jola od jadzi Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Pieniążki za operację Gufiego w kwocie 1100 zł przelane(kilka dni temu). Ale czy ja już o tym nie pisałam?( chyba za dużo spraw nam się zgromadziło, nie pamiętam...) Czekamy na fakturę za zastrzyki. Quote
KateBono Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Cioteczki , aż nie wiem od czego zacząć. Ale chyba po kolei. Wczoraj dzwoniłam do pana doktora Garncarza, kazał skonsultować się z dr Juszczakiem w sprawie ocząt Gufiaczka. Dzisiaj byłam z nim i dr stwierdził: lewe oczko - przepuklina tęczówkowa, obrzęk rogówki - nie ma owrzodzenia jest białe bielmo , silne zapalenie w obrębie spojówek , ciśnienie sródgałkowe - wysokie. Zapisał lek Azopt na to ciśnienie. Zadzwoniłam z tymi informacjami do dr Garncarza - powiedział, żeby się nie martwić i do kolekcji leków dodał lek p/zapalny. Kazał zadzwonić za tydzień po następnej konsultacji z dr Juszczakiem i wtedy mi powie czy przyjechać do W-wy czy nie ( ale z jego rozmowy wywnioskowałam, że będziemy musieli udać się z Gufiaczkiem w podróż ) Quote
majqa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Nie śmiem się wypowiedzieć, po prostu przyjmuję to do wiadomości wierząc, że obaj lekarze wiedzą, co robią i mówią. Quote
KateBono Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Teraz sprawa za , którą aż się czerwienię. Wizyta kosztowała 80 zł., za leki (Azopt, Maxitrol , Tears Naturale Free ) zapłaciłam 141,64 zł., "wiszę za lekarstwa" u dr Starczewskiego 31,50 zł.( lek p/zapalny - Rimadyl 7 tabletek ) Za wizytę i leki wzięłam z " transportu". Stan konta za " transport " był [B]237,79 zł. , zostało w obecnej chwili 16,15 [/B]zł. Quote
KateBono Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Czy mogłam w ten sposób zrobić? Widziałam tylko takie wyjście , a Gufiaczkowi te leki i wzyta była potrzebna. Quote
KateBono Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Rachunki wklei córka , żeby było wiadomo, ja po prostu nie mam do tego " głowy" Quote
KateBono Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Za ostatnie zastrzyki ( w czwartek 10.12.09 ) została wysłana przez klinikę faktura przelewowa na sumę [B]199 [/B]zł. Quote
Ajula Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='KateBono']Czy mogłam w ten sposób zrobić? Widziałam tylko takie wyjście , a Gufiaczkowi te leki i wzyta była potrzebna.[/QUOTE] zrobiłas co trzeba i dziękować Bogu, że Gufi jest u Was i tak się o niego troszczycie tylko teraz musimy w try miga zorganizować kasę na transport Quote
BeaBono Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='KateBono']Rachunki wklei córka , żeby było wiadomo, ja po prostu nie mam do tego " głowy"[/QUOTE] Wizyta u dr Juszczaka 11.12.09 [B](80 zł)[/B] [IMG]http://images42.fotosik.pl/149/bb601ecd914201e2med.jpg[/IMG] [IMG]http://images35.fotosik.pl/92/be380e45b540cc54med.jpg[/IMG] Leki: Azopt, Maxitrol 11.12.09 [B](89,12 zł)[/B] [IMG]http://images46.fotosik.pl/236/1dd1f1a4b0d883c2med.jpg[/IMG] Wizyta "po leki" dr Starczewski, lek p/zapalny Rimadyl 11.12.09 [B](31,50 zł niezapłacone)[/B] [IMG]http://images41.fotosik.pl/233/61dd0a71d0de26e7med.jpg[/IMG] Quote
BeaBono Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Wcześniej wymieniony i odliczony świetlik (wtedy obiecałam wkleić, robię to dopiero teraz :oops:) 21.11.09 [B](15,02 zł)[/B] [IMG]http://images39.fotosik.pl/233/05f6ff27299bdb8amed.jpg[/IMG] Kolejny rachunek, który nie został "obfocony" wcześniej...:oops: TNF 02.12.09 [B](52,44 zł)[/B] [IMG]http://images38.fotosik.pl/233/eaf2f5f5f412622cmed.jpg[/IMG] W ramach ciekawostki - mama,żeby nie pokręcić i nie zapomnieć obkleiła lodówę :eviltong:: [IMG]http://images45.fotosik.pl/238/976b68c25f52cbecmed.jpg[/IMG] Quote
BeaBono Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Jak już wspomniałam na wątku Sabci - dochód z trzech bazarków: 125 zł, z tego połowa dla Gufa. Chciałabym wiedzieć czy (a raczej ile) będziemy na minusie na koncie Fundacji. Bo w sumie to nie wiem, gdzie powinny trafić środki z bazarków - w całości na konto fundacyjne, czy w jakiejś części zasilić konto transportowe... Sądzę niestety, że przed samymi świętami trzeba będzie pojechać do dr Garncarza. Przeraziłam się, gdy dr Juszczak sprawdził ciśnienie w oczku, wynik [B]76 ![/B] (po samej operacji było tylko 6). Dr Juszczak sprawdzał dwukrotnie, sam nie dowierzał, taki wynik wskazuje na jaskrę. Co dziwne - Gufi nie zachowuje się typowo tzn. przy takim wysokim ciśnieniu psa bolą oczy, trze je... itp, natomiast Gufi nie pokazuje po sobie że go boli, zachowuje się "normalnie"... Oby to był błąd pomiaru... Quote
Ajula Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 jestem kompletnie zdezorientowana tymi problemami z okiem Gufiego :( prosto mówiąc - jedno oko ma się lepiej i wraca wzrok, ale drugie oko w stanie gorszym, niż przed OP? myślę, że pieniądze z bazarków zostawcie na transport Fundacji i tak będziemy winne pieniądze, bo już widzę, że nie wystarczy - spróbujemy zebrać jakąs konkretniejszą kwotę i wtedy oddamy je Fundacji (tak jak zrobiliśmy ze sterylką Saby, Gonia zapłaciła z konta emirowego, a my uzbieraliśmy i oddalismy) Kasia, o dr Straczewskiego się nie martw, ja podejdę w poniedziałek i zapłacę ten dług, to nieduża kwota, zapłacę, a będziemy mieć u niego czyste konto tylko mi napisz, kiedy była ta wizyta, bo pewnie mają zapisane w zeszycie, to było na Twoje nazwisko, tak? Quote
rytka Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 BB KB Guf barzdziej potrzebuje kasy niz Czarna na chwile obecną-zostawcie cała kwote z bazarku Gufowi ,ja poradze sobie z Sabą-cen 200zł na tymczas ponegocjuje z znajomą-to miało byc na jedzenie ale wezme kupie jej sama jedzenia bedzie tanej.martwie sie o Gufa raczej bo naprawde moze sie dziac cos nieopkojacego okiem...a ja finansowo nic w obecnej sytuacji ale rzeczy na bazarki jak najbardziej tez poszukam. Quote
Ajula Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 to może zróbmy tak jak proponuje Rytka, Gufi rzeczywiście bardziej potrzebuje w tej chwili pieniędzy Quote
Ajula Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 BeaBono może miałabyś ochotę w wolnej chwili zrobić banerek temu biedaczkowi bez łapki? mało ludzi do niego zagląda i nie ma nawet banerka [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174414-Kajtek-sA-odki-kundelek-bez-A-apki-szuka-kogoA-do-kochania[/URL] Quote
jola od jadzi Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Dziewczyny, czy wiecie,ile będzie wynosił rachunek za zastrzyki, ten, który jeszcze nie dotarł do nas? Jak będę wiedziała ile to wynosi to będziemy mysleć, co dalej... Quote
Poker Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 takie ciśnienie w oku to nie żarty, trzeba szybko działać. Quote
jkp Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Nie odzywam się ale czytam i tak mysle ze trzeba chyba jechać do Wawy w te pedy . Zadzwoncie moze prosze w pn do dr. Garncarza co robic ? Czy wy w ogole macie czas zeby z nim pojechac ?? Moge wyłozyc na koszty transportu, wizyty w Wawie itd bo jest przed swetami i portfele puste a ja mam oszczednosci na wakacje zimowe czyli na po 16 stycznia . Quote
Ajula Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 jkp - dzwoniła dzis do mnie KateBono i konkretnie opowiedziała co sie dzieje i jakie działania (i kontakt z dr Garncarzem) podjęła myslę, że wszystko jest pod kontrolą, sam dr Garncarz nie kazał jeszcze przyjechać, uważa, że leki powinny zadziałać uważa także, że badanie nie było miarodajne i w rzeczywistości nie ma tak wysokiego ciśnienia zdaje się, że w poniedziałek badanie ma być powtórzone na innym aparacie jak Garncarz każe przyjechać, to pieniądze na transport spod ziemi wyciągniemy Quote
Ajula Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Smyku napisał(a):Poproszę numer konta Gufiego . Smyku dzięki :loveu: chyba konto Fundacji, bo tam będziemy mieć braki na dzień 07.12. zostało tylko 188 zł, a to jeszcze nie koniec :roll: "aktualizacja 07.12 bylo +1475 wydatki -1150 operacja -317(zastrzyki,krople,tabletki) zaostalo +188zł" Quote
Recommended Posts