Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niewiasta, a to przepraszam :) myslalam, ze to takie pieski "znikad" sa.
z bazarku jest juz 10zl na hotelik, dzieki Itinea :):):)

a ty szajbus nie masz co sie martwic. idzie jak najbardziej ok. tylko te deklaracje tak szybko sie sypia, ze nie wiem czy nadazysz je wpisywac hhihi :)

Posted

irysek napisał(a):
niewiasta, a to przepraszam :) myslalam, ze to takie pieski "znikad" sa.
z bazarku jest juz 10zl na hotelik, dzieki Itinea :):):)

a ty szajbus nie masz co sie martwic. idzie jak najbardziej ok. tylko te deklaracje tak szybko sie sypia, ze nie wiem czy nadazysz je wpisywac hhihi :)

Ida jak burza :multi: i cale szczescie

Posted

tylko sie cieszyc, ze pieniadze splywaja na konto Bonusa jak marzenie.
zeby tylko nikt nie zrobil go w balona z hotelem, bo mial trafic do niego w miejsce Slepka, ktory w weekend powedruje do odmu, a cos czytam na drugim watku, ze jakies inne maja postrzeganie sprawy.
wydaje mi sie, ze Bonus jest pilniejszy, niz Lena, ktora ma spacery, trawe itd. (Bonus ma tylko łańcuch i w dodatku nie moze w warunkach schroniskowych zwalczyc chorob, ktore go nekaja). czy sie myle?

Posted

irysek napisał(a):
tylko sie cieszyc, ze pieniadze splywaja na konto Bonusa jak marzenie.
zeby tylko nikt nie zrobil go w balona z hotelem, bo mial trafic do niego w miejsce Slepka, ktory w weekend powedruje do odmu, a cos czytam na drugim watku, ze jakies inne maja postrzeganie sprawy.
wydaje mi sie, ze Bonus jest pilniejszy, niz Lena, ktora ma spacery, trawe itd. (Bonus ma tylko łańcuch i w dodatku nie moze w warunkach schroniskowych zwalczyc chorob, ktore go nekaja). czy sie myle?

życzę każdemu biednemu psu,mieć takiego przyjaciela i obrońcę jak Bonusik ma iryska :loveu::loveu::loveu:

Posted

boże jaki biedak:placz::-(:placz: kolejny:-(
dam 10 zł miesięcznie:oops:

coś się podobno knoci z tym hotelem, który miał być "od zaraz":roll: - polecam hotel u Wiosny, bo ona ma wspaniałe podejście do psów, zwłaszcza tych po przejściach, zmaltretowanych - może warto Bonuska tam umieścić?

Posted

bico napisał(a):
boże jaki biedak:placz::-(:placz: kolejny:-(
dam 10 zł miesięcznie:oops:

coś się podobno knoci z tym hotelem, który miał być "od zaraz":roll: - polecam hotel u Wiosny, bo ona ma wspaniałe podejście do psów, zwłaszcza tych po przejściach, zmaltretowanych - może warto Bonuska tam umieścić?

dobrze by było, ale Wiosna ma kolejke na ok 18 psow chyba że Ktos ma zarezerwowane miejsce znacznie wcześniej...

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
dobrze by było, ale Wiosna ma kolejke na ok 18 psow chyba że Ktos ma zarezerwowane miejsce znacznie wcześniej...

cześć Gosiaku:lol:
Maszaberla pisała kilka razy, że ma rezerwacją na 5 miejsce u Wiosny:cool3:

Posted

szajbus napisał(a):
Dziekuję cioteczki za pomoc dla Bonusa
Zaktualizowałam pierwszy post i wkleiłam link do bazarku.
Mam prosbe, pomózcie mi prowadzić ten watek, bo nigdy takiego nie prowadziłam.
Bonuska wypatrzyłam na stronie schroniska, umieściłam go na watku starszaków, który prowadzę, żeby był bardziej widoczny. Jego zdjęcia nie dawały mi spokoju i zacęłam zbierac o nim informacje, podobnie jak cioteczka Dogo. Bardzo pomogła mi w tym hanka456. Powiedział mi, ze to psiak w wielkiej potzrebie, więc postanowilam załozyć mu watek i ruszyc z ogłoszeniami.
Za zgodą Hani równiec umiesciłam numer konta Fundacji Pomagajmy Razem - Zwierzeta w Potrzebie i tak powstało to co powstało.
Nigdy nie prowadziłam takiego watku, więc jakby było cos nie tak, to poprosze o uwagi i porządnego kopa.
Faktycznie pierwszy raz wspomniałam o Bonusku na watku Ślepka/Szamanka, gdzy ten juz był w hotelu i pojawiła sie informacja, zę ma szanse na stały domek. To sparwiło, ze w me serce wstapiła nadzieja na lepsze jutro dla Bonusa.

To widzę, żeśmy się zgrały Aniu jeśli chodzi o Bonusika :), bo ja też wypatrzyłam Bonusika na stronie internetowej schroniska, potem się zaczęłam się o niego pytać na dogomanii i przymierzałam się do jego wątku , tylko się tak zastanawiałam czy się uda pomóc psiakowi, a teraz dzięki Wam wszystkim jest szansa dla psiaka.

Jeśli chodzi o Ślepcia to jest w Lednicy, może wyjaśnię że opieka jest tam dobra ale nie specjalistyczna. Jest to ogólnie hotelik dla psów, natomiast bezdomne czy schroniskowe psiaki też znajdują tam schronienie.
Natomiast Wiosna, Murka, Ania z Brodnicy i inne to są dogomaniackie hoteliki, które znają specyfikę i mają doświadczenie w opiece nad psiakami schroniskowymi, które mają różne problemy fizyczne i psychiczne.
Wydaje mi się że Bonusik kwalifikuje się do hoteliku ze specjalną opieką.

Posted

bico napisał(a):

polecam hotel u Wiosny, bo ona ma wspaniałe podejście do psów, zwłaszcza tych po przejściach, zmaltretowanych - może warto Bonuska tam umieścić?

Taaaaak :-)!!!!!

Na razie nie mogę dać więcej niż 10 zł/mc.
Może później będzie lepiej......

Posted

No proszę, człowiek idzie wcześniej spać i budzi się rano w zupełnie innej rzeczywistości :) Któregoś dnia i ty się Bonusiku obudzisz w lepszym świecie :) Zaraz robię przelew:bigok:

Posted

Cioteczki, może jest jeszcze za wcześnie, by o oto pytać, ale mam przykre doświadczenia z innego wątku:oops:. Czy Fundacja będzie okresowo potwierdzać wpływy dla Bonusika? Czy możemy liczyć na jakieś zastawienia - ile środków wpłynęło i ile jeszcze brakuje?

Mój przelew juz wyszedł.

Posted

dobre pytanie. Dokładnie wiem, o którym wątku piszesz :shake: Przez brak rozliczeń ucierpiał psiak...
[SIZE=2]Jeśli fundacja nie będzie mogła podawać rozliczeń - sugeruję zbieranie pieniędzy na konto prywatne którejś z cioteczek ;)

Posted

[quote name='Ra_dunia'][SIZE=2]sugeruję zbieranie pieniędzy na konto prywatne którejś z cioteczek ;)

... oczywiście wszyscy wiemy, że nie jest tak zupełnie to zgodne z prawem, więc zostawmy takie rozwiązanie jako ostateczność;) Ja Fundacji wierzę, ale wolę się upewnić;)

Posted

mam chetna do wpalcenia na Bonusa tylko chcialabym miec informacje ze pieniadze poszly wlasnie na niego,kto sie zajmuje rozliczeniami na watku?

Posted

Z fundacjami (niektorymi) juz tak jest, co poradzic? dlatego ja narazie nic nie wplacam. moze w miedzyczasie dojdzie ktoras ciotka do wniosku, zeby zbierac na swoje konto :)
(tak jak ja zbieralam na Kajtka, ktory jest u met)...

Ja nadal obstaje przy swoim i fajnie bedzie jak ciapus sie wypowie co z tym miejscem po Ślepku.