Guest Elżbieta481 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Jaka Pani?Ja jestem Elżbieta-jakby kto pytał. Widzisz,jest tu ten pomysł rzucony-czekam na opinie.Wg mnie taka skarpeta jest potrzebna,bo kiedys możemy nie zdązyć z pomocą i będzie przykro.. E Quote
sonikowa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='coronaaj']:loveu::loveu:Kochane podzielcie tak zeby zadnemu;);) nie zabraklo, nie zapomnialam o Bacy. Chyba Baca i Brutus mieli juz zaplacone po 2 miesiace?. Te 180 to jest ekstra wczoraj wplacone:oops:. Ala, ty to masz takie "ekstra" wplaty, że odpadam, naprawdę.... :evil_lol: Bardzo dziękujemy!!! Wpisuję więc na Brutuska na kolejne cztery miesiące, więc masz już wpłaty na chłopaczka z głowy na pół roku... A może potem jakiś DS się mu znajdzie? Kto wie, oby tylko wyzdrowiał i z tymi nogami się wyjaśniło. Żeby to tylko coś poważnego nie bylo... Quote
Soema Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='waldi481']Jaka Pani?Ja jestem Elżbieta-jakby kto pytał. Widzisz,jest tu ten pomysł rzucony-czekam na opinie.Wg mnie taka skarpeta jest potrzebna,bo kiedys możemy nie zdązyć z pomocą i będzie przykro.. E Jest bardzo przykro... dziś nie zdążyliśmy :-( właściciel 'był wdzięczny schronisku' że uśpi jego sunie.. była po wypadku. Nawet nie pojechał jej zobaczyć. A już załatwiana była klinika i dom.. potrzebowaliśmy kilku dni.. ona ich nie dostała. Ja do subkonta będę miała wgląd, ale przelewy, na podstawie faktury, będa wypłacane po dwóch podpisach osób z Zarządu Fundacji. http://www.dogomania.pl/forum/f57/boksiowa-skarpeta-niech-polaczy-nas-milosc-do-boksiow-142386/ nawet jednorazowe 'piątki' bardzo mile widziane :oops: Quote
Camara Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Anna_33 napisał(a):Przynioslam kilka zdjec suni kaukazopodobnej, ktora trafila do ds w zeszly czwartek. Anno, czy to ta sunia, która pojechała do rodziców olgi zamiast podhalanki? myślę o białasce, ale chyba musi poczekać, aż Malwe wypchniemy do domu :roll: Quote
Anna_33 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Tak Camaro, ta sama.Mialy jechac obie. Ale jak Hera wpakowala sie do samochodu, to juz bylo za malo miejsca. Ci Panstwo zaluja, ze tylko jedna jest, chcieliby dwie sunie, ale nie jestem przekonana, czy to dobry pomysl. Hera nie jest tam nawet tydzien, a juz zaczyna czuc sie jak Pani na Wlosciach.Dorzucenie jej drugiej suki moze chyba stworzyc pole do rywalizacji. Przynajmniej ja sie tego obawiam...Moze niech sie znawcy wypowiedza? Jak na razie szukamy dla tych ludzi jak najwiekszego kota, rudy badz z rudymi znaczeniami )) Koze i kury juz maja ;-)Kot wychodzacy, dookola pola. Quote
irenaka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A ja Wam pokażę jaka piękna dziewczynka- Tara:loveu: dojechała do naszych Trzech Muszkieterów u Biafry. Też z Boguszyc. Zaglądnijcie na Jej wątek proszę. Może komuś z Was wpadnie w oko;) http://www.dogomania.pl/forum/f1160/tara-sunia-z-boguszyc-juz-u-biafry-pomozmy-znalezc-dom-142560/#post12663320 Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Naprawdę nikt nic nie ma do powiedzenia w sprawie kaukaziej skarpety????????My mamy kłopoty z komputerm,więc nie wysyłam PW-bo nie ma jak. Ma ktoś jakiś pomysł?Może coś zamiast skarpety..Ech E Quote
sleepingbyday Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 KWL zanikł, a jak rozumiem, miał by dużo do powiedzenia. ja powiem tyle, że grosik mogłabym dorzucac, ale dopiero od jesieni, niestety. a co mówia o tym pomyśle na wątku kaukazów? Quote
morisowa Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 jak najbardziej jestem za skarpetą dla kaukazów KWL pewnie wieczorem się odezwie Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Jakby okazało się,że jesteśmy wszyscy za taką skarpetą,to zaprosimy tu Biafrę i spytamy czy zgodzi się na subkonto dla naszych podopiecznych. waldi481 Quote
Biafra Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 waldi481 napisał(a):Jakby okazało się,że jesteśmy wszyscy za taką skarpetą,to zaprosimy tu Biafrę i spytamy czy zgodzi się na subkonto dla naszych podopiecznych. waldi481 Biafra dla kaukazów na wszystko się zgodzi ;) Tymczasem przepiszę wyniki Brutusa :-( Może CoolCaty coś doradzi :oops:, zawsze co dwie glowy to nie jedna ... WBC 18,9 RBC 7,33 HGB 17,2 HCT 52,4 PLT 217 Mocznik 7,11 Kreatynina 150,85 ALAT 36,34 ASPAT 127,89 Bilirubina całkowita 43,77 :placz::placz::placz: Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Masz diable kaftan-jeszcze tego brakowało te wyniki.Coś mi się wydaje,że nie jest dobrze i widzicie ludkowie i juz tu będą potrzebne fundusze.. Elżbieta Quote
sleepingbyday Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 bez ściagawki nie pamiętam zakresów referencyjnych.... :oops: Quote
sonikowa Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Ale co znaczą te wyniki? Bo ja pojęcia nie mam o tym niestety... Quote
CoolCaty Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Biafro, podaj jdnostki w jakich były podawane wyniki. Quote
Biafra Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 CoolCaty napisał(a):Biafro, podaj jdnostki w jakich były podawane wyniki. Alat/Aspat IU/l Mocznik mmol/l Kreat. umol/l Bilirub. umol/l Quote
agata51 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Nic mi to nie mówi, ale rozumiem, że jest źle. Trzymam za ciebie kciuki, Brutusie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Wyglada na to,że entuzjazmu co do kaukaziej skarpety nie ma.. E Quote
sleepingbyday Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 w ogóle prawie nikogo nie ma. a może zaczekac do po wakacjach z tą inicjatywą? będzie więcej ludzi, wypoczętych, wydatki wakacyjne będą za nimi. timing jest wazny. Quote
zuzlikowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='sonikowa']Ale co znaczą te wyniki? Bo ja pojęcia nie mam o tym niestety... ...podobnie:oops:...martwię się,a nie wiem czym.A wyglada,że źle...bardzo źle?:-( Brutusku/lizusku...Ty też musisz pomóc sobie...na ile możesz, pomóż sie leczyć! Quote
LACRIMA Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Biafra napisał(a):Biafra dla kaukazów na wszystko się zgodzi ;) Tymczasem przepiszę wyniki Brutusa :-( Może CoolCaty coś doradzi :oops:, zawsze co dwie glowy to nie jedna ... WBC 18,9 RBC 7,33 HGB 17,2 HCT 52,4 PLT 217 Mocznik 7,11 Kreatynina 150,85 ALAT 36,34 ASPAT 127,89 Bilirubina całkowita 43,77 :placz::placz::placz: Ten mocznik i kreatynina to nie odwrotnie czasem? Quote
Finetta Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 LACRIMA napisał(a):Ten mocznik i kreatynina to nie odwrotnie czasem? W jednostkach podanych przez Biafrę nie. Pewnie dlatego CoolCaty zapytała o jednostki. Quote
Biafra Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 LACRIMA napisał(a):Ten mocznik i kreatynina to nie odwrotnie czasem? Nie, norma dla mocznika jest do 7,47 mmol/l i tutaj jest na granicy normy. Kreatynina jest do 150,3 umol/l więc ma minimalnie przekroczoną. Natomiast Aspat ma przekroczony trzykrotnie i Bilirubinę ma przekroczoną ponad czterokrtnie :-( Na razie ma zalecone essentiale i karmę wątrobową. Jeść dalej nie chce, ewentualnie jakiś boczek wędzony albo pasztet. Przy jego wątrobie to nienajlepszy posiłek. Staruszek chyba z tego Brutuska :shake: Quote
LACRIMA Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Faktycznie, te jednostki mnie zmyliły :oops:. Dobrze, że nerki ok. Ale wątrobowe fatalne. No to Biafra będziesz miała niezłą jazdę. Essentiale lubi działać cuda, ale nie wiem, czy przy tak złych wynikach. Trzymajcie się mimo wszystko zdrowo i pisz Biafra, jak znajdziesz chwilę czasu. Quote
Recommended Posts