rodzice Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 ze staroci wyciągnęłam takie płótno - kiedyś malowane dla córki - teraz mam zamiar radykalnie je przerobić . Przytaszczyłam też biały hm kiedyś parasol - reklamowy , sprawny solidny ale koszmarny i chcę wypróbować jak sprawdzą się na nim farby akrylowe Próbowałyście może kiedyś malować parasol ? Quote
Mani2000 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='rodzice']ja na razie jestem na takim etapie Uploaded with ImageShack.us Piękne :loveu: Na zamówienie takie coś robisz..? Quote
rodzice Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 tak na konkretne zamówienie :) Na razie to tylko początek pracy - teraz zaczyna się najfajniejsza zabawa Quote
betty_labrador Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 kwiaty cudowne! to jeszcze lezysz na podlodze:razz: a baletnice przerob z dodaniem wiekszej ilosci szczegółów, teraz sie jakos to zlewa ;) Quote
rodzice Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 tak leżę hi hi baletnicy prawie nie będzie mam niecnego plana żeby ją jakoweś zwariowane drzewo przykryło Quote
rodzice Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 fotka z podłogi mi zniknęła - u was też jej nie widać ? Quote
betty_labrador Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 rodzice napisał(a):tak leżę hi hi baletnicy prawie nie będzie mam niecnego plana żeby ją jakoweś zwariowane drzewo przykryło ah w ten sposob :D to zycze powodzenia :) rodzice napisał(a):fotka z podłogi mi zniknęła - u was też jej nie widać ? widac u mnie przynajmniej :) Quote
Mani2000 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='rodzice']pierwszy kwiat chyba gotowy Piękne:loveu: [quote name='rodzice']tak na konkretne zamówienie Na razie to tylko początek pracy - teraz zaczyna się najfajniejsza zabawa Ile coś takiego by kosztowało? Coś właśnie takiego jak teraz robisz Bo te są piękne:loveu: Quote
Domiśka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Szarusia jestem pełna podziwu mam do ciebie pytanko jaki masz tablet? Ja chciałabym kiedyś choc troche nauczyc się tak rysowac i mam zamiar kupic tablet w miare tani ale dobry i nie wiem jaki :( Możesz mi coś zasugerować ? Ps: Jakby ktoś oprucz szarusi coś wiedział to jestem wdzięczna za pomoc :) Quote
Mani2000 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Domiśka napisał(a):Szarusia jestem pełna podziwu mam do ciebie pytanko jaki masz tablet? Ja chciałabym kiedyś choc troche nauczyc się tak rysowac i mam zamiar kupic tablet w miare tani ale dobry i nie wiem jaki :( Możesz mi coś zasugerować ? Ps: Jakby ktoś oprucz szarusi coś wiedział to jestem wdzięczna za pomoc :) Im droższy,tym lepszy chyba,ale nie wiem,nie znam się :P Quote
Yuveza Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Z tego co się orientuję to wacomy są najlepsze chyba :) Quote
Szarusia Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Dziekuje wszystkim ^^ [quote name='Illusion']Szarusia, pokaż lepiej te ruskie niebieskie, Haru albo tego "ptaka" co niedawno robiłaś :loveu:. Przeciez ja Haru nie rysowalam xD ptaka ptaka....chodzi ci o hipogryfa? rodzice, piekne kwiaty :) Domiśka, jezeli dopiero zaczynasz to tabletu nie polecam, bo potem bedzie placz ze wcale nie pomaga xd a drozsze nie znaczy lepsze :p ja kupilam swoj za 150 zl, za bardzo nie narzekam, z kolei wacomy najmniejsze sa za 300 zl, ale maja bardzo maly obszar roboczy, a te najdrozsze sa ogromne, niewygodne I maja duzo niepotrzebnych pierdółek ; D Quote
Yuveza Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 mój też kosztowal koło 300zł ale nie wacom, i rysik jest cały posklejany do tego nie mam 'nacisku pióra' ale mam nadzieje że to wina nie zainstalowanych sterownikow;) Quote
