Saththa Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 AnkaG napisał(a):A ja jadłam mięso i co ... i nie ma cycków widac za mało... :razz: Quote
zerduszko Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 AnkaG napisał(a):A ja jadłam mięso i co ... i nie ma cycków To trzeba było przestać jeść, mi po przejściu na wege urosły aż nadto :lol: Quote
malawaszka Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 zerduszko napisał(a):To trzeba było przestać jeść, mi po przejściu na wege urosły aż nadto :lol: to co żarłaś - jakieś GMO???? :lol: Quote
zerduszko Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Ta, kalarepę i marchewki <podkładane obornikiem> z działki mamy :lol: Quote
AnkaG Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 zerduszko napisał(a):To trzeba było przestać jeść, mi po przejściu na wege urosły aż nadto :lol: Trzeba było mi to powiedzieć 30 lat temu :) Quote
danyww Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 AnkaG napisał(a):Trzeba było mi to powiedzieć 30 lat temu :) To teraz zacznij pić piwo! Bo mnie po piwie urosły. :eviltong: Naprawdę! Mojej koleżance też.:diabloti: Quote
danyww Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 AnkaG napisał(a):Buuu nie lubię piwa. ..no to Ci nie urosną :cool3: Quote
malawaszka Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 hm a od piwa to nie brzuch rośnie???? mnie rośnie :angryy: Quote
danyww Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 No co Ty! :crazyeye: Brzuch rośnie od czegoś innego ..i na pewno nie jest to piwo :evil_lol: Quote
natija Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 wszystkim rosnie,tylko nie wszyscy sie przyznaja;) Quote
Saththa Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 danyww napisał(a):No co Ty! :crazyeye: Brzuch rośnie od czegoś innego ..i na pewno nie jest to piwo :evil_lol: eeeeekhem a mnie sie wydaje ze od piwa tez;) czasem pośrednio :lol: Quote
Pink Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Ja piwa nie pije a tez mi brzuch rosnie - cos w tych teoriach jest nie halo, bo od czego innego wykluczam :evil_lol: Quote
3 x Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 podobno garb jest od roboty ;) czy też od piwa/mięsa? trzeba ustalić jakies fakty ;) Quote
natija Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 garb to moze nam urosnac od siedzenia na dogo:evil_lol: Quote
Pink Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 natija napisał(a):garb to moze nam urosnac od siedzenia na dogo:evil_lol: mnie to raczej plaski tylek grozi - bo oparcie mam dosc dobre ;) Quote
malawaszka Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 o dupach o cyckach - co tu się wyprawia :lol: a ja widziałam ŚWIETLIKI!!!!!! marako wywróżyłaś mi je chyba :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: idę sobie idę - zmierzcha się, Bryzka i Fender zażywają spaceru - nagle stanęłam jak wryta i patrzę, wytrzeszczam oczy i myślę... matko ale jestem przemęczona :lying: dopiero po chwili dotarło do mózgu, że to świetliki najprawdziwsze, piękne magiczne ahhhhh Quote
natija Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 je ich juz tyle lat nie widzialam:shake: a fotki zrobilas im:cool3: Quote
3 x Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 natija napisał(a):garb to moze nam urosnac od siedzenia na dogo:evil_lol: dlatego mamy psy zeby się rozprostowac na spacerach ;) Quote
wilczy zew Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 malawaszka napisał(a):a ja widziałam ŚWIETLIKI!!!!!! marako wywróżyłaś mi je chyba :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: idę sobie idę - zmierzcha się, Bryzka i Fender zażywają spaceru - nagle stanęłam jak wryta i patrzę, wytrzeszczam oczy i myślę... matko ale jestem przemęczona :lying: dopiero po chwili dotarło do mózgu, że to świetliki najprawdziwsze, piękne magiczne ahhhhh uśmiałam się z tego zmęczenia :) też chcem zobaczyc... Quote
marako Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 U nas pojedyncze są codziennie od kilku dni, ale we wtorek mieliśmy wysyp ogromnych i tak dużo, że cały las przypominał cmentarz w zaduszki. Niestety córka przyjechała (głównie dla świetlików) dopiero w czwartek i zobaczyła tylko nędzne resztki, a i tak była uszczęśliwiona. Poczytałam o nich, że zamieszkują obrzeża lasów liściastych. My tu mamy mieszane, ale na brzegu sporo krzewów liściastych, drzew też zresztą. Samice nie są piękne- bezskrzydłe i wyglądają jak robaki. Ale i tak nie straciłam do nich sympatii. Cieszę się, że je widziałaś. (a wczoraj mieliśmy nalot bombowców, tj. chrabąszczów majowych - nie dało się pod wieczór wyjść z domu, tak było ich dużo) Quote
malawaszka Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 ooo tak chrabąszcze też są - masa a ja panikuję jak koło mnie latają :lol: Quote
agaga21 Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 świetliki widziałam kiedyś dawno temu, jako dziecko. szkoda, że nie ma ich za dużo, przynajmniej u nas nie widziałam nigdy. a chrabąszczy nie lubię. u nas teraz jest mnóstwo takich nie za dużych, ok 1-2cm ale strasznie głośno bzyczą, zawsze mam wrażenie, że to szerszeń i zawsze udaje im się mnie nastraszyć:oops: Quote
Recommended Posts