Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

26 IV "Dogi Adopcje" otrzymały od Policji informację iż na zakręcie drogi krajowej 86 (Katowice- Warszawa tzw."gierkówka") w miejscowości Goląszka (pomiędzy Wojkowicami a Łagiszą) przy drodze w rowie leży duży pies najprawdopodobniej dog niemiecki
Z informacji świadków wynikało ze wczesniej biegał z drugim psem (bokserem)którego potrącił samochód i pomimo naszych poszukiwań niestety nie udało się go odnaleźć.
Po oględzinach okazało się poza tym ze dog jest mocno przestraszony to nic mu nie jest. Nie posiada zarówno tatuażu jak i adresówki.
Został przewieziony do psiego hoteliku gdzie przebywa do dziś.
SZUKAMY BYŁEGO BĄDŹ NOWEGO WŁAŚCICIELA DLA PSA!!!

[B]Jednocześnie pragniemy złożyć podziękowania funkcjonariuszom KMP BĘDZIN za współpracę i szybką reakcję.[/B]

Pies ma ok 3 lat. jest niezwykle pogodnym stworzeniem, w pełni akceptuje towarzystwo innych psów do ludzi usposobiony przyjaźnie. Jest bardzo krny zsocjalizowany, nie niszczy w domu. Uwielbia się prytulać.
Dog Niemiecki jest wymagającą rasą, absolutnie nie nadaje się do trzymania w kojcu lub budzie.
Bardzo potrzebny kochający dom dla tego sympatycznego psiska któremu daliśmy na imie Ortega.
Proszę o pomoc o rozpuszczenie wici

[IMG]http://images48.fotosik.pl/153/3a9945a17107a5be.jpg[/IMG]

[IMG]http://images47.fotosik.pl/153/9145303510beb724.jpg[/IMG]

[IMG]http://images44.fotosik.pl/154/2df236a3fc2904d8.jpg[/IMG]

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki Ortegus akceptuje wszystkich... jest u mnie juz troche i widac ze teskni :-(poswiecam mu tyle czasu ile tylko moge no ale ma jeszcze 3 inne psy ...Ludzie Otrega to pies ktorego trzeba szukac ze swieca ...niech ktos go pokocha ... zobaczcie jego smutne oczka ..jak lezy i czeka...

Posted

Śliczny, a wystarczyłaby tylko maleńka adresówka :shake: - nigdy nie zrozumiem jak ludzie mają pieniądze na utrzymanie psa a nie stać ich na adresówkę :shake:

No chyba, że zagubiony celowo :-(

Posted

kurde, znaleziono go niedaleko Wojkowic Kościelnych?

tam wybudowal sie niedawno i mieszka moj szef, on jest psiarz, duzo biega ze swoim weimerem ,zapytam czy nie kojarzy tego psa z okolic

Posted

Bardzo proszę albo zorientuj się też czy jest tam blisko jakaś lecznica to jest kawałek ode mnie więc nie mam jak dojechac w normalnych godzinach urzędowania. Zamiesciłam ogłoszenie w lecznicy w Będzinie zakładając ze moze tam go ktoś leczył lub przyjdzie tam ktoś kto go widział...Poproszę koleżankę zeby powiesiła jeszcze w oddziale związku wBędzinie moze ktoś z dogaży go skojarzy..?
Nie wiem...mam mocne przekonanie ze nie został celowo porzucony, poza tym ze miał na sobie mnóstwo kleszczy nie był zabiedzony jest dobrze wychowany i bardzo ufny więc moze ten własciciel nie był taki zły...tylko czemu ten brak adresówki:mad:

Posted

miałam to szczescie poznac osobiscie tego dostojnego doga - swiety spokoj przez niego bije i ogromna prosba głaszcz mnie jeszcze! jest przekochany ! mam ogromna nadzieje ze trafi na ludzi ktorzy zasługuja na takiego psa!
Dobermanico jak sie miewasz? dajesz jakos rade? Mika zrobiła sie typowo wiejskim psem - nikogo za furtke nie chce wpuscic - chyba nauczyla sie strozowania od samych mistrzow dobermanów:evil_lol:

Posted

pytalam szefa o to czy widzial u kogoś w okolicy Wojkowic czarnego doga, niestety nie kojarzy.Gość wczesniej mieszkal w Będzinie i tam tez nie widywal takiego psa a na doga zwróciłby uwagę, bo sam chciałby takiego kiedys miec...Obiecał jednak, ze roześle wici i popyta w miejscowym sklepie (takie miejscowe centrum informacyjne:cool3:)

Posted

wkoncu cos sie dzieje w sprawie Ortegusia:multi::multi::multi:bardzo sie ciesze:multi::multi::multi:gdybym mieszla blizej to sama bym pojechala do tych WOJKOWIC bo juz mam czym:multi:no ale ...:-(zrobie foteczki Ortedze i podesle Moni ...a teraz spadam do lecznicy do pracy ...

Posted

Glutofia napisał(a):
Dobry pomysł w sklepie zawsze wszystko o wszystkich wiedzą.

A moze szef zdecyduje się na adopcję doga??

on by chciał -ma juz kilkuletniego wyżla weimerskiego ale o dogu marzy(tak jak i ja zresztą) tylko jego żona kategorycznie sie nie zgadza na drugiego psa bo póki co to ona się zajmuje ogromnym domem,ogrodem, psem i 1-roczna córeczka

ale myslę, ze kiedys w koncu ja przekona i może uda mi się nakłonić go do adopcji doga a nie kupna;)

Posted

Monia jak zrobisz foteczki mozesz wrzucić od razu na wątek chyba ze wygodniej ci przesłać do mnie to ja wkleję.I pisz o Ortedze jak najwięcej. Jutro dam jeszcze ogłoszenia na innych portalach daj boze zeby odnalazł sie jego człowiek..

Posted

Cioteczki Ortegus wlasnie lezy w slonku i sie opala:loveu:jest KOCHANY :loveu:ostatnio nawet nauczyl mnie latac:evil_lol:Moniu foteczki podesle tobie bo ja mam cienkiego neta :angryy:tylko podaj mi maila:-)mam nadzieje ze dzis po pracy to juz zrobie ...wczoraj nie dalam rady bo byla bardzo ciezka operacja ...suczka 14 lat sam rak :-(:-(:-(

Posted

zapisuję sobie wątek, mam nadzieję, że już niebawem będę mogła psiuta przenieść do "szczęśliwych zakończeń" przecież taki przystojniak nie może długo czekać :cool3:

Posted

z całego serca życzę temu pięknemu dogaskowi wspaniałego domu
moja ukochania sunia jest półkrwi dogiem i dlatego dogi są bliskie memu sercu :loveu:

Posted

witam :-)sorki ze dopiero teraz sie oddzywam ale nie mam czasu na nic:shake:od rana do wieczOra jestem w pracy a do tego wszystkiego znow jestem chora:-(no ale tu nie o mnie jest watek;-)u Otregi wszystko ok:-)teraz biega po podworku...coz by tu o nim napisac...Oretga nie ma zadnych minusow :evil_lol:no moze jeden taki malenki :evil_lol:umie sam sobie drzwi otworzyc(ale bardzo sprytnie to robi nie lapa tylko delikatnie glowa:eviltong:kladzie glowe na klamce i drzwi sie otwieraja):evil_lol:ale robi to tylko wtedy gdy chce spac ze mna w pokoju:evil_lol:Ortegus jest swietny:eviltong:zawsze gdy ide do furtki lub odwrotnie idzie grzecznie przy nodze jesli ja sie zatrzymie to on tez staje CIOTECZKI to pies ktory byl szkolony TAKIEGO PSA ZE SWIECA SZUKAC:loveu: