Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 656
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nuka już trochę spała w klatce (popołudniu ją dopiero przygotowaliśmy). Obawiałam się, że może nie zaakceptować jej, bo stoi w innym miejscu (we właściwym za diabła nie wejdzie bo szafy nie otworzymy), ale jak włożyłam jej posłanie tam i wrzuciłam parę "ogryzków" to weszła i teraz wchodzi już nawet bez zachęty. Na razie umówiłam się z dziewczynami, że dam znać za dwa tygodnie jak Nuce pójdzie, ale chyba kupimy swoją.

Zadziwiające - dziś Nuka jak była sama to z kanapy ściągnęła nakrycie, ale nie gryzła dalej.

Posted

[quote name='maciaszek']Super :). Bardzo się cieszę.

A co z potencjalną przyszłą właścicielką Nuki?[/QUOTE]

Właśnie? jest nadal chętna?

Nuka, masz być grzeczna!! ;)

Posted

Przed chwilą rozmawiałam z tą dziewczyną zainteresowaną Nuką. Zrobiła dobre wrażenie. Nawet się wystraszyła, jak jej powiedziałam o treningu z klatką, czy nie będzie piszczała jak będzie sama. Umówione jesteśmy na telefon za tydzień i Nuka pojedzie na "test".
Nuka ma lepsze i gorsze dni. W sobotę w czasie parogodzinnej nieobecności nic nie nabroiła, a w poniedziałek wystarczyło jej pół godziny by się zabawić poduszką (my z pierza chyba nigdy nie wyjdziemy). Z klatką też się pogorszyło, bo już sama tak chętnie nie wchodzi, a nie wpychałam jej tam na siłę ani nie zamykałam. Jednak jak dostała tam kość to nie wynosiła na zewnątrz, więc nie jest źle.

Posted

Raz się rozpisałam i post wstawiony zobaczyłam. Teraz go nie ma
K...
Książki nie napiszę, bo sama bym w nią nie uwierzyła - nie myślałam, że pies może mieć zmienny "charakter".
Wczoraj popiliśmy (biedna Nuka nie) i w tym czasie 9-latek się bawił z Nuką i żyje. Ba - nawet dzisiaj idzie do szkoły, więc jest zdrowy!!!
Ale teraz wiemy - możemy pójść do znajomych z Nuką i nie trzeba się nią przejmować - pobawi się, pośpi i chętnie daje brzuszek do drapania obcym.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...