__Lara Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Ja nie mogę w sobotę :( do tego jestem przeziębiona, gadać nie umiem, gardło mnie strasznie boli, chyba skończy się na antybiotyku :( Mam nadzieję, że znajdziesz kogoś Oleńko! Quote
MartynaP Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='MartynaP']Jasza wysłałam PW-niemoge watku doczytac bo mnie wywala a chce dokładniej wiedziec o co chodzi z tym szoferem-kiedy o której wyjazd i kiedy mniej wiecej powrót ;)[/QUOTE] :roll::roll::roll::roll: Quote
Jasza Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Kurcze, węzeł gordyjski chyba...:razz: Ola la i MartynaP nie mogą chyba wejść na Dogo, albo z trudem... Tirana pisze do mnie, ja nie mogę się dodzwonić do Ola la... napisałam jej sms-a... Do MartynyP nie mam telefonu... Napisałam jej na PW numer Ola la... Nie wiem między kim pośredniczę... Ludzie....Mam nadzieję, że się to uda załatwić wszystko... Quote
Jasza Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dodzwonilam sie do Ola la... Poinformowałam o wszystkim. Będzie sie kontaktować z Tiraną. Nie ma numeru telefonu do MartynyP i Ola la tez nie ma. Mam nadzieję, Martyno, że uda Ci sie zajrzeć na Dogo, przeczytasz PW i sie skontaktujecie z Ola la. i że to wszystkow sobote wypali. Quote
Jasza Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Martyno, masz PW i maila na skrzynce. Ola la z Amidką i Bounty z Marsem jadą w sobotę!!!!!!!!!!!!! Szczegóły poda Ola. Uff. Quote
J_ulia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Witam w końcu tu dotarłam... Cieszę się ,że Amidka trafi do Tirany:p, szkoda, że łapka Pręgusia przeszkodziła mu w wyjeździe do td :-( z miesiąc potrwa diagnostykę i leczeni, ale nie było sensu obierać innej bidzie miejsca i szansy na domowe pielesze. Dlatego Ja i Preguś życzymy ci powodzenia Amidko, sprawuj się dobrze:loveu: Quote
Ola la Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Zgadza sie.W sobote rano wyjezdzamy;) Mam nadzieje ,ze wszystko sie uda. Nie wiem czy uprzedzic schronisko w piatek ,ze bedziemy w sobote? AMidko wytrzymaj jeszcze troszke J ulio przykro mi ,ze Preguś ma chrą łapenke:( jak on się w ogóle czuje? Jest w jakimś fajnym hoteliku? Quote
maciaszek Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Tak, uprzedź schronisko jak najwcześniej! Powiedz kiedy przyjedziesz i jak się nazywasz. I że zabierasz ją na dt. I że będziesz chciała umowę z kuponem na sterylkę (choć nie wiadomo czy go wykorzystamy, ale to już inna sprawa). I powiedz mi jeszcze o co chodzi z tym bazarkiem na Amidę? Chcesz wpłacić całą zebraną kwotę (gdy bazarek się zakończy, uzbierasz kasę) czy też chcesz, żeby poszczególne osoby, kupując rzeczy, wpłacały na katowickie konto. Jeśli ta pierwsza wersja to ok (chociaż wpłata powinna chyba pójść na konto Tirany, u której Amida będzie w dt i która będzie teraz na sunię kasę wydawać). Jeśli ta druga opcja to poproszę Cię, żebyś zbierała kasę od poszczególnych osób na swoje konto lub konto TZta. Po pierwsze boję, że tego wszystkiego nie ogarnę. Po drugie nie chciałabym, żeby kolejne "nadprogramowe" wpłaty szły na katowickie konto - tam i tak już dużo kasy się przewija... Po trzecie - w obliczu nadchodzącego wolontariatu - chciałabym, żeby katowickie konto służyło temu, czemu dotąd (czyli zbieraniu/wydawaniu na wyciąganie psów ze schroniska, na transporty, na ew. dokładanie się do hoteli/dt, na leczenie. Ale wszystkich psów, a nie jednego konkretnego. Rozliczenie katowickiego konta jest i będzie na katowickim wątku) i żeby osoby pilotujące psy na dt brały na siebie kwestie kontowo-finansowe ich dotyczące, bo nagle okaże się, że mam na konto, które zbiorczo dotyczy katowickich psów, wpłaty (wolne datki/wpłaty z bazarków, itp.) w sprawie 15 różnych zwierzaków, które już schron opuścił, są w dt/hotelach i na które zbiera się już kasę osobno... Aaaaaaa.... Mam nadzieję, że rozumiesz :roll:. Jak Amida dotrze do Tirany to przeleję Tiranie z powrotem tą stówę, która do mnie dotarła :). Kasa na pewno się przyda. Quote
