weszka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Świerzba się dosyć dobrze leczy. Mam spore doświadczenie hehe ;) Najwyżej jak nie pomoże 1 dawka to się powtarza strongholda czy advocate. Chyba że tam jest też grzyb + gronkowiec to już gorzej niestety. Quote
malawaszka Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 weszka napisał(a):Świerzba się dosyć dobrze leczy. Mam spore doświadczenie hehe ;) Najwyżej jak nie pomoże 1 dawka to się powtarza strongholda czy advocate. Chyba że tam jest też grzyb + gronkowiec to już gorzej niestety. no własnie u niego ponoć jest full service :shake: ale damy radę Quote
malawaszka Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 CoolCaty szepnij maluszkowi na uszko, że już niedługo, niech wytrzyma jeszcze kilka dni!!! :modla: Quote
CoolCaty Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Malawaszko - nie kilka dni, tylko kilkanaście godzin! Rozmawiałam dziś z Asią, która będzie wiozła Hipcia z Łodzi na Śląsk. Ponieważ będzie jednak wygodniej zabrać go z Łodzi, to jutro zabieram go z Ostatniej Szansy! Przyjedzie ze mną do Łodzi. Jeśli nie będzie chciał pożreć kotów, to poczeka do niedzieli u mnie w domku. Jeżeli koty okażą się dla niego łakomym kąskiem, to zamieszka u mnie w lecznicy. Od razu wezmę mu wymaz, zaszczepię i podam lekarstwa. Hipcio! Trzymaj się chłopie, jutro opuszczasz to okropne miejsce na zawsze! Quote
malawaszka Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 o kurde no to się poryczałam :oops: cudownie!!!!! no i pożeranie kotów nie wchodzi w grę bo u mnie też są :mad: i to oprócz dorosłych mam znalezioną mamusię z kociaczkami więc niech chłopak nawet nie myśli o kociodokuczaniu :lol: hura hura - DZIĘKUJĘ!!!!!! będę miała spokojniejszą głowę bo tak bardzo się bałam, że możemy nie zdazyć :placz: Chłopaku daj radę do jutra kochany!!!!!! :calus: Quote
malawaszka Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 A możesz zrobić też antybiogram od razu? ja zapłacę za to wszystko tylko mi napiszesz ile trzeba i przeleję pieniądze Quote
CoolCaty Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 No jasne, że wymaz będzie z antybiogramem. Już przez weekend trochę w laboratorium podrośnie i szybciej będziemy wiedziały z czym walczyć i w jaki sposób. Quote
malawaszka Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 [quote name='CoolCaty']No jasne, że wymaz będzie z antybiogramem. Już przez weekend trochę w laboratorium podrośnie i szybciej będziemy wiedziały z czym walczyć i w jaki sposób. no to cudnie aaaa :loveu: proszę Cię malutki do jutra wytrzymaj!!!!!! teraz się boję, żeby los nie zadrwił z nas po raz kolejny :oops: Quote
CoolCaty Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='malawaszka']teraz się boję, żeby los nie zadrwił z nas po raz kolejny :oops: Też mam takie durne myśli, ale próbuję je odrzucać, bo i tak nic nie zmienią. Byle do jutra! Quote
malawaszka Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 to już lepiej nic nie piszmy tylko zaciskamy :kciuki: i byle do jutra!!!! Quote
CoolCaty Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Hipcio już w Łodzi. Jakby uszu nie miał, to by się wkoło głowy uśmiechał taki jest szczęśliwy. Ugotował z Tomkiem obiad, pospał na fotelu, a teraz poszedł na spacer. Ze względu na silne szczerzenie zębów przez Pana Hipolita na mojego kota Suriego (co dziwne na kotkę Abisię miał totalną zlewkę) Hipolit pojedzie dziś od razu do cioci Asi, która będzie go transportować do malawaszki. Hipcio dostał dziś szczepionkę na grzyba i maść do uszu. Malawaszko, niestety nie zrobiłam Hipciowi wymazu, bo w całej cholernej Łodzi jest deficyt na wymazówki z podłożem. Jednak uszka Hipka wyglądają wspaniale w porównaniu z tym co było w sobotę. Dostał oridermyl do uszu. Jesli mu ten oridermyl uszu nie wyleczy (chociaz wydaje mi się, ze za tydzień powinny byc już piękniutkie), to bedziesz mu musiała już u siebie zrobić wymaz. Tak jak przypuszczałam od soboty Hipek dostał kilka razu lanie od innych psów. Ma kilka dodatkowych ranek po pogryzieniach i liczne strupki na lewej stronie buzi i szyi - jakby go ktos wlókł po podłodze. Nie było tego w sobotę. Dostał szampon specjalny i będzie go Asia kąpać, żeby mu podgoić tą biedną pocharataną skórę. W samochodzie jechał jak aniołek i oglądał sobie krajobrazy. W domu spokojny, ładnie zjadł, napił się i żebrał o nasz obiad. Chodził za mną krok w krok wielce uśmiechnięty i kładł się przy moich nogach. No w końcu jakiś pies wolał mnie niż Tomka :multi::multi::multi: Quote
