vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='Bolsbokser']I bez nosa ?[/QUOTE] No naszło mnie na takie bez ustowe i bez nosowe postacie :-) [quote name='westie_justa']no domyslam sie, ale na pierwszy rzut oka to ten lewy policzek (nasz lewy) wydawał mi sie na usta:P ale w sumie tak jest ciekawie;) mnie aż naszło na maźnięcie czegos cienkopisem... :lol: [/QUOTE] to bierz cienkopis w rękę i jedziesz :evil_lol: ja akurat robiłam żelowym długopisem ;-) Quote
Yuveza Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='vege*'] ja akurat robiłam żelowym długopisem ;-)[/QUOTE] Pojechałam, całą kartke mam w czyms dziwnym:evil_lol:musze wymyslic cos konkretnego... Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='westie_justa']Pojechałam, całą kartke mam w czyms dziwnym:evil_lol:musze wymyslic cos konkretnego...[/QUOTE] no to myśl, myśl! :-) Quote
Mani2000 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Błagam nie ignorujcie:) vege*-fajna,taka tajemnicza,nieźle :) Quote
betty_labrador Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='Mani2000']Błagam nie ignorujcie:) vege*-fajna,taka tajemnicza,nieźle :)[/QUOTE] rysunki fajne, te zwierzątka zwłaszcza. Cwicz sporo a bedzie naprawdę fajnie :) mi sie podoba ptaszek (pastele?) i piesek ten beagle. I wstawiaj proszę rysunki odwrocone tak by mozna je normalnie ogladać ;) vege ekstra rysuneczek :) Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ech ... dawno mnie nie było, więc nadrabiam [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-ktM-vesCNLU/Ty0_3Q2s-jI/AAAAAAAAFF4/8hv6zDjBJR0/s600/DSC_4700%2520kopia.jpg[/IMG] Quote
betty_labrador Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 wow, juz zakonczyłaś? widze ze sie rozpędzasz :) super! tylko wiesz co.. troche mało kontrastowo jakoś -zwłaszcza szyja. Może spróbuj z lekka zaszaleć :) Quote
Weri7 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Miałam trochę czasu na feriach więc: Zombie boy (dla niedoinformowanych chłopak cały w tatuażach) Tych białych ,małych kropeczek na żywo nie ma [url]http://imageshack.us/photo/my-images/826/img5717r.jpg/[/url] I postanowiłam spróbować mangi [url]http://imageshack.us/photo/my-images/848/img5720d.jpg/[/url] [url]http://imageshack.us/photo/my-images/851/img5722l.jpg/[/url] I co o tym myślicie? To moje pierwsze podejście do mangi i człowieka :) Quote
Weri7 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Mani2000 Przy człowieku powinnaś popracować nad proporcjami i robić gęstsze włosy.Przy psach spróbuj zrobić sierść metodą kresek ,a nie rozmazywania palcem ,co prawda zajmie to wiele więcej czasu ,ale za to jakie efekty.Szczeniak jest ładnie zaczęty ale psy nie mają takiego kształtu oczu jak człowiek i rób kreskami sierść Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) [quote name='betty_labrador']wow, juz zakonczyłaś? widze ze sie rozpędzasz :) super! tylko wiesz co.. troche mało kontrastowo jakoś -zwłaszcza szyja. Może spróbuj z lekka zaszaleć :)[/QUOTE] [B]Betty, [/B] nie,nie. W żadnym wypadku ten portret nie jest zakończony. Jutro będę szczegóły wypracowywać i powinnam już jutro skończyć. I fafle do poprawy i tułów, klatka piersiowa, może ucho troszkę poprawię ... Ale blisko końca. I tak zaszalałam, bo pierwszy raz mi taki kontrastowy rysunek wyszedł :) A jakoś spodobał mi się ołówek B5 HOLLAND i H2 HOLLAND Edited February 4, 2012 by Bolsbokser Quote
borysova Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) [quote name='Weri7']Miałam trochę czasu na feriach więc: Zombie boy (dla niedoinformowanych chłopak cały w tatuażach) Tych białych ,małych kropeczek na żywo nie ma I postanowiłam spróbować mangi I co o tym myślicie? To moje pierwsze podejście do mangi i człowieka :)[/QUOTE] Pierwszy rysunek jest dla mnie totalnym szokiem, więc się nie wypowiem :O W ostatnim ręce wyglądają bardzo nienaturalnie, warto by było nadać im kształt (przy nadgarstku powinny być cieńsze, mogłabyś także pokazać załamanie w łokciu). Manga słynie z bardzo ładnych, dopracowanych dłoni, tutaj są one nieco za małe i niedokładne. Natomiast podoba mi się twarz u obu dziewczyn, ładne oczy i ciekawie zrobione włosy. W drugim obrazku brakuje mi dopracowania szczegółów w ubraniu, w trzecim jest ono fajnie wykonane. Jak na pierwsze mangi bardzo mi się podoba, zwłaszcza ostatni rysunek. [COLOR="black"][B]Mani2000[/B][/COLOR] - Ptaszek wygląda bardzo ładnie. Ma dobre proporcje, wszystko ok. Tło mogłoby być bardziej dopracowane, te listki, ale to nie jest najważniejsze. Jeśli chodzi o psa, zwróć uwagę na to jak układa się sierść. Z pewnością nie poziomo na całym ciele. Mam wrażenie, że oczy są nieco za wysoko. Ludzie, cóż.. każdy jakoś zaczyna ;) Radziłabym po narysowaniu oderwać na chwilę wzrok i z daleka spojrzeć na pracę. Często potem okazuje się, że coś wyszło krzywo, chociaż podczas rysowania wydaje się, że jest dobrze. W drugim portrecie już widać że zwracasz uwagę na zmarszczki i cienie, a to dobry krok. Szczeniak - fajnie się zaczyna, jak zrobisz całą sierść właśnie takimi drobnymi kreseczkami to będzie super. Oczy są za wysoko lub czoło za niskie (powinna być większa odległość między oczami a czołem). [quote name='vege*'] patrząc na wasze prace, stwierdzam, że moje są do wywalenia :lol: [/QUOTE] A ja stwierdzam, że Twoja praca jest świetna :D ___ No to się rozpisałam... :cool3: No ale w końcu musiałam nadrobić to, że tak długo mnie tu nie było. A jutro może dodam coś swojego... Edited February 4, 2012 by borysova Quote
