Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agnieszkal2']Ksenia wygląda jak stuprocentowy wilczak czechoslowacki.Wszyscy to potwierdzaja:)[/QUOTE]

[B]No to trzeba ja tak oglaszac ,[/B] bedzie miala wieksze szanse na znalezienie domku !

Posted

Przede wszystkim trzeba ją socjalizować z ruchem ulicznym, ludźmi idącymi,biegnącymi, rowerzystami, tramwajami, dzieciakami na boisku ect.. i darujcie sobie szukanie podobieństw do wilczaka czechosłowackiego, bo Ksenia to kundelek polski - podobny do kundelka polskiego - i żadne poszukiwanie rodowodu jej nie pomoże - to nie kwestia podobieństwa do ,tylko kwestia popracowania nad psem i z psem oraz kilku ruchów taktycznych - np. sterylizacji, reklamowania itd. Kseni "rasowość" jest żadna.

Posted

szykujemy sie z Bros na poniedzialek zabrać małą napierwsze socjalizacyjne wyjście. nie wszystko od razu. najpierw w parku przy ludziach innych psach itd. posprawdzmaypowoli jej rekacje na rózne bodzce. Aga, napisz czy poniedzialek godizny miedzy 10-13 pasują bysmy wzięly ksenke?:)

Posted

wszystko umówione:) ksenia jedzie na dlugii treningowy spacer w pon. rano ze mną i z Bros:) będą nowe zdjęcia i informacje o psince!:)

Posted

Fantastyczna wiadomość ... ciekawa jestem wrażeń Kseni po spacerku z Cioteczkami i vice versa ... no i oczywiście prosimy o piękne fotki, bo Ksenia rasowa, czy też nie ... jest bardzo urodziwa :)

Posted

nie bedziemy robić sterylki w schronie :) umówiłam się z Martą , obiecała coś u siebie na uczelni zadziałać , tak że szykujemy się poważnie do akcji sterylka (jutro powinnam już coś wiedzieć odnośnie terminu) - i tu moja prośba , ciotki proszę Was o wsparcie finansowe na tę sterylkę - BARDZO BARDZO BARDZO

Posted

Ze swojej strony dopowiem, że znam Ksenię i w ciągu ostatnich kilku miesięcy (tak od grudnia-stycznia) zrobiłą naprawdę niezłe postępy. Tak, że nie nastawiajcie się na kompletnie "dzikiego psa z lasu" ;)
Łatwiej jej przychodzi zaprzyjaźnienie z ludźmi (mnie wylizała dokładnie przy trzecim spotkaniu), już- mówiąc dosadnie- nie sra ze strachu pod siebie (dosłownie). Zna dobrze auta i uwielbia jeździć, raczej nie wykazuje lęku przed miastem jako takim. Coraz lepiej reaguje nma spotkane psy.

Potrzebuje na pewno nauki grzecznego chodzenia na smyczy, bo ciągnie jak parowóz, gdzie chce. No i problemem jest to, ze czasem ni z gruszki ni z pietruszki co setna osoba jej nie podpasuje i drze paszczę. Ale tak ogólnie jej reakcja na spotkanych ludzi zmieniła się bardzo mocno na plus. Myślę, że dobrze by było, żeby spotykała różnych dogomianiaków na kolejnych spacerach.

....co do jej "wilczakowatości"- to owszem, rasy w niej nie ma, ale trudno zaprzeczyć podobieństwu ;) W końcu większość psów okreslanych na dogo jako np. "bernardyn", czy "spaniel", czy mix jakiejś rasy zaledwie jest mocno podobna do danej rasy, a przecież o pochodzeniu nie wiemy nic.

Sterylka przed adopcją konieczna jak najbardziej!!!!!!!!!

Posted

[quote name='ulvhedinn']
....co do jej "wilczakowatości"- to owszem, rasy w niej nie ma, ale trudno zaprzeczyć podobieństwu ;)
[/QUOTE]

znalazłam to zdjęcie w ogłoszeniu na stronie psów rasowych...wilczak czechoslowacki z rodowodem,3000 zł...nie mowcie,ze niepodobny...

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/6093/905985654bbb.jpg[/IMG]

dla porownania - Ksenia...

[IMG]http://img175.imageshack.us/img175/7977/rotationofdsc00439.jpg[/IMG]

Posted

Bylysmy na spacerze w poblizu,bo padalo. Przyszla do mnie bros i Uru i wzielysmy wszystkie psiaki:) Pasly sie na łące,a co niektore zmienialy sie w kozice:)
[IMG]http://img263.imageshack.us/img263/7084/rotationofdsc00533aaaaa.jpg[/IMG]

Posted

ciotki, weszłam właśnie do pracy , mam sporo fajnych fotek Kseni i sporo spostrzeżeń muszę się ogarnąć i ładnie Wam napisać co i jak , bądżcie cierpliwe.
Proszę też podpowiedzcie mi jak to jest ze sterylką , Ksenia jest miesiąc po cieczce , nie wiem czy musimy jeszcze poczekać ? Naa już poproszona o załatwienie terminu, a teraz to sama nie wiem. Sterylka moze nas kosztować ,jak Naa dobrze ponegocjuje 100 zł :)