Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahaha trzeba było :lol: ja to się modliłam tylko, żeby on sobie wyfrunął bo już miałam wizję, że będę musiała go dotykać, a już calkiem masakra jakby mial jakieś zlamane skrzydło albo coś... :eek2:

Posted

Takiego ptaka warto miec, kure przyniesie i zajaca, mozna bylo by turnieje urzadazac ... trzeba bylo by tylko dzioba tasma zakleic, coby nie zezarl. Tasma klejaca przesladuje mnie ostatnio :eviltong:

Posted

ależ pobiegła :lol: na końcu filmiku widać jak ogląda się na mnie i mówi no to ja lecę polować mamo :evil_lol: z tym, że tam jest tak wysoka trawa, że Furia szybko dała za wygraną ;)

Posted (edited)

[quote name='malawaszka']ja pierdziu... jakieś ptaszysko zjadło nam jedną kurę :crazyeye: nie wiem czy to był jastrząb czy myszołów... biedna kurka - wszystkie się zdążyły schować, a ta jedna nie - teraz musimy z Mamą założyć jakąś siatkę ochronną bo jak już się tu stołował to przyleci znowu gadzina... kurde akurat jak chłopaki pojechali na kilka dni w teren

chciałam byc mądra i dopytac się kogos kto miałl do czynienia z ptakami
i się dowiedziałam
myszołów albo młody jastrząb ;)
z naciskiem na młody jastrząb bo "na ogonie ma tylko 5 pręg, myszołów ma 12"

z opowiesci o zdarzeniu wychodzi mi tylko że kura unikneła gotowania
a reszta jak w tradycyjnym polskim obiedzie
była kura nie ma kury

edit.
olaboga
i po co się dopytywalam
dostałam cały wykład łacznie ze zdjęciami i opisem które kiedy ile wazy w mędkim i damskim wydaniu
a chcialam tylko pomóc
:splat:

Edited by 3 x
Posted

3 x napisał(a):
chciałam byc mądra i dopytac się kogos kto miałl do czynienia z ptakami
i się dowiedziałam
myszołów albo młody jastrząb ;)
z naciskiem na młody jastrząb bo "na ogonie ma tylko 5 pręg, myszołów ma 12"

była kura nie ma kury

edit.
olaboga
i po co się dopytywalam
dostałam cały wykład łacznie ze zdjęciami i opisem które kiedy ile wazy w mędkim i damskim wydaniu
a chcialam tylko pomóc
:splat:

Na 100% jastrząb w pierwszym piórze, czyli taki, który się wykluł z jajka rok temu.
Jakoś teraz powinien się pierzyć (czyli zmieniać pióra), więc na jesień będzie inaczej (po dorosłemu) wyglądał ;)

Posted

Gremlin napisał(a):
Na 100% jastrząb w pierwszym piórze, czyli taki, który się wykluł z jajka rok temu.
Jakoś teraz powinien się pierzyć (czyli zmieniać pióra), więc na jesień będzie inaczej (po dorosłemu) wyglądał ;)

I waszka na jesieni już nie rozpozna zbira, buuu :(

Musisz go Moni złapać i wymierzyć sprawiedliwość do jesieni ;)

Posted

zerduszko napisał(a):

Niestety, ale jastrzębie (wszystkie jastrzębiowate) są objęte w Polsce ścisłą ochroną gatunkową :mad:

Posted

Gremlin napisał(a):
Niestety, ale jastrzębie (wszystkie jastrzębiowate) są objęte w Polsce ścisłą ochroną gatunkową :mad:

i że co?
że taki pod ochrona gatunkową nie może za karę siedzieć w kurniku? i robic za kurę która zeżarł?
przeciez nie inaczej malawaszka chce mu sprawiedliwość wymierzyć
bo nie sądzę aby znalazła jego kurę i mu ją zadziobała
chociaż chciałabym to zobaczyć ;)

Posted

3 x napisał(a):

była kura nie ma kury

ale to była młoda kurka i miała pożyć jeszcze długo, a nie że tak od razu na rosół... ja od nich tylko jajka bo nie byłabym w stanie przełknąć rosołu czy czegoś więcej bleh...

Gremlin napisał(a):

wow szapoba!

AniaGucio napisał(a):
Tak to jest jak się mieszka na wsi, niestety. A Ty się o Furiatkę nie boisz? Ona jest taka malutka ...

boję się boję i z oka nie spuszczam krasnala

Saththa napisał(a):
No jak taki młody to na łatwiznę poszedł menda :lol:

spryciarz i cwaniak - jak od małego tak sobie radzi to nie zginie

zerduszko napisał(a):

muszę go złapać i zaobrączkować żeby wiedzieć że to on - jadł u nas to jakby już rodzina :evil_lol:

Gremlin napisał(a):

oj tam oj tam, a święte prawo własności? w szkodę wszedł :lol:

3 x napisał(a):
i że co?
że taki pod ochrona gatunkową nie może za karę siedzieć w kurniku? i robic za kurę która zeżarł?
przeciez nie inaczej malawaszka chce mu sprawiedliwość wymierzyć
bo nie sądzę aby znalazła jego kurę i mu ją zadziobała
chociaż chciałabym to zobaczyć ;)

hahahaha no i pozamiatane - wyobraziłam sobie poszukiwania i zadziobywanie kury jastrzębia by mła :roflt: hahahaha

Posted

malawaszka napisał(a):
ale to była młoda kurka i miała pożyć jeszcze długo, a nie że tak od razu na rosół... ja od nich tylko jajka bo nie byłabym w stanie przełknąć rosołu czy czegoś więcej bleh...

No ogłupiałaś :eviltong: