Biafra Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 P.S. Teraz musimy jechać do lekarza :shake: Jak tak biegałem z wywieszonym na bok jęzorem, Biafra znalazła, ze coś mam w pysku brzydkiego :-( Musze mieć jakieś badania . A ona ma kupić coś na zawał :diabloti: Quote
3 x Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 piekna opowieść Mojo :) Biafra podziwiam za opanowanie, malutki mojo na spacerze a Ty jak gdyby nigdy nic fotki strzelasz :crazyeye: Quote
Biafra Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 3 x napisał(a):piekna opowieść Mojo :) Biafra podziwiam za opanowanie, malutki mojo na spacerze a Ty jak gdyby nigdy nic fotki strzelasz :crazyeye: Najpierw trochę spanikowałam bo myślałam, że dzik mi zdechł w sadzie :shake: Później jeszcze bardziej spanikowałam, bo sąsiadka o 7 rano miała wracać z nocki i już byłam pewna, że leży w strzępach przed domem :shake: Później zobaczyłam, że Mojo próbuje robić po dwa kroki i przewraca się w śniegu. W sadzie leży śnieg od początku zimy - więc wystawała mu jedynie głowa. Bardzo jest słaby :-( Mam nadzieję, że to tylko brak kondycji :-( Na udeptanej ścieżce idzie sprawnie, ale w śniegu dyszy i co chwilę się kładzie i robi przerwy. Bardzo mnie to martwi. Stara Granda z chorym sercem jak wparzy do sadu to jest taka dziura jak po moim samochodzie :evil_lol: Zrobię mu badania. Jeszcze w pysku ma brzydkiego guza :placz: Quote
3 x Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Biafra napisał(a): Zrobię mu badania. Jeszcze w pysku ma brzydkiego guza :placz: wiem, ze "formalnie" mojo nie jest pod moją opieką ale moim zdaniem rób mu wszystkie badania jakie sa konieczne a swoją drogą gdyby ta sasiadka wiedzia co ją omija ;) to myslę ze juz dawno przestałaby tamtedy chodzić ;) Quote
Gremlin Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Też myślę (mam nadzieję), że to brak kondycji. W końcu długi czas prawie się nie ruszał siedząc w małym kojcu. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, przynajmniej tego guza wypatrzyłaś, i wiadomo jak z jego kondycją... :( Quote
migdalena Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Mojo zrobił sobie "ostatki",poszalał i wrócił.Trzymam kciuki za powrót do formy! Quote
KWL Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Ależ historia! I jak wspaniale spisana i sfocona. Biafro chylę czoła przed opanowaniem, talentem literackim i fotograficznym. Juz dawno na dogo mnie tak nic nie zaskoczyło jak ta "Historia porannego spacerku" :-) Co do kondycji - ponad rok w boksie dwa na dwa robi swoje niestety. Zwłaszcza ostanie miesiące kiedy Mojo oprócz wystawiania boczków do miziania praktycznie leżał w budzie lub leniwie snuł się w boksie... Guz w pysku :-( biedne te nasze zaniedbane psiaki... Oby nic poważnego. Mojo proszę bądź grzeczny i z wycieczkami poczekaj jednak na Biafrę... I czy dobrze rozumiem że Granda była w tym czasie na terenie i się nie szczepiły ? Quote
KWL Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 A po przemyśleniu i przetrawieniu... ależ ty masz zdrowie i nerwy, ja chyba bym ze trzy razy na zawał padł od tych przekomarzanek z Mojo... jesteś niesamowita. Quote
morisowa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Mojo był z Biafrą u lekarza (wizyta 30 zł). Serce, płuca osłuchowo ok. Z interpretacji rozszerzonych badań krwi (100zł) wyszedł stan zapalny stawów (stąd problemy z chodzeniem, odpoczynki). Przez 3 tygodnie ma brać Rimadyl, już zamówiony, jutro Biafra odbiera. Quote
sonikowa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ponieważ wysyłałam do Niemiec zestawienie kaukazów boguszyckich u Biafry, wysłałam też Mojo. Od razu dodam, że nie w celach adopcyjnych -- prosiłam o karmę i leki. Jak sie nie przyda Mojo, to inne kaukazy biafrowe zjedzą. Quote
morisowa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Karma i leki się u Biafry na pewno nie zmarnują :) Quote
3 x Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 morisowa napisał(a):Mojo był z Biafrą u lekarza (wizyta 30 zł). Serce, płuca osłuchowo ok. Z interpretacji rozszerzonych badań krwi (100zł) wyszedł stan zapalny stawów (stąd problemy z chodzeniem, odpoczynki). Przez 3 tygodnie ma brać Rimadyl, już zamówiony, jutro Biafra odbiera. czyli jak się przedstawia stan finansów malucha? morisowa jak deklaracje - spłyneły lutowe? (pytam, zeby sie nie zrobiło jak u Backi i Fredzia, a moze jakis zapominalski deklarowicz sobie przypomni przy okazji ;)) Quote
Anna_33 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jako, ze to mocno krakowski watek, to pozwole sobie na maly spam...mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie, bo to wazne: Pilnie szukamy kogos do wizyt przedaadopcyjnych w Krakowie, a dokladnie: Dobczyce 30km od Krakowa. Mogilany k. Zakopianki sam Krakow, nie znam jeszcze ulicy. Chodzi o Rawianina staruszka, tylko wizyta go dzieli od moze, jakims cudem, spokojnej starosci. Quote
