betka-sp Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Madziek napisał(a):j suczce chyba się "zakochał". Strasznie do niej ciągnął (nie spdziewałam się, że jest tak szybki i tak silny! :crazyeye:), kwiczał jak świnka (bo szczekanie to to nie było) i niestety był wobec niej bardzo gwałtowny. Nie potrafiłsię spokojnie przywitać, powąchąc tylko chyba chciał na nią skoczyć, może ugryźć - . to raczej nie agresja...sharpki czasem tak sie bawią lub zachecaja do zabawy :cool3: Quote
Madziek Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 po dzisiejszych obserwacjach obawiam się, że Rinki jednak nie dogaduje się z innymi psami dobrze. Nawet gdyby miało by to być z jego strony zaproszenie do zabawy, to Rinki jest tak gwałtowny i niedelikatny, że psy się bo boją, a gdyby trafił na dominującego psa to mogło by to się źle skończyć. Poza tym chyba nasz marszczak broni jedzenia przed ludźmi. Dziś po spacerze gdy wróciliśmy do boksu Rinki trochę zwymiotował na koc, później (osoby delikatne niech nie czytają;-) ) chciał to wylizać, ja stwierdziłam że fuuuuj i chciałam nakryć to kocem i zabrać - Rinki warknął i capnął. Na szczęście trafił w koc, nie w rękę. Odcągnęłam go za obrożę, zabrałam koc i później już był znowu cacy. Quote
fiorsteinbock Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Dziewczyny, co w takim razie pisac w ogloszeniu na allegro? Moze ktoraś z Was ma wene i cyknie tekscik :modla: Quote
fiorsteinbock Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Madziek jaki kontakt w sprawie Rinkiego? Quote
Madziek Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 tak, wykastrowany jest Kontakt do mnie: 664 332 220 lub mailowy: [email protected] Ja pozniej sprobuje skrobnac tekst, ale to nie bedzie nic nadzwyczajnego, bo nie mam talentu do pisania... wiec jak ktos ma ochote i czas to prosimy... Quote
LILUtosi Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 przesliczny, ciekawe czy pływa :eviltong: Quote
fiorsteinbock Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dziewczyny, aukcja Rinkiego, prosze o ewentualne uwagi odnosnie tekstu, ktory jest autorstwa zalozycielki watku. MADZIEK, lokalizacje podalam Opole - zgadza sie? Shar-Pei - żyje w schronisku - DAJ mu dom! (713032044) - Aukcje internetowe Allegro Quote
karolka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jest piękny, niech szybko znajdzie dobry dom. Quote
fiorsteinbock Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Są pytania o Rinkiego? :razz: Jeden obserwator na Allegro..ale może to ktoś z wątku ;) Quote
fiorsteinbock Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jest 2 obserwujacych a wyswietlen juz 200! Moze juz za chwile, ktos sie odezwie!!! Dobranoc Rinki Quote
jaanna019 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Pies jest piękny, a jego "agresywne" zachowanie to nic groźnego, on jest po prostu sharpkiem i to jest normalne zachowanie, tylko inne psiaki go nie rozumieją, że on zachęca do zabawy:lol: Mam nadzieję, że szybko trafi na swojego człowieka. Quote
fiorsteinbock Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Hooop do gory! Dziewczyny znajace tę wspaniala rasę, czy chrumkanie jego nie jest spowodowane budową pyska? Znam jednego sharpejka i on tez sobie chrumka!! Uroczo w dodatku! :eviltong: Quote
ponka1 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Madziek napisał(a): po dzisiejszych obserwacjach obawiam się, że Rinki jednak nie dogaduje się z innymi psami dobrze. Nawet gdyby miało by to być z jego strony zaproszenie do zabawy, to Rinki jest tak gwałtowny i niedelikatny, że psy się bo boją, a gdyby trafił na dominującego psa to mogło by to się źle skończyć. Poza tym chyba nasz marszczak broni jedzenia przed ludźmi. Dziś po spacerze gdy wróciliśmy do boksu Rinki trochę zwymiotował na koc, później (osoby delikatne niech nie czytają;-) ) chciał to wylizać, ja stwierdziłam że fuuuuj i chciałam nakryć to kocem i zabrać - Rinki warknął i capnął. Na szczęście trafił w koc, nie w rękę. Odcągnęłam go za obrożę, zabrałam koc i później już był znowu cacy. czyli jak broni jedzenia, na pewno waruje przy gryzakach, zabawkach byc może i misce z wodą nawet....hmmm, te cechy go dyskwalifikują nieco:roll: (pod kątem płatnego DT, wcześniej wspominałam o tym). gdy poczułby się pewniej te cechy mogłyby się nasilic. co do chrumkania to znane zjawisko wśród psów z płaską kufą: BF, Pekińczyki wszystkie płaskie, to normalne;) pocieszające jest to, że schronisko opolskie jest nienajgorsze jak zapewni Madziek, jest czysto i ma od czasu do czasu spacery. Czy ma pojedyńczy boks czy jest z innymi psami? Quote
basia0607 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 W naszym schronisku są 2 sharpiki, para oddana przez wlascicielkę. Chrumkają, szczekają ale ja sie ich nie boję. To cudne brzydactwa, takie pluszowe świnki. Nasze mają masakryczycznie zaniedbana skórę. Są leczone. Quote
jaanna019 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Jak się ma Rinki? Myślę o jego łapce i myślę, że skoro przeżył z nią cztery lata to i następne przeżyje. Jak zainteresowanie aukcją? Może warto zrobić mu więcej ogłoszeń na innych portalach? Quote
fiorsteinbock Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Zainteresowanie na allegro jest bardzo duze, nie wiem, jak przeklada sie na pytania o adopcje. Moze ktos byl u Rinkiego? Quote
Recommended Posts