NightQueen Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Illusion']http://oi50.tinypic.com/25sa0ow.jpg Śliczny! :loveu: dzięki ;) [quote name='lider6666']Pięknie :smile: Jak ty tą sierść rysujesz ? Mi nie wychodzi :-( mi też nie wychodzi :eviltong: są tu lepsi na wątku, ich pytaj ;) Quote
lider6666 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Czy ktoś mógłby dać mi jakieś zdjęcie psa (portret) żebym mogła go narysować? Ja szukam w interneci i nie moge żadnego fajnego znaleźć ;/ Tylko moja prośba żeby piesek miał jak naj mniej białej sierści bo nie umiem ( z tresztą normalnej też nie ) :) Złapała mnie wena :roll: Quote
Mani2000 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Śliczne. Pozwolicie,że zaraz zapodam coś swojego ;) Quote
lider6666 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Mani2000 napisał(a):Śliczne. Pozwolicie,że zaraz zapodam coś swojego ;) Czekam z niecierpliwością:) Quote
Szarusia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='NightQueen']Rok ołówka w ręce nie trzymałam dziś mnie naszło wszystkie dziwne cienie, oczy sprawiające wrażenie różnych wielkościowo itp to efekt zdjęcia robionego tel a kostkę już od niechcenia rysowałam :diabloti: Śliczny! Popraw kosteczkę :c Quote
NightQueen Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 dzięki, kiedyś może poprawię ale szczerze w to wątpię, bo nigdy nie wracam do starych rysunków dzisiejszy ON chyba muszę w końcu wyciągnąć aparat, bo na zdjęciach z telefonu wychodzą przedziwne cienie Quote
Mani2000 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Więc tak: Pluto,kredki. Minnie,kredki Mickey,szkic póki co., chomik nieskończony. No,i psiaczek z pamięci rysowany. Więcej w następnym poście ;) Jestem gotowa na krytykę. Quote
Kesja Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Od pewnego czasu podpatruję ten temat i tak się zastanawiam, czy może nie chciałby ktoś zrobić jakiegoś rysunku z tego zdjęcia mojej psicy :) : Lub z tego: Niektórzy tu mają naprawdę wielki talent, więc jak by się komuś chciało... ;) Quote
Domiśka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Kesja ja nie rysuje tak pięknie jak inne dziewczyny ale ostatnio nie wiedziałam co narysowac to nawet jeśli ci się nie spodoba to ja bede miała trening więc posłuże się twoim drugim zdjęciem :) Niedługo wstawię tutaj zdjęcia jak mi idzie :) Quote
lider6666 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Domiśka napisał(a):Kesja ja nie rysuje tak pięknie jak inne dziewczyny ale ostatnio nie wiedziałam co narysowac to nawet jeśli ci się nie spodoba to ja bede miała trening więc posłuże się twoim drugim zdjęciem :) Niedługo wstawię tutaj zdjęcia jak mi idzie :) Ja tak samo :D I też 2 zdjęcie już zaczęłam :) Quote
Domiśka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 lider6666 to fajnie bedzie można porównac ja jutro mam wolne od szkoly to jutro moze skoncze :) ale pewnie twoje bedzie ładniejsze życze powodzenia :) Quote
lider6666 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Kto mi wytłumaczy Dokładnie jak dla 5-latka jak rysować sierść ? Bo ja nie umiem :placz: Czytam oglądam filmiki i nic ! :( Nie wiem czy nie przestać rysować ... Quote
lider6666 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Domiśka napisał(a):lider6666 to fajnie bedzie można porównac ja jutro mam wolne od szkoly to jutro moze skoncze :) ale pewnie twoje bedzie ładniejsze życze powodzenia :) Raczej nie ... Ja nie umiem sierści rysować ;/ masakra Ja też mam jutro wolne :) Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 kreska kreska kreska, tak się rysuje sierść Quote
Mani2000 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Miło by było gdyby ktoś ocenił moje rysunki ^^ Ja sierści też nie umiem:/ Quote
ariane Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Mani2000 napisał(a):Więc tak: Pluto,kredki. Minnie,kredki Mickey,szkic póki co., chomik nieskończony. No,i psiaczek z pamięci rysowany. Więcej w następnym poście ;) Jestem gotowa na krytykę. Hej. Pluto świetny i super że już rysujesz z pamięci, ale popracuj nad kreskowaniem oraz nadaniu że tak powiem życia i blasku tym rysunkom ;) Życzę więcej postępów :) Quote
lider6666 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Unbelievable napisał(a):kreska kreska kreska, tak się rysuje sierść a jeżeli jest kontrast to jak tak zrobić żeby to sztucznie nie wyglądało ? Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 lider6666 napisał(a):a jeżeli jest kontrast to jak tak zrobić żeby to sztucznie nie wyglądało ? ciemniejsze kreski i jaśniejsze kreski ;) wszystko jest kwestią siły nacisku ołówka do kartki i wprawy Quote
vege* Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Kreska po kresce, kreska po kresce i po jakimś czasie dojdziesz do wprawy. Nic się nie bierze od tak bez włożonej pracy ;-) Quote
Kesja Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Domiśka, lider6666, super! To czekam niecierpliwie na efekty:multi: Na pewno będą super! Quote
Domiśka Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 lider6666 ja ołówkiem jak większość moich pracy :) a ty? Quote
lider6666 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Domiśka napisał(a):lider6666 ja ołówkiem jak większość moich pracy :) a ty? Też :) ale słabo mi wychodzi bo dopiero się uczę :eviltong: Pewnie twój będzie o wiele łądniejszy :) Quote
Domiśka Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :) Czekam na opinie :) Quote
Weronika6 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Domiśka napisał(a):I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :) Osobiście uważam, że robisz postępy. :) Trochę za ostro przechodzisz z cienia do światła, czy jakby tam to określić. Chyba wiesz o co mi chodzi? Teraz wygląda to trochę jak łaciaty psiak. Spróbuj może na brzegach tych jasnych miejsc trochę przyciemnić, żeby przejścia były płynniejsze. I rozluźnij rękę, jeśli będziesz stawiała luźne kreski, to te włoski wyjdą bardziej naturalne. Chodzi mi o to, że kiedy robisz kreskę, to bliżej końca nacisk na kartkę jest mniejszy, kreska jest swobodna. Podobnie do tej w Twoim podpisie. :) Żeby nie było, nie jestem specem, trochę rysuje, szału nie ma, ale możesz spróbować zobaczyć co Ci z tego wyjdzie. :) Quote
Recommended Posts