Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

akucha napisał(a):
Jak na moje - astygmatyczne oko - to nie jest bulwa.
To Boston Terrier :p

Ale to musi się Maupa wypowiedzieć...
.

choleraa napisał(a):
no ok, to jest boston :diabloti:

To ja bostonia specjalistka ... ;)

Dla mnie boston ... po uszach poznałam :siara:

Posted

Jasne! ja gdzieś widziałam foty tatuazy z różnymi psami.
A ten boston super jest!
Kaja, niech ci Kamyk zrobi tatu z Saszką.
A potem obfocisz i wyślesz w formie kartek z pozdrowieniami dla przemiłych pań sąsiadek :diabloti:

Posted

Akuszko, ja gustuje w lapkach:eviltong:
mam juz kocia lapke na stopie, pod kostka i raczki moich maluszkow na plecach, nie planuje wiecej, uwierz na slowo, ze... troche to boli cholera!:evil_lol:

Posted

Maupa4 napisał(a):
To ja bostonia specjalistka ... ;)

Dla mnie boston ... po uszach poznałam :siara:

No tak, po uszach.. tylko moja Saszka w ogole nie stawia uszu, wyglada prawie tak samo, tylko takiego zeza nie ma:evil_lol:
Dalyscie mi teraz zagwostke, bede siedziec i analizowac roznice..:shake:

A musze sie pochwalic, dzisiaj sobie szlysmy i szczeniak beagla podbiegl z nienacka do Saszki, zjezyla sie, ale z opanowaniem dala sie obwachac..:-o
Ja juz zestresowana, trzymalam ja krotko i mocno, juz myslalam, ze awantura sie szykuje.. a tu taka mila niespodzianka;)

Posted

cos mi Sasza lapkami pociaga, przednimi.. przed porannym spacerem jakos tak dziwnie czlapala.. czy to moga byc zakwasy? wczoraj trche szalelismy z nia, cale rece mam pokasane, bawila sie ze mna z godzine, a dzisiaj jakas nie tego jest..

Posted

Może miec zakwasy ;)
Moja bostonko-bulwa - jak wyjeżdzamy na wioskowo-leśne szaleństwa - na drugi dzień ledwo się rusza. Wszystko boooliii - zakwas na zakwasie ...

Posted

uff.. bo juz sie balam.
ona ma tendencje do przesadzania i symulowania. Zaczyna nagle kustykac jak jej sie nie chce wychodzic, raz na jedna lape, raz na druga;)
ale dzisiaj rano widzialam, ze naprawde cos jest nie tak. Ale juz lepiej:p

Posted

Nowa obrozka:razz:
Moja ksiezniczka:loveu:
[IMG]http://img687.imageshack.us/img687/1156/img1272.jpg[/IMG]
I jeszcze jedno:p[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/615/img1283.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Maupa4']Zjadła ... Dżdżownisia ? :crazyeye: :mdleje:[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Sprytna bulwa!

Kaja, gdzie takie fajne obroże są?

Prosimy o wieści z frontu! Jak nasze bulwiszątko, grzeczne? :diabloti:

Posted

hehe, obroze kupilam w zoologicznym, literki osobno, a potem kaletnik zmontowal calosc:p
Saszka grzeczna, leniuch, nie chce wychodzic, bo zimno, zaraz ciagnie do domu.. Zamowilam jej psie ubranko, juz nie bedzie chodzic w ubrankach Piotrka (ona taki jamnior jest i wszystkie sa troche przykrotkie)
http://allegro.pl/item789302517_ubranko_dla_psa_z_czaszka_okazja.html

Ale zabawowa sie zrobila, sama zaczepia, zeby ja potarmosic.
Pancio ukochany jak ostatnio wrocil z pracy kapcie mu przyniosla:evil_lol: (lapie sie za wszystko co napotka jak jest szczesliwa i znosi).. No nie mowiac o tym, ze jak nie bylo Kamyka caly dzien to ze szczescia, jak go zobaczyla to sie posikala;)

No i jutro mamy imprezke urodzinowa, dzieci sprzedane, idziemy potanczyc.. a Saszka pierwszy raz zostanie sama na dluzej niz pol godz..
Relacja ze szkod bedzie w sobote..

