Ellig Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Jak dlugo jeszcze, obejrzyjcie.... http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/30032010/1446447 Quote
jola_li Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Byłam na Mazurach - mał być weekend, a wróciłam dopiero wczoraj, bo zaprzyjaźniony pies ma babeszjozę (na szczęście wcześnie zdiagnozowaną) i trzeba było jeździć do weterynarza. Właścicielom to nie przyjdzie do głowy :-(... Nawet wścieklizny nie szczepią, więc wszystko spada na nas :-(.... Przez te dni unieszkodliwiłam PONAD 50 kleszczy!!! Jeździmy tam od ponad 10 lat i tylu tych skubańców nie widziałam :-(.... Po powrocie natychmiast zamówiłam pieskowi kiltix... UWAŻAJCIE NA KLESZCZE!!!! Jest ich dramatycznie dużo............ Quote
asiaf1 Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 tam gdzie jest Kapsel też jest ich zatrzęsienie niestety-jedej z moich psiaków złapał w zeszłym roku babeszję ale paradoksalnie przez to że zachorował i trafił do lecznicy na kosiarzy znalazł dom. strasznie się martwię o nie mimo, że sa zabezpieczone :-( Quote
Lulka Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Kapsel ma juz zalozona obrozke pierwszy pies juz po babeszji (trafilo na Fibi) u doktorki w czwartek bylo 60 psow!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ellig Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Kleszcze wbrew pozorom mialy lekka zime, przetwaly pod ciepla pierzynka ze sniegu. Quote
Piromanka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='Ellig']Kleszcze wbrew pozorom mialy lekka zime, przetwaly pod ciepla pierzynka ze sniegu.[/QUOTE] Zgadza się, a teraz to istna plaga! Quote
Ewa Marta Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ellig napisał(a):Niestety, Kapsel jest duzy a osoba zainteresowana to starszy Pan, ktory ni ma sily na tyle by okielznac wybryki i mlodosc Kapsla..... Ten Pan dostał w końcu zdjęcia Kapsla i krótką jego historię i bardzo chciałby go zobaczyć. Nie jest osobą słabą myślę, że poradziłby sobie z psiakiem. Ma doskonałe referencje od mojej dobrej znajomej, która ma 5 psów. Mieszka blisko mnie i na rannych spacerach spotykałabym go. On bardzo kocha zwierzaki i bardzo chce zaopiekować się białym pieskiem, podobnym do jego ukochanego psiaka, który odszedł jakiś czas temu. Pan ma syna i wnuczkę i w razie czego miałby sie kto opiekowac psiakiem. Byłabym wdzięczna, gdybyście dały znać, komu mogę podac numer Pana, żeby jakoś się z nim skontaktować. Przekazywałam mu przez znajomą zdjęcia psa i wtedy prosiłam o przekazanie, że w razie czego jakoś z nim podjade do hoteliku. Niestety w tej chwili mam problewm z zostawieniam mojego chorego na babeszjozę psa, do tego dochodzi masa zaległości, które porobiłam opiekując sie nim i nie dam rady pojechać. Ale może któraś z Was będzie jechala do Kapsla i mogłaby zabrać Pana? Może zresztą wcześniej chciałybyście zrobić wizyte przedadopcyjną? Pan mieszka na Ursynowie w Warszawie. Wybaczcie nieskładność, jestem bardzo zmęczona, zwłaszcza, że jeszcze mój podopieczny Idol zachorowal i popołudnie spędziłam z kolei z nim u weta. Ja w każdym razie Pana polecam. To bardzo poważny człowiek, który jak bierze zwierze pod opiekę to do końca. pan wie, że Kapsel nie umie zachowac czystości. Chciałabym jednak, żeby ktoś kto Kapskla zna lepiej z nim porozmawiał. W razie czego podam nazwisko i telefon na PW i trzeba powołać się na mnie (tez podam imię i nazwisko;-) ). Quote
Lulka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 witaj Ewa Marta :) trzymam kciuki za Twojego pieseczka, zeby szybko do zdrowia wracal, te kleszcze to porazka!!!!!!! rozmawialam juz z Ellig i przekazalam jej nr asif1, bo Kapsel to psiaczek pod opieką asif1 ;-) i czekamy na rozwój wydarzeń!!! Quote
sylwija Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Czekam na wiadomości i trzymam kciuki, żeby się w końcu Kapslowi udało :) Quote
asiaf1 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 rozmawiałam z Panem, nie wiem czy cos z tego będzie ale wstepnie jesteśmy umówieni na weekend na obejrzenie Kapsla. Mam czekać na jego telefon, więc będę czekać. Mam nadzieję, że jak nie Kapsel to może, któryś inny znajdzie dom Quote
