agnieszkal2 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ksenia wygląda jak stuprocentowy wilczak czechoslowacki.Wszyscy to potwierdzaja:) Quote
Ingrid44 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='agnieszkal2']Ksenia wygląda jak stuprocentowy wilczak czechoslowacki.Wszyscy to potwierdzaja:)[/QUOTE] [B]No to trzeba ja tak oglaszac ,[/B] bedzie miala wieksze szanse na znalezienie domku ! Quote
Basia1244 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Przede wszystkim trzeba ją socjalizować z ruchem ulicznym, ludźmi idącymi,biegnącymi, rowerzystami, tramwajami, dzieciakami na boisku ect.. i darujcie sobie szukanie podobieństw do wilczaka czechosłowackiego, bo Ksenia to kundelek polski - podobny do kundelka polskiego - i żadne poszukiwanie rodowodu jej nie pomoże - to nie kwestia podobieństwa do ,tylko kwestia popracowania nad psem i z psem oraz kilku ruchów taktycznych - np. sterylizacji, reklamowania itd. Kseni "rasowość" jest żadna. Quote
Poker Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 nieważne czy podobna czy nie.Trzeba sunię życia nauczyć i znaleźć odpowiedzialny domek. Quote
Ingrid44 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Poker']nieważne czy podobna czy nie.Trzeba sunię życia nauczyć i znaleźć odpowiedzialny domek.[/QUOTE] Dokladnie, to jest najwazniejsze ! Quote
Uru Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 szykujemy sie z Bros na poniedzialek zabrać małą napierwsze socjalizacyjne wyjście. nie wszystko od razu. najpierw w parku przy ludziach innych psach itd. posprawdzmaypowoli jej rekacje na rózne bodzce. Aga, napisz czy poniedzialek godizny miedzy 10-13 pasują bysmy wzięly ksenke?:) Quote
Uru Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 wszystko umówione:) ksenia jedzie na dlugii treningowy spacer w pon. rano ze mną i z Bros:) będą nowe zdjęcia i informacje o psince!:) Quote
Ewanka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Fantastyczna wiadomość ... ciekawa jestem wrażeń Kseni po spacerku z Cioteczkami i vice versa ... no i oczywiście prosimy o piękne fotki, bo Ksenia rasowa, czy też nie ... jest bardzo urodziwa :) Quote
Ingrid44 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Jak juz bedzie wiadomo ile bedzie kosztowac sterylka to ja sie chetnie doloze .:) Quote
Poker Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 mam nadzieję,że się uda załatwić trochę taniej sterylkę w schronie. Quote
bros Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 nie bedziemy robić sterylki w schronie :) umówiłam się z Martą , obiecała coś u siebie na uczelni zadziałać , tak że szykujemy się poważnie do akcji sterylka (jutro powinnam już coś wiedzieć odnośnie terminu) - i tu moja prośba , ciotki proszę Was o wsparcie finansowe na tę sterylkę - BARDZO BARDZO BARDZO Quote
ulvhedinn Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Ze swojej strony dopowiem, że znam Ksenię i w ciągu ostatnich kilku miesięcy (tak od grudnia-stycznia) zrobiłą naprawdę niezłe postępy. Tak, że nie nastawiajcie się na kompletnie "dzikiego psa z lasu" ;) Łatwiej jej przychodzi zaprzyjaźnienie z ludźmi (mnie wylizała dokładnie przy trzecim spotkaniu), już- mówiąc dosadnie- nie sra ze strachu pod siebie (dosłownie). Zna dobrze auta i uwielbia jeździć, raczej nie wykazuje lęku przed miastem jako takim. Coraz lepiej reaguje nma spotkane psy. Potrzebuje na pewno nauki grzecznego chodzenia na smyczy, bo ciągnie jak parowóz, gdzie chce. No i problemem jest to, ze czasem ni z gruszki ni z pietruszki co setna osoba jej nie podpasuje i drze paszczę. Ale tak ogólnie jej reakcja na spotkanych ludzi zmieniła się bardzo mocno na plus. Myślę, że dobrze by było, żeby spotykała różnych dogomianiaków na kolejnych spacerach. ....co do jej "wilczakowatości"- to owszem, rasy w niej nie ma, ale trudno zaprzeczyć podobieństwu ;) W końcu większość psów okreslanych na dogo jako np. "bernardyn", czy "spaniel", czy mix jakiejś rasy zaledwie jest mocno podobna do danej rasy, a przecież o pochodzeniu nie wiemy nic. Sterylka przed adopcją konieczna jak najbardziej!!!!!!!!! Quote
Ingrid44 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Moze by napisac w tytule ze zbieramy kase na sterylke ? Jutro porozsylam Pw do wszystkich kogo znam , moze sie doloza. Quote
Basia1244 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Trzeba założyć post skarbonkowy, a bazarek to dopiero ok. 15 maja ruszy - z przeznaczeniem na sterylkę. Quote
Ingrid44 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Dobrze ze bedzie bazarek, czy wiadomo ile ( okolo) bedzie kosztowac sterylka ? Quote
agnieszkal2 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='ulvhedinn'] ....co do jej "wilczakowatości"- to owszem, rasy w niej nie ma, ale trudno zaprzeczyć podobieństwu ;) [/QUOTE] znalazłam to zdjęcie w ogłoszeniu na stronie psów rasowych...wilczak czechoslowacki z rodowodem,3000 zł...nie mowcie,ze niepodobny... [IMG]http://img163.imageshack.us/img163/6093/905985654bbb.jpg[/IMG] dla porownania - Ksenia... [IMG]http://img175.imageshack.us/img175/7977/rotationofdsc00439.jpg[/IMG] Quote
agnieszkal2 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Bylysmy na spacerze w poblizu,bo padalo. Przyszla do mnie bros i Uru i wzielysmy wszystkie psiaki:) Pasly sie na łące,a co niektore zmienialy sie w kozice:) [IMG]http://img263.imageshack.us/img263/7084/rotationofdsc00533aaaaa.jpg[/IMG] Quote
bros Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 ciotki, weszłam właśnie do pracy , mam sporo fajnych fotek Kseni i sporo spostrzeżeń muszę się ogarnąć i ładnie Wam napisać co i jak , bądżcie cierpliwe. Proszę też podpowiedzcie mi jak to jest ze sterylką , Ksenia jest miesiąc po cieczce , nie wiem czy musimy jeszcze poczekać ? Naa już poproszona o załatwienie terminu, a teraz to sama nie wiem. Sterylka moze nas kosztować ,jak Naa dobrze ponegocjuje 100 zł :) Quote
Recommended Posts