Posted

No, no... Pancia kocha pieska :p kaletnicza robota fju, fju, fju!
Obrożka jest superancka i Saszce w niej do twarzy :lol:

Nie wierzę, że ona taka grzeczna hihihihiii. To cisza przed burzą. Czekajta, ona wam da imprezki! Bez pieska idziecie?! Oan taka ładna biżuterię ma

Posted

No i obejdzie sie dzis bez strat.. Kuzynki wyrolowaly mnie na opieke nad Piotrkiem i przyjdzie opiekunka, wiec Saszka nie bedzie musiala zostawac w klatce.. ufff..
Karol zostaje na weekend u mamy (a mama nie jest taka glupia, zeby porywac sie na opieke nad obydwoma, szczegolnie, ze moja siostra ma tylko 7 lat.. jak wychodze z nimi wszystkimi, bo i tak sie zdarza, to wzbudzam niezdrowe zainteresowanie, nie wiem co z tymi babciami polskimi sie dzieje, Rydzyk im w glowach namieszal, ale czesto slysze w parku, czy na ulicy szepty: "taka mloda i tyle dzieci..":shake: Moglabym prowadzic jakis program o tolerancji, mam spore doswiadczenie..)
Rozpisalam sie nie na temat:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Nikt nas juz nie kocha?:shake:
A ja mam nowe wiesci.. Sasza zostala pierwszy raz sama w domu dluzej, Karol mial przedstawienie w przedszkolu i na ponad godzine musialam ja zostawic.. Szkoda mi bylo.. klatki;) bo wiedzialam, ze przez tyle czasu ja zje, wiec usunelam wszystko z korytarza i tam ja zamknelam.. powrot byl.. fascynujacy.. osrala cala podloge, a potem sie w tym wytarzala.. Kapiel chyba wziela jako kare, bo caly wieczor i noc siedziala jak trusia.. zalamka normalnie..

Posted

... nikt nie jest idealny... ;)
zostawić psa samego na "ponad godzinę" :crazyeye: masakra :diabloti:

a tak na serio to spróbuj Saszy dawać jeść najpierw przed a potem w klatce (otwartej) , może zapała do tej metalowej przestrzeni większą sympatią i zaufaniem... wszelkie nagradzanie smakołykami za samodzielne i dobrowolne włażenie do klatki, mile widziane... pozytywne skojarzenia - to tak jak z nami ;)

a co do "oznakowania" terenu w przedpokoju i samej siebie to objaw niepewności i lęku... zwielokrotnienie sygnałów tak na wypadek nadejścia obcych... to chyba lęk przed samotnością, frustracja z powodu rozłąki... trzeba ją przekonać, że może być niezależną istotą. Oziębienie waszych wzajemnych stosunków będzi myślę bardzo w tym pomocne, metoda "ograniczonego ignorowania" w celu uspokojenia emocji psa w ciągu całego dnia, symulowane częste ubieranie się, przygotowywanie do wyjścia, wychodzenie nawet tylko na klatkę schodową - zero rozczulania się nad nią, zero pożegnania i witania przez 20 min. przed wyjściem i po powrocie do domu - nawet na nią nie patrz... trochę sadystyczne - biedna schroniskowa bida... a może raczej zozpieszczona i uzależniona od Was zakochana psina ;) a może totalna dominantka myśląca tak: moje stado się rozłazi a ja przewodniczka zostaję w gnieździe? obciach!

no to się powymądrzałam pseudo-fachowo :diabloti:
To tak żeby Ci nie było smutno... :eviltong: może warto spróbowac, a może jeszcze ktoś coś doradzi...