Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dagaa111 napisał(a):
przy rysowaniu sierści trzeba po prostu stawiać mnóstwo kresek i zwracać uwagę w którą stronę sierść rośnie. Na tym pierwszym rysunku widać że cała sierść się zlała w jedno, musisz stawiać cienkie kreski blisko siebie. To wszystko jest do wypracowania, trzeba tylko poćwiczyć. Szkoda że drugie zdjęcie jest takie małe, ale widać że ten rysunek już jest lepszy, szczególnie uszy. Sam kontur też jest ważny, żeby rysunek był proporcjonalny

Dzięki za radę :)

Posted

ja chyba nie mam tyle cierpliwości żeby dziergać te kreseczki . Efekt jest rewelacyjny ale do tego potrzebny i talent i cierpliwość .
Zdecydowanie wolę machanie pędzlem :)
Następny etap mojej pracy - to jeszcze nie koniec , trzeba jeszcze domalować listki i jakiś powój zeby tło wypełnić

Posted

[quote name='rodzice']ja chyba nie mam tyle cierpliwości żeby dziergać te kreseczki . Efekt jest rewelacyjny ale do tego potrzebny i talent i cierpliwość .
Zdecydowanie wolę machanie pędzlem :)
Następny etap mojej pracy - to jeszcze nie koniec , trzeba jeszcze domalować listki i jakiś powój zeby tło wypełnić

Pięknie :loveu: też tak chcę umieć pięknie malować jak ty ;)

Posted

Nie razi was tło ? chodzi mi o narożniki . Wprawdzie chcę tam jeszcze wpleść jakies gałęzie ale ja patrzę na ten obraz codziennie i już brak mi trzeźwego spojrzenia .

Posted

rodzice napisał(a):
Nie razi was tło ? chodzi mi o narożniki . Wprawdzie chcę tam jeszcze wpleść jakies gałęzie ale ja patrzę na ten obraz codziennie i już brak mi trzeźwego spojrzenia .

Dla mnie jest pięknie :loveu: Ale ja się nie znam ;P

Posted

lider wstawiaj , wstawiaj nawet jak nie skończony , potem zobaczymy efekt końcowy .
Zuzolina - śliczne te ptaszki a teriera już gdzieś pokazywałaś - fajny pomysł
A ja cóż ilka srok za ogon , jak nic nie robiłam to nic nie robiłam . Teraz kilka prac na raz . No nie wspomnę o decoupagu .
Pamiętacie wspominałam o ohydnym parasolu . Przywlokłam go z piwnicy , wyprałam ( mam nadzieję ze nadal bedzie przeciwdeszczowy :) )

i zaczęłam go przeobrażać - na razie początek metamorfozy

Posted

rodzice napisał(a):
kurcze faktycznie słaba jakość . Z tego co widzę to włosy nad okiem wyżej po lewej stronie wygladają jak karbowane to wygląda trochę nienaturalnie

Faktycznie :roll: Ale dopiero się uczę :) a pro po jak mi idzie jak na 12 latkę ?

Posted

rodzice napisał(a):
bardzo mi się podobają nosy jakie malujesz :) w oczach dałabym wiecej blasku
A idzie ci super .

Dzięki :) I spróbuję wykorzystać twoje rady :lol:

Posted

lider, nosek ma ładny, no ale nad sierścią i cieniami trzeba popracować :3

rodzice....brak mi słów, te kwiatki są boskie! Farby to normalnie czarna magia

Przed chwilą zrobione

powinnam się bardziej starać :c niestety, coraz mniej czasu...

Posted

.
Pamiętacie wspominałam o ohydnym parasolu . Przywlokłam go z piwnicy , wyprałam ( mam nadzieję ze nadal bedzie przeciwdeszczowy :) )

i zaczęłam go przeobrażać - na razie początek metamorfozy

następny etap . W zasadzie prawie skończony , czekam aż wyschnie czarne i chce zrobić jeszcze złote obwódki drzewa