kaa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Kibic-wychudzona, skołtuniona śmiertelnie przerażona kupka nieszczęścia! Pewnego poranka uwagę pracowników schroniska , na dużym ogólnym wybiegu zwrócił nagły rwetest i szczekanie psów. Zagoniony w róg ogrodzenia i obstąpiony przez zwierzęta siedział skulony, przerażony i trzęsący się psiak, wrzucony przez płot, wyglądem przypominający briarda. Był bardzo wychudzony i przestraszony niemal do nieprzytomności. Całe jego wynędzniałe ciałko było pokryte kołtunami, chyba nigdy nie czesanej sierści. Przedstawiał bardzo żałosny widok,a gdy zrobił ktoś nagły ruch np. ręką , sikał ze strachu i w obronnym geście pokazywał zęby. Wyglądał na psa który często musiał się bronić przed człowiekiem , na psa maltretowanego przez swego właściciela. Kto tak okrutnie potraktował pięknego młodego psa, Kibic ma ok. 1 roku, czym on zawinił że człowiek doprowadził go do takiego stanu :-( . Dlaczego najlepszego przyjaciela człowieka, ktoś potraktował jak najgorszego wroga. W takim stanie trafił do schroniskowego boksu, lecz po kilku tygodniach w jego zachowaniu nic się nie zmieniło ,jedynie udało się go trochę odkarmić. Kibic- bo tak został nazwany , musiał przeżyć głęboką traumę, tak wielką ,że mimo tego że iż nic mu już nie groziło ze strony ludzi, nikomu nie zaufał. W takim stanie psiak nie nadaje się do adopcji, wymaga intensywnej resocjalizacji, tylko wyjazd do hotelu gdzie , ktoś doświadczony zajął by się odbudowaniem jego zaufania i pomógł na nowo zaufać człowiekowi , stanowi dla niego szansę na znalezienie domu. Pomóżcie temu pięknemu psu , dajcie szansę na nowo pokochać i pokażcie że CZŁOWIEK JEST TEŻ NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM PSA. Kibic musi wyjechać do hotelu ,do osoby mającej doświadczenie z takimi psami , w schronisku nie ma szans. Zbieramy stałe deklaracje pieniężne na utrzymanie Kibica w hotelu. Pomóżcie!!! Dajcie mu szansę i nadzieję na leprze jutro !!! Kibic ok. 1 roczny psiak przebywa w schronisku w Rudzie Śląskiej. kontakt [email protected] tel. 505- 843-542 Nie wiem czy tekst jest wystarczająco dobry, :oops: w każdym razie ,to jest prawdziwa historia Kibica. Quote
majuska Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 To ja oprócz bazarku deklaruję comiesięczna wpłatę 20 zł na Kibica. A z bazarku też nam trochę wyjdzie, bo ciotki szaleją...:evil_lol: Trzymaj sie Kibic , wszystko będzie dobrze, zobaczysz:happy1: Quote
Onaa Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 O widzę że tutaj spory ruch się zrobił na wątku Kibicka :lol:. Wspaniale, bo psiak bardzo potrzebuje naszego wsparcia. Dziękujemy bardzo za pomoc :). Już wszystko uzupełniam. Quote
majuska Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='Dogo07']O widzę że tutaj spory ruch się zrobił na wątku Kibicka :lol:. Wspaniale, bo psiak bardzo potrzebuje naszego wsparcia. Dziękujemy bardzo za pomoc :). Pooffowałaś troche po wątkach i się opłaciło;):p Właśnie na wątku mojego Leopolda szukałyśmy bidy dla której się szykował nasz niecodzienny bazarek ...a tymczasem bida sama nas znalazła;) Dzięki Dogo dla Ciebie za założenie tego watku:loveu: Kibic będzie dobrze!!! Quote
kaa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Przepiękna ta aukcja, serdecznie dziękujemy :Rose: .:multi: Quote
Lilmo Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Witam na wątku. Dziękuję za zaproszenie. Kojarzę pięknego Kibica z głównego wątku schroniska w Rudzie Śląskiej. Niestety nie jestem w stanie Wam pomóc finansowo,przepraszam :-( Trzymam kciuki za wyciągnięcie Kibica ze schronu. Quote
bumerang Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Jestem i pytam jak pomoc kudłaczowi??:loveu: Quote
DAGA1505 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Niesamowita piękność:cool3: A mi wygląda na wyrośniętego yorka:evil_lol: Quote
eluszki Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 hmm, może mi coś na oczy padło, ale nie mogę się doszukać nr konta, więc proszę żeby ktoś podał razem z adresem to jutro prześle Kibicowi trochę grosza tak na marginesie - super kudłacz:loveu: Quote
Randa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Jestem na zaproszenie Dogo07. Mogę dołożyć 30 zł miesięcznie.;) Quote
mgie Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ja również zaglądam do Kibica.Finansowo nie jestem w stanie pomóc,sama szukam funduszy dla Gwiazdy z Boguszyc. Quote
malagos Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Strasznie mi przykro, ale i ja dziaduje o pieniadze, dziś wzięłam na dt Aksamitkę ze wsi :placz: Quote
kaa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Dziewczyny na razie zbieramy deklarację , numer konta podamy jak będziemy miały zadeklarowane przynajmiej większość kwoty na hotel , jak uzbiera się deklaracji na ponad 300 zł, bo inaczej nie będziemy wiedzieć na czym stoimy i czy już można zabierać Kibica na hotel, koszt hotelu waha się od 350- 450- zł. Na miesiąc . Najlepiej by było żeby byla całość zadeklarowana ,bo potem się ktoś może wykruszyć i Dogo na drugim końcu Polski zostanie sama z problemem. Przecież ktoś musi wziąć odpowiedzialność za psiaka , a dopuki nie będzie pewien że da radę , będzie się obawiał . Serdecznie dziękujemy :loveu: za ogromny oddźwięk i przy tylu dobrych duszach i takim wsparciu, razem i tylko razem, damy radę pomóc temu biednemu psiakowi . Za wszystko wielkie i serdeczne dzię-ku-je-my. :Rose::Rose::Rose: Dogo zapisuj na początek wszystkich deklarujących i licz na bieżąco ile mamy deklaracji. Napisz na wątku ile jeszcze nam brakuje. Jak by Dogo o kimś zapomniała, to krzyczcie głośno.;) . Quote
eluszki Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 to ja dorzucam 30 zł i czekam na wieści i nr konta Quote
Bjuta Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Wspaniale! :loveu: Ja niestety tylko podrzucam Kibica na górę... Quote
kaa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Stan na dziś wygląda tak - Dogo07 5zł -Szarotka 30 zł -majuska 20 zł -Randa 30 zł - eluszki 30 zł Bardzo prosimy Papryczkę Chili i Bumerang ,aby zadeklarowały konkretne kwoty ,bo nie wiemy ile od Was dopisać ,i dopiszcie czy deklaracja stała czy jednorazowa. To daje na razie 85 zł , mam jeszcze pytanie czy wszyscy wymienieni zobowiązują się do wpłat stałych ( co miesięcznych) czy jednorazowych, bo to jest ważne. Kibic w tym hoteliku będzie musiał pobyć żeby się zresocjalizować , więc to pewnie trochę potrwa :-(. Wszystkim dobrym aniołom , serdecznie dziękujemy :loveu: , nie wyłączając tych którzy nas wspierają i odwiedzają Kibicka , wparcie duchowe jest równie ważne . Quote
majuska Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Z bazarku pewnie niezła kwota wyjdzie...ale to jednorazowo:roll: Quote
PapryczkaChili Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 A ja dam znac jutro co do kwoty Bo musze sprawdzic stan konta a jeszcze mam inne psiaki,którym chciałabym pomoc. Ale napewno dam ile tylko mogę bo strasznie mi kibic zapadł w serce i bardzo chciałabym żeby dostał swoją szanse :) Quote
kaa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='bumerang']co m-c deklaruję 20 zł:loveu:[/quote] Dzięki :loveu: , no to mamy już 105 zł. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Piękne allegro dla rewelacyjnego kudłacza..Widzę jednak,że tam są dyplomy czyli pocztówki się nie przydadzą.Będziemy musieli w takim razie się zastanowic jak pomóc. E/W Quote
Recommended Posts