Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

PUK,Puk babulko co z tobą...
E/W

• 3 weeks later...
Posted

dni mijają, już wiosna. Bunia słabiutka, ledwo drepcze, Śpi całe dnie, już nawet na siusianie nie wtaje. Jedzonko jednak jeszcze zjada i czasem na maleńki spacerem ma ochotę. Robi rundkę po mieszkaniu, wchodzi gdzieś w dziurę i woła o pomoc, potem wraca do swojej łazienki i znowu śpi.

• 2 weeks later...
Posted

Witam.Dzięki luka1 za podesłanie wątku.Fajna ta Twoja Bunieczka...cudna.Mój Lejek jest chyba jednak w ciut lepszej formie od Buni.Pomimo tego, że stary, głuchy, ślepy i bez zębów.Przez pierwszy miesiąc robił pod siebie i czasami teraz to mu się też zdarza.Na początku mu gotowałam i kupka była różna.Potem próbowałam różne puszki i suche papu.W końcu od 5 miesięcy kupuję mu Purinę.Ma mieszane kilka jej rodzajów.Drobne to i jakby tłuste, połyka migiem.Kupka stała się jednakowa i ok.Lubi maluszek zupki i jak mu kilka razy znowu dawałam...od razu ślizgawica.Teraz już jestem konsekwentna.Podstawiam śleputkowi papu, pod sam nos 5 razy dziennie, w małych ilościach, inaczej zwraca.Potem piciu i pod pachę.Na trawce wszystko sobie zrobi a siku musi przynajmniej 3 razy.Najgorzej jak był śnieg, zamiast się wypróżnić dostawiał się i połykał jego niewyobrażalne ilości.Potem się trząsł i załatwiał się w domku.Od wczoraj znowu chodzi w kółko....zmiany neurologiczne.Reszta ok, apetyt niebywały.Śpi 23 godziny na dobę.Mogłabym tak o moim śleputku-klekutku pisać i pisać....bez końca.Modliłam się, żeby doczekał ze mną wiosny i teraz już mam apetyt na lato.Z waszych stron w maju będę miała 2 staruszki...tzn jeden staruszek i jedna babcinka.Odeszła mi jedna wredota, Mucha, 2 kwietnia, a śleputek i tak tylko sobie śpi i jest jak autystyk.Muszę mieć normalnego psa, a najlepiej dwa, do mizania, spania w łóżku i wyprowadzania.Spójrz luka na mojego słodziaka, podaję wątek.Pozdrawiam.
http://www.dogomania.pl/threads/142332-stary-gA-uchy-A-lepy-3-kg-nieszczAE-A-cie-w-schronisku-JUA-W-NOWYM-DOMKU

Posted

Syla napisał(a):
Z waszych stron w maju będę miała 2 staruszki...tzn jeden staruszek i jedna babcinka.

Lukuś,Syla ode mnie adoptuje 12-letniego niewidomego Edzia i 15-letnią ratlereczkę Majusię:)

Posted

przyznaję - udało im się.
[FONT=Tahoma].[/FONT]
[FONT=Tahoma]Moja Bunia jest z każdym dniem mniej sprawna. Jeśli w ogóle można mówić o jakiej kolwiek sprawności. Tylne łapki są prawie bezwładne, chodzenie do przodu - prawie nie możliwe, wydalanie zupełnie nie kontroluje. Wpada w to co wydali i ślizga się po podłodze rozmazując. Wiecznie upapraną w odchodach Olcia musi każdego dnia kąpać. To z kolei wywołuje następne wydalanie i Buna jest do mycia od nowa. Trzeba ją pilnować bo ma niezwykłą umiejętność włażenia w dziury. Wyciąganie jej np. z za pralki lub z za szafek kuchennych jest bardzo trudne.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dotknięcie Buni wywołuje u niej panikę. Drze się jakimś nie psim głosem, rozczapirza łapy i wydala.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jest panicznie chuda, tak jakby nie dostawała jedzonka - a jeść może bez przerwy. Wiem, że to nie jest normalne, ale... Gotujemy jej zupy, raczej trochę gęstrze, i miksujemy bo Buna ma paraliż twarzy. Nie otwiera już prawie pyszczka i jedzonko wciąga języczkiem, który jej ciągle zwisa na zewnątrz.[/FONT]
Właśnie Bunia siedzi w ręczniku, u mnie na kolanach, po kolejnej kąpieli.

