Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny wy tak serio ? :crazyeye:

Ja to strasznie krytyczna jestem w stosunku do siebie .

Ale baaardzo , bardzo dziękuję z miłe słowa . Z tym większą chęcią zabiorę się za płótna .

Tak u Meisi zdecydowanie oczy zrobiłam za wysoko ale tak to jest jak maluje sie bez wcześniejszego szkicu .

Posted

My tak seriooo, to bardzo trudna technika, bo każda kreseczka więcej lub mniej psuje efekt, a tu nie ma ani za dużo, ani za mało, jest idealnie :) A teraz mój dzisiejszy pomysł na zeszyty, hihi:

Posted

Hehe ja sobie założyłam Niskobudżetowy Kalendarz Maturzysty, innymi słowy zwykły zeszyt. Jeden dzień to pół kartki, którą zawsze zabazgrzę ;) mam zajęcie na wszystkie nudne lekcje :D

Posted

Widzę, że nie tylko rysunki wstawiacie, ale i haft się pojawił więc i ja coś wyhaftowanego pokażę.
Haftowane przez tydzień:

http://imageshack.us/a/img197/1719/zdjcie2697.jpg

A do tego skromny owczarek niemiecki robiony na szybko, jak ja to mówię rysunek spalony... niestety uszy nie onkowe :-( heh ogólnie wyglądają tak jakby je ktoś ślepy kopiował :evil_lol::lol: mimo tego, iż to moja pierwsza próba z tuszem to sądzę, że technika raczej nie dla mnie :shake: Nasunęła mi się myśl, że może trzeba było te uszy korektorem potraktować? Na skanie nie było by może widać :evil_lol:

Posted

Witam :) dawno tu nie zaglądałam. Wasze prace sątakie śliczne że brak słów :loveu:.
Dodaje przed cwilą skońzony szkic ( dopiero się ucze . I chyba niezbyt mi to wychodzi ;/ )

Posted

[quote name='betty_labrador']przeslicznosciowe te owczareczki i dalmatynek :loveu:
Dziękuje :)

[quote name='rodzice']Ptysiaczku czym to malowane ? Bo to chyba nie jest ołówek prawda ?
Chylę czoła bo jak żywe .
Nie ołówek :)
Pastel, grafit, węgiel...
No i dziękuję za docenienie :)

[quote name='PannaAnna']Ptysiak, niesamowite prace!
https://lh3.googleusercontent.com/--PVnSmIFBys/UFmTRL9fSQI/AAAAAAAAEts/y7jn99s69bk/s471/xandor.bmp jak żywy :-o
Dziękuje :)

Posted

[quote name='lider6666']Prosze o porady :)[/QUOTE]
Ja nie będę się wypowiadała bo jestem samoukiem i pewnie robię wiele błędów co do rysowania :)

Jedyne co mogę doradzić to jeśli chcesz szkicować. Polecam zakup różnych ołówków (osobiście lubię ołówki z Progresso) no i jak dla mnie nie ma mowy o szkicu bez gumki chlebowej :)

Posted

[quote name='lider6666']
Witam :) dawno tu nie zaglądałam. Wasze prace sątakie śliczne że brak słów :loveu:.
Dodaje przed cwilą skońzony szkic ( dopiero się ucze . I chyba niezbyt mi to wychodzi ;/ )

wydaje mi się że robisz za mocną kreskę , rysuj delikatnymi ruchami , nie naciskaj tak mocno .

Posted

[quote name='McDzik']Ptysiak oszukujesz i pokazujesz nam czarno-białe zdjęcia? :O[/QUOTE]
No oczywiście, że tak :evil_lol:

[quote name='Kamila_']Ptysiak - wow! :crazyeye: niesamowite... a Xandor jak żywy!
dołączyłaś do moich ulubieńców :oops::multi:[/QUOTE]
Tylko Pańcia od Xandzia jakoś nie może dojechać po odbiór rysunku :evil_lol:
Miło mi to słyszeć :oops::)

[quote name='Avaloth']Ptysiak genialne![/QUOTE]
Dziękuję :)