Ciencienia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ode mnie także, bo ustawiłam zlecenie na 4 dzień każdego miesiąca - pozdro Quote
Charly Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='morisowa']Napisałam wczoraj taki dłuuuugi post. I go wcięło. (maru, maru) napisz raz jeszcze pliz. strasznie chętnie czytam o mojo, a tu tak mało Quote
morisowa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 napiszę, napiszę - przepraszam, ale z powodu odejścia naszego Florcia za TM nie miałam serca do pisania Quote
Gremlin Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Ewanka']Piękny pies ... Biafro, chylę czoła ![/QUOTE] W drugim wpisie jest zdjęcie jak wyglądał gdy trafił do schroniska... mam nadzieję, że niedługo bedzie równie pieknie i dostojnie wyglądał... Quote
Ewanka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Też mam taką nadzieję, przeczytałam wczoraj prawie cały wątek ... trudna historia dumnego mądrego psa. Trzymam kciuki za szczęśliwy finał - cokolwiek to znaczy. Quote
KWL Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Dla Mojo to znalezienie domu w którym będzie kochany, ceniony i szanowany taki jakim jest. Mojo to wspaniały pies który ma jeszcze sporo przed sobą. Chociaż prawdę mówiąc ciężko będzie znaleźć mu lepsze miejsce niż u Biafry. On tam momentalnie w ciągu kilku minut odżył. Zobaczyłem znowu tego Mojo z początku pobytu w schronisku. Dumny, silny pies w swoim żywiole. Biafro, on jest grzeczny bo ma to co lubi i z czym czuje się najlepiej, więc nie sprawia kłopotów bo po co mu to ? Przeciez jest mądry i wie już że może być gorzej :-) Quote
Gremlin Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 to ja tak delikatnie podniosę, bo cosik temat zaginął w głębinach forum ;) Quote
KWL Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 "Gremlin delikatnie podniósł Mojo" Hmm próbuje sobię to zwizualizować... :evil_lol: Quote
Gremlin Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 KWL napisał(a):"Gremlin delikatnie podniósł Mojo" Hmm próbuje sobię to zwizualizować... :evil_lol: Lepiej nie wizualizuj... podnieść to dałbym radę... pytanie, co by na to Mojo "powiedział" :sabber: Quote
morisowa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 To ja wreszcie zaktualizuję wpłaty lutowe: 10 zł - Daka 10 zł - 3x 30 zł - Gremlin 20 zł - Igusia 20 zł - rencia42 10 zł - ciencienia 30 zł - magdyska25 ___ 130 zł Bardzo, bardzo wszystkim dziękuje :loveu: Quote
Biafra Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Melduje, że Mojo żyje cały i zdrowy :loveu: Nie pozabijaliśmy się :evil_lol: Nawet się lubimy. Dzisiaj byliśmy na długim spacerku i było bardzo sympatycznie. Patrzymy sobie co jakiś czas w oczy i wszystko wiemy :lol: Ściągnęłam mu jedną obrożę, bo była lekko ...spleśniała. Bałam się , że mi Mojo od niej zapleśnieje ;) Nadstawia mi ciągle uszy do czyszczenia i wyskubałam mu trochę dredów. Na lewej łopatce ma bardzo brzydkiego grubego strupa :shake: Albo zahaczył w boksie o coś metalowego i porządnie się rozciął alb czymś oberwał...opcję że ugryzł go jakiś pies nie wiem czemu od razu odrzuciłam ;) Przestał też jeść śnieg. Quote
KWL Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 A super ;-) Biafra żyje i pisze ;-) Mojo też pewnie w takim razie cieszy się nadal widokiem i lasem ;-) Zapleśniała obroża ? Hmm jakoś mnie to nie wiem czemu nie dziwi... w świetle naszych schroniskowych różności pozostaje podsumować "przetarg wygrał najtańszy oferent" :-P To nadstawianie uszu to nowość - z nami nigdy tak się nie zachowywał (albo my matołki nie rozumieliśmy o co mu biega ;-) ) On ma pod futrem sporo różnych strupów i guzków - mówiłem Ci że w kilku miejscach może mieć tłuszczaki albo inne badziewie. Przy tak sfilcowanym futrze pies nie może sobie normalnej higieny sam zrobic :-( co do tego konkretnego strupa - raczej nie było go na ostatnim spacerze z mizianiem i rozczesywaniem więc najbardziej prawdopodobne wydaje mi się że coś sobie sam rozwalił, zwłaszcza biorąc pod uwagę że budę w boksie miał dość kiepską i sporo za małą - jeśli przy wciskaniu się ciągle sobie obcierał łopatki to by pasowało. I zazdrosczę ych spojrzeń w oczy ;-) Quote
Gremlin Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Nie tylko Ty zazdrościsz :placz: a nas "ktoś" chce wkopać w szczyla... gameta napisał(a):przesłałam linka do 3X z dogo - mają berneńczyka rodowodowego Michała mocno posuniętego wiekiem, może młody im skradnie serducho ? http://www.dogomania.pl/threads/179332-KrakA-w-BambuA-szczeniaczek-szuka-nowego-kochajacego-domku/page3 Quote
KWL Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 To jest nas dwóch zazdrośników w klubie :-) Quote
morisowa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Klub zazdrośników rośnie ;) Co do strupa, nie odrzucałabym wersji z pogryzieniem - klatki mają duże przerwy między prętami, wystarczy, że się pies oprze o "ścianę" i już go sąsiad może złapać. Niestety to nie jest coś wyjątkowego. Ale jak było i tak się nie dowiemy. Quote
Goś Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Puściłam trochę spóźnioną wpłatę lutową. Na przyszłość będzie wcześniej. Na swoje wytłumaczenie mam przeprowadzkę, która odcięła mnie od internetu i zmusiła do długich i pełnych ekspresji interakcji z Telekompropmitacją S.A... :( Dobrze czytać, że u Mojo dobrze :-) Quote
Charly Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Biafra napisał(a):Melduje, że Mojo żyje cały i zdrowy :loveu: Nie pozabijaliśmy się :evil_lol: Nawet się lubimy. Dzisiaj byliśmy na długim spacerku i było bardzo sympatycznie. Patrzymy sobie co jakiś czas w oczy i wszystko wiemy :lol: Ściągnęłam mu jedną obrożę, bo była lekko ...spleśniała. Bałam się , że mi Mojo od niej zapleśnieje ;) Nadstawia mi ciągle uszy do czyszczenia i wyskubałam mu trochę dredów. Na lewej łopatce ma bardzo brzydkiego grubego strupa :shake: Albo zahaczył w boksie o coś metalowego i porządnie się rozciął alb czymś oberwał...opcję że ugryzł go jakiś pies nie wiem czemu od razu odrzuciłam ;) Przestał też jeść śnieg. ech Biafra bardzo podziwiam i zazdraszczam, że tak umiesz z tymi psami, które podziwiam tez, ale respekt mam jeszcze większy... Quote
mysza 1 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Jeszcze nie wpłaciłam za luty, ale wpłacę, nie zapomnę ;) Quote
morisowa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Od gos wpłynęło 50 zł (kilka dni temu) i 20 zł od migdaleny :loveu: Mamy już 250 zł na marzec. Wiedząc jak się zmieniają psy u Biafry nie mogę się doczekać metamorfozy Mojo :cool3: Quote
Gremlin Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 morisowa napisał(a): Wiedząc jak się zmieniają psy u Biafry nie mogę się doczekać metamorfozy Mojo :cool3: To będzie tak: Za miesiąc Biafra wrzuci zdjęcia. - A gdzie Mojo? - Jaki Mojo? :diabloti: Dobrze, że na początku są zdjęcia psiaka jak tylko trafił do schroniska, będzie wiadomo czego szukać :evil_lol: Quote