Ola la Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Jasne maciaszku rozumiem;) Tylko ja chcialam zeby narazie pieniazki z tego bazarku poszly na katowickie konto bo potrzeba troszke pieniazkow na paliwo.... Z Jasza obliczylysmy ze do Poznania bedzie jakies 300 km. Myslalam ,ze te 100 i kase z bazarku przeznacyzmy wlasnie na paliwo,. Nie wiem jak sadzisz? Quote
__Lara Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Fajnie, że transport już załatwiony :lol: Quote
maciaszek Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Ola la']Tylko ja chcialam zeby narazie pieniazki z tego bazarku poszly na katowickie konto bo potrzeba troszke pieniazkow na paliwo....Ale lepiej chyba, żeby kasa na paliwo wpływała na Twoje konto, skoro to Ty za paliwo płacić będziesz... Mniej zamieszania, mniej przekazywania. Z Jasza obliczylysmy ze do Poznania bedzie jakies 300 km.Ile pali (na 100 km) samochód Twojego dziadka (pi razy oko)? Jeśli wiesz to łatwo wyliczyć ile kasy potrzeba :). Myslalam ,ze te 100 i kase z bazarku przeznacyzmy wlasnie na paliwo,.Masz na myśli tą stówę od Tirany, tak? A kasa z jakiego bazarku? Jest jakiś bazarek na Amidę czy dopiero będziesz go robić? Bo już się pogubiłam... Nie wiem jak sadzisz?Sądzę, że skoro kasa z bazarku ma być na paliwo to tym bardziej powinna wpływać do Ciebie, czyli osoby, która za to paliwo będzie płaciła (pamiętaj o paragonach ze stacji!). Nie widzę przeszkód, aby 100 zł od Tirany również na paliwo przeznaczyć. Wszak była to wpłata na Amidę. Mogę te pieniądze przelać od razu, tylko gdzie? No i mam jeszcze pytanie. Na wątku Marsa wyczytałam, że jego nowi właściciele zwrócą 100 zł za podróż. Ponieważ Bounty z Marsem jedzie z Tobą i Amidą to rozumiem, że część paliwa już jest opłacona, tak? Wylicz ile mniej więcej benzyny spali samochód w obie strony, wyliczymy ile to będzie kasy i podzielimy sprawiedliwie. Tak aby ani Mars, ani Amida nie byli stratni :). Quote
Ola la Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Dokladnie tez tak to rozumiem tzn 100 zl placi AMida a 100 zl Mars:)jakkolwiek to brzmi. czekam az Bounty mi odpisze. Auto dziadka to fiat uno.Malo pali raczej. Raniutko zadzwonie do dziadka i spytam ile dokladnie pali ,nasza boska bryka zwana bombą. a bazarek na AMide zrobilam kilka dni temu ;)wkleilam linka kilka stron wczesniej: http://www.dogomania.pl/forum/f99/wielki-bazarek-chusta-szal-bizuteria-ksiazki-inne-do-10-11-a-172350/ Mozna zbierac na moje konto ale nimam opcji zeby sprawdzac wsio w internecie(tzn od kogo i ile przyszlo) mam najprostsze konto w Lukasie . jutro rano zadzownie do schroniska.Powiem szczerze,ze troszke dziwnie sie zawsze sklada: kiedy dzwonie dzien wczesniej "zaklepac "jakiegos psa to na drugi dzien juz go nie ma:crazyeye: Quote
maciaszek Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Ola la']Auto dziadka to fiat uno.Malo pali raczej. Raniutko zadzwonie do dziadka i spytam ile dokladnie pali ,nasza boska bryka zwana bombą.Jak będziesz wiedziała to daj znać. Obliczymy :). a bazarek na AMide zrobilam kilka dni temu ;)wkleilam linka kilka stron wczesniej: http://www.dogomania.pl/forum/f99/wielki-bazarek-chusta-szal-bizuteria-ksiazki-inne-do-10-11-a-172350/Zaraz tam zerknę. Mozna zbierac na moje konto ale ni mam opcji zeby sprawdzac wsio w internecie(tzn od kogo i ile przyszlo) mam najprostsze konto w Lukasie .Noooo dobra. Robię to ostatni raz ;) :mad:. Niechaj wpłacają na katowickie. Ale UWAGA! koniecznie niech piszą w tytule przelewu: nick z dogo + bazarek + darowizna na Amidę. To bardzo ważne! A te 100 zł od Tirany już mam przelać? Jeśli tak to gdzie? Quote
