maugo Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Wczoraj rodzinka mi się powiększyła, podrzucona kociczka powiła 3 kociaki, Kicia jest ogromnie dumna z dzieci i ciągle domaga się pochwał głaskania. Cała kocia rodzinka mieszka w wielkim pudle koło biblioteczki a Zuza pilnuje by nikt jej nie zakłócał spokoju Quote
kordonia Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Oooo!!! Od dawna masz u siebie kocicę? Ważne, aby wysterylziowac matkę, kiedy kocięta zaczną same jeść :) Quote
maugo Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Od dośc dawna mam Kicię, ma na imię Sara, nawet się nie zorientowałm, że była w ciązy, jak dotarło do mnie, że cuś nie takuś to juz było za późno na sterylkę i pani doktór powiedziała, żeby mała urodziła i to się ją wysterelizuje a miot uspi, ale nad moimi zwierzakami czuwa dobry duch, małe znalazły domy, tuz po urodzeniu. Ja mam koty i kotki, ale wszystkie posterelizowane. Quote
maugo Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Po pierwszych dniach,kiedy to sunieczka spała i jadła bez problemu, dzisiaj zaczęła wyć i chodzi po mieszkaniu i czegoś szuka. Uspokaja się jak się ją głaszcze, ale na krótko. Już nie wiem jak jej pomóc ..., maleńka cały zas cierpi :-( Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='maugo']Po pierwszych dniach,kiedy to sunieczka spała i jadła bez problemu, dzisiaj zaczęła wyć i chodzi po mieszkaniu i czegoś szuka. Uspokaja się jak się ją głaszcze, ale na krótko. Już nie wiem jak jej pomóc ..., maleńka cały zas cierpi :-([/quote] Myślisz że ją coś boli? Quote
maugo Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='leni356']Myślisz że ją coś boli?[/quote] tak, serduszko cierpi ... Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='maugo']tak, serduszko cierpi ...[/quote] A leki nie działąją? Co dostaje? Quote
Charly Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [quote name='maugo']Po pierwszych dniach,kiedy to sunieczka spała i jadła bez problemu, dzisiaj zaczęła wyć i chodzi po mieszkaniu i czegoś szuka. Uspokaja się jak się ją głaszcze, ale na krótko. Już nie wiem jak jej pomóc ..., maleńka cały zas cierpi :-([/quote] biedna mała. co jej moze być? moze tęskni, sobie coś przypomina? biedulka moze to oczko ją boli Quote
maugo Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 serduszko ją boli bo ciągle nie może zapomnieć swego domu w którym tyle przeżyła a ten tak okrutnie się z nią obszedł ....:angryy:, Quote
Ajula Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 biedna biedna malutka :-( szkoda mi jej ale się ciesze, że jest juz bezpieczna i kochana Quote
maugo Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Charly napisał(a): moze tęskni, sobie coś przypomina? biedulka tęskni, dzisiaj przyszło do mnie kilka osób, ona to wyczuła i podchodziła z ogonkiem uniesionym do każdego i skrupulatnie obwąchiwała, a potem smutna odchodziła, że to nie ten na kogo czeka :lookarou: Quote
Charly Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 maugo napisał(a):tęskni, dzisiaj przyszło do mnie kilka osób, ona to wyczuła i podchodziła z ogonkiem uniesionym do każdego i skrupulatnie obwąchiwała, a potem smutna odchodziła, że to nie ten na kogo czeka :lookarou: moja kochana malutka niunia:-(. Przyzwyczai się aniołek. Ma najlepszą opiekę:lol: Quote
Charly Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 malutka niunieczka:lol: kochana:lol: tęsknię za nią troszkę:oops: Quote
hop! Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Koma jest bardzo spokojna i grzeczna. Nie jest w najlepszym stanie - jest chuda, ma guzka na plecach, ma chore oczka... To starowinka - myślę, że ma więcej, niż 10 lat. Maugo nie była z nią jeszcze u weta, bo jest zaabsorbowana innymi swoimi zwierzakami, które chorują, a ich leczenie jest kosztowne. W najbliższych dniach będzie miała dwa psiaki na czas określony. Komę trzeba porządnie zdiagnozować nie tylko pod kątem okulistycznym. Powinna mieć zrobione badania krwi, EKG i inne badania w zależności od tego, co zaleci weterynarz. Do czego zmierzam? Maugo nie jest w stanie wszystkiego sfinansować sama. Trzeba jej pomóc. Koma nie może czekać. Quote
kordonia Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Super zdjecia :) U mie koty też lubiły od pierwszego wejrzenia Komę Maugo, poproszę o Twój numer konta :) Quote
Charly Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 hop- ależ mówiłam maugo ze malutka może miec więcej niz 10 lat. Maugo zresztą stwierdziła, ze moze miec takze mniej;) w sprawie nr konta pisałam do Maugo pw wczoraj:) Quote
Charly Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 cytat hop:Maugo wspomniała mi, że planujecie jej wpłacić 50 zł. Będzie potrzebna większa kwota. Na pewno zdajecie sobie z tego sprawę. koniec cytatu hm ja tak hop- a Ty tez? zanim maugo zdecydowala się zatrzymac malutką powiadomilam ze ma guzka, ze jest slepa raczej nie trzeba bylo. inna sprawa: w sprawie tej suni porozmawiam osobiscie z maugo. nie z Toba hop. nie wiem czemu maugo nie ma na wątku i teraz Ty występujesz w jej imieniu. Czy Maugo o tym wie? Quote
kordonia Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 hop! napisał(a):Maugo wspomniała mi, że planujecie jej wpłacić 50 zł. Będzie potrzebna większa kwota. Na pewno zdajecie sobie z tego sprawę. Tak, chętnie wpłacę większa kwotę. Jeszcze raz prosze o numer konta Hop!, nie rozumiem tonu, w którym piszesz... Quote
kordonia Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 hop! napisał(a):Maugo wspomniała mi, że planujecie jej wpłacić 50 zł. Będzie potrzebna większa kwota. Na pewno zdajecie sobie z tego sprawę. Ile wiec Ty planujesz wpłacić, skoro juz wyliczasz ludzi z konkretnych kwot? Quote
Charly Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Ewa ja odwiozłam sunie do Maugo. Z maugo rozmawiałysmy na jej temat. Z maugo będe o niej rozmawiac. z nikim innym. tyle ode mnie. Quote
Recommended Posts