Illusion Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='Szarusia']Dziekuje wszystkim ^^ Przeciez ja Haru nie rysowalam xD ptaka ptaka....chodzi ci o hipogryfa? Upss... byłam przekonana, że Ty :razz:. Tak, chodzi o hipogryfa, super jest! Ja w ogóle nie ogarniam czarnej i białej sierści... (w zasadzie to w innych kolorach też nie, ale przemilczę to :eviltong:). Jak szukałam tabletu dla siebie, to wszędzie polecano wacomy. Kupiłam wacoma bamboo pen & touch i jestem z niego bardzo zadowolona :). Mam go ponad rok, co prawda częściej używam go do innych rzeczy, niż do rysowania, ale służy naprawdę fajnie. Stacjonata (z lenistwa skopiowałam jedno skrzydło, dlatego cieniowanie jest "trochę" nie takie) i Milord Quote
rodzice Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 następny etap - nie wiem czy te kwiaty nie za ostre - ale poczekam az skończę i zobaczę jak wyglada w całości Quote
lider6666 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='rodzice']następny etap - nie wiem czy te kwiaty nie za ostre - ale poczekam az skończę i zobaczę jak wyglada w całości Piękne są <3 Quote
lider6666 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 [quote name='rodzice']moja dzisiejsza zabawa na kółku I ty to nazywasz zabawą? :mad: Przecież to jest arcydzieło ! :loveu: Quote
rodzice Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Zabawa plamami , 10 razy poprawiane , drzewa wyglądały jak purchawki hi hi , musiałam poczekac az wyschnie i znowu poprawić . Generalnie trudna technika i dlatego na razie bawię się i sprawdzam efekty . Na jednym z bazarków kupuję mam nadzieję fajna podkładkę pod talerze z zarąbistym obrazem i tutaj dopiero mam zamiar przyłożyć sie i cos takiego sobie namalować . Quote
lider6666 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 A to mój szkic:roll: Od razu mówię, że się uczę, a to jest dopiero mój 2 szkic... Proszę o opinie i porady :) Quote
Weronika6 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Boksio kalendarzowy, mistrzowski, Lider przydałoby się więcej cieniowania, znaczy większy kontrast, wydaje mi się, że fafle są trochę za duże. Ale ogólnie fajny jest. :) Rodzice, padłam. I nie wstanę. Coraz bardziej mnie zadziwiasz, piękne prace. Szarusia, zdolna bestio skądś Cię kojarzę... Będzie z ciebie dobry grafik, masz możliwości. :) A ja zamiast na lekcjach się uczyć jak przystało, rysuję. I w końcu przestałam się bać rysunków z pamięci. http://imageshack.us/scaled/landing/528/img6864g.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/829/img6861u.jpg http://imageshack.us/scaled/landing/546/img6860s.jpg Niestety mam problem ze wstawieniem zdjęć ;/ Na samej górze wytwory WOKowo-matematyczne, niżej to przedsiębiorczo-angielskie smocze oko, mam też inne, ale oświetlenie takie, że ołówek zbyt mocno się odbija, kiedyś zrobię fotkę w świetle dziennym. Quote
lider6666 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 (edited) Weronika6 -Wiem ale niestety mam ołówki bardzo słabe, ponieważ mieszkam w małym mieście i są tu tylko księgarnie ;/ I nie wiem włąśnie czy kupować te przybory lepsze do szkicowania ... a wy jak myślicie ? Edited October 13, 2012 by lider6666 Quote
Bewarka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='lider6666']Weronika6 -Wiem ale niestety mam ołówki bardzo słabe, ponieważ mieszkam w małym mieście i są tu tylko księgarnie ;/ I nie wiem włąśnie czy kupować te przybory lepsze do szkicowania ... a wy jak myślicie ? Myślę, że nie. Zdjęcie jest małe, ale wydaje mi się, że musisz jeszcze trochę poćwiczyć, sama pisałaś, że to dopiero 2 szkic ;) Kup za miesiąc czy dwa- rysuj sporo, skup się na proporcjach, poćwicz cieniowanie i dopiero zainwestuj. Tzn. ja bym tak zrobiła na twoim miejscu :) Quote
Recommended Posts