pina_collie Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Piękne rysunki, ja już nie mam pomysłów na rysunki.. wiec, czy ktos ma jakies zyczenie by narysować? :) Quote
Weri7 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='borysova']Pierwszy rysunek jest dla mnie totalnym szokiem, więc się nie wypowiem :O W ostatnim ręce wyglądają bardzo nienaturalnie, warto by było nadać im kształt (przy nadgarstku powinny być cieńsze, mogłabyś także pokazać załamanie w łokciu). Manga słynie z bardzo ładnych, dopracowanych dłoni, tutaj są one nieco za małe i niedokładne. Natomiast podoba mi się twarz u obu dziewczyn, ładne oczy i ciekawie zrobione włosy. W drugim obrazku brakuje mi dopracowania szczegółów w ubraniu, w trzecim jest ono fajnie wykonane. Jak na pierwsze mangi bardzo mi się podoba, zwłaszcza ostatni rysunek. [COLOR="black"][B]Mani2000[/B][/COLOR] - Ptaszek wygląda bardzo ładnie. Ma dobre proporcje, wszystko ok. Tło mogłoby być bardziej dopracowane, te listki, ale to nie jest najważniejsze. Jeśli chodzi o psa, zwróć uwagę na to jak układa się sierść. Z pewnością nie poziomo na całym ciele. Mam wrażenie, że oczy są nieco za wysoko. Ludzie, cóż.. każdy jakoś zaczyna ;) Radziłabym po narysowaniu oderwać na chwilę wzrok i z daleka spojrzeć na pracę. Często potem okazuje się, że coś wyszło krzywo, chociaż podczas rysowania wydaje się, że jest dobrze. W drugim portrecie już widać że zwracasz uwagę na zmarszczki i cienie, a to dobry krok. Szczeniak - fajnie się zaczyna, jak zrobisz całą sierść właśnie takimi drobnymi kreseczkami to będzie super. Oczy są za wysoko lub czoło za niskie (powinna być większa odległość między oczami a czołem). A ja stwierdzam, że Twoja praca jest świetna :D ___ No to się rozpisałam... :cool3: No ale w końcu musiałam nadrobić to, że tak długo mnie tu nie było. A jutro może dodam coś swojego...[/QUOTE] A jak z proporcjami człowieka? Czy twarz uchwycona jest w miarę dobrze?Dzięki za opinię ;) Quote
borysova Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Pierwszy człowiek ma za szeroką twarz, normalnie powinna być owalna, a nie okrągła ;) Drugi jest już dużo lepszy, chociaż też trochę bym wydłużyła twarz. Ogólnie głowa powinna być węższa i nieco dłuższa, bardziej pociągła. Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 No i kolejny bazgrołek bez ust i nosa :evil_lol: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/15/img20120204011.jpg/][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/7118/img20120204011.jpg[/IMG][/URL] Quote
pina_collie Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 cudo :) naprawde bardzo mi sie podoba az chce miec taka na koszulce :D :D:loveu: Quote
Kamila_ Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege* - wyjątkowe na swój sposób! nikt nie napisze że realistyczne najlepsze, a na odwrót - To co wyobraźnia tworzy :) Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='pina_collie']cudo :) naprawde bardzo mi sie podoba az chce miec taka na koszulce :D :D:loveu:[/QUOTE] dziękiuję :-) Tak się składa, że maluję na koszulkach jak i na torbach ekologicznych :evil_lol: [quote name='Kamila_']vege* - wyjątkowe na swój sposób! nikt nie napisze że realistyczne najlepsze, a na odwrót - To co wyobraźnia tworzy :)[/QUOTE] dziękuję :loveu: Ja nie mogę się doczekać twojego owczarka pastelowego, cudnie się zapowiada :loveu: Quote
Asia&Kleo Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [B]Bolsbokser[/B], pies jak żywy:mdleje: Quote
Yuveza Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 vege świetne ! :D b. mi sie podoba :) a kredkami to kolorowałas? Quote
vege* Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 [quote name='westie_justa']vege świetne ! :D b. mi sie podoba :) a kredkami to kolorowałas?[/QUOTE] Tak, pastele pierwszy raz wzięłam do ręki, jakieś mega stare po siostrze znalazłam, mają chyba z 10 lat :evil_lol: Quote
Bolsbokser Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 [quote name='Asia&Luna'][B]Bolsbokser[/B], pies jak żywy:mdleje:[/QUOTE] Dzięki. Jeszcze trochę i skończę. Quote
vege* Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 no i kolejny wczorajszy rysunek ;-) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/69/img20120205003.jpg/][IMG]http://img69.imageshack.us/img69/6446/img20120205003.jpg[/IMG][/URL] Quote
Illusion Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 [B]vege*[/B], bardzo mi się podobają Twoje prace :). Orientujecie się w jakim miejscu można zrobić taki większy druk (wys. ok. 1m) do oprawienia w antyramę? Quote
Recommended Posts