Tekla64 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 a nie jest to rudbekia???? sprawdzcie bo ja nie umiem a jednak umiem i juz wiem rudbekia lsniaca a se przypomnialam bo mnie Erhan deczko wnerwil hihihi no mowie ze skleroza to straszna rzecz tym dziewczeciem mnie zdrzaznil Quote
Hanna R. Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Tekla64 napisał(a): no korde mma na koncu jezyka i nie moge se przypomniec brrrr skleroza nie boli ale na pewno wk.... No wkur**a , jak się ma dystans - to jak nic wkur**a . Hahahaha - Wasiu- Srasiu nadal szukasz ? :lol: :lol: :lol: Quote
zerduszko Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Tekla64 napisał(a):no korde mma na koncu jezyka i nie moge se przypomniec brrrr skleroza nie boli ale na pewno wk.... Hahaha, a to wk to do rośliny, bom myślała co innego ;) Quote
Fides79 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Tekla64 napisał(a):a nie jest to rudbekia???? sprawdzcie bo ja nie umiem nooo rudbekia przecież sie zaczyna na "wk" :errrr::errrr: hi hi też tak czasem mam, szczególnie z imionami i nazwiskami, mówie że ktoś ma imię na 'M" a później się okazuje że to np. Grzegorz albo Patrycja hi hi hi:lol: Quote
Tekla64 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 nie roslina mnie wk tylko to ze nie moglam se nazwy przypomniec skelroza wk mnei na maksa Quote
zerduszko Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Tekla64 napisał(a):nie roslina mnie wk tylko to ze nie moglam se nazwy przypomniec skelroza wk mnei na maksa No tak myslałam, ale zbili mnie z tropu :lol: Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 wilczy zew napisał(a):Tekla oddychaj głęboko :lol: Tylko pamiętaj, żeby najpierw zapalić :cool3:, bo przy sklerozie można zapomnieć, a głębokie oddychanie z niezapalonym papierosem nic nie daje :evil_lol: No i jak dziewczę :cool3: podrzaźnić trochu, to i rudbeckie sobie przypomni :evil_lol: Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Malawaszka możesz dawać następną porcję zielska ;) Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='weszka']Serce pęka co ten piękny biedak musiał się nacierpieć w swoim krótkim życiu :( Cudowny jest! Konusy też ;) O roślinkach nie mam pojęcia choć popatrzeć miło :) cudny to prawda - tylko muszę okiełznać jego zapędy do skakanie bo będę cała w siniakach i podrapana jak się nynuś cieszy :D [quote name='wilczy zew']Ty go szukasz na wk :crazyeye: u nas 3zyliony stopni :placz: hahaha szukałam po żółtych kwiatkach ale na wk też :lol: u nas przeszła mini wichurka, postraszyło, pokropiło i poszło dalej :niewiem: [quote name='Tekla64']a nie jest to rudbekia???? sprawdzcie bo ja nie umiem a jednak umiem i juz wiem rudbekia lsniaca a se przypomnialam bo mnie Erhan deczko wnerwil hihihi no mowie ze skleroza to straszna rzecz tym dziewczeciem mnie zdrzaznil hahaha rudbekia TAK :klacz: dzięki!!!!! :lol: [quote name='Hanna R.']No wkur**a , jak się ma dystans - to jak nic wkur**a . Hahahaha - Wasiu- Srasiu nadal szukasz ? :lol: :lol: :lol: :roflt: już nie :mdleje: ale jechałam do sklepu i widziałam, że we wsi mają te kwiotki na ogródku - chciałam zapytać co to, al nikogo nei było :lol: [quote name='zerduszko']Hahaha, a to wk to do rośliny, bom myślała co innego ;) haahahha [quote name='Tekla64']nie roslina mnie wk tylko to ze nie moglam se nazwy przypomniec skelroza wk mnei na maksa :roflt: [quote name='Erhan']Malawaszka możesz dawać następną porcję zielska ;) mówisz masz :evil_lol: chwastów ci u mnie dostatek strasznie słabe zdjęcie i nei wiem czy da się oznaczyć po tym jak już po kwitnieniu i takie cuś jeszcze - wysokie i ma takie okrąggłe nasionka - kształt rośliny podobny do kopru i jeszcze jedno mam takie do oznaczenia ale nie mam fotki - sypie mi się w domu suszek :D różni się nasionkami - są podłużne i wąskie :mdleje: Quote
WATACHA Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ale Cię wzięło na te roślinki.Projektujesz już ogród ? Z tym wk to było dobre ha,ha,ha Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 WATACHA napisał(a):Ale Cię wzięło na te roślinki.Projektujesz już ogród ? niee takie chwasty to nie do ogrodu :lol: w pracy muszę czasem rozpoznać takie różne i określić siedliska, opisać, itd. Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Listek figowy :cool3:... tfu olchowy:evil_lol: na ostatniej fotce rozpoznałem :evil_lol: Jeśli chodzi o resztę, ro na moim starym dellu chyba nic z rozpoznania nie wyjdzie, ale zawsze możemy liczyć na Magdusię, dziewczątko (:cool3::diabloti:) drogie na codzień na łonie natury, to może rozpozna badyle bez kwiatków :evil_lol: Magduś liczymy na Cię:cool3: Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 ostatni znalazłam - barszcz zwyczajny http://f2.atlas-roslin.pl/gatunki/Heracleum_sphondylium.htm a ten którego nei mam na zdjęciu tylko w domu to chyba będzie trybula leśna :lol: ale nie jestem pewna Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Szukaj dalej, bo to raczej nie barszcz, barszcz jest duży, a to mi wyglada raczej na szalej ;) Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Erhan napisał(a):Szukaj dalej, bo to raczej nie barszcz, barszcz jest duży, a to mi wyglada raczej na szalej ;) barszcz na pewno - mam w domu te owocki i są identyczne jak w barszczu zwyczajnym - to była duża roślina tylko zdjęcie takie marne, szalej ma inne owocki - kulkowate Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Dobra niech Ci będzie ;) A rozpoznasz szybko mój bukiet :evil_lol: http://img834.imageshack.us/img834/6023/dsc00702zu.jpg zdjęcie paskudne, bo z komórki, ale roślinka charakrerystyczna:diabloti: Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Podpowiedź drobna "9" i Pudzianowski :cool3::evil_lol: Quote
Margi Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Dziewięciosił. Świetna podpowiedź :evil_lol: Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Margi napisał(a):Dziewięciosił. Świetna podpowiedź :evil_lol: Prawie dobrze :cool3::diabloti: Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Erhan napisał(a):Prawie dobrze :cool3::diabloti: czepiasz się szczegółów i chodzi o dziewięćsiła? :lol: Quote
Margi Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Dobra ,dobra ja z pamięci.Nie sprawdzam w atlasach .:roll::evil_lol: Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 :diabloti: ale htórego ? Dobra, idę spać bo trzeba wstać raniutko coby mi grzybków nie wyzbierali ;) -Pani zdała ;), a Pani się zdawało :evil_lol: (Jak mawia Teść mojego Brata na egzaminie z anatomii :evil_lol:) Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 wychodzi mi że Carlina Vulgaris :evil_lol: no bo na pewno nie bezłodygowy :D Quote
Recommended Posts