KWL Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Hmm, wiesz Mojo jest mądry. Sam wiesz że dobrze wie kiedy coś się w jego zyciu ma wydarzyć. I stawia proporcjonalny opór jak mu coś nie pasi. A to by mu BAAAAARDZO nie pasiło. Poza tym: - Mojo ma GPS ustawiony na Lucky'ego :-) - Granda udaje że go nie widzi jak ją Biafra widzi :-) - Mojo baaardzo lubi spacery :-) Quote
Biafra Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Taaak, Mojo baaaaaardzo lubi spacery :p Tylko, ta Biafra chyba dzisiaj zaspała :shake:, czemu JA jeszcze nie jestem na spacerze :crazyeye: Może Biafra robi mi śniadanie ? To ja sobie pójdę sam na spacer, potem od razu dostanę śniadanie - to będzie szybciej :p Fajnie, że znowu nawaliło pół metra śniegu, razem to już mam ponad metr :evil_lol: I dobrze, że całego nie zjadłem :cool3: Oprę sobie dupsko o budę, w kącie łapę zahaczę ...trochę ciężki jestem :shake: Ha ! Panel się trochę odgiął , zaraz, zaraz....yes ! Yes ! wypadłem :multi: Lucky !!! :angryy: Nie drzyj się tak chłopie, bo Biafra wyleci z domu , żebyś nie szczekał !!! Lecę szybko :lol: O Granda :mad:...lepiej nie :roll:, przecież Biafra usłyszy, że pyskujemy i od razu wyleci z domu :shake: Biegnę zobaczyć co robią kozy :p One przynajmniej nie szczekają. Słońce piękne świeci...Biafra wygląda przez okno ... :eek2: zauważyła mnie , uff myślałem , że będzie gorzej :shake:, a ona się cieszy !!! Macha rekami, nogami :-o, woła coś ??? chyba nie słyszę...otwiera okno, zamyka okno ? Już wiem ! Biafra też się cieszy , że poszedłem na spacer ! Leci do mnie :loveu: Dobra, dobra, kawałek mogę podejść, może poleżymy sobie razem w śniegu :lol: Melduję, że kozy nie chciały do mnie wyjść , ani leżeć w śniegu :shake: Choć do mnie ? Masz ? Biafra przyniosła jedzenie, to lecę ! :lol: Ale co ? Idziemy ? Ale dlaczego w Twoją stronę ? Do domu ? Ja wolę na łąkę :roll: No dobra,daj to pyszne mięso. Zjem sobie, ale nie obiecuję że pójdę do domu ;) Mam lepszy pomysł. Stanę przed Biafrą, usiądę jej na nogach , to ona też nigdzie nie pójdzie :diabloti: Przecież mieliśmy spacerować :eviltong: Biafra do góry....nie ma mowy. Biafra na dół ...:diabloti: Quote
Biafra Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Dobre było mięso, ale się skończyło. Poleżymy teraz sobie na słońcu ? Chyba nie poleżymy :shake: Biafra poszła do domu. Trudno, to ja wracam sobie do sadu. Poleżę z Fredem :lol: Fred znowu szczekał całą noc :cool3: Co ten Fred tu ma, czego nie mam JA ? I czemu ciągle szczeka ? A tak w ogóle to ja miałem mieszkać w tym kojcu :razz: Tutaj więcej widać O ! :multi: Leci Biafra z nowym mięsem ! To już biegnę :lol: Jeden kawałek, drugi kawałek...tylko czemu jesteśmy coraz bliżej MOJEGO kojca :???: Mojo na miejsce ?!!! Przecież ja tu mam bardzo dobre miejsce. Płaskie i widokowe :p Idziemy ??? :stop: Ja nigdzie nie idę :no-no-no: . Nie ma mowy ! Tutaj jest fajnie, przecież Granda może pilnować z drugiej strony - a ja tę stronę i Freda :p Zacięła sie ta Biafra :angryy: Czemu Mojo na miejsce ??? Chcesz to mnie pociągnij Przecież wszyscy mnie prędzej czy później ciągną :diabloti: Ostrzegam, ze ja nie jestem jakąś tam Grandą :nono: :help1: :motz::motz::motz::talker::talker::talker::x:x:x No dobra. Jestem z powrotem w kojcu :shake:. Quote
Recommended Posts