mikoada Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Witam, Chętnie przygarnę sunię lub pieska, raczej większego i łagodnego, lubiącego dzieci i takiego, który zostając w domu sam na parę godzin nie nabroi. Mieszkam w 3-pokojowym mieszkaniu, więc piesek będzie miał trochę miejsca. Uwielbiam psy i chciałabym przygarnąć taką bidę, której los nie szczędził i której będę mogła pokazać, że dobrzy ludzie są na tym świecie Pozdrawiam Quote
mikoada Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Teoretycznie nie ma :) ale myślała o takim psiaku, którego będzie można jeszcze troszkę wychować... Quote
Gluszka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Witam, jesli nadal szukasz przyjaciela to wejdz na ten link. Suczka Elza-Sara jest śliczna i łagodna. Została wyrzucona z samochodu jako małe szczenię i konieczna była amputacja kawałka ogonka. Psinka jest w domu tymczasowym. ADOPCJA - 7 super psiaków w domu tymczasowym !! (686207151) - Aukcje internetowe Allegro Jeżeli chciałabyś wiecej zdjęć Sary mogę wysłać na maila. Quote
mikoada Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Sunia jest śliczna :) tylko zastanawiam się czy mieszkanie w bloku będzie dla niej odpowiednie skoro zgodnie z ogłoszeniem wyrośnie na potężną sunię i czy pod naszą nieobecność nie będzie psocić ? Quote
mgie Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Zgadzasz się na podpisanie umowy adopcyjnej i wizytę przed? Wkleję 2 suczki z Boguszyc Gwiazda -Gwiazda, to około dwuletnia suczka o dłuższym gładkim włosie i pięknej rudawej barwie. Sięga głową do kolan.Żyje w przyjaźni z innymi psami. Jest już wysterylizowana. i Ciaputka - Ciaputka w typie Bzibzi jest uroczą szorstkowłosą, łagodną i trochę nieśmiałą suczką. Ma około dwóch lat. Jest wysterylizowana. Sądząc po jej zachowaniu można przypuszczać, że w nowym domu szybko nauczy się przyjaźni z Człowiekiem i pokocha Opiekunów całym swoim psim sercem. Obie suczki są bardzo łagodne. Quote
mikoada Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Na wizytę oczywiście się zgadzam, tylko w związku z tym, że po raz pierwszy adoptuję pieska chciałaby wiedzieć jak to wszystko się odbywa i jak wygląda ta wizyta i umowa adopcyjna?? Quote
rita60 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Zobacz Lakiego to wulkan miłosci i radosci. http://www.dogomania.pl/forum/f1159/laki-z-lodzi-zebrze-o-odrobine-czulosci-mial-dom-teraz-w-zimnym-boksie-140537/ Quote
rita60 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Kogel tak bardzo potrzebuje domku:-( http://www.dogomania.pl/forum/f1159/poddaje-sie-nie-mam-sily-juz-dluzej-walczyc-kogel-lodz-141691/ Quote
mgie Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Decyzja o wydaniu psa podejmowana jest dopiero po przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej. Musimy poznać potencjalnych właścicieli,warunki w jakich pies miałby mieszkać. Taka wizyta odbywa się po uprzednim ustaleniu daty itp z wolontariuszem z danego rejonu. nie ma się czego bać:cool3: Quote
rita60 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Frotka-ogrom miłosci i łagodnosci:roll: http://www.dogomania.pl/forum/f28/urocza-frotka-mix-airedale-terriera-czyli-kolejna-ofiara-bezmyslnego-czlowieka-137285/ Quote
mikoada Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Ok rozumiem dzięki za info. Na wizytę jak najbardziej się zgadzam :) Quote
rita60 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Tu jest watek szorstkich mordeczek,małych,duzych,zajrzyj:roll: http://www.dogomania.pl/forum/f28/nasze-jedyne-marzenie-kochajace-domy-teriery-121853/ /strony pierwsze i ostatnie/ Quote
mgie Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 No to bardzo fajnie. Wiele osób rezygnuje z adopcji jak tylko usłyszy słowo 'umowa' , 'wizyta' Może określisz swoje oczekiwania co do charakteru,wyglądu itp Będzie nam łatwiej wklejać odpowiednie psy. Quote
an1a Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 mikoada co się stanie, jeśli pies jednak coś zniszczy w mieszkaniu? Na to nikt Ci gwarancji nie jest w stanie dać, jedynie zapewnienie, że nie niszczy w miejscu, w którym teraz przebywa. Quote
mikoada Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Ok już się określam :) Fajnie by było gdyby to był spokojny psiak i tak jak pisałam wcześniej nie niszczący niczego pod naszą nieobecność (obydwoje z mężem pracujemy i niestety parę godzin piesek będzie musiał być sam w domku), lubiący dzieci i inne psy. Co do wyglądu to zawsze podobały mi się pieski "owczarkowate" a ostatnio myślałam o zakupie labradora, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że jest dużo biednych psiaków w schroniskach czekających na swój domek. Quote
