Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

alez on jest radosny tyn Nazir !!!!
jak czas pozdejmuj wsie szwy i niech zapomni o zlym czasie a ucho... bedzie znakiem szczegolnym i nic poza tym

a banda konusow jak zwykle wspaniala

Posted

[quote name='Margi']Te kwiatki to bodziszek.Są różne kolory i odmiany .:lol:

oo dzięki dzięki :loveu: rozpoznałam bodziszka błotnego a tego nie pokumałam, że też bodziszek :oops:

[quote name='Tekla64']alez on jest radosny tyn Nazir !!!!
jak czas pozdejmuj wsie szwy i niech zapomni o zlym czasie a ucho... bedzie znakiem szczegolnym i nic poza tym

a banda konusow jak zwykle wspaniala

noo szwy to powinien mieć co najmniej 2 tyg temu zdjęte :roll:

[quote name='Erhan']Geranium sanguineum -
bodziszek czerwony :evil_lol:

aaa nie nie - na pewno nie czerwony - to Bodziszek łąkowy Geranium pratense :evil_lol: mój aparat ocieplił kolory za bardzo

ale jak mam tu mistrzów to może ktoś zna jeszcze te chwasty :modla:

te to chyba komuś w ogrodu uciekły i zdziczały

to jest dość duże pnącze

a to rośnie w wodzie i nad wodą

Posted

malawaszka napisał(a):
żeby nie było to kurduple też mam :d

no właśnie, dobrze, że napisałaś, bo ja od jakiegoś czasu zauważyłam u Ciebie tendencję do wyOlbrzymiania :evil_lol:

Posted

tak tak - szukam w tym atlasie roślin - wykupiłam nawet dostęp pełny :lol: ale to trzeba się naszukaaaać - mam dużo roślin do oznaczenia i na tych póki co utknęłam, masę już się udało :grins:

Posted

malawaszka napisał(a):

noo szwy to powinien mieć co najmniej 2 tyg temu zdjęte :roll:

to szybko zdejmuj psiakowi bo mogą wrosnąć i będzie bolało przy zdejmowaniu

niestety na roślinkach się nie znam

Posted

od czarnego bza , czyli holundra , te zolte to wcale nie zdziczale kwiatki ino one tak rosna i sa bardzo widowiskowe jak w odpowiednim miejscu rosna bo sa duze i rozkrzewione latwo sie rozmnazaja , znam ich nazwe ino se treaz nie przypone a to nastepne to nie wem czy to nie chmiel ale na 100% nie powiem po tym zdjeciu

no korde mma na koncu jezyka i nie moge se przypomniec brrrr skleroza nie boli ale na pewno wk....

Posted

Erhan napisał(a):

Pierwsze dwie foty to jakaś wierzbownica, trzecia fotka - czarny bez, czwartej, piątej i szóstej nie znam, a nie chce mi się szukać :evil_lol:

ha! Miszczuniu dzięki!!!! Wierzbownica kosmata :klacz:

wilczy zew napisał(a):
to szybko zdejmuj psiakowi bo mogą wrosnąć i będzie bolało przy zdejmowaniu

już są powrastane

Tekla64 napisał(a):
od czarnego bza , czyli holundra , te zolte to wcale nie zdziczale kwiatki ino one tak rosna i sa bardzo widowiskowe jak w odpowiednim miejscu rosna bo sa duze i rozkrzewione latwo sie rozmnazaja , znam ich nazwe ino se treaz nie przypone a to nastepne to nie wem czy to nie chmiel ale na 100% nie powiem po tym zdjeciu

przypomnij sobie :modla:

no korde mma na koncu jezyka i nie moge se przypomniec brrrr skleroza nie boli ale na pewno wk....

Posted

jambi napisał(a):
Uczep zwisły?!

noo haha niezła nazwa co? :D

wilczy zew napisał(a):
to chyba trzeba będzie Nazirka trochę otumanić do zdejmowania skoro tyle tych szwów

a po co jak on jest łagodny i pozwala na wszystko?

Posted

Tekla64 napisał(a):

chyba inaczej niż na wk... bo nie znalazłam takiej rośliny w atlasie roślin

Posted

wilczy zew napisał(a):
chodzilo mi że będzie go bardzo bolało a nie że nie pozwoli

nie będzie - szwy się wyciąga delikatnie i mniejsze zło jak troszkę go zaboli niż podawać mu usypiacza znowu - on już pewnie dość tego dostał jak był zszywany

Posted

eee bez zadnych srodkow , delikatnie poruszac ciutke coby naciac w dobrym miejscu i spokojnie wyciagniesz jeszcze az tyla czasu nie minelo coby sie jednoscia z cialem staly a skoro Nazir spokojny to tociutke szczypania zniesie bez problemu zwlaszcza jak bedzie zagadywany to widac po nim dla ciebie zniesie i te niedogodnosc!!!!
bez oaw a zaoszczedzisz mu stresu weteranyrajnego

mysle mysle w koncu mnie sie przypomni na wk na pewno nie kurde kreci mnie sie poglowe a wylizc nie chce

Posted

Erhan napisał(a):
Piąta to Echinocystis lobata - kolczurka klapowana a nie żadne wk jak tu nam jedno dziewczę sugeruje :evil_lol:

ooo dzięki dzięki :klacz: a Tekla na wk... pisze chyba o tym żółtym :)

Posted

Serce pęka co ten piękny biedak musiał się nacierpieć w swoim krótkim życiu :( Cudowny jest!
Konusy też ;)
O roślinkach nie mam pojęcia choć popatrzeć miło :)