Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, aż się popłakałam. naprawdę jestem pod wrażeniem! Dziękuję pani i pani rodzinie za adopcję tegi psiaka. Mam nadzieję że będzie szczęsliwy i na pewno wam się odwdzięczy za przygarnięcie i miłośc którą mu dacie.
Prosimy o zdięciaa i wiadomości jak się ma i jak wy sobie poradziliście z Fretka:-)

Posted

Ja niestety nie miałam jak wcześniej przekazać dobrych wieści, ale najważniejsze, że Rinki jest już w domu :-)

Doddy - dziękuję bardzo za transport :loveu:

ciemny - Tobie za wizytę :loveu: (btw. nie miłam wcześniej jak odp. na Twoje wiadomości)

wszystkim zaangażowanym w losy Rinkiego - za ogłoszenia, kciuki, zainteresowanie :loveu:

Karolina, i Tobie, że zdecydowałaś się dać dom naszemu marszczakowi :loveu: będziemy czekać na dalsze wieści
[SIZE=1](wybacz, że nie mogłyśmy spokojnie dziś porozmawiać przez tel. ale w końcu skończyły mi się pieniądze na kom. i dlatego nam przerwało)[/SIZE]

Posted

Jakie tutaj wspaniałe wiadomości! Bardzo się cieszę, że Rinki już grzeje się w swoim domku u boku swojego człowieka. Z całego serca dziękuję za odmienienie życia tego psiaka. Mam nadzieję, że chłopak szybciutko zrozumie, że jest w bezpiecznym miejscu i zaufa wszystkim domownikom. Rinkuś dużo szczęścia! :)

I ja także chętnie poczytam co jakiś czas o tym jak chłopak sobie żyje, więc mam nadzieję, że możemy liczyć na to :)

Posted

Super, bardzo się cieszę, że Rinki już w nowym domciu. Dziękuję Karolinie za chęć adopcji i jestm pewna, że dom będzie miał super. Lora się odbrazi, a Frecia szybko biega, a psy nie lubią biegających "kotletów". Już teraz wpraszam się na wizytę "kontrolną" :)

Posted

rany :multi::multi::multi: jakie dobre wieści na koniec- początek tygodnia :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:........Rinki niech ci bedzie dobrze w nowym domku :razz:..i nie ganiaj "kotletów" ...wszystko co jadalne jest tylko i wyłącznie w misce :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Przepraszam za OT. :oops:

Zajrzyjcie proszę:

"Ktoś jak go przygarnie wygra los na loterii, ale czy o tym wie? Że może wygrać kilkadziesiąt kg. psiej miłości?
Chyba... nie, bo... pies ma wadę... rzucającą się w oczy. Chorą łapkę przednią, chodzi na trzech. łapka wygląda naprawdę brzydko. Nie wiemy czy to stare złamanie, czy wada od urodzenia.
Taka łapa to wyrok... Lata w schronisku, albo... sami wiecie co. Kto będzie żywił psa nie rokującego szans na adopcje?"

PIES JEST 1 W KOLEJCE DO UŚPIENIA. CZY MOŻEMY NA TO POZWOLIĆ?? PRZECIEŻ ON MA OKOŁO 2 LAT!!!!

http://www.dogomania.pl/threads/1755...y-na-uA-pienie

Posted

Nie dziękujcie nam! To my dziękujemy wam, że znaleźliście gdzieś tak cudownego psa. Cała nasz rodzina jednogłośnie twierdzi, że była to jedna z najlepszych decyzji w naszym życiu. Rinki jest żywą reklamą adopcji zwierząt. Mam nadzieję, że uda nam się przekonać choć część znajomych do przekonania o wyższości adopcji nad kupowaniem zwierząt.
Z zaufaniem Rinkiego jest coraz lepiej. Nabiera też śmiałości, już swobodnie zaczyna zabawę kiedy ma na to ochotę, jak wychodzi na siusiu wie, że zaraz ma wrócić z powrotem pod drzwi (wcześniej wychodzil i siedział sobie grzecznie gdzieś na podwórku.. trzeba go było wołać i jak wracał był wyraźnie zaskoczony i szalał ze szczęścia, że go wpuścilismy).
Najbardziej cieszymy się, że przybrał odrobinę na wadze, nadal mu wystaja żebra i kości biodrowe, ale trochę się zaokrąglił, wygląda znacznie zdrowiej, ma ładniejszą sierść i zaczyna wyglądać jak szczeniak. Wydaje mi się, że on jest znacznie młodszy niż 4 lata. Ma bardzo ostre zęby w ogóle nie stępione, na moje oko wygląda na góra 2 lata, ale to nie istotne.
Ku wielkiej uciesze mamy znacznie mniej się ślini. Jak przyjechał miał taki ślinotok, że były dosłownie kałuże na podłodze, a my się na nich ślizgaliśmy jak na skórkach od banana. Teraz jak się nasycił nawet na widok fretki nie cieknie mu ślinka. No właśnie.. z fretką jeszcze nie najlepiej, ale juz nie atakuje od razu, nawet kilka razy zostali prawie sam na sam (tzn. z moja ewentualną asekuracją) i sie nie rzucił, pewnie gdyby chciał na prawdę ją zjeść już by było po fretce- bo jest zadziwiająco szybki jak na shar-peia, myślimy, że on polował na szczury w schronisku i dlatego ma problem z zaakceptowaniem Fredziczka.
Naprawdę nieziemsko się cieszę, że udało Wam się go dowieźć przed tymi mrozami. Obiecuję załączyć jakieś zdjęcia jak tylko je zrobię.

Posted

Zaczynam zazdrościć. Cieszę się, że jest coraz fajniej, trzymajcie się cieplutko, wproszę się na spotkanko pewnie w styczniu. A fotki są niezbędnę, z betka-sp będziemy o nie marudzić ciągle.

Posted

Chciałam tu wkleić zdjęcia, ale się nie udało. jak je ładuję to pojawia się czerwony wykrzyknik (undefined), może za duże? Do jakiego rozmiaru można tu ładować grafikę?

Posted

Qrcze, dawno mnie nei bylo na Dogo i tak sie ciesze jak przeczytalam o Rinkim!
Cuuudowie! widzialam zdjecia :) hahaha fredka robi rowniez wrazenie :)

KarolinaZ - dziekuje za wielkie serce i dom dla Szarpka!:loveu::loveu::loveu:

Buziaki - Rinki, przystojniaku :eviltong::eviltong::eviltong:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

tu sa nowe zdjecia Hugo, przy okazji tez Fredzislawa, bo tez jest adoptowany. Na fretkoforum wszyscy juz sie ciesza z coraz silniej zawiazujacej sie przyjazni miedzy Hugonem, a Fredziem. Zaluje tylko, ze nie udalo mi sie uwiecznic ich zabaw, ale poruszaja si€ zbyt szybko - na zdjeciu pozostaja tylko swietliste smugi.
U Hugusia wszystko jest wporzadku poza problemami zoladkowymi. Na razie leczony jest controlokiem, trilaciem, siemieniem lnianym i lekka dieta, ale w przyszlym tygodniu zaczniemy mu dawac jakis lek na chorobe wrzodowa, jesli sie nie poprawi.
Poza tym jest gites malina, wyglada na bardzo szczesliwego, ma co robic, bo Fredzislaw juz przed nim nie ucieka, dlugo go oswajal - jak HUgo chcial go jesc, teraz zaufal mu na tyle, ze sam dobrowolnie inicjuje zabawe.
Pozdrawiam Wszystkich goraco!!
Poza