mgie Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 dokładnie tak jak pisze an1a Trzeba mieć tego świadomośc..tym bardziej jeżeli bierze się psa ze schroniska a nie dt. Na początku mogą być kłopoty w zachowywaniu czystości itp Nikt nie da ci 100% pewności.. Quote
mikoada Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 an1a masz rację wiem, że nikt mi nie da gwarancji, ale być może są takie pieski, które przebywały już w DT i można określić czy mają tendencję do niszczenia i gryzienia. Jeżeli piesek coś zniszczy nie będzie wielkiej tragedii jeżeli zdarzy się to raz, dwa gorzej jeżeli niszczyłby wszystko kiedy nie będzie nas w domu. Quote
mgie Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Przedstawię ci jeszcze jednego psa. Ma na imię Bleki [SIZE=2]Bleki– ma trochę ponad rok. Znaleziono go w jednym z podwarszawskich przytulisk. Był okropnie wystraszony i zlękniony. Grupa dobrych ludzi wydostała go z tego strasznego miejsca i umieściła w spokojnym hoteliku. Psinka dochodzi do siebie bardzo szybko. Wygląda na to że miał kiedyś dom. Ma dużo dobrych przyzwyczajeń. Blekuś to zdrowy, bardzo przyjacielski piesek. Został zachipowany i aktualnie jest po zabiegu kastracji. Psina jest dobrze wychowana, załatwia się zawsze na dworze. Jest taki kochaniutki i bardzo pragnie mieć TEGO JEDYNEGO PANA lub PANIĄ . [SIZE=2]Charakter – Blekuś jest typowym psem na kolana. Nie schodzi z nich. Jest radosny i stęskniony ludzkiego ciepła i bliskości. Bardzo szybko zaprzyjaźnia się z każdym. Może być głaskany bez przerwy, uwielbia to. Ale na spacerach potrafi być energiczny, lubi aportować i rzecz ważna nie jest agresywny. [SIZE=2]Wielkość – piesek jest mały, sięga do połowy łydki, waży nie więcej niż 8 kg i większy już nie będzie. [SIZE=2]Idealne warunki – Bleki jest psiną, która najlepiej Będzie idealnym towarzyszem spacerów i posiedzeń na kanapie dla samotnej osoby. Co nie znaczy, że Bleki nie lubi dzieci wprost przeciwnie uwielbia. [SIZE=2]Inne zwierzaki – Nie jest agresywny dla kotków i innych mniejszych zwierzaków, bardzo lubi króliki. Warknie czasami na większe pieski ale nic ponad to. [SIZE=2]Jazda samochodem - w samochodzie lubi jeździć na kolanach. [SIZE=2]Jak pokocha to bezwarunkowo! Jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-z-os-juz-w-hotelu-teraz-potrzebuja-ogloszen-ds-pomocy-140702/index11.html Quote
asik007 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Bleki trochę u mnie mieszkał ma w sobie coś z labradora ale jest mniejszy. Mimo że to szczeniak nie załatwia się w domu. Lubi dzieci, bbbardzo kocha ludzi. Nawet jak śpał to jednym okiem patrzył czy napewno jestem blisko. Bardzo fajny piesek. Quote
megii1 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 A może Verter? To mój Tymczasowicz. Istne cudo, a nie pies - kiedy trzeba jest czujny ale nie szczekliwy, kocha dzieci, kocha ludzi; na spacerkach szaleje ale wie też kiedy trzeba się grzecznie położyć i odpoczywać. Ma około roku i oprócz tego że śliczny to jest jeszcze bardzo inteligentnym przystojniakiem:) Cecha charakterystyczna - uwielbia malinki, które zbiera prosto z krzaczka :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/f1166/verter-wyciagniety-ze-schronu-przebywa-w-hoteliku-wspanialy-pies-szuka-domu-136842/ Quote
mikoada Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Bardzo Wam dziękuję za informację o psiakach :) Na chwile obecną zwróciłam uwagę na smutną sunię ze schroniska w Rybniku- nie wiem jak wkleić link do stronki o niej :( Wstępnie wybieram się tam we środę, na pewno dam znać co i jak :) Quote
Murka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Jakby co to ja jeszcze umieszczę propozycje psiaków z naszego hoteliku :cool3: Marcel, wykastrowany, wesoły, przyjacielski, uwielbiający zabawy. Nauczony czystości, nic nie niszczy. Ma ok. 8 lat: Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wspanialy-terier-marcel-wreszcie-w-hoteliku-u-murki-potrzebna-pomoc-finansowa-132966/ Monka, wysterylizowana, sprawdzona wobec dzieci (bardzo je lubi), bardzo łagodna spokojna pieszchocha, w domu bardzo grzeczna zachowująca czystość, Monka ma ok. 8 lat: Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/monka-z-mielca-nie-za-duza-nie-za-mala-nie-za-mloda-nie-za-stara-taka-kochana-125563/ Quote
epe Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 W Tarnowskich Górach jest sunia.która natychmiast musi znaleźć nowy dom! To mieszaniec wilka z labradorem,ze wszystkich domowników kocha najbardziej dzieci!;) Kontakt w sprawie adopcji suni: Małgorzata 609 776 794 [email protected] To jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f85/wera-zjawiskowy-mix-onka-retrievera-ma-dom-kochajaca-rodzinke-121943/ Musi znaleźć nowy dom,bo właścicielka nie ma już dla niej czasu! Quote
brazowa1 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 znudzila sie zabaweczka,a takie bylo och,ach,jk ja kocham pieski.Niech szlag trafi takich ludzi Quote
Recommended Posts