asiaf1 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 (edited) Kapsel to jeden z kilku psów, które dokarmiam nad wisłą. Kilkanaście dni temu znaleziono go z rozprutym brzuchem, leżał i skamlał w krzakach. Na szczęście jedna z działkowiczek znalazła go i zawiadomiła starż miejską, która zawiozła go do lecznicy. Inna z Pań, która codziennie do nich przychodzi i u której spędzają na działce po kilka godzin dziennie, powiadomiła mnie, udało się ustalić gdzie pies przebywa, niestety nie mógł zostać w lecznicy na drugi dzień miał trafić na Paluch. Cóż miałam zrobić-przecież tam tak ciężko ranny pies mógłby nie przeżyć- zabrałam go do hotelu. Niestety weterynarze nie bardzo przejęli się bezdomnym psiakiem i zamiast 2 założyli mu tylko jeden zewnętrzny szew. Po 2 dniach nastąpiło krwawienie, szwy się rozlazły i pies musiał być po raz 2 operowany. Na szczęście już na Kosiarzy wszystko przeprowadzono prawidłowo-nie było tylko pewności-ponieważ rana nie była świeża -czy zacznie się normalnie goić. Na szczęście po kilku dniach :ślimaczenia" proces gojenia następował prawidłowo. Przez ten czas Kapsel (w hotelu jest prawie miesiąc) nie tylko dochodził do zdrowia ale także zaczął ładnie się socjalizować, teraz super chodzi na smyczy. Niestety nie stać mnie na utrzymanie kolejnego psa. Jeżeli do końca miesiąca nie znajdą się osoby, które pomogą w jego utrzymaniu w hotelu będę musiała wypuścić go na działki gdzie znów jego los będzie niepewny. Co chwila któryś z psów jest pokaleczony, przeganiany, a straż miejska ma ciągłe zgłoszenia bo psy przeszkadzają działkowiczom:shake: Jedyną przystanią, namiastką domu dla tych psiaków jest działka Pani, która do nich codziennie przychodzi.Lato czy zima, święta jest u nich codziennie. Jest ich "Panią", tylko Ją mają.:placz: Czy znajdą się osoby, które pomogą w utrzymaniu Kapselka.Potrzebne są stałe, comiesięczne deklaracje. Nawet najmniejsze kwoty są dla nas cenne. Miesięczny koszt jego pobytu w hotelu to 310 PLN+ KOSZT KARMY Czy ktoś chciałby mu pomóc-bez Was ten pies nie ma szans na normalne życie. On nie ma jeszcze 2 lat-całe życie przed nim! Miesięcznie potrzebne jest 310 pln za sam hotel no i karma dla Kapsla. Jednorazowe deklaracje w sierpniu: 120 PLN -Zofija 20 PLN-Piromanka Deklaracje stałe; 20 PLN Mimiś 50 PLN Mtf Zalesie Dziękujemy! Wpłaty, które doszły na moje konto Zofija-120 Piromanka-20 Psiama-5+10 Pliszka-20 Wroobelterrorystka-10 Izak-60 Aldrumka-10 Mimiś sierpień-20 Mimiś wrzesień -20 Bico-50 Agat21-30 birma74-30 Bico -30 Piromanka-93 Soema (bazarek Kakadu)-55 Mimiś-20 Piromanka-25 MTF zalesie -100 Agat21-30 Lulka (60+30 od Bico)-90 Lulka -80 Sylwja-60 Mimiś listopad -20 Jolali-40 Jolali za bazarek Gosi-60 Agat21-30 Aneta Ewa K.-60 Marloo-60 Agat21-30 Jolali-40 Mimiś grudzień-20 MTF zalesie-50 Mimiś styczeń-20 Jolali od Remika-600 Razem 2 018,00 PLN WYDATKI Hotel Kapsla od 15.07.09 lipiec-150 sierpień-310 karma-120 wrzesień-300 październik-310 kastracja-170 karma-107 listopad-300 grudzień-310 styczeń- razem:2 393,00 Edited March 12, 2013 by asiaf1 Quote
birma74 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 wyslij mi nr.konta i dane do przelewu na PW,postaram się w piątek coś przelać;)może ktoś porobi allegro,jakieś banerki,po takich przygodach na działki :shake: Quote
Zofija Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 podaj numer konta popytam wśród znajomych i sama cos przeleje. Nie mozna go puścić na działki. Napisz coś wiecej o nim jakim jest psem, jaki ma charakter, jak sie dogaduje z innymi psami, kotami, dziećmi. Trzeba mu też pilnie zrobić reklame w necie! Quote
asiaf1 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Kapselek jest bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi, do dzieci także. Z psami też się dogaduje dobrze. Z kotami to jeszcze nie mam jak sprawdzić. Obecnie mieszka w kojcu z sunia, która od ponad 3 m-cy nie wychodzi z budy:-( -też jest z tych działek znad wisły. Na działkach został jego brat bliźniak, 2 sunie wilkowate i stary wilkowaty Miś:-(Tamte psiaki też są bardzo łagodne do ludzi (Miś jest najmniej ufny) ale to on miał szczęście w nieszczęściu że tak poważnie został ranny. Tamte psy też cały czas sa pokaleczone:shake: Quote
Lulka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 bosze..... ile ich jeszcze czeka na pomoc :-( Kapselek jest super psem, jeszcze 3 tyg temu caly sie bal, w ogole nie chcial chodzic na smyczy, podnoszony klapal ze strachu ząbkami, teraz to nie ten sam pies! Jest wesoly, uwielbia ludzi, jak sie wchodzi do boksu to skacze z radosci, piszczy. Tak jak Asia pisze - jest ok do ludzi i zwierzakow, to cudny pies! Nie pozwolmy mu trafic znow na ulice :shake: Quote
