Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brązowa!
To trochę inaczej,druga ciąża,matka umierająca- dla mnie to tragedia tej suni,bo to już drugi dom,gdzie nagle staje się balastem!
A to taka słodka sunia-parę miesięcy temu pojechała do tego domu i znowu out!:placz:

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szczerze? nie ma inaczej :shake:
biorac tego psa,juz porzuconego,nie mogla zakladac,ze nic sie przez najblizsze kilkanaście lat nie zmieni w jej zyciu.Zeby chociaż ta suka rzucala sie na dzieci,byla nieposluszna,chate jej zryła-ale to bezproblemowy pies.
Juz mam dosyc "kochajacych mamuś",ktore z okazji narodzin dziecka/rozwodu/czy innych zyciowych zawirowań wyrzucaja psy.I dosyc mam ludzi,ktorzy z okazji choroby kogos bliskiego,w ramach chyba umartwien calego swiata,w pierwszej kolejnosci pozbywaja sie czworonoga.Gdyby za suke zaplacila 2000 zł w zyciu by sie jej nie pozbyla-taka jest prawda.A jak sie przygarnia psa,to nawet sterylke zafunduja....

Posted

mikoada napisał(a):
Bardzo Wam dziękuję za informację o psiakach :) Na chwile obecną zwróciłam uwagę na smutną sunię ze schroniska w Rybniku- nie wiem jak wkleić link do stronki o niej :(
Wstępnie wybieram się tam we środę, na pewno dam znać co i jak
:)

Trzymam kciuki za środę ;)
Mam nadzieje,że pochwalisz się swoim nowym przyjacielem.
:thumbs:

Ta suczka ma swój wątek na dogomani ?

Posted

Tak ta sunia ma wątek na dogo, tylko nie wiem jak go tu umieścić :)
Przeglądałam teraz wczorajsze wątki i ujęła mnie również historia Wery, śliczna psiunia. Tyle biednych pisaków potrzebuje domku :(

Posted

Inne pieski od nas lubiące dzieci:

Bona, ok. 3 letnia, jescze niewysterylizowana i w trakcie ratowania łapki.

Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/zamknieta-w-piwnicy-przez-3-lata-bona-140935/

Red, ok. 3 letni pies, również w trakcie leczenia łapki

Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/duszony-drutem-kolczastym-od-3-lat-bezdomny-co-noc-przezywa-koszmar-red-juz-u-murki-141497/index31.html

Beza, ok. roczna wysterylizowana suczka

Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f1157/biala-puszysta-slodka-beza-czyli-bialy-owczarek-podlaski-d-142337/

Posted

Powiedzcie mi jeszcze proszę jak wygląda sprawa z ewentualnym odbiorem psiaka. Czy jeżeli piesek przebywa gdzieś tam w Polsce to powinnam sama po niego pojechać czy można liczyć na Waszą pomoc w transporcie pieska?

Posted

Jeśli chodzi o "nasze" psiaki, to pomagamy w transporcie jeśli nie jest mozliwy odbiór osobisty. Wcześniej tylko musimy przeprowadzic wizytę przedadopcyjną.

Posted

Na pomoc przy transporcie zawsze można liczyć ;)

Jeszcze takie sunie z Boguszyc

Smerfiki
Dwie siostrzyczki półtoraroczne. Jedna ma troszkę dłuższą sierść od swojej siostry i ta jest bardziej konaktowa, wszedobylska i wesoła - określana jako mała rozrabiara. Druga z sióstr - gładkowłosa jest bardzo wycofana i płochliwa, ale nie agresywna. Są w strasznych warunkach:shake:

Posted

Przebywają w schronisku Ostatnia Szansa w Boguszycach koło Rawy Mazowieckiej. Jest tam ok 600-700 psów. Dopiero od niedawna psy zaczęły opuszczać tamto miejsce. Żywią się surowymi,kurzymi łapkami. Psy o słabszej psychice po prostu nie dają tam sobie rady...za dom tymczasowy oddałyby wszystko...
Zresztą wszystko widać w oczach tych psów...

Są/był tam psy i w takim stanie

http://lh6.ggpht.com/_sqtTPSOLY7M/Si0MN-h5CjI/AAAAAAAACPg/Xd3rjlHLDbM/s576/IMG_0952.JPG

Posted

Jak działać to działać :) Czekam teraz jeszcze na maila z informacją nt. psiaków. Te suczki są podobno troszkę agresywne i niepewne, ale jeszcze zobaczymy. Do godziny mam dostać jakąś szerszą informację na ich temat i temat innych piesków.

Posted

Wiem, że prawdopodobnie już się zdecydowałaś na którąś z tamtych suczek, ale gdyby coś nie wypaliło to może Kobra? Wiele przeszła, 7 lat jest w schronie, 2 razy została adoptowana i wróciła..

Tekst z ogłoszenia:
Kobra to średniej wielkości (45 cm), piękna, długowłosa suczka urodzona w 2001 roku. W schronisku przebywa od 7 lipca 2002 roku. Została znaleziona błąkająca się w centrum Tarnowskich Gór. Kobra ma wspaniałą, czarną, lśniącą sierść i mądre, ciemne oczka. Suczka była już dwukrotnie adoptowana jednak za każdym razem wracała z powrotem. Za pierwszym razem była nieposłuszna i nie chciała chodzić na smyczy, przy drugiej adopcji uciekła spod bloku, tuż po adopcji. Kobra jest jednym z trudniejszych psów ale na pewno cierpliwy i wymagający właściciel byłby w stanie sobie z nią poradzić. W schronisku Kobra jest bardzo grzecznym, łagodnym czworonogiem. Nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do ludzi. Lubi chodzić na spacery a także jeździć na ogródek do jednej z wolontariuszek. Dobrze dogaduje się z innymi psami, choć czasem lubi któregoś „pognębić”. Kobra nadaje się raczej do domku, gdzie miałaby odpowiedni wybieg i gdzie byłby z nią ktoś, kto mógłby poświęcić jej dość dużo czasu. Ma silny instynkt terytorialny, dlatego dobrze mogłaby pełnić role stróża. Suczka jest wysterylizowana i zaszczepiona. Potrafi chodzić na smyczy. Wirtualnie Kobrą opiekuje się Pani Blanka A. ze Zbrosławic

Więcej informacji na tym wątku: [CK]Kobra- piękna i... samotna :( Ile jeszcze będzie czekać?! 7 lat to za mało? :(

Posted

Jeszcze żadna decyzja nie zapadła, ale tak jak napisałaś Kobrze potrzebna jest osoba, która mogłaby jej poświęcić dużo czasu i najlepszym wyjściem byłby dom z ogródkiem a ja mieszkam w bloku i obydwoje z mężem pracujemy i od poniedziałku do piątku psinka musiałaby spędzać troszkę czasu sama w domku.

Posted

[quote name='epe']

quote]

cudo!!

te dwie suńki z ostatniej szansy to koleżanki pokazanych wczesniej przez mgie gwiazdy i ciaputki. gwiazda - na bank łagodna sunia. ciaputka - takie wesołe ciaputkowo towarzyskie :-)

a ja jeszcze dodam zuzę - wróciła z adopcji, bo państwo nie umieli z nią sobie poradzić. rospuścili ją i tyle, a sunia potrzebuje wiedziec, kto rządzi. co nie znaczy, ze jest agresywna.
zna małe dzieci i koty. nie ma z nimi problemu