Lulka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 bardzo bardzo dziekujemy Ellig za pomoc w postaci karmy dla Kapsla i innych psiakow w hoteliku w Rajszewie (Mili, Hugo, szczeniakow - szt3, Ciapka i Dicka) Quote
Ellig Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Lulka napisał(a):bardzo bardzo dziekujemy Ellig za pomoc w postaci karmy dla Kapsla i innych psiakow w hoteliku w Rajszewie (Mili, Hugo, szczeniakow - szt3, Ciapka i Dicka) Bardzo prosze:) Quote
bico Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='jola_li']I co z domkiem dla Kapselka? no właśnie też mnie ciekawi co z wynikło z tego spotkania i rozmowy z Panem?:cool3: wątek mi umknął na dłuższą chwilę:oops: ale cały czas o Kapslu myślę i pamiętam i chciałam zapytać czy ten numer podawany w ogłoszeniach jest numerem nadal obowiązującym i mobilnym do podawania go w ogłoszeniach Kapsla - 0-601 92-56-96??? Quote
zuzlikowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='bico']no właśnie też mnie ciekawi co z wynikło z tego spotkania i rozmowy z Panem?:cool3: wątek mi umknął na dłuższą chwilę:oops: ale cały czas o Kapslu myślę i pamiętam i chciałam zapytać czy ten numer podawany w ogłoszeniach jest numerem nadal obowiązującym i mobilnym do podawania go w ogłoszeniach Kapsla - 0-601 92-56-96??? Też się podpisuję pod prośbą o info... Quote
Ellig Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Kapsel jest duzym , pelnym energii psem, przyzwyczjonym do duzej swobody.... Pan byl zainteresowany spokojnym psem, nie szarpiacym smyczy....Pan ma okolo 70 lat i to jest zrozumiale ,ze Kapsel nie jest dla Niego odpowiednim psem. w zwiazku z tym spotkania nie bylo bo same wiemy ,ze to nie bylaby dobra propozycja dla Starszego Pana! Quote
zuzlikowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Ellig']Kapsel jest duzym , pelnym energii psem, przyzwyczjonym do duzej swobody.... Pan byl zainteresowany spokojnym psem, nie szarpiacym smyczy....Pan ma okolo 70 lat i to jest zrozumiale ,ze Kapsel nie jest dla Niego odpowiednim psem. w zwiazku z tym spotkania nie bylo bo same wiemy ,ze to nie bylaby dobra propozycja dla Starszego Pana![/QUOTE] Niestety zdecydowanie macie rację! Kapsel...trzymaj się i SKUTECZNIE wypatruj odpowiedniego domu!!! Quote
Lulka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 zuzlikowa - gdzie mozna sie zglosic z benkiem do adopcji??????? Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='bico'] wątek mi umknął na dłuższą chwilę:oops: ale cały czas o Kapslu myślę i pamiętam i chciałam zapytać czy ten numer podawany w ogłoszeniach jest numerem nadal obowiązującym i mobilnym do podawania go w ogłoszeniach Kapsla - 0-601 92-56-96??? Tak, ten numer jest prawidłowy. Quote
bico Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 dzieki za info, bede kombinowac z ogloszeniem w gazecie lokalnej. benki do adopcji, piszcie do zuzlika na pw, koniecznie foty takiego benia. Quote
Piromanka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 zaproponowałyści panu innego psa, takiego który nadawałby się da tego człowieka? Quote
asiaf1 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 To nawet nie chodziło o to, że Pan sobie nie poradzi z Kapslem.Pan nie był zainteresowany innym psem, powiedział, że Kapsla nie może wziąć bo w adopcjach ma uczestniczyć jego synowa czy córka i to ona będzie głównie decydować jakiego mają mieć psa. Quote
bico Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Napisałam do redakcji jednej z lokalnych gazet u mnie, teraz czekam na odzew, dam znać co i jak. A w międzyczasie, zamówiłam na bazarku ogłoszeniowym, komplet 80 ogłoszeń dla Kapsla - może to coś pomoże...on w końcu musi przecież znaleźć swój własny dom na stałe:wallbash: od postu nr 49: http://www.dogomania.pl/threads/184852-OG%C5%81OSZENIOWY-MEGA-BAZAR!-80-oglosze%C5%84-za-grosze!-%29-Daj-szanse-pupilowi-%29-do-22.05!?p=14659710#post14659710 Quote
Lulka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 ja mysle, ze trzeba wywalic ten rozpruty brzuch, bo to moze ludzi odstraszac. pies jest caly i zdrowy, a łzawe historie juz przestaly ruszac ludzi Quote
Recommended Posts