Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj pospaliśmy sobie troszkę dłużej. Fuksia obudziła nas o 5.50 a nie jak wczoraj parę minut po 5 :) Wczoraj była próba zakoleżankowania jej z sunią moich rodziców :smile: jak na razie podchodzą do siebie z dystansemi ale pomalutku się poznają i myślę, że będzie dobrze :smile:

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ona jest przecudowną owczarką. :loveu:
w tych oczkach nie da się niezakochać, a ten cudny noseczek możesz teraz całować codziennie. :loveu:

proszę ją ode mnie wyściskać, wymiziać, wycałować! ;)

:multi:

Posted

Szczęściara :loveu:
Widać, że dobrze się czuje w nowym domku.
A uszy to nie problem - szybciutko się wyleczy i piesek bedzie jak nowy ;)
Powodzenia :lol:

Posted

Sunia już wyściskana i "wymiziana" od cioteczek :)
To ja dziękuję, że dzięki temu forum i Wam mogłam zaopiekować się tak wspaniałym psiakiem :)
Dzisiaj byłyśmy na dwóch godzinnych spacerkach. Fuksia pomalutku poznaje teren i chyba co raz bardziej jej się tu podoba, bo co raz częściej macha ogonkiem :) Przyjechali też moi rodzice ze swoją sunią i poszliśmy razem na spacer, długo się zastanawiałam, ale na chwilę spuściłam Fuksię ze smyczy. Na początku wydawało się nam, że nie potrafi biegać :) ale później się rozkręciła i obydwie szalały. Oczywiście sprawdziłam, czy będzie mnie słuchać i czy przybiegnie na moje zawołanie, na szczęście wszystko ok :) Z tym spuszczaniem ze smyczy będę jeszcze ostrożna, ale pomalutku będziemy się tego uczyły :)
a i zapomniałam jeszcze dodać, że sunia została dzisiaj sama na ok. godzinkę, jak wyszłam z domciu to chwilkę cichutko piszczała a jak wróciłam za drzwiami była cisza. Weszłam do domciu... a tam moja kochana Fuksia merdająca ogonkiem ;)

Posted

[quote name='mikoada']Sunia już wyściskana i "wymiziana" od cioteczek :)
To ja dziękuję, że dzięki temu forum i Wam mogłam zaopiekować się tak wspaniałym psiakiem :)
Dzisiaj byłyśmy na dwóch godzinnych spacerkach. Fuksia pomalutku poznaje teren i chyba co raz bardziej jej się tu podoba, bo co raz częściej macha ogonkiem :) Przyjechali też moi rodzice ze swoją sunią i poszliśmy razem na spacer, długo się zastanawiałam, ale na chwilę spuściłam Fuksię ze smyczy. Na początku wydawało się nam, że nie potrafi biegać :) ale później się rozkręciła i obydwie szalały. Oczywiście sprawdziłam, czy będzie mnie słuchać i czy przybiegnie na moje zawołanie, na szczęście wszystko ok :) Z tym spuszczaniem ze smyczy będę jeszcze ostrożna, ale pomalutku będziemy się tego uczyły :)
a i zapomniałam jeszcze dodać, że sunia została dzisiaj sama na ok. godzinkę, jak wyszłam z domciu to chwilkę cichutko piszczała a jak wróciłam za drzwiami była cisza. Weszłam do domciu... a tam moja kochana Fuksia merdająca ogonkiem ;)

mikoada-super, że sunieczka tak ładnie sie aklimatyzuje. Po oczach było widac, że to bardzo mądra psica.
Fajnie było Cię poznac w Zakrzowie :diabloti:.

Posted

Reno2001 mi również było miło :) a Fuksia faktycznie co raz lepiej się odnajduje w nowej rzeczywistości. Dzisiaj dała mi pospać aż do 6.30 ;) Mamy jeszcze mały problem z zakrapianiem i przemywaniem uszek. Ją to boli, okropnie piszczy i się wyrywa, ale myślę, że jak poczuje poprawę i będzie wiedziała, że to dla jej dobra to już nie będzie z tym takiego problemu.

Posted

Mikoada, gratulacje z okazji nowego domownika :multi:!
Tylko proponuje poczekac z puszczaniem suni luzem, robic to tylko w bezpiecznym, ogrodzonym terenie badz korzystac z kilkumetrowych linek treningowych, by ta radosc trwala dlugo.

Posted

karjo2 napisał(a):
Tylko proponuje poczekac z puszczaniem suni luzem, robic to tylko w bezpiecznym, ogrodzonym terenie badz korzystac z kilkumetrowych linek treningowych, by ta radosc trwala dlugo.

Tym bardziej, ze sunia jeszcze się ośmieli i zrobi odważniejsza :razz: W pierwszych dniach/tygodniach to wszystkie sie pilnuja i słuch dobry mają... a potem wosk zatyka uszy :evil_lol:

Posted

Dzięki dziewczyny za rady, na pewno skorzystamy :) Muszę kupić taką linkę treningową, tylko podpowiedzcie gdzie najlepiej czy dostanę taką linkę w sklepie zoologicznym?

Posted

Mozesz kupic w zoologu, mozna tez tanio kupic w sklepie roznosciami instalacyjnymi (Castorama itp.) z metra linke - dobiersz sobie grubosc i dlugosc. Do tego na jednym koncu karabinczyk, na drugim duza petla, jako raczka.

Posted

hmm sklep żeglarski, chyba nie widziałam ani nie słyszałam u nas o takim, ale Castorama jest :) dzięki wielkie za pomoc, jutro wybierzemy się po linkę :)

Posted

Widzę, że pilnuje posłania i zajączka. Wreszcie ma coś, co do niej należy :multi:
Nie jestem pewna, czy taka linkę tam dostaniesz ale sprawdź www.telekarma.pl
to sklep internetowy z żarciem i akcesoriami dla zwierząt. Ceny bardzo atrakcyjne w porównaniu do tych ze sklepów zoologicznych no i bardzo dobre warunki dostawy.

Posted

Nie wiem czy ktoś już o tym wspomniał , ale koniecznie przyczep jej adresatkę do obroży i zaczipuj u weta . Linka na pewno się przyda , np . do nauki posłuszeństwa , ale jak będziesz chciała , żeby się obie suczki razem pobawiły i poturlały to pewnie będą się plątać .

To naprawdę piękna suczka , miałaś "nosa" , że ją wybrałaś :lol!:

Posted

Bardzo dziękujemy wszystkim za rady, na pewno z nich skorzystamy ;)
Sunia jest już zaczipowana a po linkę dzisiaj pojedziemy. A ten króliczek koło Fuksi to piesek z którym bardzo lubi spać :)

Posted

ja na szybko, bo wpadłam na net z uprzejmości kolegi, żeby sprawdzić stan dyskusji w sprawie artykułu w polityce. ale zauważyłam zmiane tytułu i raz dwa wskakuję, zeby pogratulować mikoadzie i suni :-). wszystkiego naj, dziewczyny!

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ja na szybko, bo wpadłam na net z uprzejmości kolegi, żeby sprawdzić stan dyskusji w sprawie artykułu w polityce. ale zauważyłam zmiane tytułu i raz dwa wskakuję, zeby pogratulować mikoadzie i suni :-). wszystkiego naj, dziewczyny!

Bardzo dziękujemy :) Fuksia to przecudowna i spokojna sunia, dzisiaj mija tydzień odkąd jest u nas :multi: