hop! Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 To widocznie Kapsel przeszedł u mnie cudowną przemianę. ;-) Był zawsze bardzo łagodny i miły. U pani Małgosi też taki jest. Quote
asiaf1 Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Calibri]Niestety nie był to jego jednorazowy wybryk. Czasami nie wiadomo dlaczego, podbiegał i kogoś gryzł.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Calibri]Paradoksalnie właśnie pogryzienie (dziabnięcie w łydkę) nauczyciela j. angielskiego dzieci właścicielki hotelu odmieniło jego los. Miarka się przebrał i kazała go zabierać.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Calibri]Kapsel całe życie był wolnym psem, najpierw żył w stadzie na przy wałach wiślanych, gdzie przez prawie 2 lata go dokarmiałam, potem zabrałam go do hotelu w którym tez latał wolno. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Calibri]W głowie mi się nie mieściło, że ten pies odnajdzie się w warunkach domowych. A on się odnalazł i to nawet bardzo. Sama Hop była zdziwiona, że pies podwórkowy może taki być.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Calibri]Cieszę się, że mu się tak udało bo był jednym z psów, które latami czekały na swój dom. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Calibri]Kocha się wszystkie psy ale niektóre bardziej i on do nich należy[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Wingdings][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [quote name='mimiś']powiodło się gryzoniowi...teraz moge juz opisać tę historię :) - było mi żal tego psiaka i przez jakis czas dokładałam sie do jego hoteliku[marnym co prawda groszem.. ] Wiedziałam mniej więcej gdzie jest ów hotel,że przy stadninie.-ja mieszkam daleko po drugiej stronie Warszawy..Akurat mój starszy syn zanieszkał w Białołęce i pewnego dnia podczas treningu rowerowego na Wale ugryzł go pies. Pies był w towarzystwie jeźdżców ze stadniny. Zaczęłam szukać telefonicznie -chodziło mi głównie o potwierdzenie,ze zwierzak szczepiony i zdrowy-bo mój syn to zlekceważył .Znalazłam stadninę,potwierdzenie,ze incydent miał miejsce i zapewnienie,ze pies zdrowy,no i że to bezdomniak hotelowany...po opisie psa coś mnie"tknęło" jak mówią starsze panie;) i zapytałam czy pies ma na imię Kapsel - i co sie okazało? -TO TA WREDOTA użarła mojego pierworodnego! -ale nie mamy żalu,Kapselku, broniłeś swoich przed brzęczącym stworem nadciągającym z dziką prędkością . No i mam nadzieję,ze był to jednorazowy wyczyn. Cieszę się z takiego hapiendu :)-ale historyjka dla wielbicieli dziwnych zbiegów okoliczności ,przyznacie -ciekawa:) Quote
hop! Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 (edited) Spodziewałam się trudnego, kochającego wolność psa, a Kapsel w warunkach domowych zachowywał się super. Zero tendencji do ucieczek, zero agresji. Problemem były spacery poza posesję. Długo nie mógł się przełamać, aż w końcu się odblokował i można z nim było pójść na spacer po obcym terenie. U p.Małgosi Kapselek otworzył się jeszcze bardziej i stał się towarzyskim, lubiącym wycieczki i podróże psiakiem. Przekonał się też do jazdy samochodem (na początku bał się do niego wsiadać i stresował się podczas jazdy). Kapsel to jeden z moich ulubieńców. Cieszę się, że ma fajny DS i że wiem, co u niego słychać. :-) Edited July 25, 2014 by hop! Quote
Recommended Posts