malawaszka Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 super :multi::multi::multi::loveu: siedziałam w domu jak na szpilkach a przez burzysko straszne nie miałam netu mam tylko nadzieję, że na moje koty nie będzie tak reagował :mad: Quote
zerduszko Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 malawaszka napisał(a):mam tylko nadzieję, że na moje koty nie będzie tak reagował :mad: Jak masz kotki to może nie ;) Quote
malawaszka Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 zerduszko napisał(a):Jak masz kotki to może nie ;) no u nas same baby :lol: ale jakby coś fikał to ja posiadam kagańczyk w tym rozmiarze :diabloti: Quote
zerduszko Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ja mam, taki ładny, fizjologiczny :razz: ale mi ptorzeeby na moją :eviltong: Jak szukałąm po zoologach, to mi babki mędziły "takeigo małęgo pieska chce pani zakuwac" :crazyeye: Mały, ale przeca nei szczerbaty :mad: Ps. Temu porobić ogłoszania dopiero jak już będzie u Ciebie? Quote
malawaszka Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 jak masz teraz wenę do ogłoszeń to teraz też można, wykastrowany jest więc to najwazniejsze do pseudohod. nie będą go chcieli więc można już szukać jam mam kaganiec taki miękki skórzany więc też jak fizjologicznt - mam nadzieję jednak, że nie będzie potrzebny - moja Fifka zaprawiona w bojach więc mam nadzieję że będzie ok i się jakoś odgadaja - kochać się nie muszą bo moje psy tez kotów nie kochaja, byle nie był dla niej zagrożeniem :-x Quote
AnkaG Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Hipciu już bezpieczny :lol: Trzymam kciuki by obyło się bez konfliktów. Quote
malawaszka Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 [quote name='zerduszko']Ta, do ogłaszania i wena :eviltong: ale porobię, tylko muszę mieć tekst :razz: I tym razem podaj dobrego linka ;) Myslałam, ze jak już będzie u Ciebie, to coś o charakterku :diabloti: będziesz mogła wiecej skrobnąć. ups teraz zerknęłam co za linka Ci dałam tam :evil_lol: Hipcio ma takie Sznaucer miniaturowy przerażony w schronisku : Adopcja Sznaucerów : Oddam : Sznaucery : Psy : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl ale już w zasadzie nieaktualne bo już nie jest w schronie :multi: Quote
zerduszko Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 malawaszka napisał(a):jak masz teraz wenę do ogłoszeń to teraz też można, wykastrowany jest więc to najwazniejsze do pseudohod. nie będą go chcieli więc można już szukać Ta, do ogłaszania i wena :eviltong: ale porobię, tylko muszę mieć tekst :razz: I tym razem podaj dobrego linka ;) Myslałam, ze jak już będzie u Ciebie, to coś o charakterku :diabloti: będziesz mogła wiecej skrobnąć. Quote
weszka Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Najważniejsze że Hipol już bezpieczny i nikt mu doopska znów nie pogryzie! Quote
malawaszka Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Rozmawiałam z Asią, u której Hipciuś był teraz - musiała go zawieźć do hoteliku bo jej samiec chciał go wszamać na kolację, w hoteliku jest pod opieką behawiorystki, biedak jest bardzo wycofany i zamknięty w sobie - głównie śpi - pewnie odsypia stres :placz: mam nadzieję, ze w miarę szybko stanie się sznupkowym rozrabiaką - pewnie przenosiny do mnie też będą dla niego stresem no ale innego wyjścia nie było - już niedługo malutki i będziemy sobie spacerować po łąkach i biegać za patykami :loveu: Quote
zerduszko Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Uważaj tylko, żeby w las nie pobiegł :razz: ;) Quote
Recommended Posts