Posted

Oj Lukuś znam to wszystko z autopsji.Dzisiaj mój Krzysiek tez od rana jeździł na mopie,bo starutki,niewidomy Morusek załatwił w nocy to i owo na przedpokoju i rozmazał wsio.Więc witaj w klubie:roll:

Posted

znasz to - wiem. Ale najgorsze jest to że ona płacze jak nie może sie podnieść. Muszę jej kupić takie posłanko w kształcie koszyka, żeby miała ciepło i chuła sie bezpieczna i sie nie staczała z kocyków i podkładów. Narazie kasa moja przypomina wielką dziurę więc układam jej z ręczników gniazdko i wykładam kocykiem. Niestety szybko to zasikuje i trzeba zmieniać. Te podkłady z apteki sa bardzo mało skuteczne i przesiąkają idzie ich wię kilka dziennie. Chyba muszę wymyslić coś innego żeby psina nie leżała w mokrym.

Posted

luka1 napisał(a):
znasz to - wiem. Ale najgorsze jest to że ona płacze jak nie może sie podnieść. Muszę jej kupić takie posłanko w kształcie koszyka, żeby miała ciepło i chuła sie bezpieczna i sie nie staczała z kocyków i podkładów. Narazie kasa moja przypomina wielką dziurę więc układam jej z ręczników gniazdko i wykładam kocykiem. Niestety szybko to zasikuje i trzeba zmieniać. Te podkłady z apteki sa bardzo mało skuteczne i przesiąkają idzie ich wię kilka dziennie. Chyba muszę wymyslić coś innego żeby psina nie leżała w mokrym.

Lukuś-pampersy,jedyne co sensownego przychodzi mi do głowy.Ja u Antosia stosowałam,teraz u Opalika i czasem u Moruska.Koszt w sumie nie kosmiczny,bo najtańsze te dla dzieci kosztują 30zł i dla jednego psiaka starczają na miesiąc,a naprawdę sporo pracy zaoszczędzają

• 2 weeks later...
Posted

Witam.Mój Lejek za to nawet nie szczeka...jest jak niemy.Za to, jak poczuje w pobliżu pieska, to zawarczy sobie cichutko.Śliczna ta Twoja kruszynka.Pozdrawiam serdecznie.

• 2 weeks later...
Posted

Potrzebuję podkłady dla Buni. Może ktoś ma jakiś ukryty zapasik - chetnie przejmę. Bunia nie kontroluje wydalania i trzeba jej często zmieniać posłanie inaczej muszę ją kąpać. Proszę, jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczna.

Posted

[CENTER]Cioteczki Błagamy O Podkłady Lub Pieluszki Dla Dorosłych Ludzi. Potrzebne Są Dla BUNI:placz: Nasze Zapasy Się Kurczą, Zostały Tylko 4 Pieluchy= 4 Dni Czystości.
[/CENTER]
:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla:

Posted

Oluś, sprawdzę, czy przpadkiem jeszcze nie wędruje gdzieś po strychu jakaś paczka czy dwie, bo jakoś kojarzę, że były dwie torby tych pieluch, a ja znalazłam tylko jedną. Obiecuję, sprawdzę jutro rano. A tak czy inaczej spróbuję coś zadziałać. Oj, babulka-bidulka i wy bidulki też, moje kochane.:shake:

Posted

elmira napisał(a):
Ależ ona jest malutka i drobna.

[FONT=Tahoma]Nawet koteczek AUĆ jest większa od Buni. Na dodatek Bunia jest panicznie chuda. Jedzonko chyba tylko przelatuje przez jej flaczki bo sił ma niewiele. Dziś rano wpadła do miseczki z jedzonkiem i trzeba było ją kąpać. Właściwie te kąpiele to codzienność. Każdego dnia wieczorem trzeba ją myć, suszyć i do łóżeczka – jak z dzieckiem. [/FONT]

Posted

elmira napisał(a):
Ależ ona jest malutka i drobna.

[FONT=Tahoma]Nawet koteczeka AUĆ jest większa od Buni. Na dodatek Bunia jest panicznie chuda. Jedzonko chyba tylko przelatuje przez jej flaczki bo sił ma niewiele. Dziś rano wpadła do miseczki z jedzonkiem i trzeba było ją kąpać. Właściwie te kąpiele to codzienność. Każdego dnia wieczorem trzeba ją myć, suszyć i do łóżeczka – jak z dzieckiem. [/FONT]

• 2 weeks later...