Jaaga Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Bardzo zmieniła się. Teraz to łobuz :eviltong:. Jest szczupła, ale jaka ma rzeźbę mięśni :razz:. Na spacerach szaleje, uwielbia rzucanie patykiem, biegi na przełaj z Łatką. Najpierw ona goni Łatusie, jak ją złapie, to zamieniają sie rolami, typowy berek. Zaczęła pilnować domu. Po strzyżeniu yorka zapomnieliśmy załozyć mu obrózkę i pani wróciła się po nią. Stella stała w połowie schodów na pietro i nie dała jej wejść. Trzeba było wyjść do niej. Dobrze, że tylko nie dopuszcza do domu, a nie atakuje czy doskakuje. Jest bardzo zrównoważona i posłuszna. Dom dla niej bardzo już przydałby się, ale jakoś nie ma chętnego. Quote
Jaaga Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Stella własnie pojechała do nowego domu. Bedzie mieszkac w Piekarach Śląskich, w mieszkaniu. gdyby nie potrafiła się zaaklimatyzować, to jest jeszcze jedna chętna na nią Pani z domem i ogrodem. Ta druga osoba zadzwoniła już po wizycie nowej opiekunki Stelli. Quote
jkp Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 O jak fajnie :multi::multi::multi: wszystkiego dobrego Stelluniu , powodzenia w nowym domu :loveu: Quote
IKA & SONIA Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Super :multi::multi::multi: a będą fotki z DS? Quote
Ada-jeje Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jaaga podaj mi prosze na PW dane do osoby do ktorej pojechala Stella, bo mam pewne podejrzenia. Quote
IKA & SONIA Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 O kurcze też o tym teraz pomyślałam :shake: Quote
jkp Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 :shake::shake: Jaaga napisz prosze jakies uspokajające wiesci plisss!!! Quote
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Jaaga']Stella własnie pojechała do nowego domu. Bedzie mieszkac w Piekarach Śląskich, w mieszkaniu. gdyby nie potrafiła się zaaklimatyzować, to jest jeszcze jedna chętna na nią Pani z domem i ogrodem. Ta druga osoba zadzwoniła już po wizycie nowej opiekunki Stelli.[/QUOTE] Jaaga - ale skąd? jak? dopiero co pisałas, ze nikt nie dzwoni...a tu dzis pojechała do domku:crazyeye::multi: Quote
Jaaga Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Czekam na wiadomość o co chodzi :roll:. Dziewczyna miła, rozsądna, zgodziła sie na wizyty poadopcyjne. Ma do niej jechać Asia. Obiecała jutro dać znać, co słychać. Quote
Ada-jeje Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jaaga wszystko w porzadku, to nie o ta osobe chodzi ktora mialam na mysli. Quote
Jaaga Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Kobiety, ja mało zawału nie dostałam. Dziewczyna jest naprawdę rozsądna. Dopytała o wszystko, nawet prosiła o próbę chodzenia na smyczy, pytała o trzymanie moczu po sterylizacji. Pojechała do sklepu po smycz i obrozę. Ma nawet psiego psychologa, gdyby była potrzeba. Nikt jej nie chciał przez dwa miesiące, a tu w ciągu kilku godzin dwie chętne osoby :crazyeye:. Gdybyscie gdzieś wypatrzyły sunię wyglądającą jak Stella, to dajcie znać. Może druga Pani, która zakochała sie w zdjęciach Stelluni i ją chce, zdecydowałaby sie na inną. Quote
Ada-jeje Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jaaga jest druga sunia wysterylizowana w JZ oddana przez wlasciciela, bo wyjechal za granice, jest to psiak z domu od kilku dni przebywajacy w schronie czyli ma mieszkaniowe nawyki. JESZCZE A to jej ogloszenie na Allegro: http://www.allegro.pl/item794851686_kayla_porzucona_przez_wlascicieli_szuka_domu.html Quote
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Ada-jeje - to moze trzeba kuc zelazo póki gorące i wysłać tej pani sunię, o której piszesz:p Quote
Jaaga Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Nie, to musi być sunia ruda, taka jak Stella. Miała być albo ona, albo żaden inny pies, ale gdyby była podobna, to spróbowałabym. I tak czekam kilka dni, co bedzie ze Stellunią, czy przyzwyczai sie do nowych warunków i pozostawania w domu. Przez te dni nie chcę proponowac innego psa, na wszelki wypadek, gdyby Stella wróciła. Wiem, ze jest piesek identyczny, jak Stella, ale ta Pani ma ogród z krzewami i nie chce psa z powodu znaczenia terenu. Quote
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 czyli czekamy....a w tym ew. domku są inne zwierzaki, dzieci? Quote
chita Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Jaaga']Nie, to musi być sunia ruda, taka jak Stella. Miała być albo ona, albo żaden inny pies, ale gdyby była podobna, to spróbowałabym. I tak czekam kilka dni, co bedzie ze Stellunią, czy przyzwyczai sie do nowych warunków i pozostawania w domu. Przez te dni nie chcę proponowac innego psa, na wszelki wypadek, gdyby Stella wróciła. Wiem, ze jest piesek identyczny, jak Stella, ale ta Pani ma ogród z krzewami i nie chce psa z powodu znaczenia terenu. Jaaga wiem ze ma byc sunia ale Guaro jest takiiii podobny: http://www.dogomania.pl/forum/f1159/wyrzucony-zaglodzony-pogryziony-mix-boksera-prosba-o-pomoc-148364/ Quote
IKA & SONIA Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Ja również odetchnęłam z ulgą :lol: Quote
Jaaga Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Chita, od razu o nim powiedziałam :roll:, ale pies nie wchodzi absolutnie w grę przez ogród. Tam sa dwie suczki, w tym jedna podobno kopia Stelli, dlatego Pani ją chciała ze względu na podobieństwo. Quote
agaga21 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 mam w podpisie rudą sunię-bardzo podobną tylko że z ogonkiem. strasznie sympatyczna dziewczynka:cool3::cool3: Quote
doddy Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 W Kocim Świecie jest także podobna sunia, tyle że z ciemną kufą. fundacja azylu koci swiat Quote
Jaaga Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Suczka z Kociego Świata nie toleruje psów, z tego co przeczytałam. Tą pierwszą spróbuję zareklamować. Mam wiadomości od nosnie Stelli. Wszystko jest w porządku, jest oczywiście na zewnątrz spłoszona, ale podobno adaptacja i tak przebiega zaskakujaco dobrze. Je, chodzi na spacery, wymusza pieszczoty :evil_lol:. Jutro test pozostawania w domu. jesli wszystko bedzie w porządku, to wtedy można spróbować umieścic podobna do niej sunię w tym drugim domu. Jutro wieczorem mam dostać relację. Quote
agaga21 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 jeśli chodzi o tirę, to trzeba powiedzieć, że sunia kopie doły, więc jeśli ktoś ma słabo ogrodzony teren lub wypielęgnowany ogródek, to może to stanowić problem. Quote
Jaaga Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Czyli tez odpada, bo Pani właśnie ze względu na ogród nie chciała samca. Rozkopane doły byłyby chyba jeszcze gorsze, niż obsikane krzaczki :roll:. Quote
Jaaga Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Dzis dotarła dopiero karma dla Stelli z pieniędzy lucySxy. W związku z tym, że oprócz Stelli mam jeszcze na tymczasie Łatkę i Fuksika, czy karma może przejść na nich? Quote
Recommended Posts