Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zuzlikowa napisał(a):

Kolejny koń juz się modli...:-(:-(:-(

Modlitwa konia z transportu
Mój wiatronogi Boże koni

I tu też to napiszę....

NIECH WIATRONOGI MA GO W SWOJEJ OPIECE..............

Pamiętam gdy pierwszy raz przeczytałam "Modlitwę..."

Pochodzi ona - choć to nie jest tu najważniejsze, ale niech prawom wydawniczym/autorskim stanie się zadość - z książki Barbary Borzymowskiej "A pies siedzi i patrzy...." wydanej przez Fundację "Zwierzęta Eulalii", w której przebywa ponad 30 uratowanych koni i wiele innych zwierząt...

Zadzwoniłam do Eulalii Wojnicz - Jej sytuacja jest bardzo trudna :-(... Serce pęka, ale wesprzeć może ratujących jedynie duchowo....

Choć właściwie nie tylko :-)!
Zaproponowała bowiem, że tym którzy pomogą w ratowaniu konia mogłaby przesłać ten wiersz w postaci, w jakiej występuje w książce (niestety, z uwagi na koszty tylko mailem do własnego wydrukowania). Ten piękny obraz ma format A3 (Pani Eulalia prosiła, żebym napisała, że zdjęcie użyczył bezinteresownie wspaniały fotograf Marcin Sacha) i wygląda tak (na wypadek gdyby nie udało mi się go załączyć, bo coś mi za ogromny wychodzi, trzeba wejść na stronę Fundacji www.eulalia.pl, gdzie w Galerii po lewej są obrazki z książki):

Posted

Soema napisał(a):
Irenko czasu coraz mniej.. na razie tylko pogoda jest z Brutusem :roll:
a ja mam 3 tygodniowe malutkie coś :)

Ty szczęściaro:loveu:, wyślij mi na pw link.

Posted

Witam po powrocie, mam nadzieję przebrnąc dziś przez wszystkie strony watku i przejąc na powrót od Irenki prowadzenie ;-)
Na razie chciałam tylko ogromnie podziękowac wszystkim za mobilizację, Tak wielką mobilizację :-) na miare wielkopsów.

Posted

Przeczytałam wszystko. Przeżyłam chwilę grozy kieyd padło zdanie, że Fred stracił swoją szansę ;-) ale zaraz się wszystko wyjasniło :-)
Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję! Irence i Annie za trzymanie wątku, wszystkim za obecność, wsparcie i finanse. Odetchnąc odetchnę jak psiaki będą już w DT.

Co do transportu, mam kaganiec mojego niufa (dobijamy ostatnio do 70 kg wagi), taki, że może w nim nawet pić i jeść, sapać itd. Mogę pożyczyć na drogę Fredziowi czy Bacy.

Co do Brutusa, niufem to on nie jest, ale uważam, że w równym stopniu jest niufowy co kaukazowaty. A charakter ma na pewno niufa, skoro przetrwał w tym miejscu bez awantur. Spróbuję więc jutro uderzyć do ludzi od niufów, którzy już nieraz na dogo pomagali. Może się uda coś wyżebrać.. Myślę też, że jeśli nawet do chwili trabsportu Bacy i Freda nie będziemy mieli deklaracji na Brutuska, to może mógłby pojechac ciut później? Jeśli DT zgodzi się utrzymac miejsce...Wiem, że to kolejny trabsport, kolejna kasa, ale zawsze jakaś nadzieja..

I wiecie, kiedy zakładałam wątek bałam sie, że tu nikt nie wejdzie. Potem Soema przedstawiła Fredzia, ale wydawalo sie, że chłopak szans nie ma, a tu proszę... Dzięki za sponsoring chłopca od wrzesnia! A do września też damy jakoś radę, już są bazarki na psiaki, więc może załatamy dziurę.
Mam nadzieję i idę spać, bo moje futra też już śpią :-)

Posted

mam ksiązki z bazarku który robiłam na wykup konia, nie wszytkie poszły ale nie są to jakies strasznie niechodliwe tytuły (no dobra niektóre są :evil_lol:)
ale jest tez grochola czy masterton
może ktos z was zechce wystawić je (te które nie zeszły teraz) na bazarku na boguszyckie kaukazy?

dorzuciłabym pilipiuka "dziedzicki" powiedzmy za 18 zł (cena wywoławcza) jak nówka raz śmigana

tylko ksiązki mogłabym wysłac dopiero za dwa tyg jak wróce z urlopu

ale pieniązki mogą przecież iśc od razu do kogoś kto zbiera na kaukazy (sama wpłacalam ale juz nie pamietam komu :oops:)

mi byście potem oddali za przesyłki
powiedzmy ze wysyłka jednej ksiązki to 5 zł
2-3 ksiązke 7,5 zł
powyzej 3 to 10 zł

jutro z samego rana wyjeżdzam i ni cholery nie dam rady tego zrobić sama a widzę że Brutusowi pieniądze są juz potrzebne
[SIZE="4"]wystawi ktoś ?

to linka do bazarku gdzie są ksiązki z opisami :
http://www.dogomania.pl/forum/f1075/rozliczamy-mega-ksiegarnia-na-konia-07-07-a-141387/#post12565355

a dziedziczki to takie wydanie (Fabryka słów)

Posted

agata51 napisał(a):
Welcome home, sonikowa! :loveu:

Podpisuję się :multi:
Pati:loveu: Mam nadzieję, że urlop się udał, nowe siły wstąpiły w Twoje piękne i ponętne ciało:eviltong:.
Został na wątku tylko Brutus bez stałych deklaracji i mam nadzieję, że jednak będzie miał szansę na DT. Dziewczyny pisały, że to wspaniały pies.