malagos Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Przypominam tego biedaka, pomóżmy i jemu, i Asi :cool1: Quote
Piromanka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Pod koniec sierpnia wracam z urlopu, więc może wystawię jakiś bazarek. Oby udało się trochę uzbierać. Czy pod konie sierpnia nie będzie za późno? Quote
asiaf1 Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Piromanka napisał(a):Pod koniec sierpnia wracam z urlopu, więc może wystawię jakiś bazarek. Oby udało się trochę uzbierać. Czy pod konie sierpnia nie będzie za późno? nie nie będzie za późno. dziękuję:multi: Quote
Zofija Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 muszą sie znaleźć pieniadze dla kapselka ja jutro zrobie przelew Quote
asiaf1 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Zofija napisał(a):muszą sie znaleźć pieniadze dla kapselka ja jutro zrobie przelew Kapselek ma pierwsze pieniążki na swoim koncie 120 PLN od Zofiji:multi: dziękujemy Quote
asiaf1 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 kolejna porażka-potrzebne tymczasy dla 3 malutkich psiaków z meliny http://www.dogomania.pl/forum/f1161/4-malutkie-pieski-bite-glodzone-przez-maneli-w-ndm-potrzebne-pilnie-tymczasy-144069/#post12782001 Quote
Piromanka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Zapraszam na bazarek dla Kapselka: http://www.dogomania.pl/forum/f99/bilety-do-kina-tylko-warszawa-na-kapselka-do-16-08-godz-23-59-a-144114/#post12783460 Quote
Selenga Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 czy on juz może być ogłaszany? potrzebne jest allegro? Quote
asiaf1 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Selenga napisał(a):czy on juz może być ogłaszany? potrzebne jest allegro? Psiak nie ma jeszcze ogłoszeń ale mozna juz mu je robić. Bardzo proszę o pomoc bo Beatka, która mi w tym pomagała pojechała na 2 tyg. zasłużony odpoczynek:lol: Quote
Zofija Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Ciocie pomóżcie Kapselkowi!!!!!! W góre Kapselku! Quote
asiaf1 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Kapselek się przypomina-na razie mamy tylko 120 pln i to wpłata jednorazowa a potrzebne stałe deklaracje:roll: Quote
Lulka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Kapsel jest juz zupelnie normalnym, zsocjalizowanym psem! Chodzimy na spacerki na dlugiej 8 metrowej linie, prawie zawsze wraca na wolanie. Jest mega spragniony czlowieka, jak sie nikt dluzej nie pokazuje to Kapselek bardzo placze i dopomina sie spaceru. Po wybieganiu chlopak grzecznie wraca do siebie i czeka na nastepne odwiedziny. Jesli ktos moze to potrzebna bedzie tez karma dla Kapsla i moze ma ktos jakies zabawki, gryzaki? Quote
Zofija Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 wiesz co moze w przyszłym miesiącu yteż mi sie uda cosik nazbierac to wszystko zalezy, ale zrobie co moge, ale poki co i tak potrzebnych jest jeszcze 230 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciocie dajcie coś po troszecce. Ja sama teraz mam bide , ale zrobiłam zbiórke wśród przyhjaciół i rodziny Quote
Zofija Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Bardzo proszę zagladnijcie na ten wątek i jak ktoś by mi pomógł w ogłaszaniu, ja zrobiłam pare ogloszeń, ale idzie mi to strasznie powoli- nienajlepsze jestem na kompie. http://www.dogomania.pl/forum/f1166/sonia-owczarkowata-sunia-w-bardzo-zlym-stanie-pilnie-potrzebny-dt-ds-144093/ Quote
asiaf1 Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 allegro Kapsel-młody, wesoły, białasek szuka domu (718513487) - Aukcje internetowe Allegro prosimy o pomoc w ogłoszeniach! Quote
asiaf1 Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 czy jego można podciągnąć pod jakąś rasę ? Quote
Zofija Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Co bedzie z kapslem jak nie uzbieram pełnej kwoty? Quote
mimiś Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 nie ma tu tłumów:shake: tyle potrzeb ,a kasy wciąż brakuje.ja tylko 20zł /m-c mogę zadeklarować Quote
Lulka Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 kapselek juz biega puszczony na 8 metrowej lince i ładnie wraca wołany. usmialam sie dzis jak poszlismy calym stadem na padok sprawdzac czy jest woda i Groszek (konik) postanowil pobawic sie z Kapslem w ganianego :evil_lol: fajnie to wygladalo, zaluje ze aparatu nie mialam. Kapsel madry nie dal sie dorwac, uciekl poza padok :eviltong: Quote
Recommended Posts