyszłym tygodniu będę w schronisku - dowiem się więcej o psiaku, no i oczywiście popstrykam mu fotki :)

Posted

Pabianice:

Pies, umie chodzić na smyczy, jest psem wesołym, uwielbiającym pieszczoty, głaskanie i smakołyki :smile: Ciekawy świata. Kocha patyki, umie aportować. Jest żywiołowy i strasznie chętny do zabaw, uwielbia biegać. Nie jest jednak nadpobudliwy ;-) Pies z ogromem optymizmu i chęcią życia. Oceniono go na ok. 6 lat, jest w bardzo dobrej kondycji. Nie jest jeszcze znany jego stosunek do innych psów. W boksie bardzo płacze gdy się odchodzi... :-(

Posted

SZAREK, nr 438

numer: 438
numer chip: 953000005177017
imię: Szarek
wielkość: mala
rasa: sznaucer miniaturowy
data przyjęcia: 2009-06-09
kwarantanna do 2009-06-23
przebywa w boksie: hotelik

opis: Szarek jest młodziutkim sznaucerem miniaturowym. Na widok człowieka biega i skacze jak szalony, prawie nie możliwe było zrobienie mu zdjęcia. Psiaczek nie ma jeszcze roku, najbardziej interesuje go zabawa i rozdawanie buziaczków. Być może piesek komuś zginął, został znaleziony na widzewie, czeka w schronisku na właściciela lub nowy kochający dom.
Kontakt:

P Hania
697 775 845
(042) 653 15 02 (po 20)
[email protected]

Posted

tak jak obiecałam przesyłam trochę informacji i fotki Tobiego z Ostrowskiego schronika.
Tobi całe swoje 10-letnie życie spedził w domu razem z Dżekim - (psiakiem którego zdjęcie wstawiam niżej - prawdopodobnie mieszaniec owczarka anatolijskiego), Do schroniska trafili po śmierci swojego właściciela. Tobi i Dżeki są ze sobą bardzo zżyci i dlatego są w jednym kojcu razem. Tobi umie chodzić na smyczy i chętnie chodzi na spacery, Dżeki wręcz przeciwnie - boi się smyczy i nie chce wyjść z kojca, problem jest następujący: kiedy Tobi wraca ze spaceru Dżeki atakuje go z zazdrości - w ten sposób Tobi przestał chodzić na spacery.
Tobi to kochany i bardzo miły psiak - uwielbia być głaskany, niestety nie wiem jak zachowuje się wobec dzieci i kotów - inne psy akceptuje ( Dżeki akceptuje tylko Tobiego), jest bezproblemowy - w przeciwieństwie do jego kompana - są to dwa przeciwne charaktery.
Fotki Tobiego:

Tobi i Dżeki:

Wstawiam jeszcze fotki psiaka w typie Sznaucera Olbrzymiego (albo Terriera Rosyjskiego - ktoś kto zna te rasy mógłby sie wypowiedzieć?) który trafił do schroniska w tym tygodniu:

Ramzes jest łagodny, pogodny i pełen życia. Gdy się go zobaczy, od razu chce się do niego podejść. Bardzo lubi pieszczoty - jest takim "małym przyjaznym misiem". Z innymi psami raczej się zgadza. Mimo swych dużych rozmiarów, zachowuje się jak szczeniak. Potrafi chodzić na smyczy. Ma około 2 lat.

Posted

[quote name='Malwi']
Wstawiam jeszcze fotki psiaka w typie Sznaucera Olbrzymiego (albo Terriera Rosyjskiego - ktoś kto zna te rasy mógłby sie wypowiedzieć?) który trafił do schroniska w tym tygodniu:
Ma na imie Ramzes, jest łagodnym, spokojnym i radosnym psiakiem. Uwielbia się bawić i być głaskany. Ma około 2 lat

Jak na 2 letniego ruska to trochę za mały... Terier ma min 66 cm w kłębie (stary wzorzec), a obecnie hodowane to prawie wszystkie ponad 70cm mają :cool1:
Choć tak naprawdę to trudno ocenić ze zdjęcia, a to i tak pewnie mix jest ;)

Posted

Mix to na 100% , tylko nie wiem czy czasami sznaucery olbrzymy nie mają sierści sztywnej i twardej na grzbiecie, Ramzes ma sierść jak terrier rosyjski , szyli grubą i falowaną, w kłębie ma tez około 60 cm (na fotkach nie widac tego bo jest strasznie energiczny i cały czas się kręcił).
W pierwszej chwili byłam bardziej przekonana ze jest sznaucerm , teraz jak czytam wzorce to nie mam pojęcia bo jest jakby idealną mieszanką oby dwóch.

Posted

Malwi napisał(a):
Mix to na 100% , tylko nie wiem czy czasami sznaucery olbrzymy nie mają sierści sztywnej i twardej na grzbiecie, Ramzes ma sierść jak terrier rosyjski , szyli grubą i falowaną, w kłębie ma tez około 60 cm (na fotkach nie widac tego bo jest strasznie energiczny i cały czas się kręcił).
W pierwszej chwili byłam bardziej przekonana ze jest sznaucerm , teraz jak czytam wzorce to nie mam pojęcia bo jest jakby idealną mieszanką oby dwóch.

takie mixy się często zdarzają - "hodowcy" sznaucerów mieszają sznaucery z CTRami żeby uzyskać gęstszy włos :roll:

a może Ramzes nie ma jeszcze roku? może jeszcze urośnie? jest taka możliwosć?

Malwi możesz podać jakieś namiary na siebie albo na kogoś w razie jakby znalazł się ktoś chętny na któregoś psiaka? Nejlepiej na wolontariuszy nie na schronisko

Posted

nie wiem czy jest taka możliwość, nie widziałam jego zębisk, ale pewnie zajrze mu w paszcze za tydzień.

Podaje nr do mnie i do kierowniczki schroniska
moj : 663 37 37 87
kierowniczki (p.Ania): 662 03 69 65

ps. Dodalam troche informacji do Ramzesa i Tobiego

Posted

no to fantastycznie :multi: widzę, że kolejne schronisko które może dołączyć na listę tych Porządnych :multi: to będę w ogłoszeniach pisać, że jest wykastrowany już - jakbyś miała więcej fotek to chętnie przyjmę każdą ilość :lol: ;)

Posted

jeśli chodzi o schronisko to naprawde jest sie czym pochwalić :) caly czas sie rozwija, pracownicy i wolontariat sa naprawde ppierwsza klasa :) Psiakom brakuje w sumie tylko nowych domów bo reszty to im pod dostatkiem ;)

Jak tylko zdobędę fotki to będę wklejać na bierząco :)

Posted

super i oby jak najwięcej takich!

a na stronie znalazłam jeszcze te sunie to ich fotki też poproszę - brody mają :loveu: ;)

[FONT=Verdana] Imię: ...
Opis: Czarna, duża sunia. Energiczna i łagodna. Gdy widzi człowieka, od razu merda ogonem. Lgnie do ludzi, bardzo lubi być głaskana. Ciągle prosi o pieszczoty

[/FONT] [FONT=Verdana] Imię: Beki
Opis:Czarna suczka, średniej wielkości. Jest łagodna i spokojna. Kocha ludzi, lgnie do nich i prosi się o głaskanie. Pozwala się nosić na rękach. Nie lubi chodzić na smyczy. Potrzebuje domu, w którym będzie miała możliwość ruchu. Świetna dla dzieci, lub starszej osoby.
[/FONT]
[FONT=Verdana]

[/FONT]