Gremlin Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Anna_33 napisał(a):Jako, ze to mocno krakowski watek, to pozwole sobie na maly spam...mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie, bo to wazne: Pilnie szukamy kogos do wizyt przedaadopcyjnych w Krakowie, a dokladnie: Dobczyce 30km od Krakowa. Mogilany k. Zakopianki sam Krakow, nie znam jeszcze ulicy. Chodzi o Rawianina staruszka, tylko wizyta go dzieli od moze, jakims cudem, spokojnej starosci. Koło Krakowa to Biafra - ma fundację głównie "koniową" - http://www.dogomania.pl/threads/179696-Ryby-suszone-i-olej-rybi-tran-dla-starych-chorych-gA-odnych-suk-i-klaczy-do-17-02 Quote
Biafra Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja mogę sprawdzić Mogilany - mam najbliżej z tego zestawu. Mojo pozdrawia . Uroczy chłopak ... Mamy już swoje małe tajemnice... , które zabiorę do grobu ;) Nie będę go kompromitować :diabloti: U nas pomału coraz cieplej. Nastała odwilż. Pora na wiosenne porządki. Mojo przejął sie bardzo i posprzątał budę. Przecież nie można w takie upały i w takim kożuchu leżeć na sianie :shake: Najpierw wygrzebał z budy całe siano. Później na połowie wygrzebał podłogę, styropian...położył się na ostatniej warstwie desek i wypadł przez dziurę na glinę. :flaming: Czytałam na wątku : Mojo wspaniały, Mojo wyjatkowy...ale nie wiedziałam , że aż tak :evil_lol: Teraz ma budę nie tylko dwupokojową ale także dwupoziomową. Ponieważ ja potrzebuję mieć przynajmniej jedną rączkę czynną, na razie nie grzebię mu w mieszkanku . Poczekam na dalszy rozwój sytuacji . Na razie Mojo wchodzi przez niższą część, a kładzie się na wyższej. Temperatura otoczenia wzrosła i zapach Mojo jest bardziej obecny w otoczeniu. Myślę, że doszło już do skażenia przynajmniej 30 km kwadratowych :evil_lol: Mam nadzieję, ze uda mi się go chociaż z zewnątrz spłukać ciepłą wodą i muszę obciąć mu portki które są całe w g...... Skóry nie mogę pomoczyć, bo mi się przeziębi dlatego błagam :modla::modla::modla: Może jakaś ciotka przyśle mu suchy szampon w dużym opakowaniu. Posypię go przynajmniej, natrę i wytrzepię . Inaczej umrzemy oboje. Ja z odoru a on się zadrapie na śmierć. U lekarza dostaliśmy słoik Rimadylu i musimy zapłacić 170 zł. Jak go skończy musi dostawać suplementy na stawy. Obecnie ma stan zapalny stawów, które generalnie są zwyrodniałe i powodują ból :-( Ma podwyższony poziom białych krwinek do 16,5 tys. Pozostałe parametry bez zmian. Wątroba, nerki, trzustka w porządku. Za lewym dolnym kłem ma sporego nadziąślaka - to nowotwór łagodny, którego trzeba pilnować czy nie zmienia wyglądu i konsystencji. Na skórze ma sporo zmian - otwarte tłuszczaki z których udało się wycisnąć sporo ropy i brodawki, które wyrastają, usychają i po oderwaniu tworzą charakterystyczne wrzody/ranki. Wszystkie zmiany skórne i ogólny stan Mojo wskazuje na to, że ma przynajmniej 8 lat. Poza tym wszystko w normie. Apetyt i humor dopisuje. Quote
Gremlin Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Po wypłacie coś więcej dołożę do rachunku za weta, na razie z utęsknieniem czekam końca miesiąca... Quote
Biafra Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 APSA napisał(a):Biafra, czy ktoś już mówił, że Twoje opisy są genialne? A oto przykład mojego szybkiego czytania bez zrozumienia: Jak miło, że to jednak nie całkiem tak :evil_lol: Wtedy Mojo byłby już nie tylko wspaniały i wyjątkowy ale jeszcze drogocenny :evil_lol: Quote
morisowa Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Zapraszam na bazarek dla Mojo: http://www.dogomania.pl/threads/180779-BILET-na-koncert-RAMMSTEIN-12-03-A-A-DA-na-leczenie-kaukaza-Mojo-do-02-03?p=14195622#post14195622 bilet na koncert Rammstein :cool3: Quote
Goś Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Z tym szamponem - lepszy w proszku czy piance? Może się dorzucę do poprawy higieny Moja i Twojego samopoczucia, Biafro;-) Chociaż nie wiem, czy psi smrodek jest wciąż problemem, skoro zapewne wszędzie już panuje rybi zapach:-) Quote
morisowa Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Znów zaniedbałam rozliczenie, już nadrabiam. Wpłynęły następujące wpłaty: 50 - Mysza1 100 - Charly 20 - Aziza 50 - Mysza1 Dla wszystkich: :Rose: Quote
morisowa Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Co do szamponu, to ja się na tym nie znam - jaki i ile tego trzeba. Patrzyłam na allegro, to koszt przesyłki duży w porównaniu z ceną szamponu. Quote
3 x Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 morisowa napisał(a):Co do szamponu, to ja się na tym nie znam - jaki i ile tego trzeba. Patrzyłam na allegro, to koszt przesyłki duży w porównaniu z ceną szamponu. jaki szampon, pokazecir linka jakiegoś? Quote
morisowa Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Na allegro są takie: http://www.allegro.pl/listing/search.php?category=5&sg=0&string=suchy+szampon Quote
3 x Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 kurcze ja sie nie znam, ale moge kupić Mojo taki szampon w zwykłym sklepie zoologicznym (bo chyba sa tam takie ;)) i wysłac do Biafry tylko czy trzeba kupic specjalny czy po prostu jakis? i ile ? i czy tylko Mojo takiego potrzebuje czy inne kaukaziki tez? Quote
Recommended Posts