Margi Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Te kwiatki to bodziszek.Są różne kolory i odmiany .:lol: Quote
Tekla64 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 alez on jest radosny tyn Nazir !!!! jak czas pozdejmuj wsie szwy i niech zapomni o zlym czasie a ucho... bedzie znakiem szczegolnym i nic poza tym a banda konusow jak zwykle wspaniala Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='malawaszka']czy ktoś wie jak się nazywają te kwiatki???????? :modla: http://img846.imageshack.us/img846/7620/dsc01731j.jpg Geranium sanguineum - bodziszek czerwony :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='Margi']Te kwiatki to bodziszek.Są różne kolory i odmiany .:lol: oo dzięki dzięki :loveu: rozpoznałam bodziszka błotnego a tego nie pokumałam, że też bodziszek :oops: [quote name='Tekla64']alez on jest radosny tyn Nazir !!!! jak czas pozdejmuj wsie szwy i niech zapomni o zlym czasie a ucho... bedzie znakiem szczegolnym i nic poza tym a banda konusow jak zwykle wspaniala noo szwy to powinien mieć co najmniej 2 tyg temu zdjęte :roll: [quote name='Erhan']Geranium sanguineum - bodziszek czerwony :evil_lol: aaa nie nie - na pewno nie czerwony - to Bodziszek łąkowy Geranium pratense :evil_lol: mój aparat ocieplił kolory za bardzo ale jak mam tu mistrzów to może ktoś zna jeszcze te chwasty :modla: te to chyba komuś w ogrodu uciekły i zdziczały to jest dość duże pnącze a to rośnie w wodzie i nad wodą Quote
jambi Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 malawaszka napisał(a):żeby nie było to kurduple też mam :d no właśnie, dobrze, że napisałaś, bo ja od jakiegoś czasu zauważyłam u Ciebie tendencję do wyOlbrzymiania :evil_lol: Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Polecam Flora Ogród Zbiorowiska - Atlas roślin Polski atlas-roslin.pl :diabloti: Pierwsze dwie foty to jakaś wierzbownica, trzecia fotka - czarny bez, czwartej, piątej i szóstej nie znam, a nie chce mi się szukać :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 tak tak - szukam w tym atlasie roślin - wykupiłam nawet dostęp pełny :lol: ale to trzeba się naszukaaaać - mam dużo roślin do oznaczenia i na tych póki co utknęłam, masę już się udało :grins: Quote
wilczy zew Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 malawaszka napisał(a): noo szwy to powinien mieć co najmniej 2 tyg temu zdjęte :roll: to szybko zdejmuj psiakowi bo mogą wrosnąć i będzie bolało przy zdejmowaniu niestety na roślinkach się nie znam Quote
Tekla64 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 od czarnego bza , czyli holundra , te zolte to wcale nie zdziczale kwiatki ino one tak rosna i sa bardzo widowiskowe jak w odpowiednim miejscu rosna bo sa duze i rozkrzewione latwo sie rozmnazaja , znam ich nazwe ino se treaz nie przypone a to nastepne to nie wem czy to nie chmiel ale na 100% nie powiem po tym zdjeciu no korde mma na koncu jezyka i nie moge se przypomniec brrrr skleroza nie boli ale na pewno wk.... Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Erhan napisał(a): Pierwsze dwie foty to jakaś wierzbownica, trzecia fotka - czarny bez, czwartej, piątej i szóstej nie znam, a nie chce mi się szukać :evil_lol: ha! Miszczuniu dzięki!!!! Wierzbownica kosmata :klacz: wilczy zew napisał(a):to szybko zdejmuj psiakowi bo mogą wrosnąć i będzie bolało przy zdejmowaniu już są powrastane Tekla64 napisał(a):od czarnego bza , czyli holundra , te zolte to wcale nie zdziczale kwiatki ino one tak rosna i sa bardzo widowiskowe jak w odpowiednim miejscu rosna bo sa duze i rozkrzewione latwo sie rozmnazaja , znam ich nazwe ino se treaz nie przypone a to nastepne to nie wem czy to nie chmiel ale na 100% nie powiem po tym zdjeciu przypomnij sobie :modla: no korde mma na koncu jezyka i nie moge se przypomniec brrrr skleroza nie boli ale na pewno wk.... Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 jeee mam to ostatnie - Uczep zwisły :D Quote
wilczy zew Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 to chyba trzeba będzie Nazirka trochę otumanić do zdejmowania skoro tyle tych szwów Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 jambi napisał(a):Uczep zwisły?! noo haha niezła nazwa co? :D wilczy zew napisał(a):to chyba trzeba będzie Nazirka trochę otumanić do zdejmowania skoro tyle tych szwów a po co jak on jest łagodny i pozwala na wszystko? Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Tekla64 napisał(a): no korde mma na koncu jezyka i nie moge se przypomniec brrrr skleroza nie boli ale na pewno wk.... chyba inaczej niż na wk... bo nie znalazłam takiej rośliny w atlasie roślin Quote
wilczy zew Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 chodzilo mi że będzie go bardzo bolało a nie że nie pozwoli Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 wilczy zew napisał(a):chodzilo mi że będzie go bardzo bolało a nie że nie pozwoli nie będzie - szwy się wyciąga delikatnie i mniejsze zło jak troszkę go zaboli niż podawać mu usypiacza znowu - on już pewnie dość tego dostał jak był zszywany Quote
wilczy zew Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 myślałam tylko o głupim jasiu ale wiem,że na pewno podejmiesz dobrą decyzje dla piesia Quote
Tekla64 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 eee bez zadnych srodkow , delikatnie poruszac ciutke coby naciac w dobrym miejscu i spokojnie wyciagniesz jeszcze az tyla czasu nie minelo coby sie jednoscia z cialem staly a skoro Nazir spokojny to tociutke szczypania zniesie bez problemu zwlaszcza jak bedzie zagadywany to widac po nim dla ciebie zniesie i te niedogodnosc!!!! bez oaw a zaoszczedzisz mu stresu weteranyrajnego mysle mysle w koncu mnie sie przypomni na wk na pewno nie kurde kreci mnie sie poglowe a wylizc nie chce Quote
Erhan Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Piąta to Echinocystis lobata - kolczurka klapowana a nie żadne wk jak tu nam jedno dziewczę sugeruje :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Erhan napisał(a):Piąta to Echinocystis lobata - kolczurka klapowana a nie żadne wk jak tu nam jedno dziewczę sugeruje :evil_lol: ooo dzięki dzięki :klacz: a Tekla na wk... pisze chyba o tym żółtym :) Quote
malawaszka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Erhan napisał(a):No to szukamy żółtego wk :D ja nie umiem go znaleźć :shake: ani w książce z roślinami, ani w atlasie roślin tym netowym Quote
weszka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Serce pęka co ten piękny biedak musiał się nacierpieć w swoim krótkim życiu :( Cudowny jest! Konusy też ;) O roślinkach nie mam pojęcia choć popatrzeć miło :) Quote
wilczy zew Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 malawaszka napisał(a):ja nie umiem go znaleźć :shake: ani w książce z roślinami, ani w atlasie roślin tym netowym Ty go szukasz na wk :crazyeye: u nas 3zyliony stopni :placz: Quote
Recommended Posts