Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś mógłby dać mi jakieś zdjęcie psa (portret) żebym mogła go narysować?
Ja szukam w interneci i nie moge żadnego fajnego znaleźć ;/ Tylko moja prośba żeby piesek miał jak naj mniej białej sierści bo nie umiem ( z tresztą normalnej też nie ) :)
Złapała mnie wena :roll:

Posted

[quote name='NightQueen']

Rok ołówka w ręce nie trzymałam dziś mnie naszło

wszystkie dziwne cienie, oczy sprawiające wrażenie różnych wielkościowo itp to efekt zdjęcia robionego tel

a kostkę już od niechcenia rysowałam :diabloti:

Śliczny!
Popraw kosteczkę :c

Posted

dzięki, kiedyś może poprawię ale szczerze w to wątpię, bo nigdy nie wracam do starych rysunków

dzisiejszy ON
chyba muszę w końcu wyciągnąć aparat, bo na zdjęciach z telefonu wychodzą przedziwne cienie

Posted

Więc tak:

Pluto,kredki.

Minnie,kredki

Mickey,szkic póki co.,

chomik nieskończony.

No,i psiaczek z pamięci rysowany.
Więcej w następnym poście ;)
Jestem gotowa na krytykę.

Posted

Od pewnego czasu podpatruję ten temat i tak się zastanawiam, czy może nie chciałby ktoś zrobić jakiegoś rysunku z tego zdjęcia mojej psicy :) :

Lub z tego:

Niektórzy tu mają naprawdę wielki talent, więc jak by się komuś chciało... ;)

Posted

Kesja ja nie rysuje tak pięknie jak inne dziewczyny ale ostatnio nie wiedziałam co narysowac to nawet jeśli ci się nie spodoba to ja bede miała trening więc posłuże się twoim drugim zdjęciem :)
Niedługo wstawię tutaj zdjęcia jak mi idzie :)

Posted

Domiśka napisał(a):
Kesja ja nie rysuje tak pięknie jak inne dziewczyny ale ostatnio nie wiedziałam co narysowac to nawet jeśli ci się nie spodoba to ja bede miała trening więc posłuże się twoim drugim zdjęciem :)
Niedługo wstawię tutaj zdjęcia jak mi idzie :)

Ja tak samo :D I też 2 zdjęcie już zaczęłam :)

Posted

Domiśka napisał(a):
lider6666 to fajnie bedzie można porównac ja jutro mam wolne od szkoly to jutro moze skoncze :)
ale pewnie twoje bedzie ładniejsze życze powodzenia :)

Raczej nie ... Ja nie umiem sierści rysować ;/ masakra
Ja też mam jutro wolne :)

Posted

Mani2000 napisał(a):
Więc tak:

Pluto,kredki.

Minnie,kredki

Mickey,szkic póki co.,

chomik nieskończony.

No,i psiaczek z pamięci rysowany.
Więcej w następnym poście ;)
Jestem gotowa na krytykę.

Hej. Pluto świetny i super że już rysujesz z pamięci, ale popracuj nad kreskowaniem oraz
nadaniu że tak powiem życia i blasku tym rysunkom ;) Życzę więcej postępów :)

Posted

Domiśka napisał(a):
lider6666 ja ołówkiem jak większość moich pracy :) a ty?

Też :) ale słabo mi wychodzi bo dopiero się uczę :eviltong: Pewnie twój będzie o wiele łądniejszy :)

Posted

Domiśka napisał(a):
I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :)

Osobiście uważam, że robisz postępy. :)
Trochę za ostro przechodzisz z cienia do światła, czy jakby tam to określić. Chyba wiesz o co mi chodzi? Teraz wygląda to trochę jak łaciaty psiak. Spróbuj może na brzegach tych jasnych miejsc trochę przyciemnić, żeby przejścia były płynniejsze.
I rozluźnij rękę, jeśli będziesz stawiała luźne kreski, to te włoski wyjdą bardziej naturalne. Chodzi mi o to, że kiedy robisz kreskę, to bliżej końca nacisk na kartkę jest mniejszy, kreska jest swobodna. Podobnie do tej w Twoim podpisie. :)
Żeby nie było, nie jestem specem, trochę rysuje, szału nie ma, ale możesz spróbować zobaczyć co Ci z tego wyjdzie. :)