Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ee, bez paniki :eviltong: Brok to świetny pies , tylko on po prostu głuchnie :diabloti: czasem . Połowa psów jakie znam, osiedlowych , mogłaby sobie z Nim podać łapę jesli chodzi o posłuszeństwo ( Łącznie z moja Zołzą :evil_lol::oops: ) .. i w tym tez jest jego urok właśnie :) a jelsi ktos chce psa robocika to na pólkach w zabawkowym pełno takich

Jest uparciuchem : np idziemy na spacer .
-POwoli staram, sie go nauczyć ze dokąd nie usiądzie to go w szelki nie ubiore i dokąd nie usiądzie to nie wyjdziemy . I małe postępy są :)
- idziemy "od" hotelu w miarę słucha podbiega na zawołanie (łącznie z wyskokiem i kuksańcem w mój brzuch :mad: ) radocha, bieganie itakie tam
- wracamy do hotel;u - w kojcu zeka micha _ klepki w głowie Broka sie przełączają i myśli już tylko o tym żarciu co na niego czeka
nie chce podbiegać do mnie juz, bo woli ciągnąc do kojca . Staje i czekam az sie skapnie ze nie pójdziemy dalej dokąd nie przestanie ciągnąc . POtrafi dobra chwile ciągnąc, później staje na napiętej smyczy patrzy na mnie przestępując z nogi na nogę i w koooońcu kapitule i przychodzi do mnie . I zaraz od nowa wszystko powtarzamy :evil_lol: .. w zimie mógłby robić za wyciąg narciarski pod hotel Pana Tomka

po prostu ktoś kto go adoptuje musi sobie zdawać sprawę z fizycznej i psychicznej siły Broka :) tego ze mu nie można ustąpić , bo on jest jak dzieciak :evil_lol::loveu:- to jest pies dla kogoś komu sprawia radość praca z psem
Brok jest bardzo kontaktowym psem , radosnym itd . Jest jak nieoszlifowany diament :P po prostu

Posted

malawaszka napisał(a):
aaaa znaczy się jest normalny :loveu: to ja bym takiego mogła mieć :placz:

Ależ nic prostszego - jutro wsiadam w pandeczkę i Ci go przywiozę - za friko - zobaczysz przy okazji "pysia" :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
teraz udam, że mnie nie ma na wątku i nie będę odbierać telefonów :evil_lol:

Hahaha - świecisz się jak nic na zieloniutko, więc ten numer Ci nie przejdzie.

Posted

oo AMiga nie pisala ..

musimy Brokowi pisaneczki przykleić z powrotem ...

wczoraj taaaaaaki fajny Pan dzwonił , ale on chce psa KOMPLETNEGO :placz:..oddajcie Nam pisaaaanki .... ma ktos na zbyciu ?

Pan super. dobermanyyy szkoli , i dosałam 15 min wykład gratis nt tego ze to ze Brokowi karze siadac przed ubraniem w szelki i wyjściem z boksu jest błędem wychowawczym - bo skoro robi siad, tzn ze mną rządzi :p - niestety :oops: jestem za głupia żeby zrozumiec co Pan miał na myśli i jak powinnam robic .. wiec niestety Brok bedzie coraz bardziej mną rządził :shake::placz:

acha i sie dowiedziałam ze wykastrowane psy na starość sikają po nogach i sa osowiałe i nieszczęśliwe ... musze to Brokowi powiedziec , może jak w końcu zacznie byc osowiały, to moje ręce wrócą do normy :diabloti:

Posted

O kurcze, a ja Amidze każę siadać przed wyjściem, bo bym jej inaczej obroży nie założyła tak plądsa z radości jak widzi, że wychodzimy. Czyli zgłaszam się do klubu osób terroryzowanych przez psy

Posted

agamika napisał(a):
jestem za głupia żeby zrozumiec co Pan miał na myśli i jak powinnam robic .. wiec niestety Brok bedzie coraz bardziej mną rządził :shake::placz:

To jest taki sposób na Alcybiadesa, czy jako to było.... :eviltong:

Posted

yy..malawaszka moze Ty lepiej nie bierz sie za czary :evil_lol: albo pocwicz troche bo na razie nie tych co trza zaklinasz - moze czarnego kota Ci pozyczyć ? ... dzownił dzis Pan kolejny .. i pierwsze pytanie . Czy Brok sie zgadza z innymi zwierzakami .. ja hmm, ale o jaki zwierzętach mówimy ?

Nooooooo wie Pani , kury, gęsi .. zeby im krzywdy nie robił .. nie wytrzymałam tym razem i sie usmiałam do telefonu :oops: .... Brok i kury ... (Brok oczywiście mieszkalby na zewnatrz i "pilnował " inwentarza )