Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Chętnie przygarnę sunię lub pieska, raczej większego i łagodnego, lubiącego dzieci i takiego, który zostając w domu sam na parę godzin nie nabroi. Mieszkam w 3-pokojowym mieszkaniu, więc piesek będzie miał trochę miejsca.
Uwielbiam psy i chciałabym przygarnąć taką bidę, której los nie szczędził i której będę mogła pokazać, że dobrzy ludzie są na tym świecie
Pozdrawiam

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest śliczna :) tylko zastanawiam się czy mieszkanie w bloku będzie dla niej odpowiednie skoro zgodnie z ogłoszeniem wyrośnie na potężną sunię i czy pod naszą nieobecność nie będzie psocić ?

Posted

Zgadzasz się na podpisanie umowy adopcyjnej i wizytę przed?

Wkleję 2 suczki z Boguszyc

Gwiazda -Gwiazda, to około dwuletnia suczka o dłuższym gładkim włosie i pięknej rudawej barwie. Sięga głową do kolan.Żyje w przyjaźni z innymi psami.
Jest już wysterylizowana.

i Ciaputka -
Ciaputka w typie Bzibzi jest uroczą szorstkowłosą, łagodną i trochę nieśmiałą suczką. Ma około dwóch lat. Jest wysterylizowana. Sądząc po jej zachowaniu można przypuszczać, że w nowym domu szybko nauczy się przyjaźni z Człowiekiem i pokocha Opiekunów całym swoim psim sercem.

Obie suczki są bardzo łagodne.

Posted

Na wizytę oczywiście się zgadzam, tylko w związku z tym, że po raz pierwszy adoptuję pieska chciałaby wiedzieć jak to wszystko się odbywa i jak wygląda ta wizyta i umowa adopcyjna??

Posted

Decyzja o wydaniu psa podejmowana jest dopiero po przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej. Musimy poznać potencjalnych właścicieli,warunki w jakich pies miałby mieszkać. Taka wizyta odbywa się po uprzednim ustaleniu daty itp
z wolontariuszem z danego rejonu.

nie ma się czego bać:cool3:

Posted

No to bardzo fajnie. Wiele osób rezygnuje z adopcji jak tylko usłyszy słowo 'umowa' , 'wizyta'

Może określisz swoje oczekiwania co do charakteru,wyglądu itp
Będzie nam łatwiej wklejać odpowiednie psy.

Posted

mikoada co się stanie, jeśli pies jednak coś zniszczy w mieszkaniu? Na to nikt Ci gwarancji nie jest w stanie dać, jedynie zapewnienie, że nie niszczy w miejscu, w którym teraz przebywa.

Posted

Ok już się określam :) Fajnie by było gdyby to był spokojny psiak i tak jak pisałam wcześniej nie niszczący niczego pod naszą nieobecność (obydwoje z mężem pracujemy i niestety parę godzin piesek będzie musiał być sam w domku), lubiący dzieci i inne psy. Co do wyglądu to zawsze podobały mi się pieski "owczarkowate" a ostatnio myślałam o zakupie labradora, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że jest dużo biednych psiaków w schroniskach czekających na swój domek.

Posted

dokładnie tak jak pisze an1a
Trzeba mieć tego świadomośc..tym bardziej jeżeli bierze się psa ze schroniska a nie dt. Na początku mogą być kłopoty w zachowywaniu czystości itp
Nikt nie da ci 100% pewności..

Posted

an1a masz rację wiem, że nikt mi nie da gwarancji, ale być może są takie pieski, które przebywały już w DT i można określić czy mają tendencję do niszczenia i gryzienia. Jeżeli piesek coś zniszczy nie będzie wielkiej tragedii jeżeli zdarzy się to raz, dwa gorzej jeżeli niszczyłby wszystko kiedy nie będzie nas w domu.

