Glutofia Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 26 IV "Dogi Adopcje" otrzymały od Policji informację iż na zakręcie drogi krajowej 86 (Katowice- Warszawa tzw."gierkówka") w miejscowości Goląszka (pomiędzy Wojkowicami a Łagiszą) przy drodze w rowie leży duży pies najprawdopodobniej dog niemiecki Z informacji świadków wynikało ze wczesniej biegał z drugim psem (bokserem)którego potrącił samochód i pomimo naszych poszukiwań niestety nie udało się go odnaleźć. Po oględzinach okazało się poza tym ze dog jest mocno przestraszony to nic mu nie jest. Nie posiada zarówno tatuażu jak i adresówki. Został przewieziony do psiego hoteliku gdzie przebywa do dziś. SZUKAMY BYŁEGO BĄDŹ NOWEGO WŁAŚCICIELA DLA PSA!!! [B]Jednocześnie pragniemy złożyć podziękowania funkcjonariuszom KMP BĘDZIN za współpracę i szybką reakcję.[/B] Pies ma ok 3 lat. jest niezwykle pogodnym stworzeniem, w pełni akceptuje towarzystwo innych psów do ludzi usposobiony przyjaźnie. Jest bardzo krny zsocjalizowany, nie niszczy w domu. Uwielbia się prytulać. Dog Niemiecki jest wymagającą rasą, absolutnie nie nadaje się do trzymania w kojcu lub budzie. Bardzo potrzebny kochający dom dla tego sympatycznego psiska któremu daliśmy na imie Ortega. Proszę o pomoc o rozpuszczenie wici [IMG]http://images48.fotosik.pl/153/3a9945a17107a5be.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/153/9145303510beb724.jpg[/IMG] [IMG]http://images44.fotosik.pl/154/2df236a3fc2904d8.jpg[/IMG] Quote
izulkabu Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Ten wspaniały pies zasługuje na miłość, to prawdziwy dozi charakter. Dodam, że nazwany przez wolontariuszkę Ortega, bardzo lubi dzieci. Quote
dobermanica1987 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Cioteczki Ortegus akceptuje wszystkich... jest u mnie juz troche i widac ze teskni :-(poswiecam mu tyle czasu ile tylko moge no ale ma jeszcze 3 inne psy ...Ludzie Otrega to pies ktorego trzeba szukac ze swieca ...niech ktos go pokocha ... zobaczcie jego smutne oczka ..jak lezy i czeka... Quote
JOMA Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Śliczny, a wystarczyłaby tylko maleńka adresówka :shake: - nigdy nie zrozumiem jak ludzie mają pieniądze na utrzymanie psa a nie stać ich na adresówkę :shake: No chyba, że zagubiony celowo :-( Quote
dzodzo Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 kurde, znaleziono go niedaleko Wojkowic Kościelnych? tam wybudowal sie niedawno i mieszka moj szef, on jest psiarz, duzo biega ze swoim weimerem ,zapytam czy nie kojarzy tego psa z okolic Quote
Glutofia Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Bardzo proszę albo zorientuj się też czy jest tam blisko jakaś lecznica to jest kawałek ode mnie więc nie mam jak dojechac w normalnych godzinach urzędowania. Zamiesciłam ogłoszenie w lecznicy w Będzinie zakładając ze moze tam go ktoś leczył lub przyjdzie tam ktoś kto go widział...Poproszę koleżankę zeby powiesiła jeszcze w oddziale związku wBędzinie moze ktoś z dogaży go skojarzy..? Nie wiem...mam mocne przekonanie ze nie został celowo porzucony, poza tym ze miał na sobie mnóstwo kleszczy nie był zabiedzony jest dobrze wychowany i bardzo ufny więc moze ten własciciel nie był taki zły...tylko czemu ten brak adresówki:mad: Quote
Ambra Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 miałam to szczescie poznac osobiscie tego dostojnego doga - swiety spokoj przez niego bije i ogromna prosba głaszcz mnie jeszcze! jest przekochany ! mam ogromna nadzieje ze trafi na ludzi ktorzy zasługuja na takiego psa! Dobermanico jak sie miewasz? dajesz jakos rade? Mika zrobiła sie typowo wiejskim psem - nikogo za furtke nie chce wpuscic - chyba nauczyla sie strozowania od samych mistrzow dobermanów:evil_lol: Quote
dzodzo Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 pytalam szefa o to czy widzial u kogoś w okolicy Wojkowic czarnego doga, niestety nie kojarzy.Gość wczesniej mieszkal w Będzinie i tam tez nie widywal takiego psa a na doga zwróciłby uwagę, bo sam chciałby takiego kiedys miec...Obiecał jednak, ze roześle wici i popyta w miejscowym sklepie (takie miejscowe centrum informacyjne:cool3:) Quote
Glutofia Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Dobry pomysł w sklepie zawsze wszystko o wszystkich wiedzą. A moze szef zdecyduje się na adopcję doga?? Quote
dobermanica1987 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 wkoncu cos sie dzieje w sprawie Ortegusia:multi::multi::multi:bardzo sie ciesze:multi::multi::multi:gdybym mieszla blizej to sama bym pojechala do tych WOJKOWIC bo juz mam czym:multi:no ale ...:-(zrobie foteczki Ortedze i podesle Moni ...a teraz spadam do lecznicy do pracy ... Quote
dzodzo Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Glutofia napisał(a):Dobry pomysł w sklepie zawsze wszystko o wszystkich wiedzą. A moze szef zdecyduje się na adopcję doga?? on by chciał -ma juz kilkuletniego wyżla weimerskiego ale o dogu marzy(tak jak i ja zresztą) tylko jego żona kategorycznie sie nie zgadza na drugiego psa bo póki co to ona się zajmuje ogromnym domem,ogrodem, psem i 1-roczna córeczka ale myslę, ze kiedys w koncu ja przekona i może uda mi się nakłonić go do adopcji doga a nie kupna;) Quote
Glutofia Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Monia jak zrobisz foteczki mozesz wrzucić od razu na wątek chyba ze wygodniej ci przesłać do mnie to ja wkleję.I pisz o Ortedze jak najwięcej. Jutro dam jeszcze ogłoszenia na innych portalach daj boze zeby odnalazł sie jego człowiek.. Quote
halbina Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 tak, fotki i dużo informacji to gwarancja znalezienia domku... Quote
dobermanica1987 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Cioteczki Ortegus wlasnie lezy w slonku i sie opala:loveu:jest KOCHANY :loveu:ostatnio nawet nauczyl mnie latac:evil_lol:Moniu foteczki podesle tobie bo ja mam cienkiego neta :angryy:tylko podaj mi maila:-)mam nadzieje ze dzis po pracy to juz zrobie ...wczoraj nie dalam rady bo byla bardzo ciezka operacja ...suczka 14 lat sam rak :-(:-(:-( Quote
luka1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 prosze o kontakt. Nasz dog juz znalazł dom i nadal odbieram telefony od zainterewanych - gdzie mam przekazać kontakt???? Quote
dobermanica1987 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 co ??!!Ortegus ma dom???swietnie:multi::multi::multi:mozesz CIOTECZKO podac moj nr 694-116-382 :multi::multi::multi: Quote
Glutofia Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Monia nie Orteguś- inny dog a na jego konto jeszcze dzwonią. Proszę o kontaktowanie tych osób z fundacją SOS lub pod mój numer telefonu (moze też być MOniki) 503 121 154 Z ostatniej chwili - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT tam na stronie jest Ortega mozna obejrzeć zdjęcia poczytać Bardzo dzękujemy za pamięć Quote
HebaNova Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 zapisuję sobie wątek, mam nadzieję, że już niebawem będę mogła psiuta przenieść do "szczęśliwych zakończeń" przecież taki przystojniak nie może długo czekać :cool3: Quote
Glutofia Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 No przecież!!! Jeszcze z tak dożym charakterem!! Cud miód malina! Quote
Tengusia Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 rasowy DA do adopcji http://www.dogomania.pl/forum/f28/do-adopcji-dog-argentynski-pies-141590/ Quote
Ajula Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 z całego serca życzę temu pięknemu dogaskowi wspaniałego domu moja ukochania sunia jest półkrwi dogiem i dlatego dogi są bliskie memu sercu :loveu: Quote
dobermanica1987 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 witam :-)sorki ze dopiero teraz sie oddzywam ale nie mam czasu na nic:shake:od rana do wieczOra jestem w pracy a do tego wszystkiego znow jestem chora:-(no ale tu nie o mnie jest watek;-)u Otregi wszystko ok:-)teraz biega po podworku...coz by tu o nim napisac...Oretga nie ma zadnych minusow :evil_lol:no moze jeden taki malenki :evil_lol:umie sam sobie drzwi otworzyc(ale bardzo sprytnie to robi nie lapa tylko delikatnie glowa:eviltong:kladzie glowe na klamce i drzwi sie otwieraja):evil_lol:ale robi to tylko wtedy gdy chce spac ze mna w pokoju:evil_lol:Ortegus jest swietny:eviltong:zawsze gdy ide do furtki lub odwrotnie idzie grzecznie przy nodze jesli ja sie zatrzymie to on tez staje CIOTECZKI to pies ktory byl szkolony TAKIEGO PSA ZE SWIECA SZUKAC:loveu: Quote
Recommended Posts