epe Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Brązowa! To trochę inaczej,druga ciąża,matka umierająca- dla mnie to tragedia tej suni,bo to już drugi dom,gdzie nagle staje się balastem! A to taka słodka sunia-parę miesięcy temu pojechała do tego domu i znowu out!:placz: Quote
brazowa1 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 szczerze? nie ma inaczej :shake: biorac tego psa,juz porzuconego,nie mogla zakladac,ze nic sie przez najblizsze kilkanaście lat nie zmieni w jej zyciu.Zeby chociaż ta suka rzucala sie na dzieci,byla nieposluszna,chate jej zryła-ale to bezproblemowy pies. Juz mam dosyc "kochajacych mamuś",ktore z okazji narodzin dziecka/rozwodu/czy innych zyciowych zawirowań wyrzucaja psy.I dosyc mam ludzi,ktorzy z okazji choroby kogos bliskiego,w ramach chyba umartwien calego swiata,w pierwszej kolejnosci pozbywaja sie czworonoga.Gdyby za suke zaplacila 2000 zł w zyciu by sie jej nie pozbyla-taka jest prawda.A jak sie przygarnia psa,to nawet sterylke zafunduja.... Quote
mgie Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 mikoada napisał(a):Bardzo Wam dziękuję za informację o psiakach :) Na chwile obecną zwróciłam uwagę na smutną sunię ze schroniska w Rybniku- nie wiem jak wkleić link do stronki o niej :( Wstępnie wybieram się tam we środę, na pewno dam znać co i jak :) Trzymam kciuki za środę ;) Mam nadzieje,że pochwalisz się swoim nowym przyjacielem. :thumbs: Ta suczka ma swój wątek na dogomani ? Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Tak ta sunia ma wątek na dogo, tylko nie wiem jak go tu umieścić :) Przeglądałam teraz wczorajsze wątki i ujęła mnie również historia Wery, śliczna psiunia. Tyle biednych pisaków potrzebuje domku :( Quote
mgie Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Czy to ta sunia? :lol: http://www.dogomania.pl/forum/f1166/slask-mloda-laciata-sunia-czeka-na-dom-139288/ Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Tak mgie, dokładnie o tę sunię chodzi. Wielkie dzięki :) Quote
Murka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jest również u nas Pepe, ok. 4 letni wykastrowany pies, przełagodny pieszczoch, dzieci mogą mu zabawki zabierać i w misce grzebać :lol: Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pies-z-piecioma-nie-pepe-z-krezela-czeka-na-czlowieka-125658/ Quote
Murka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Inne pieski od nas lubiące dzieci: Bona, ok. 3 letnia, jescze niewysterylizowana i w trakcie ratowania łapki. Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/zamknieta-w-piwnicy-przez-3-lata-bona-140935/ Red, ok. 3 letni pies, również w trakcie leczenia łapki Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/duszony-drutem-kolczastym-od-3-lat-bezdomny-co-noc-przezywa-koszmar-red-juz-u-murki-141497/index31.html Beza, ok. roczna wysterylizowana suczka Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1157/biala-puszysta-slodka-beza-czyli-bialy-owczarek-podlaski-d-142337/ Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Dzwoniłam do schroniska w sprawie tej suni, ale dowiedziałam się, że jest to piesek i nie nadaje się do mieszkania w bloku :( Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Powiedzcie mi jeszcze proszę jak wygląda sprawa z ewentualnym odbiorem psiaka. Czy jeżeli piesek przebywa gdzieś tam w Polsce to powinnam sama po niego pojechać czy można liczyć na Waszą pomoc w transporcie pieska? Quote
Murka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jeśli chodzi o "nasze" psiaki, to pomagamy w transporcie jeśli nie jest mozliwy odbiór osobisty. Wcześniej tylko musimy przeprowadzic wizytę przedadopcyjną. Quote
mgie Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Na pomoc przy transporcie zawsze można liczyć ;) Jeszcze takie sunie z Boguszyc Smerfiki Dwie siostrzyczki półtoraroczne. Jedna ma troszkę dłuższą sierść od swojej siostry i ta jest bardziej konaktowa, wszedobylska i wesoła - określana jako mała rozrabiara. Druga z sióstr - gładkowłosa jest bardzo wycofana i płochliwa, ale nie agresywna. Są w strasznych warunkach:shake: Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jakie biedactwa, to gdzie one przebywają, że mają takie straszne warunki? Quote
mgie Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Przebywają w schronisku Ostatnia Szansa w Boguszycach koło Rawy Mazowieckiej. Jest tam ok 600-700 psów. Dopiero od niedawna psy zaczęły opuszczać tamto miejsce. Żywią się surowymi,kurzymi łapkami. Psy o słabszej psychice po prostu nie dają tam sobie rady...za dom tymczasowy oddałyby wszystko... Zresztą wszystko widać w oczach tych psów... Są/był tam psy i w takim stanie http://lh6.ggpht.com/_sqtTPSOLY7M/Si0MN-h5CjI/AAAAAAAACPg/Xd3rjlHLDbM/s576/IMG_0952.JPG Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Coś okropnego, biedne psiaczki :( Te dwie sunie chyba nie są zbyt dużymi psinkami, czy możesz jeszcze podać więcej informacji na ich temat? Quote
mgie Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Najlepiej będzie jak zadzwonisz do Ania - CoolCaty [email protected] 692-564-537 CoolCaty jest weterynarzem,jeździ tam często i na pewno opowie ci więcej o dziewczynkach. Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jak działać to działać :) Czekam teraz jeszcze na maila z informacją nt. psiaków. Te suczki są podobno troszkę agresywne i niepewne, ale jeszcze zobaczymy. Do godziny mam dostać jakąś szerszą informację na ich temat i temat innych piesków. Quote
mgie Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Działasz jak błyskawica:) to jest pewnie agresja na tle lękowym..widać jakie te małe są przerażone. Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Pewnie masz rację, żyjąc w takich warunkach i codziennie walcząc o jedzenie, nie ma się czemu dziwić... Quote
Martusia7 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Wiem, że prawdopodobnie już się zdecydowałaś na którąś z tamtych suczek, ale gdyby coś nie wypaliło to może Kobra? Wiele przeszła, 7 lat jest w schronie, 2 razy została adoptowana i wróciła.. Tekst z ogłoszenia: Kobra to średniej wielkości (45 cm), piękna, długowłosa suczka urodzona w 2001 roku. W schronisku przebywa od 7 lipca 2002 roku. Została znaleziona błąkająca się w centrum Tarnowskich Gór. Kobra ma wspaniałą, czarną, lśniącą sierść i mądre, ciemne oczka. Suczka była już dwukrotnie adoptowana jednak za każdym razem wracała z powrotem. Za pierwszym razem była nieposłuszna i nie chciała chodzić na smyczy, przy drugiej adopcji uciekła spod bloku, tuż po adopcji. Kobra jest jednym z trudniejszych psów ale na pewno cierpliwy i wymagający właściciel byłby w stanie sobie z nią poradzić. W schronisku Kobra jest bardzo grzecznym, łagodnym czworonogiem. Nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do ludzi. Lubi chodzić na spacery a także jeździć na ogródek do jednej z wolontariuszek. Dobrze dogaduje się z innymi psami, choć czasem lubi któregoś „pognębić”. Kobra nadaje się raczej do domku, gdzie miałaby odpowiedni wybieg i gdzie byłby z nią ktoś, kto mógłby poświęcić jej dość dużo czasu. Ma silny instynkt terytorialny, dlatego dobrze mogłaby pełnić role stróża. Suczka jest wysterylizowana i zaszczepiona. Potrafi chodzić na smyczy. Wirtualnie Kobrą opiekuje się Pani Blanka A. ze Zbrosławic Więcej informacji na tym wątku: [CK]Kobra- piękna i... samotna :( Ile jeszcze będzie czekać?! 7 lat to za mało? :( Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jeszcze żadna decyzja nie zapadła, ale tak jak napisałaś Kobrze potrzebna jest osoba, która mogłaby jej poświęcić dużo czasu i najlepszym wyjściem byłby dom z ogródkiem a ja mieszkam w bloku i obydwoje z mężem pracujemy i od poniedziałku do piątku psinka musiałaby spędzać troszkę czasu sama w domku. Quote
sleepingbyday Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 [quote name='epe'] quote] cudo!! te dwie suńki z ostatniej szansy to koleżanki pokazanych wczesniej przez mgie gwiazdy i ciaputki. gwiazda - na bank łagodna sunia. ciaputka - takie wesołe ciaputkowo towarzyskie :-) a ja jeszcze dodam zuzę - wróciła z adopcji, bo państwo nie umieli z nią sobie poradzić. rospuścili ją i tyle, a sunia potrzebuje wiedziec, kto rządzi. co nie znaczy, ze jest agresywna. zna małe dzieci i koty. nie ma z nimi problemu Quote
mikoada Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Właśnie dostałam maila od CoolCaty i jestem zauroczona sunią z Boguszyc, która się wabi Farcikowa, śliczna psinka :) Quote
Recommended Posts