Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='APSA']Szukam transportu Warszawa-Kraków dla worka karmy :razz:

.

tz tuli jezdzi tylko z miedzyladowaniem w bodajze radomiu
tak jedzie karma dla Siwej
łodz warszawa
warszawa radom
radom kraków

myslę ze dla karmy to bez róznicy ;)
odezwij się do tuli

a co z tym szamponem dla Mojo?
ja podtrzymuję ofertę kupna i wysłania tylko oświeccie mnie czy to obojętne jaki czy jakiś konkretny ?

Posted

Ja nigdy nie używałam suchego szamponu, wiec to będzie debiut :lol:
Nie znam się na nich kompletnie .

Zrobię cokolwiek żeby choć trochę powiało świeżością :placz:
Mojo też robi co może.
Skończył już podłogę w budzie.
Wydrapał cały styropian i deski i wypadł zupełnie na glinę.
Dałam mu kopę siana, bo zapomniał sobie biedaczek , że ma chore stawy i takie lokum choć przewiewne- to nie zupełnie dla niego wskazane.

Wczoraj miałam halny.
Do wieczora cały styropian spod jego podłogi, pieczołowicie rozdrobniony miałam już wszędzie.
Nie mam jednego miejsca bez białych kuleczek :angryy:

Posted

Biafra napisał(a):
Ja nigdy nie używałam suchego szamponu, wiec to będzie debiut :lol:
Nie znam się na nich kompletnie .

to zakupię jakiś, jaki mi w sklepie polecą

popraosze tylko adres na sms lub pw, bo nie wiem czy jak napisze za krakwem za stacja w lewo a potem w cholere pod góre az bedzie zajebiaszczy widokto czy paczka dojdzie ;)

Mojo zrobił konfetti ;)

Posted

Omyłkowo puściłam dwa razy Mojowi deklarację za marzec. Powinna przyjść jedna za drugą. Jestem na maksa roztargniona ostatnio... :(
Proszę o zaliczenie drugiej do kwietnia.

Posted

Dziękuję wszystkim, przepraszam za brak rozliczenia i generalnie za mój brak odzywania się na wątku.

Moje wytłumaczenie miało na imię Diana. Oneczka, kochane stworzenie, które jest już za TM.

Niecałe 3 tygodnie u mnie...

Posted

Wpłaty, które wpłynęły w marcu:
10 - Daka
50 - rencia42 (20 na marzec i 30 na weta)
10 - 3 x
30 - Gremlin
20 - Igusia
15 - Selenga
50 - gos (marzec)
50 - gos (kwiecień)
20 -migdalena

Opłaciłam pobyt Mojo do końca marca i zostało 10 zł.

Bardzo, bardzo wszystkim dziękuje! :loveu:

Biafro,
przepraszam za budę :oops: Nie miałam pojęcia o jego artystycznych zapędach :roll:

Posted

Dzięki:-)

Dziś o jakiejś nieboskiej godzinie dzwonił do mnie kurier, żeby mi zapowiedzieć, że on wie, że nie da się do mnie dojechać.
Zajęło nam trochę czasu zanim się zrozumieliśmy - tj, żebym ja zrozumiała, że on jest pod Krakowem, a nie w Milanówku, a on, że do mnie może by i trafił, tylko ja nie potrzebuję suchego szamponu ;-)

Mam nadzieję, że ostatecznie trafił, gdzie trzeba.

Posted

Morisowa, wymościłam jakieś olbrzymie pw do ciebie w sprawie Mojo ale masz zapchaną skrzynkę ... Przede wszystkim poprosże o numer konta ;-), a poza tym mam jeszcze jedna ważną sprawę.

Posted

logowanie_nie_dziala_gos napisał(a):
Dzięki:-)

Dziś o jakiejś nieboskiej godzinie dzwonił do mnie kurier, żeby mi zapowiedzieć, że on wie, że nie da się do mnie dojechać.
Zajęło nam trochę czasu zanim się zrozumieliśmy - tj, żebym ja zrozumiała, że on jest pod Krakowem, a nie w Milanówku, a on, że do mnie może by i trafił, tylko ja nie potrzebuję suchego szamponu ;-)

Mam nadzieję, że ostatecznie trafił, gdzie trzeba.

:roflt:

To i tak najbardziej rozgarnięty kurier, bo dzwoni do mnie o świcie, ze będzie z paczką i żebym wyjechała na drogę - bo on do mnie za nic na świecie nie zjedzie.
Muszę mu wyjechać aż do asfaltowej drogi.
Widocznie na paczce był Twój telefon, więc z rozpędu zadzwonił.

Dwa dni wcześniej zastępował go nierozgarnięty kolega i nie dostałam karmy z Niemiec dla kaukazów, bo zwrócił paczkę z adnotacją że adres jest nieprawidłowy :angryy::angryy::angryy:
Na szczęście sonikowa :loveu: interweniowała i wczoraj dostałam i karmę i szampony.

To i tak niezła firma,
Kurierzy innej - DPD Masterlink w ogóle nie przyjeżdżają w moją okolicę tylko zwracają paczkę z adnotacją "adresat odmówił przyjęcia przesyłki".
Po kilku ciężkich awanturach Przedstawiciel regionalny stwierdził, że wolą każdorazowo zapłacić odszkodowanie niż do mnie jechać, bo im się nie opłaca :angryy:

Wracając do tematu :lol:, Mojo ma się całkiem dobrze.
Szamponu jeszcze nie próbowałam bo spadło sporo śniegu i Mojo trochę się pomoczył, jak go posypię to mi się zrobi kluska :evil_lol:

Rimadyl pomógł bardzo, Mojo zrobił się potwornie ruchliwy.
Jak do niego idę z jedzeniem albo ze smyczą to biega jak szalony wokół budy i po całym kojcu tak że muszę na niego kilka razy huknąć , żeby nie wyleciał mi razem z bramką :shake:
Kategorycznie też mu odradzam próbę wskoczenia na mnie :mad:, ale za każdym razem mam wrażenie, że ten moment zbliża się wielkimi krokami.
Mojo ma problem żeby uporać się z radością.

Pilnuje terenu już zawzięcie i sąsiadka jak przechodzi do pracy nie może nawet spojrzeć w jego stronę. Pomału odróżnia już odgłos kroków człowieka i chrząkające w krzakach dziki tylko czasami zrobią go w konia :lol:
Pomału coraz mniej szczeka bez sensu. Najgorsze były pierwsze dni.

Posted

APSA napisał(a):
"Biafra has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space."

Biafro, chciałam spytać, czy i jak można Ci oddać 1%? :)
Bo jestem mało kumata i jakoś nie potrafię tego znaleźć :-/

Wystarczy kliknąć w mój banerek ;)
Przeniesie Cię na stronę Fundacji i tam możesz pobrać gotowy program do rozliczania pitów, który poprowadzi Cie krok po kroku jak zrobić deklarację roczną.

Jeśli korzystasz z innego programu albo robisz pita ręcznie, wystarczy w odpowiedniej rubryce wpisać nazwę organizacji : Fundacja Zwierzę nie jest rzeczą
i KRS 0000169668

z góry bardzo dziękuję :Rose:

Posted

APSA napisał(a):
Pita mam już prawie wypełnionego, tylko na tym 1% się zacięłam.
Na tym komputerze mam poblokowane bannerki, więc jestem "ślepa" dzięki :)
Wpisywać jakiś cel szczegółowy? np. "Mojo" :evil_lol:

Możesz wpisać.
Na nową budę dla Mojo-niszczyciela :p

Posted

KWL, morisowa
dostałam inf o takim cudzie

pamiętam, że był wątek o kaukazach i coś mi świta ze KWL go prowadził (nie wiem czy mo dobrze świta)
tutaj jest "wątek" misia:
KAUKAZ INOWROCŁAW
można go dorzucić na tamten wątek?

Posted

APSA ,a jak się udał poprzedni bazarek fotograficzny, bo widziałam go jak założyłaś a nie wiem jak później się potoczył. Bo pomysł dobry, ja też mam trochę zdjęć, makro zwłaszcza,które mogłyby z powodzeniem za obrazki w ramkach komuś służyć po wywołaniu. I gdyby faktycznie było zainteresowanie, bazarek może być na Mojo ( którego wątek czytam od początku i fascynuje mnie ten pies bardzo!)

Posted

Kolejne wpłaty (po 11.03.):
30 - sonikowa
20 - Aziza
35 - bazarek wielkanocny od 3 x
____
85 zł + 10 zł (które zostały na koncie po opłaceniu marca) = 95 zł

Czyli sytuacja wygląda tak, że mamy 95 zł a w bliskiej perspektywie kwiecień do opłacenia.

Biafro, a jak z leczeniem naszego misia? Rimadyl był na 3 tygodnie, czy teraz przerwa i obserwacja jak będzie? Czy trzeba zapłacić za kolejną porcję?