Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
Czyli Brutusowi sie najwyrazniej poprawia, co mnie bardzo cieszy, nawet kosztem budy;)
A powaznie, da sie bude zreperowac, czy potrzebna bedzie nowa?

Z budy odgryzl sobie tylko kawałek deski.
Paszcza wielka :p
On nie niszczy . Wziął tylko tyle ile dał rade połknąć.

Jest bardzo wesoły. Biega wokół mnie i próbuje na mnie wskoczyć.
Hamulce ma średnio sprawne i ciagle się boję, że jak mi dobije do nóg, to mi sie kolanka wygną w drugą stronę.
Umie siadać i podawać łapę. Ale to mu nie wystarcza. Wierzy w to , że jest malutki i koniecznie chce mi wleźć na ręce :evil_lol:

Fred go za to zachowanie nienawidzi.
Pierwsze co robi po wyjściu z kojca to doskakuje Brutusowi do bramki i ryczy jak lew. Uważa, że tylko on może ze mną spacerować.
Chodzi sobie i obsikuje wszystko, a co jakiś czas podchodzi do mnie i robi pół obrotu ogonem :lol:
Drapie się ciągle i robią mu się nowe rany. Chyba trzeba go polać Advocate ...tylko cos mi dziewczyny z Boguszyc mówiły, żeby przy Fredzie nie brać do ręki zadnych kropelek ani butelek ... :roll:
Upewnię sie jutro. Ręce są mi jeszcze potrzebne :p

Baca natomiast ma największy dystans do wszystkiego.
Stara się nie okazywać emocji , ale widać, że jest zdezorientowany.
Nie szczeka, obserwuje otoczenie i duzo czasu spędza w budzie.
Podczas spaceru co chwilę kręci sobie kontrolne kółko, żeby nie spuszczać swojego kojca z oczu.
Nie chce żeby go dotykać, ale ożywia się bardzo jak bawię się z Brutusem.
Wstaje, podchodzi i merda ogonem. Powącha mi rękę, ale przy głaskaniu napina się.

Posted

Biedna Biafra
taszczona jako balast
z kolankami wygiętymi w druga stronę
miażdżona w przelocie przez szalone kaukazy

Kobieto! Ty musisz książkę napisać! Wspaniale sie czyta relacje z życia chłopaków :lol:

Posted

sonikowa napisał(a):
Teraz poproszę Was o sprawdzenie czy nikogo nie pominęłam. Czasem brakuje nicków i nie wiem kto to jest.. Na przykład Ania i Negra wpłaciła, ale nie wiem gdzie ją przypisać. Aniu, co pisalaś w tytule? Moze to ten anonim to ty?

W tytule wpisałam po prostu Brutus, ale Ania L. (czyli Ania i Negra) jak najbardziej wszystko się zgadza :). Na razie nie mogę się zdeklarować na wpłaty bo Negra zaczęła mi chorować i nie wiem ile będę musiała na jej leczenie kasy mieć :/

Posted

ania i negra napisał(a):
W tytule wpisałam po prostu Brutus, ale Ania L. (czyli Ania i Negra) jak najbardziej wszystko się zgadza :). Na razie nie mogę się zdeklarować na wpłaty bo Negra zaczęła mi chorować i nie wiem ile będę musiała na jej leczenie kasy mieć :/

Aniu, oczywiście, i tak bardzo nam pomogłaś! Wymiział malutką od ciotek z dogo. Mam nadzieję, że to nic poważnego nie będzie?

A Brutusek, jak czytasz wątek, to może się zgodzisz ze mną charakterek ma bardzo niufowy - i ta histeryczna delikatność i to włażenie na kolanka pt "bo ja jestem mały misio..";-)

Posted

sonikowa napisał(a):
Aniu, oczywiście, i tak bardzo nam pomogłaś! Wymiział malutką od ciotek z dogo. Mam nadzieję, że to nic poważnego nie będzie?

A Brutusek, jak czytasz wątek, to może się zgodzisz ze mną charakterek ma bardzo niufowy - i ta histeryczna delikatność i to włażenie na kolanka pt "bo ja jestem mały misio..";-)

Mam nadzieję, że to tylko wydziwianie weterynarza, bo poszłam z nią z odparzonymi? łapkami między poduchami a ten mi wywróżył alergie i do tego dysplazje łokciową dodatkowo chore uszy, a tydzień temu u innego weterynarza była jeszcze okazem zdrowia :| na razie zakraplam przemywam podaje witaminki różnego rodzaju i zmieniam karmę, zobaczymy. "Mam nadzieję", że to tylko naciąganie ze strony weta.

A co do Brutuska to taaaak niufy uwielbiają wchodzić na ręce :loveu: Negra lubi też wejść mi na kolana i oglądać telewizje :loveu: wariatka ;)

Posted

ania i negra napisał(a):
Mam nadzieję, że to tylko wydziwianie weterynarza, bo poszłam z nią z odparzonymi? łapkami między poduchami a ten mi wywróżył alergie i do tego dysplazje łokciową dodatkowo chore uszy, a tydzień temu u innego weterynarza była jeszcze okazem zdrowia :| na razie zakraplam przemywam podaje witaminki różnego rodzaju i zmieniam karmę, zobaczymy. "Mam nadzieję", że to tylko naciąganie ze strony weta.

rzeczywiście sporo tego i tak nagle? Karmę może najprosciej zmienic na bazie jagnięciny, bo nie uczula tak jak drób. Przynajmniej tak myśmy zrobili z Burinkiem i jest ok, nawet zaczął przybierać na wadzę :-) Trzymam kciuki za Negrusię i już nie śmiecę Brutuskowi i chłopakom.

Własnie - jak chłopaki? Biafro, jest jeszcze wcześnie, ale jak sądzisz, któremu najpierw szukać DS?

Posted

chodzi o sliczna farcikową. trzeba szukac kogoś ze śląska. ja znam ludzi z tarnowskich gór, ale - chandler załatwiała wizytę dla cywilki z kims z dogo, jak na złość zapomniałam nicka, ale to lokalny działacz, więc zna ludzi w regionie. zadzwońcie do chandler - niech powie, jaki to nick. skleroza jak rany... :roll:

Posted

coś wam pokażę :)

o tyle

mamy książek na boguszyckie "kaukazy"
:multi::multi::multi:

dzisiaj albo najpóźniej jutro postaram się wystawić bazarek
normalnie takie cuda odebrałam od Ewy dzisiaj że głowa mała a siatka ciężka ;)
dorzuciłam też te swoje obiecane i zrobiła się ich cała maaaasa :multi::multi::multi:

Posted

policzyłam: mamy 40 książek :)

dzisiaj już raczej tego nie dam ogarnąć
tez się nie mogę doczekać bazarku bo to by oznaczało ze już to ogarnęłam :evil_lol:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
tak, mgie, to amikat. ufff. dobrze, ze pamietałaś.

a z tym książkowym bazarkiem to niesprawiedliwe. jutro jestem ostatni dzień na necie, a potem wakacje i mnie ominie :placz:
a ile tych wakacji masz?:>

ja znow wyjezdzam 15 i chcialam do tego czasu zamknac i rozliczyc bazarek, tzn myslalam, zeby go zrobic do pon-wt 10-11?
ale mozna to jakos ustalic
można zrobic dłuzszy i ew zastrzeze sie ze wysyłka z tygodniowym opoznieniem a pieniazki do razu na konto kaukazów zeby były do dyspozycji a mi sie potem odda za wysyłke

Posted

sleepingbyday napisał(a):
jutro jestem osttani raz na sieci, a wracam 14go, w pracy będe 17go. być moze uda mi się wpaść kiedys na dogo, ale nie wiem...

można zrobić tak, że ja wystawię do np 18 stego i poproszę kogoś o zamkniecie bazarku i podsumowanie
a wysyłka zajmę sie po powrocie
bo niestety tzn dla mnie stsety na wyjezdzie nie zamierzam mieć zasięgu
musze to przemyślec, ew innych zainteroswanych prosze o wypowiedzi ?
zawsze mozna też zrobić opcję kup teraz :)

bo ze sie bazarkiem w sensie rekalmy zajmą wszyscy tutaj obecni to nie mam żadnych watpliwości tylko nie wiem czy np nie zależy na czasie, że pieniązki szybko potrzebne,

rozumiem ze ty tylko z pracy jestes na dogo?

dzisiaj postaram sie w parcy :oops: przygotowac czesc niekucharską bazarku czyli ok połowę ksiązek wystawić, sporo jest ksiązek kucharskich ale te mam jeszcze nieobfocone

teraz porobię coś pracowego a potem zabiorę się za bazarek :razz:

dostałam jeszcze jeden film Asterix itd na dvd, tez będzie wystawiony z ksiązkami :)

Posted

właśnie, tak sobie pomyslałam, ze nie a sensu pode mnie robić bazarek przecież. a co, jka nic mi nie podejdzie. kucharskie odpadają na bank, mnie interesuje literatura piekna.
ale opcja kup teraz też jest ok.
niemniej jednak - nie przejmuj się mną, bo to nie jest najważniejsze.
a reozlczac bazarek lepiej samodzielnie.