malawaszka Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 [quote name='Fides79'] nawet nie chce mysleć ile taki osobnik potrafi piachu, błota albo wody wniesc po spacerze :shock::mdleje:[/QUOTE] haha też o tym myślałam, ale jak się przyjrzałam Lulu po spacerze to nie wiem czy wnosi więcej niż sznup :lol: może ciut a wrażenia - hmmm no nie jest to mój typ psa z wyglądu no bo te dredy - to zawsze obcinamy nie? :lol: a tu... nie wolno! ale wymacałam, pozaglądałam pod podwozie :lol: no i to jest tak, że te sznurki sprawiają wrażenie ciężkich i obciążających psa, a chyba tak nie jest bo są leciutkie :niewiem: o to trzeba dbać i nie dopuszczać do tego, żeby robiły się z nich takie grube filce - trzeba je rozrywać wzdłuż na takie cieńsze sznurki - do samej skóry i wtedy skóra oddycha i nic psa nie ciągnie - to takie obserwacje po kilku godzinkach Quote
WATACHA Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='malawaszka']haha też o tym myślałam, ale jak się przyjrzałam Lulu po spacerze to nie wiem czy wnosi więcej niż sznup :lol: może ciut a wrażenia - hmmm no nie jest to mój typ psa z wyglądu no bo te dredy - to zawsze obcinamy nie? :lol: a tu... nie wolno! ale wymacałam, pozaglądałam pod podwozie :lol: no i to jest tak, że te sznurki sprawiają wrażenie ciężkich i obciążających psa, a chyba tak nie jest bo są leciutkie :niewiem: o to trzeba dbać i nie dopuszczać do tego, żeby robiły się z nich takie grube filce - trzeba je rozrywać wzdłuż na takie cieńsze sznurki - do samej skóry i wtedy skóra oddycha i nic psa nie ciągnie - to takie obserwacje po kilku godzinkach[/QUOTE] No właśnie sprawiają takie wrażenie...wydaje się, że pies jest obciążony.Ale jak tak biega radośnie to chiba nie ;).Z tym, że takie pielęgnacje to nie dla mnie Quote
Fides79 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 łojj roboty a roboty, to chiba przy sznupku mniej :lol: Quote
malawaszka Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 [quote name='Fides79']łojj roboty a roboty, to chiba przy sznupku mniej :lol: szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak często to się robi, nie wiem czy więcej niż przy sznupku :lol: a miałam dziś jeszcze takiego gościa :loveu: odwiedziła nas para dudków :loveu: Quote
malawaszka Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 zdjecia robiłam przez szybę... potm się rozochociłam i po cichutku chciała otworzyć i porobić więcej, ale strasznie płochliwe to ptaszki i uciekły :( Quote
Fides79 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 ele mele dudki, ptaszeczek śliczniutki :p a jak Ci pozowały elegancko:cool3: Quote
zerduszko Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Ale śmieszny piesek :lol: A jak w zimę, takie dredy grzeją cokolwiek? Quote
malawaszka Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 [quote name='zerduszko']Ale śmieszny piesek :lol: A jak w zimę, takie dredy grzeją cokolwiek?[/QUOTE] pewnie tak :niewiem: nie mam pojęcia Quote
Tekla64 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 ale mialas szczescie do mnie na dutki wlasnie dwa lata z rzedu przyjezdzal facet z Lodzi i zawsze przed nim i po nim ludziska nie do konca nastawieni wlasnie na dutka go widzieli i focili a on bidak nie mial szczescia sa rzeczywiscie bardzo plochliwe i ciesz sie ze masz tak piekne zdjecia puli i komodor no wlasnie sepcyficzne rasy jak widzialam je po raz pierwszy na zywo chyba w 80tym roku to bylam w ciezkim szoku hihihi ale nie dla mnie to psy , one chyba musza miec swoja grupe zapalnecow i tak powinno byc ale zdjecia snzurkow i ciala w nich superanckie, popatrzec nacieszyc sie i wrocc do swoich sznupiastych hihihi Quote
malawaszka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='Tekla64'] ale zdjecia snzurkow i ciala w nich superanckie, popatrzec nacieszyc sie i wrocc do swoich sznupiastych hihihi[/QUOTE] o to to właśnie :lol: Quote
malawaszka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 goście przyjechali... moje koty zapakowały się do auta :lol: chyba nie chcą z nami już mieszkać :lol: Zbynio brylował towarzysko :loveu: :lol: Quote
malawaszka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 a może Ty też masz smakołyki??? a oto do czego na spacerze potrzebna jest ciocia :roll: Quote
WATACHA Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Koty to pewnie mopem "lejesz" i dlatego się pochowały ;). Quote
Fides79 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 ha ha ha koty dobre, zarządziły sobie eksmisje :evil_lol: a moze stwierdziły że ten puli bardziej fajny do zabawy, tyyleee ma "makaroników" :lol: http://img571.imageshack.us/img571/5437/2299cz1l144.jpg łoj, a co to sie stało? Quote
malawaszka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='WATACHA']Koty to pewnie mopem "lejesz" i dlatego się pochowały ;). żeby tylko :lol: [quote name='Fides79']ha ha ha koty dobre, zarządziły sobie eksmisje :evil_lol: a moze stwierdziły że ten puli bardziej fajny do zabawy, tyyleee ma "makaroników" :lol: http://img571.imageshack.us/img571/5437/2299cz1l144.jpg łoj, a co to sie stało? puli to prawdziwi pies na koty :D a Idze co się stało? obca ciotka robiła zdjęcia :D lekka jak piórko Zbyniutek :lol: Quote
wilczy zew Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 latający mop :lol: http://img69.imageshack.us/img69/3581/dsc0047zrd.jpg też wydawało mi się że tych sznurków ma za mało,nie dla mnie dudka gratuluję,nigdy nie widziałam Quote
malawaszka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 zawiozłam Hatorka do nowego domku :loveu: Quote
Tekla64 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 oooo ajednak sie znalezli chetni?! to fajnie [ mowie o Hatorku] aaa o kotach i autach to ja cos wiem byl taki czas kiedy gosciom auta spradzalam coby niechcy nie wywiezli a te na akord i na chama sie pakowaly jesli ino bylo cokolwiek otwarte lub uchylone, a juz nie mowie o Kiwi co to zawziecie sie pakowal do samochodu Irka i nawet sie na jedna budowe zalapal ale go przywiezli nazad Quote
ahedok Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='malawaszka']zawiozłam Hatorka do nowego domku :loveu:[/QUOTE] super! :multi: Quote
Saththa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='malawaszka']zawiozłam Hatorka do nowego domku :loveu: Nooooooooooooooooo!! w koncu :multi::) dresy maskara... czasem nie widziałam gdzie przód a gdzie tył psa;) Ale to też nie dla mnie ;p http://img814.imageshack.us/img814/5307/dsc00251uc.jpg niedzwiedz!! :scared: Quote
anetta Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 :lol::lol: puli są bardzo pocieszne. Pysia to chyba o nas zapomniała....:( Dudek :crazyeye: w życiu go nie widziałam na żywo. Piękne są. Quote
Recommended Posts