Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj teraz to chyba trochę poczekacie, bo Pan Tomek mnie wczoraj uszczęśliwił 7 kg jabłek i 7 kg gruszek i wczoraj do późna w nocy je obierałam i kroiłam, aż mam odciski na palcach. Dzisiaj mam do tego dołożyć 7 kg śliwek (oczywiście bez pestek), więc też mi pewnie to trochę czasu zabierze, no a wizyta przedadopcyjna dzisiaj jeszcze , no i praca, na której brak nigdy nie narzekam.
A czy ktoś się na tym zna i z kilku baaaardzo krótkich filmików potrafi zrobić jeden?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba będzie ta wizyta. To agamika zna szczegóły.
A ja mam też najbliższy czas wypelniuony, bo od piątku przyjeżdża do mnie siostra i żywcem nie będę miała czasu na jakies eskapady. Siostra, jak znam życie będzie mnie wyciągać na łazęgowanie po Krakowie a w domu będzie mi robić generalne porządki :crazyeye::crazyeye:

Posted

zerduszko napisał(a):
Łódź - Kraków??

tak, niby nie tak daleko ale trudno znaleźć kogoś kto by zechciał pomóc, a mnie nikt nie chce pozyczyć auta na wożenie psów :placz: bo to mój grat jest psiowozem :-(

Posted

no musi być wtedy, kiedy jest otwarte schronisko no i tak, żeby do hotelu dojechać o jakiejś sensownej porze - te pory w hotelu zna AMIGA, a schron jest otwarty:

schronisko dla odwiedziających jest czynne od wtorku do piątku w godzinach 11-18 (w okresie letnim), 11-16 (w okresie zimowym) oraz w soboty i niedziele od 10-14. Do schroniska należy przybyć odpowiednio wcześniej, gdyż sam wybór psa zajmuje zwykle dość dużo czasu (w schronisku przebywa bardzo dużo psów i nie raz chodzi się po nim 2-3 godziny), następnie wydanie psa to około 10-15 minut

mam nadzieję, ze jakby sie udało coś załatwić to ktoś na miejscu jakoś pomoże... jeszcze mam taką nadzieję...

Posted

Ja do końca tyg. nie dam rady, a potem praca.....
Ode mnie do Łodzi, z Łodzi do Krakowa i spowrotem na Śląsk trochę drogo wyjdzie. Lepiej żeby znalazł się ktoś z okolicy i szybciej niz za tydzień.

Kurteczka - nikt do głowy mi nie przychodzi. :shake:

Posted

Zerduszko kochana już mamy "problem" z głowy - sunia wczoraj została adoptowana - przyjechała po nią Pani z Wrocławia więc mam nadzieję, że mała dobrze trafiła i będzie szczęsliwa :kciuki: przed minutką się dowiedziałam

Posted

Chyba trafiła dobrze.O ile ktoś jest normalnym człowiekiem i jedzie kawał drogi (bo przecież we Wrocławiu Pani też ,by miała spory wybór),to chyba po tego "jedynego" psiaka.Czy miejsce pozostanie puste?

Posted

jednak nie pojechała do domu :shake: własnie dostałam info, że po obcięciu okazało się, że sunia prawdopodobnie ma nowotwór i pani jej nie zabrała... także w dalszym ciągu szukam transportu do Krakowa :modla:

Posted

A wyjazd Broka do Bielska jest raczej niepewny. Okazało się, że nie ma gwarancji, że on nie ucieknie przez stale otwartą bramę. Dla ludzi ucieczka psa i poszukiwania po całej okolicy są głęboką normą

Posted

ja dziękuję za "ławivce" ja chce jeden a konkretny !!!

dzis dzwonił Pan, chciał Broka do budy :cool1: , wczesniej miał kaukaza...

ale ze sznaucery mu sie zawsze podobały. Bardzo grzecznie mu próbowałam wytłumaczyć, ze sznaucery nie mają podszerstka i w zimie nie mają takiego "grzania"izolacji jak kaukazy .... chyba niestety sobie tego nie wziął do serca

Posted

malawaszka napisał(a):
no super - kocham takich :angryy: zawsze mu się podobały - to do budy :angryy:

ale ze co ? ze niby Brok za mało urodziwy do budy ?:mad::angryy: co sie ciotce malawaszce nie podoba ? ..niech pomyśli jak ładnie by sie komponował stalowy łańcuch na czarnej sierści Broka :loveu: ..

a wiecie zo Brok potrafi czego sznaucery NIE potrafią ???

uślinić sie jak bokser :eviltong: i zaglutowić otoczenie

Posted

AMIGA napisał(a):
A wyjazd Broka do Bielska jest raczej niepewny. Okazało się, że nie ma gwarancji, że on nie ucieknie przez stale otwartą bramę. Dla ludzi ucieczka psa i poszukiwania po całej okolicy są głęboką normą

Stale otwarta brama to jakaś przeszkoda?To gdzie oni chcieliby go trzymać,na dworze?To chyba najlepsza odpowiedź na moje pytanie o wizytę przedadopcyjną