Jump to content
Dogomania

10 lat w schronisku! Kajtuś odszedł po 2 latach :-( a Dinuś dalej w hoteliku.

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Ale jeszcze coś bym chciała napisać.

Te trzy lata Dina i Kajtka, kosztowały około 20 tysięcy złotych (niecałe) + weterynarz i nerkowa karma dla Kajtusia, ale tu nieraz dostaliśmy wsparcie Psitula. Te 20 tys zł wysupływały osoby, które w dużej liczbie - nigdy Dina i Kajtka nie spotkały. Wiem, że to nieelegancko tak o pieniądzach ciągle - ale muszę powiedzieć, że mnie to ogromnie wzrusza. To był naprawdę potężny wysiłek finansowy i daliśmy radę! BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!

Dinku, tak się stało, że ciebie wypatrzyłam. Potem okazało się, że musiałam jeszcze wypatrzyć Kajtka. I dobrze się stało.

Posted (edited)

Ubocze, właśnie wpłynęła od Was składka na dwa miesiące... :( Eh.... :(

Kochani, ja wyjeżdżam jutro na 5 dni. Wrócę 4-go i będzie trzeba postanowić co ze spadkiem Dinusia (wraz z wpłatą Ubocze i przy niewielkim zaokrągleniu jest tego 600 zł). Zastanówcie się proszę. W Przebieczanach mamy Kaję, Warkę i zaprzyjaźnionego Lukasa.
Niżej wklejam rozpiskę wszystkich psitulowych psów ułożone od najbardziej zagrożonych. (Ale większość wyliczeń stałych wpływów oszacowałam pi razy oko - bo są nieregularne, czekam jeszcze na potwierdzenie, lub protesty księgowych).

katastrofa

Bartuś stałych deklaracji 160 zł koszt hotelu 400 zł brak 240 zł - księgową jest asikowska
Reksiu stałych deklaracji ok 131 zł koszt hotelu 300 zł.brak 169 zł - Mysia

spory kłopot

Kaja
stałych deklaracji ok 200 zł koszt hotelu 300 zł. brak 100 zł - Pati_Zabrze
Pegi stałych deklaracji ok 155 zł koszt hotelu 250 zł. brak 95 zł - na razie Syla, ale prosiła o zmianę
Redi stałych deklaracji ok 260 zł koszt hotelu 350 zł brak 90 zł - Bjuta
Kuba bez oczka stałych deklaracji ok 205 zł koszt hotelu 390 zł.brak 85 zł - Nikus
Kilerek stałych deklaracji 181 zł koszt hotelu 250 zł brak 69 zł - Asikowska

kłopot

Mongołek stałych deklaracji ok 300 zł koszt hotelu 350zł brak 50 zł - Bjuta
Kuruś stałych deklaracji ok 250 zł koszt hotelu 300 zł. brak 50 zł - Murka

kłopotek

Zdzisiu stałych deklaracji ok 300 zł koszt hotelu 320 zł.brak 20 zł - Saraisa
Pimpuś stałych deklaracji ok 325 zł koszt hotelu 341 zł. brak 16 zł - Olaolaa
Warka stałych deklaracji ok 340 zł koszt hotelu 350 zł brak 10 zł - Ania>
Paura stałych deklaracji 300 zł koszt dt 210 zł + karma brak trudno oszacować (zależy od karmy) - _Lara

sporadycznie wspierani finansowo

Dziadziuś-Rambuś - Syla
Norek (to tylko ewentualnie w razie większych kłopotów zdrowotnych) - Bjuta

Edited by Bjuta
Posted

Dziękuję Bjuta za informację.

Zdaję sobie sprawę, że bardzo dawno temu opuściłem Dina i dogomanię. Wątek Kajtka i Dina był jednym z moich pierwszych i ich historia na zawsze pozostanie w mej pamięci. To nie jest tak, że im się nie udało. Mieli Was wszystkich i nie były to anonimowe psy. Nawet jeśli nie znaleźli tego jedynego opiekuna byli kochani i nie odejdą w zapomnienie.

Dino. Żegnaj Przyjacielu Psie.

Posted

Ja jestem za tym, żeby pieniążki zostały rozdysponowane też na psiaki z Zabrza, oczywiście przez Bjutę. Jest przecież doskonale zorientowana w ich potrzebach...

Posted

Żegnaj Kochany Psiaku. Nigdy Cię nie widziałam na żywo, ale w sercu moim byłeś i pozostaniesz na zawsze.
Biegaj szczęśliwy i znowu młody wraz z Kajtusiem po zielonych łąkach...

Posted

UBOCZE napisał(a):
Ja jestem za tym, żeby pieniążki zostały rozdysponowane też na psiaki z Zabrza, oczywiście przez Bjutę. Jest przecież doskonale zorientowana w ich potrzebach...

i ja tak myślę - Bjuta wie najlepiej, który z psiaków jest w największej potrzebie

Posted

Kochani, bardzo Wam dziękuję za zaufanie! :)

Proponują zatem tak:

dla psiaków z Przebieczan:
100 - Lukas (prowadzony przez Monikę z Katowic i Hebanową)
150 - Kaja

(Warka jest w tak dobrej sytuacji, że proponują jej nic nie dawać...)

Psiaki z Psitula rozsiane po hotelikach.

200 - Bartuś
150 - Reksiu

Może tak być?

Posted

Kochani, to ja rozsyłam. Bo nowy miesiąc jest, pieniądze się przydadzą, każdemu psiakowi, a u mnie tylko ładnie wyglądają na koncie... Oczywiście poproszę o potwierdzenie na naszym wątku.

Posted

Hebanowa też potwierdziła wpałatę, tyle że na wątku [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/210023-O-Lukasie-kt%C3%B3ry-straci%C5%82-nadziej%C4%99?p=20097095#post20097095"]Lukasa [/URL]To jeszcze na Kaję poczekamy. Pati zagląda raz na miesiąc na dogo, więc to pewnie potrwa.

Posted

[quote name='Bjuta']Hebanowa też potwierdziła wpałatę, tyle że na wątku [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/210023-O-Lukasie-który-stracił-nadzieję?p=20097095#post20097095"]Lukasa [/URL]To jeszcze na Kaję poczekamy. Pati zagląda raz na miesiąc na dogo, więc to pewnie potrwa.[/QUOTE]

Jako współprowadząca wątek Lukasa pragnę potwierdzić wpływ kwoty [B]100 zł dla Lukasa [/B]od kochanego Dinusia
[*].
Dziękujemy z całego serca wyjątkowej Ekipie Dinusia, że wspomogli naszego, wciąż biedującego, bezdomniaczka.:bluepaw::bluepaw:

• 2 weeks later...
Posted

To był wątek psiaków, który dawał nadzieję, że można coś zmienić. Miło było czytać te wesołe relacje o dziadeczkach. Ciężko oswoić się z myślą, że ich już tutaj nie ma :(