Posted

Pati:loveu:
Odebrałam jeszcze teraz pw od Marudy666. Robiła bazarek z którego będzie 100,00. Zapisz tą kaskę na zestawieniu wpłat jednorazowych dla Freda. Tym sposobem będziemy mieć lekką nadwyżkę na Fredziulka.
Maruda666:loveu: DZIĘKUJĘ!!!

Posted

Maruda, bardzo cię dziękujemy za bazarek! dzięki temu Fredi może też już spać spokojnie. I on i baca są zabezpieczeni. Mamy też na transport, teraz tylko jeszzce trochę słońca, zeby DT skończyl przygotowania.

No i mamy Brutuska, na którego musimy uzbierać...
Sytuacja jest taka:

Transport:

Chandler 70,00
Pinkmoon 30,00
Odi 50,00
Moresik 50,00

Razem:200,00

Jednorazowe ( przeznaczone na Freda):

Agusiazet 100 zł
Jola li 50 zł
Anna 33 30 zł
Anonim od KWL 100 zł
Ostatniaszansa 40,00
Chandler 70,00
Z wątku Sary :115,00
3X 20,00
Moresik 50,00
100zł od annskr z forum miau ( kontakt CoolCaty)
Coronaaj 60,00
Bazarek Marudy 100 Zł

w sumie: 835,00 !!!!!

Wpłaty jednorazowe zostaną przeznaczone na utrzymanie przez dwa miesiące Freda w DT a od września mamy stałą deklarację 400,00 od Nanhoo na tego psa.

Miesięczne deklaracje ( Baca):

Nanhoo 30 zł
Coronaaj 45 zł ( przelew za dwa miesiące zrealizowano dnia 05.07)
Mosii 30 zł
Sonikowa 20 zł
SBD 5 zł
Samoglow 20 zł
Waldi481 15 zł ( z zastrzeżeniem zmiany sumy)
Anonim od KWL 40 zł
Morisowa 5 zł
Anna 33 10 zł
Agata 51 20,00
Ostatniaszansa 20,00 ( przez trzy miesiące)
Bjuta 10,00
Ninka 130,00

w sumie: 400,00 !!!

Miesięczne deklaracje (Brutus):
Maruda666 30,00
Coronaaj 45,00 ( zapłacono za dwa miesiące 07.07)
Razem: 75,00

Posted

Kiedy zakładałam wątek nie było pewności, że uzbieramy na Bacę. Udało się zabezpieczyć pobyt w DT dwoch kaukazów: Bacy i Freda. Jest jeszcze łagodny Brutus... On szybko znajdzie dom, jest spokojny i bez sladu agresji.
Nie zostawiajmy go w Boguszycach...

Prosze popiszcie do znajomych z dogo i nie tylko, może choć po 5 - 10 zł uzbieramy deklaracje.. ja też dziś wznawiam żebry ;-) Dla misiaka Brutusa :-)

Posted

Tak naprawdę to uzbieralismy furę kasy. Rzadko zdarza się, żeby na jednym watku az na trzy psy zbierać. Wiadomo, że wszyscy którzy tu jesteśmy już sie finansowo wyprztykaliśmy (jest takie słowo?) na Bacę i Fredzia.. A tu jeszcze ten Brutusek... Trzeba szukać nowych watkowiczów. Moze po weekendzie ludzie siądą do kompa :-)

Posted

sonikowa napisał(a):
Tak naprawdę to uzbieralismy furę kasy. Rzadko zdarza się, żeby na jednym watku az na trzy psy zbierać. Wiadomo, że wszyscy którzy tu jesteśmy już sie finansowo wyprztykaliśmy (jest takie słowo?) na Bacę i Fredzia.. A tu jeszcze ten Brutusek... Trzeba szukać nowych watkowiczów. Moze po weekendzie ludzie siądą do kompa :-)

jak pomagala na watku konika Jasia to zaaktywowalam moich znajomych z NK, piecioro z nich od razu wplacilo, wielu zameldowalo sie na watku. Sprobuje z Brutusem tak samo, moze i inni sprobowali by na NK? w koncu psy posiada wielu z nas, niektorych moze serce ruszy, moze Brutus nie taki medialny jak onek z Krakowa Moon, ale a nuz widelec. Mozemy troche pospamowac w dobrej sprawie :razz: