Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):
To trzeba było przestać jeść, mi po przejściu na wege urosły aż nadto :lol:

Trzeba było mi to powiedzieć 30 lat temu :)

Posted

AnkaG napisał(a):
Trzeba było mi to powiedzieć 30 lat temu :)

To teraz zacznij pić piwo! Bo mnie po piwie urosły. :eviltong: Naprawdę! Mojej koleżance też.:diabloti:

Posted

danyww napisał(a):
No co Ty! :crazyeye: Brzuch rośnie od czegoś innego ..i na pewno nie jest to piwo :evil_lol:

eeeeekhem a mnie sie wydaje ze od piwa tez;) czasem pośrednio :lol:

Posted

natija napisał(a):
garb to moze nam urosnac od siedzenia na dogo:evil_lol:

mnie to raczej plaski tylek grozi - bo oparcie mam dosc dobre ;)

Posted

o dupach o cyckach - co tu się wyprawia :lol:

a ja widziałam ŚWIETLIKI!!!!!! marako wywróżyłaś mi je chyba :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: idę sobie idę - zmierzcha się, Bryzka i Fender zażywają spaceru - nagle stanęłam jak wryta i patrzę, wytrzeszczam oczy i myślę... matko ale jestem przemęczona :lying: dopiero po chwili dotarło do mózgu, że to świetliki najprawdziwsze, piękne magiczne ahhhhh

Posted

natija napisał(a):
garb to moze nam urosnac od siedzenia na dogo:evil_lol:

dlatego mamy psy zeby się rozprostowac na spacerach ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
a ja widziałam ŚWIETLIKI!!!!!! marako wywróżyłaś mi je chyba :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: idę sobie idę - zmierzcha się, Bryzka i Fender zażywają spaceru - nagle stanęłam jak wryta i patrzę, wytrzeszczam oczy i myślę... matko ale jestem przemęczona :lying: dopiero po chwili dotarło do mózgu, że to świetliki najprawdziwsze, piękne magiczne ahhhhh

uśmiałam się z tego zmęczenia :)

też chcem zobaczyc...

Posted

U nas pojedyncze są codziennie od kilku dni, ale we wtorek mieliśmy wysyp ogromnych i tak dużo, że cały las przypominał cmentarz w zaduszki. Niestety córka przyjechała (głównie dla świetlików) dopiero w czwartek i zobaczyła tylko nędzne resztki, a i tak była uszczęśliwiona.
Poczytałam o nich, że zamieszkują obrzeża lasów liściastych. My tu mamy mieszane, ale na brzegu sporo krzewów liściastych, drzew też zresztą. Samice nie są piękne- bezskrzydłe i wyglądają jak robaki. Ale i tak nie straciłam do nich sympatii.

Cieszę się, że je widziałaś.

(a wczoraj mieliśmy nalot bombowców, tj. chrabąszczów majowych - nie dało się pod wieczór wyjść z domu, tak było ich dużo)

Posted

świetliki widziałam kiedyś dawno temu, jako dziecko. szkoda, że nie ma ich za dużo, przynajmniej u nas nie widziałam nigdy.
a chrabąszczy nie lubię. u nas teraz jest mnóstwo takich nie za dużych, ok 1-2cm ale strasznie głośno bzyczą, zawsze mam wrażenie, że to szerszeń i zawsze udaje im się mnie nastraszyć:oops: