Jump to content
Dogomania

Dziki Kibic w schronisku byłby bez szans. Teraz dziekuje. Ma dom :).

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kibic-wychudzona, skołtuniona śmiertelnie przerażona kupka nieszczęścia!

Pewnego poranka uwagę pracowników schroniska , na dużym ogólnym wybiegu zwrócił nagły rwetest i szczekanie psów. Zagoniony w róg ogrodzenia i obstąpiony przez zwierzęta siedział skulony, przerażony i trzęsący się psiak, wrzucony przez płot, wyglądem przypominający briarda. Był bardzo wychudzony i przestraszony niemal do nieprzytomności. Całe jego wynędzniałe ciałko było pokryte kołtunami, chyba nigdy nie czesanej sierści. Przedstawiał bardzo żałosny widok,a gdy zrobił ktoś nagły ruch np. ręką , sikał ze strachu i w obronnym geście pokazywał zęby. Wyglądał na psa który często musiał się bronić przed człowiekiem , na psa maltretowanego przez swego właściciela.
Kto tak okrutnie potraktował pięknego młodego psa, Kibic ma ok. 1 roku, czym on zawinił że człowiek doprowadził go do takiego stanu :-( . Dlaczego najlepszego przyjaciela człowieka, ktoś potraktował jak najgorszego wroga.

W takim stanie trafił do schroniskowego boksu, lecz po kilku tygodniach w jego zachowaniu nic się nie zmieniło ,jedynie udało się go trochę odkarmić.

Kibic- bo tak został nazwany , musiał przeżyć głęboką traumę, tak wielką ,że mimo tego że iż nic mu już nie groziło ze strony ludzi, nikomu nie zaufał.
W takim stanie psiak nie nadaje się do adopcji, wymaga intensywnej resocjalizacji, tylko wyjazd do hotelu gdzie , ktoś doświadczony zajął by się odbudowaniem jego zaufania i pomógł na nowo zaufać człowiekowi , stanowi dla niego szansę na znalezienie domu.
Pomóżcie temu pięknemu psu , dajcie szansę na nowo pokochać i pokażcie że CZŁOWIEK JEST TEŻ NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM PSA.
Kibic musi wyjechać do hotelu ,do osoby mającej doświadczenie z takimi psami , w schronisku nie ma szans. Zbieramy stałe deklaracje pieniężne na utrzymanie Kibica w hotelu.
Pomóżcie!!! Dajcie mu szansę i nadzieję na leprze jutro !!!

Kibic ok. 1 roczny psiak przebywa w schronisku w Rudzie Śląskiej.

kontakt [email protected]
tel. 505- 843-542

Nie wiem czy tekst jest wystarczająco dobry, :oops: w każdym razie ,to jest prawdziwa historia Kibica.

Posted

To ja oprócz bazarku deklaruję comiesięczna wpłatę 20 zł na Kibica.

A z bazarku też nam trochę wyjdzie, bo ciotki szaleją...:evil_lol:
Trzymaj sie Kibic , wszystko będzie dobrze, zobaczysz:happy1:

Posted

O widzę że tutaj spory ruch się zrobił na wątku Kibicka :lol:. Wspaniale, bo psiak bardzo potrzebuje naszego wsparcia.
Dziękujemy bardzo za pomoc :).

Już wszystko uzupełniam.

Posted

[quote name='Dogo07']O widzę że tutaj spory ruch się zrobił na wątku Kibicka :lol:. Wspaniale, bo psiak bardzo potrzebuje naszego wsparcia.
Dziękujemy bardzo za pomoc :).
Pooffowałaś troche po wątkach i się opłaciło;):p
Właśnie na wątku mojego Leopolda szukałyśmy bidy dla której się szykował nasz niecodzienny bazarek ...a tymczasem bida sama nas znalazła;)
Dzięki Dogo dla Ciebie za założenie tego watku:loveu:
Kibic będzie dobrze!!!

Posted

Witam na wątku. Dziękuję za zaproszenie. Kojarzę pięknego Kibica z głównego wątku schroniska w Rudzie Śląskiej. Niestety nie jestem w stanie Wam pomóc finansowo,przepraszam :-( Trzymam kciuki za wyciągnięcie Kibica ze schronu.

Posted

hmm, może mi coś na oczy padło, ale nie mogę się doszukać nr konta, więc proszę żeby ktoś podał razem z adresem to jutro prześle Kibicowi trochę grosza

tak na marginesie - super kudłacz:loveu:

Posted

Dziewczyny na razie zbieramy deklarację , numer konta podamy jak będziemy miały zadeklarowane przynajmiej większość kwoty na hotel , jak uzbiera się deklaracji na ponad 300 zł, bo inaczej nie będziemy wiedzieć na czym stoimy i czy już można zabierać Kibica na hotel, koszt hotelu waha się od 350- 450- zł. Na miesiąc .
Najlepiej by było żeby byla całość zadeklarowana ,bo potem się ktoś może wykruszyć i Dogo na drugim końcu Polski zostanie sama z problemem. Przecież ktoś musi wziąć odpowiedzialność za psiaka , a dopuki nie będzie pewien że da radę , będzie się obawiał .
Serdecznie dziękujemy :loveu: za ogromny oddźwięk i przy tylu dobrych duszach i takim wsparciu, razem i tylko razem, damy radę pomóc temu biednemu psiakowi . Za wszystko wielkie i serdeczne dzię-ku-je-my. :Rose::Rose::Rose:

Dogo zapisuj na początek wszystkich deklarujących i licz na bieżąco ile mamy deklaracji. Napisz na wątku ile jeszcze nam brakuje. Jak by Dogo o kimś zapomniała, to krzyczcie głośno.;) .

Posted

Stan na dziś wygląda tak
- Dogo07 5zł
-Szarotka 30 zł
-majuska 20 zł
-Randa 30 zł
- eluszki 30 zł
Bardzo prosimy Papryczkę Chili i Bumerang ,aby zadeklarowały konkretne kwoty ,bo nie wiemy ile od Was dopisać ,i dopiszcie czy deklaracja stała czy jednorazowa.
To daje na razie 85 zł , mam jeszcze pytanie czy wszyscy wymienieni zobowiązują się do wpłat stałych ( co miesięcznych) czy jednorazowych, bo to jest ważne. Kibic w tym hoteliku będzie musiał pobyć żeby się zresocjalizować , więc to pewnie trochę potrwa :-(.
Wszystkim dobrym aniołom , serdecznie dziękujemy :loveu: , nie wyłączając tych którzy nas wspierają i odwiedzają Kibicka , wparcie duchowe jest równie ważne .

Posted

A ja dam znac jutro co do kwoty Bo musze sprawdzic stan konta a jeszcze mam inne psiaki,którym chciałabym pomoc. Ale napewno dam ile tylko mogę bo strasznie mi kibic zapadł w serce i bardzo chciałabym żeby dostał swoją szanse :)

Guest Elżbieta481
Posted

Piękne allegro dla rewelacyjnego kudłacza..Widzę jednak,że tam są dyplomy czyli pocztówki się nie przydadzą.Będziemy musieli w takim razie się zastanowic jak pomóc.
E/W