betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='emdziolek']Zresztą popatrz sobie na swój rysunek Molly z przed lat czy takiego pięknego goldenka narysowałaś albo sznupka czarnego, chodzi mi o ten portret a nie o snupa olbrzyma. Był tez piekny rysunek Komy i labcia - no to były małe arcydzieła. A ten Twój nowy rysunek wyglada jak ten z tych Twoich pierwszych 3 co wstawiłas rysujac juz pastelami :P Odpocznij, zregeneruj siły artystyczne i za jakis czas narysuj cos juz na "świeżo" :) Założe sie że bedzie o niebo lepiej :)[/QUOTE] no przepraszam bardzlo ale akurat te co wymienilas rysunki to byly poczatki prawie zei nieszczegolnie mi sie podobaly :P wtedy uznalam to za dobre cwiczenia ale nie zadne dziela. teraz tylko sie pogarsza. Quote
Unbelievable Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 betty, ale tu nie ma tłumaczeń, tylko ćwiczyć i obserwować, zaczęłaś się rysowaniem na poważniej to tym bardziej powinnaś się cały czas doskonalić, a nie mówić że "się pewnie wypaliłaś" i zostawić to tak ;) Quote
zuzolina Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='emdziolek']Zuzka - zajedwabiste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba se zamówie u ciebie taki piękny obrazek w dużym formacie i powiesze na ściane :D:D[/QUOTE] wielkie dzięki za tak entuzjastyczne przyjęcie mojej pracy:). właściwie to jest ona na sprzedaż format A4 jakbyś była zainteresowana to pisz pw:) Quote
zuzolina Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 mam jeszcze jedną pracę którą wypociłam jakiś czas temu w miłe zimowe popołudnie. Tusz i dziecięce pisaki:) [IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/384714_273644699353172_100001229317256_767723_1371653362_n.jpg[/IMG] Quote
rodzice Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Wiecie mnie się ptaszyna bardzo podoba . I jeszcze Wam powiem ze cieszę się ze nie jest tutaj kółko wzajemnej adoracji tylko piszecie szczerze co myślicie na temat danej pracy , ja sobie wasze uwagi bardzo cenię i dlatego baletnica w przeróbce Quote
Asia&Kleo Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [B]zuzolina[/B], ptasior wyszedł ślicznie :) Uwielbiam takie prace ;) Quote
pina_collie Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Bardzo ciekawy ptaszek!! :) piękne kolorki! ;) Betty, jak na pół roku .. to zrozumiem że coś nie idzie dobrze ,ale tak w ogóle to ten piesek Mi się podoba! (ja bym tak nie narysowała po roku:D) a no.. miałaś coś kredkami akwarelowymi :D ,pisałaś mi na PW jak o coś pytałam :) a ten piesek z pamięci? ;) A co do mnie.. to się zapuściłam w rysowaniu, muszę się za siebie zabrać. Czas ruszyć pastele odświeżyć sztalugę i start! :) szykuje się na Spaniela :D Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Unbelievable']betty, ale tu nie ma tłumaczeń, tylko ćwiczyć i obserwować, zaczęłaś się rysowaniem na poważniej to tym bardziej powinnaś się cały czas doskonalić, a nie mówić że "się pewnie wypaliłaś" i zostawić to tak ;)[/QUOTE] eh, pewnie masz racje. Ale ja nie wiem czemu sie nic nie udaje ostatnio :/ [quote name='pina_collie']Bardzo ciekawy ptaszek!! :) piękne kolorki! ;) Betty, jak na pół roku .. to zrozumiem że coś nie idzie dobrze ,ale tak w ogóle to ten piesek Mi się podoba! (ja bym tak nie narysowała po roku:D) a no.. miałaś coś kredkami akwarelowymi :D ,pisałaś mi na PW jak o coś pytałam :) a ten piesek z pamięci? ;) A co do mnie.. to się zapuściłam w rysowaniu, muszę się za siebie zabrać. Czas ruszyć pastele odświeżyć sztalugę i start! :) szykuje się na Spaniela :D[/QUOTE] nie wiem pina co z kredkami akwarelowymi, w kazdym razie nic nimi nie tworze ostatnio. dzieki za opinie. dzis nabazgralam settera. Jak mi wyszedl? szczerze. [IMG]http://img850.imageshack.us/img850/4849/bettysetter.jpg[/IMG] Quote
vege* Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Betty mi coś ucho nie pasuje, nie wiem dokładnie co w nim nie tak ale mi nie pasuje, jest chyba trochę za płaskie i zlewa się z szyją ;) Quote
Karro Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 podoba mi się o wiele bardziej niż poprzedni, który dodałaś :) Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='vege*']Betty mi coś ucho nie pasuje, nie wiem dokładnie co w nim nie tak ale mi nie pasuje, jest chyba trochę za płaskie i zlewa się z szyją ;)[/QUOTE] może dlatego, że właśnie uchu poświęciłam najmniej czasu, ale dzieki za uwagę :) [quote name='understandme']podoba mi się o wiele bardziej niż poprzedni, który dodałaś :)[/QUOTE] cieszy mnie to, dziekuje. Tu rysowalam -próbowałam- z lekkością pewną i jak kiedyś z małą "niedbałóscią-czyli starałam sie nie konkretyzować każdego szczegółu. Nie wiem-może o to w tym rysowaniu chodzi by nie przedobrzyć? nie wiem juz sama. Zobaczymy dalej. Quote
emdziolek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Betty - o niebo lepiej ale za dużo białego :P Zrób coś z tą dużą ilością białego, za bardzo sie odznacza. I troche bardziej wycieniuj szyje za uchem zeby sie ono odznaczało. A tak to bomba :) Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='emdziolek']Betty - o niebo lepiej ale za dużo białego :P Zrób coś z tą dużą ilością białego, za bardzo sie odznacza. I troche bardziej wycieniuj szyje za uchem zeby sie ono odznaczało. A tak to bomba :)[/QUOTE] tzn masz na mysli zeby biale nie bylo az tak biale , tak? zwłaszcza na pyszczku? ok za uchem poprawie. I glowa u gory-tez kolezanka zobaczyla- jest troche za wklęsła. Quote
zuzolina Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 mnie się również bardziej podoba drugi rysunek. Powiedzmy że jest bardziej lekki i chyba faktycznie swobodniej rysowany. oby tak dalej:) Quote
makot'a Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='betty_labrador'] Nie wiem-może o to w tym rysowaniu chodzi by nie przedobrzyć? nie wiem juz sama.[/QUOTE] Otóż to, o to właśnie chodzi :) Seter o niebo lepszy od poprzedniego :D Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='zuzolina']mnie się również bardziej podoba drugi rysunek. Powiedzmy że jest bardziej lekki i chyba faktycznie swobodniej rysowany. oby tak dalej:)[/QUOTE] [QUOTE=makot'a;18477970]Otóż to, o to właśnie chodzi :) Seter o niebo lepszy od poprzedniego :D[/QUOTE] dzieki dziewczyny. Ja sie ciesze z tego ze takie opinie nawet negatywne mobilizuja mnie do rysunku, nie zniechęcają. dzięki! Quote
Mani2000 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='betty_labrador']eh, pewnie masz racje. Ale ja nie wiem czemu sie nic nie udaje ostatnio :/ nie wiem pina co z kredkami akwarelowymi, w kazdym razie nic nimi nie tworze ostatnio. dzieki za opinie. dzis nabazgralam settera. Jak mi wyszedl? szczerze. [IMG]http://img850.imageshack.us/img850/4849/bettysetter.jpg[/IMG][/QUOTE] Całkiem fajne,ale coś mi na pysku to białe(odbicie światła) nie pasuje.. Quote
Vectra Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 kiedyś Betty , wstawiałaś ryskunki - krok po kroku , czyli rysunek w różnych fazach rozwoju to [url]http://img850.imageshack.us/img850/4849/bettysetter.jpg[/url] nie jest skończone , nie ma efektu 3D , jest płaskie , kolory są sobie obce,Sierść się odcina , jak by była po kawałku z innego psa. To nie Ty nadal :) a nie możesz w ramach treningu , wziąć starej pracy , tych właśnie jednych z pierwszych i narysować taką jeszcze raz ? Może taka lekcja , powtórkowa , pozwoli Ci wychwycić , gdzie się zgubiłaś ;) Quote
betty_labrador Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 tak, prosze. [IMG]http://img808.imageshack.us/img808/3631/adrianobacchellaenglish.jpg[/IMG] Quote
Unbelievable Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 u ciebie kufa i czaska jest za długa, no i plamki nie wyglądają jak paski ;) rude jest przesiane białymi plamkami, szczególnie na grzbiecie pyska, ucho ma zdecydowanie jaśniejszy kolor i znowu nie wyodrębniłaś plamek tylko poleciałaś rudym po całości, na szyi też są plamki czego u ciebie nie ma, no i pies u ciebie patrzy w gorę a tak na prawdę patrzy na wprost dla mnie trzeba na tym rysunku zaznaczyć jeszcze strukturę sierści bo w ogóle to olałaś, "sierść" idzie w złych kierunkach, i tak jak napisała Vectra wygląda jak dopiero jakiśtam etap pracy chociaż i tak jest fajniejszy niż ten poprzedni pies :) Quote
pina_collie Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Pies ma lepsze proporcje niż moje pierwsze rysunki! ;) a tam w lewym oku (powiece oka) nie jest za żółto? trenuj ,trenuj jesteś coraz bliżej :) a tak w ogóle też mi się podoba. :) Quote
Weronika6 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Zuzolina, świetne, oryginalne, bardzo mi sięocie prace podobają. Betty, pierwszy rysunek mi się niezbyt spodobał. Kiedy spojrzałam na drugi pomyślałam, że jest dużo lepiej i kiedy skończysz będzie świetnie. Brakuje mi tu tła, pies się zlewa. Ale widać, że jest lepiej. To może w końcu pokażę coś swojego. :) [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg718/scaled.php?server=718&filename=img5967l.jpg&res=medium[/IMG] Nie jestem pewna, czy już tego jelonka nie pokazywałam. To był pierwszy rysunek jaki wykonałam nowymi pastelami. Format B4 Rysowałam go w czerwcu 2011, teraz już go u mnie nie ma, więc nic nie poprawię, ale prosiłabym o krytykę, żeby moje prace na przyszłość były lepsze. [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=fokaaa.jpg&res=medium[/IMG] Akwarelki, format A5, lipiec 2011. Przedobrzyłam ze śniegiem i tło nie pasuje mi do foczki. Ogólnie zwierzaka mi się bardzo przyjemnie malowało i z samej foki jestem dumna, ale jak widać, nie do końca dobrze mi to wszystko wyszło. Prosiłabym o jakieś małe wskazówki, bo sama zbytnio tego nie ogarniam. ;) Quote
zuzolina Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 "Gdy na mokrym papierze każdy dotyk pędzla rozlewa się barwną plamą można spanikować. Akwarela nie wybacza błędów, nie da się korygować. Liczą się tylko szybkie i trafne decyzje." moim zdaniem foka wyszła całkiem całkiem:) ale tło faktycznie nieciekawe. Powinnaś bardziej rozwadniać farby, lepszy efekt sie uzyskuje:) Quote
pina_collie Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='Weronika6']Zuzolina, świetne, oryginalne, bardzo mi sięocie prace podobają. Betty, pierwszy rysunek mi się niezbyt spodobał. Kiedy spojrzałam na drugi pomyślałam, że jest dużo lepiej i kiedy skończysz będzie świetnie. Brakuje mi tu tła, pies się zlewa. Ale widać, że jest lepiej. To może w końcu pokażę coś swojego. :) [url]http://desmond.imageshack.us/Himg718/scaled.php?server=718&filename=img5967l.jpg&res=medium[/url] Nie jestem pewna, czy już tego jelonka nie pokazywałam. To był pierwszy rysunek jaki wykonałam nowymi pastelami. Format B4 Rysowałam go w czerwcu 2011, teraz już go u mnie nie ma, więc nic nie poprawię, ale prosiłabym o krytykę, żeby moje prace na przyszłość były lepsze. [url]http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=fokaaa.jpg&res=medium[/url] Akwarelki, format A5, lipiec 2011. Przedobrzyłam ze śniegiem i tło nie pasuje mi do foczki. Ogólnie zwierzaka mi się bardzo przyjemnie malowało i z samej foki jestem dumna, ale jak widać, nie do końca dobrze mi to wszystko wyszło. Prosiłabym o jakieś małe wskazówki, bo sama zbytnio tego nie ogarniam. ;)[/QUOTE] Jelonek mi się podoba, ale te oczy.. nie wyglądają naturalnie. :) Foczka jak na akwarelką jest ładna ,ale za szeroka i głowa mała.. ;) Kiedyś chyba rysowałaś lepiej, ale podoba mi się! Quote
Recommended Posts