Posted

Przedstawię ci jeszcze jednego psa. Ma na imię Bleki

[SIZE=2]Bleki– ma trochę ponad rok. Znaleziono go w jednym z podwarszawskich przytulisk. Był okropnie wystraszony i zlękniony. Grupa dobrych ludzi wydostała go z tego strasznego miejsca i umieściła w spokojnym hoteliku. Psinka dochodzi do siebie bardzo szybko. Wygląda na to że miał kiedyś dom. Ma dużo dobrych przyzwyczajeń. Blekuś to zdrowy, bardzo przyjacielski piesek. Został zachipowany i aktualnie jest po zabiegu kastracji. Psina jest dobrze wychowana, załatwia się zawsze na dworze. Jest taki kochaniutki i bardzo pragnie mieć TEGO JEDYNEGO PANA lub PANIĄ .
[SIZE=2]Charakter – Blekuś jest typowym psem na kolana. Nie schodzi z nich. Jest radosny i stęskniony ludzkiego ciepła i bliskości. Bardzo szybko zaprzyjaźnia się z każdym. Może być głaskany bez przerwy, uwielbia to. Ale na spacerach potrafi być energiczny, lubi aportować i rzecz ważna nie jest agresywny.
[SIZE=2]Wielkość – piesek jest mały, sięga do połowy łydki, waży nie więcej niż 8 kg i większy już nie będzie.
[SIZE=2]Idealne warunki – Bleki jest psiną, która najlepiej Będzie idealnym towarzyszem spacerów i posiedzeń na kanapie dla samotnej osoby. Co nie znaczy, że Bleki nie lubi dzieci wprost przeciwnie uwielbia.
[SIZE=2]Inne zwierzaki – Nie jest agresywny dla kotków i innych mniejszych zwierzaków, bardzo lubi króliki. Warknie czasami na większe pieski ale nic ponad to.
[SIZE=2]Jazda samochodem - w samochodzie lubi jeździć na kolanach. [SIZE=2]Jak pokocha to bezwarunkowo!

Jego wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-z-os-juz-w-hotelu-teraz-potrzebuja-ogloszen-ds-pomocy-140702/index11.html

Posted

Bleki trochę u mnie mieszkał ma w sobie coś z labradora ale jest mniejszy. Mimo że to szczeniak nie załatwia się w domu. Lubi dzieci, bbbardzo kocha ludzi. Nawet jak śpał to jednym okiem patrzył czy napewno jestem blisko. Bardzo fajny piesek.

Posted

A może Verter? To mój Tymczasowicz. Istne cudo, a nie pies - kiedy trzeba jest czujny ale nie szczekliwy, kocha dzieci, kocha ludzi; na spacerkach szaleje ale wie też kiedy trzeba się grzecznie położyć i odpoczywać. Ma około roku i oprócz tego że śliczny to jest jeszcze bardzo inteligentnym przystojniakiem:) Cecha charakterystyczna - uwielbia malinki, które zbiera prosto z krzaczka :loveu:

http://www.dogomania.pl/forum/f1166/verter-wyciagniety-ze-schronu-przebywa-w-hoteliku-wspanialy-pies-szuka-domu-136842/

Posted

Bardzo Wam dziękuję za informację o psiakach :) Na chwile obecną zwróciłam uwagę na smutną sunię ze schroniska w Rybniku- nie wiem jak wkleić link do stronki o niej :(
Wstępnie wybieram się tam we środę, na pewno dam znać co i jak :)

Posted

Jakby co to ja jeszcze umieszczę propozycje psiaków z naszego hoteliku :cool3:

Marcel, wykastrowany, wesoły, przyjacielski, uwielbiający zabawy. Nauczony czystości, nic nie niszczy. Ma ok. 8 lat:

Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wspanialy-terier-marcel-wreszcie-w-hoteliku-u-murki-potrzebna-pomoc-finansowa-132966/

Monka, wysterylizowana, sprawdzona wobec dzieci (bardzo je lubi), bardzo łagodna spokojna pieszchocha, w domu bardzo grzeczna zachowująca czystość, Monka ma ok. 8 lat:

Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/monka-z-mielca-nie-za-duza-nie-za-mala-nie-za-mloda-nie-za-stara-taka-kochana-125563/