Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

EDIT 6 lipiec 2009: Hipcio już u mnie w DT, szukamy domku, aktualne zdjęcia:
http://www.dogomania.pl/forum/12576972-post103.html

Namiar na mnie:
[email protected]
608 46 46 83

_____________________________________________________________________________________
W "schronisku" w Boguszycach Małych CoolCaty odkryła sznaucerka mini Hipcia - piesek wykastrowany, około 3 lata, upasiony wazy ok 9-10 kg - więc jest to miniatura, początkowo nieufny do obcych bo i jaki ma być po tym co przezywa w tym miejscu :placz: Na pewno moze być dla kogoś wspaniałym przyjacielem - tylko potrzebna dla niego szansa - najlepiej tymczas, gdzie ktoś by mu pozwolił zaufać ludziom, sprawdzić jaki jest.

W Ostatniej Szansie paradoskalnie nie ma wielkich szans :-( psy go nie lubią i gryzą, ma ranę na udzie, chore uszy - zobowiązuję się pokrywać koszty leczenia ze sznaucerowej skarpety niech tylko ktoś da mu szansę :modla:

To malutki zagubiony psiak...

Tak pisze o nim CoolCaty:

Ma chore uszy, na pewno grzyb i świerzb, ale dodatkowo jakaś bakteryjna infekcja wikłająca - wydzielina ma słodkawy zapach. W Boguszycach są maści i leki do uszu, ale opiekunka mu ich nie poda, bo mam wrażenie, że trochę się go boi. Na skórze prawego pośladka ma starą ranę, która już się goi. Dziś ją oczyściłam. Rana jest najprawdopodobniej od ugryzienia, ale może tez być od sfilcowanych kołtunów, które strasznie go ciągnęły. Jest zaszczepiony na wściekliznę i zaczipowany. Jestem przekonana, że w normalnym domu szybko pozbył by się płochliwości. Jest pozytywnie nastawiony do innych psów, jednak zbyt mało przebojowy, by poradzić sobie w sforze.
Wątek jak najbardziej. Koniecznie podaj link, żebyśmy mogły chociaż podnosić. W każdej chwili możemy go przywieźć do Łodzi.

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weszka napisał(a):
Straszliwa bidusia :(:(:(
Wrzuciłam Hipcia na sznaucerzego bloga. Zrobię też allegro.
Czy ktoś mógły tego biedaka przygarnąć????

czuwaj kochana a ja uciekam bo już mam panikę i nic mi nie idzie :placz: a tu jeszcze to maleństwo :-(

Posted

CoolCaty napisał(a):
Zaczipowany dopiero w schronie - nie miał wcześniej czipa - sprawdzałam dokładnie.
Dziękuję dziewczyny bardzo za pomoc.

szkoda :placz: bo miałam cień nadziei że to może zaginiony Elmo :-(

Posted

Cool Caty - to jest sznaucer miniaturowy - typowe umaszczenie, typowa głowa. No normalny sznup bez żadnych domieszek innych ras. Moje dwie suki ważą po 10 kg. Teraz miniaki nawet do 40 cm w kłębie bywają.

Ech bidul malutki. :-(

Posted

Na noc malutki miał szczęście, bo został w sali operacyjnej, gdzie ma spokój. Za dwie godziny zostanie dołączony do swojej sfory, w brudnym, obsikanym pomieszczeniu. Mam nadzieję, ze psy go poznają i nie pogryzą.
Ech malutki, trzymam kciuki za Ciebie, bo niestety nie mogę już zrobić nic więcej. W czwartek u Ciebie będę....

Posted

[quote name='marlenka']A jak on reaguje na psy i koty??[/QUOTE]

Jest przyjaźnie nastawiony do innych psów. Jeśli chodzi o koty, to niestety nie wiem jak reaguje i nie damy rady tego sprawdzić.

Posted

[quote name='wanda szostek']Podnoszę biedaka. Jak ta waga ma się do wzrostu? Pewnie odchudzania będzie potrzebne[/quote]

on na pewno sam schudnie jak dostanie karmę psią i jak będzie miał spacery - teraz pewnie siedzi zaszczuty w jakimś kącie :placz:

Posted

[quote name='malawaszka']on na pewno sam schudnie jak dostanie karmę psią i jak będzie miał spacery - teraz pewnie siedzi zaszczuty w jakimś kącie :placz:[/QUOTE]

Niestety malawaszka ma rację. Hipcio siedzi obok kaloryfera. Zawsze jak wejdę do pomieszczenia, w którym przebywa, to wiem, że on będzie w tym samym miejscu.
Ze schudnięciem to prawda. Tego psa nie trzeba będzie specjalnie odchudzać - wystarczy normalne jedzenie i spacery.

Znalazłam jeszcze fotki z końca maja - przy tym kaloryferze:

[IMG]http://upload.miau.pl/3/233519.jpg[/IMG]

[IMG]http://upload.miau.pl/3/233521.jpg[/IMG]

[IMG]http://upload.miau.pl/3/233523.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='malawaszka']tam nie ma takich mozliwości - jedyna szansa dla niego to zabranie go stamtąd[/quote]
A może udało by się go zabrać :oops:
Taka pięknota pewnie długo by nie siedziała w hotelu. Wiem, że to się wsio o kasę rozbija, ale może uda się uzbierać?