Ola la Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='maciaszek']Jak będziesz wiedziała to daj znać. Obliczymy :). Jasne;) Noooo dobra. Robię to ostatni raz ;) :mad:. Niechaj wpłacają na katowickie. Ale UWAGA! koniecznie niech piszą w tytule przelewu: nick z dogo + bazarek + darowizna na Amidę. To bardzo ważne! Super:evil_lol: ;) senkju. tak tez prosilam aby nabywcy amidowych drobiazgow opisali przelewy. A te 100 zł od Tirany już mam przelać? Jeśli tak to gdzie? Maciaszku mozesz przelac jutro?Ja przesle numer popoludniu ok? Quote
J_ulia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Ola la'] J ulio przykro mi ,ze Preguś ma chrą łapenke:( jak on się w ogóle czuje? Jest w jakimś fajnym hoteliku?[/QUOTE] Utyka bardzom, łapka boli:-(, w sobotę na szczegółową diagnostykę jedzie.Ale hotelik bardzo fajny, kameralny i wiem ,że bardzo dobrze jest tam traktowany, miziany i karmiony. Dzwonie do niego 2 razy dziennie , a w sobotę jadę go odwiedzić, ale tyle o Pegusiu... Amidko powodzenia:loveu: Quote
Ola la Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 ciotki.Pytalam dziadka ile pali to cudo .Powiedzial ,ze ok 5 litrow na 100 km.Nie wiem czy sie nie pomylil bo roznie to z nim bywa.;) Amidziaku! juz niedlugo.zadzwonie wieczorem do Tiraany uzgodnic dokladnie godzine wyjazdu i przyjazdu a takze miejsce. Quote
Sonia z B Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dzisiaj poszłam kupić psie kabanosy i mi się przypomniało, że trzeba teraz x3 kupować prezenty. I teraz jedna paczka na Amidę czeka. Aż się nie mogę doczekać, bo wiem że okazywanie sympatii stworzeniu, które jej było pozbawione sprawia jeszcze większą frajdę niż temu które ma to na co dzień. Mam tylko nadzieję, iż moja staruszka nadal będzie się czuła najważniejsza (bo w końcu tak jest - 12 lat ma swoje prawa :cool3:). Do Oli się nie dodzwoniłam, ale w najgorszym przypadku przejęcie Amidy odbędzie się w Poznaniu i najwyżej sobie trochę pospacerujemy i poczekamy w samochodzie (nie jestem zupełnie wolna w sobotę). Z doświadczenia dwóch psów wiem, że przy dużych zmianach i podróży psiak jak poczuje się bezpiecznie (to będzie miał ze mną) to śpi, więc jakoś przepękamy te max. 2,5 [h]. Wezmę też "pyskówkę":razz: znaczy łapówkę dla psa. Jeszcze zadzwonię do Oli dziś lub jutro i ustalimy szczegóły. W sobotę będą oczywiście zdjęcia Amidy na wielkopolskim lokum (mam nadzieję, że nie szczeka po śląsku, bo pieski mogą jej nie zrozumieć ;)). Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Tirano, nie wiem, jakoś od początku tak fajnie się Ciebie czyta! Dobrze, że jesteś! Amida - Twoje życie się zmieni!!! Pojutrze!!!! Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Załóżmy, że to jest te 5 litrów na 100 km (może tak być). Z Katowic do Poznania jest ok. 370 km, do Kórnika ok. 330 km. W obie strony daje to albo 740 km albo 660 km. Licząc 4,30 zł za litr benzyny 95 to daje albo ok. 162 zł albo ok. 140 zł. Czyli nie tak źle :). Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jak pytałam u nas w pracy chłopaków na warsztacie ( bo w trakcie ustalania z Ola la byłam w pracy) to mi wyliczyli podobnie... Powiedzieli też, że z Katowic do Poznania jest fajna droga. Że się fajnie jedzie. Cokolwiek to znaczy. Chyba autostrada na Wrocław i potem już kawałek... Quote
Recommended Posts