Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uffffffffff po stresującym wczorajszym wieczorze i dzisiejszym przedpołudniu mamy wreszcie wieści z domu Broczka
Broczek jest szczęsliwy, grzeczny - tak, tak.
W ogrodzie zachowuje się tak, że załatwia się i szybciutko pędzi do domu.
Z jamniczkiem a właściwie jamniczką mieszkającą w tym samym domu już się spotkał, baaardzo chciał zaprzyjaźnić, ale ona niestety podszyta strachem przed takim potworem ucieka do domu.
Było także spotkanie z obcym psem, który podszedł do ogrodzenia od zewnątrz. Brokuś spotkał się z tym psem "nos w nos" i nastąpił obopólny taniec ogonów i nie było żadnego szczekania, czy wariowania.
Z dzieciakami jest za pan brat, radocha, zabawy i pełna komitywa. Nawet dwu letnie dziecko, które na początku się kuliło jak Broczek koło niego przebiegał, teraz odpycha go rączkami i woła siooo :p

Posted

[quote name='AMIGA']
Było także spotkanie z obcym psem, który podszedł do ogrodzenia od zewnątrz. Brokuś spotkał się z tym psem "nos w nos" i nastąpił obopólny taniec ogonów i nie było żadnego szczekania, czy wariowania.
Z dzieciakami jest za pan brat, radocha, zabawy i pełna komitywa. Nawet dwu letnie dziecko, które na początku się kuliło jak Broczek koło niego przebiegał, teraz odpycha go rączkami i woła siooo :p

hahaha świetne wieści!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']:lol:dobre i to - coby świruski znowu panikować nie zaczeły :oops::evil_lol:[/QUOTE]

Otototto:evil_lol:
A ja sie cieszę, bo mnie znalazła na "Naszej -klasie" córka Pani Brokowej i sama zaczęła do mnie pisac
Więc momentalnie podałam cały zestaw pytań. Teraz pewcie trochę potrwa, zanim znowu napisze, ale mam nadzieję, że napisze. Następnym razem podam jej linka do wątku Broczka i jej zasugeruję odwiedzanie nas od czasu do czasu.

Posted

Myśmy im o wątku Broczka od razu mówiły, ale wiadomo,że jak trzeba sie najpierw zalogowac, a potem wyszukać wątek, to już nie każdy ma tyle cierpliwości
Ale może jak dostaną gotowy link, to pójdzie łatwiej

Posted

Hurraaaaaaaaaaaa dostałam dalsze informacje :multi:

"Dzien dobry:)
Brok poznał sie juz z koleznanka z dolu i mysle że sie polubia chciaż mała sie go trochu boi;), jeszcze nie zdarzylo sie zeby wskakiwal na ogrodzenie i mamy nadzieje ze nie bedzie chcial tego robic...Młodszemu barciszkowi juz nic nie jest, bardzo polubiał Broka i chce sie z nim cały czas bawic a Brok go ma juz chyba trochu dosc:)).
Piesek jest bardzo grzeczny.. dwa razy sie tylko zdarzylo ze nie wytrzymal i zrobił kupę, tak samo z sikaniem tez tylko dwa razy a tak to wychodzimy wszyscy z nim na pole... Ma juz nawet swoja piłeczke ktora sie bawi na polu...
Je praktycznie wszystko i gotowane i sucha karme.. jak narazie smakuje mu wszystko;)))
Przy kapaniu byl bardzo grzeczny jak wszedł do wanny a na poczatku nie chcial wejsc i trochu mu musielismy pomoc...

Mamy nadzieje ze za niedługo nas Panie odwiedza!!

Pozdrawiamy serdecznie: Patrycja, Dominik,Bartus Brok:)) "

Posted

AMIGA napisał(a):
Hurraaaaaaaaaaaa dostałam dalsze informacje :multi:

Mamy nadzieje ze za niedługo nas Panie odwiedza!!

Pozdrawiamy serdecznie: Patrycja, Dominik,Bartus Brok:)) "

Amiga upłynęły już ze dwa niedługa,a odwiedzin jak nie było tak nie ma.Brok na pewno tęskni za znajomymi Cioteczkami,które mają do niego tak niedaleko.

Posted

jurmar98 napisał(a):
Amiga upłynęły już ze dwa niedługa,a odwiedzin jak nie było tak nie ma.Brok na pewno tęskni za znajomymi Cioteczkami,które mają do niego tak niedaleko.

To prawda, że niedaleko, ale zajęć mamy tyle, że trudno jest wykroić czas.
Zresztą jestem zdania, że Broczek musi się naprawdę zadomowić przed naszą wizytą.

• 2 weeks later...
Posted

Podobno zaczął pokazywać zęby jak mu si czegoś zabrania... wychodzi zapewne brak konsekwencji od początku - to nie jest mały pudelek... mnie się odechciewa wszystkiego w takich momentach

Czekamy aż Brok zostanie odwieziony i szukamy domu, gdzie będzie od początku konsekwencja, dyscyplina i ludzie, którzy nie pozwolą sobie wejść na głowę.

Posted

No i szybciuteńko wszystko się rozegrało. Dzisiaj miałam telefon, że niestety Brok się robi agresywny. Że jak pani mu czegoś zabrania, to Brok na nią powarkuje i pokazuje zęby. I wyczułam pretensję w głosie,. że nie uprzedziłysmy pani, że to agresywny pies. Ręce opadają i wszystko inne tez.
Powiedzialam pani, że my nie damy rady po niego w tym tygodniu podjechać i najlepiej, żeby sama się pofatygowała i odwiozła go do hotelu. Miala to zrobić jutro, albo pojutrze.
A już przed jakąś godziną miałam wiadomość od Pana Tomka, że Brok już jest w hotelu :-(
W sumie to i dobrze, bo jeśli już miał tam nie być, to lepiej jak najszybciej go mieć z powrotem.