malawaszka Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [quote name='Fides79'] http://img535.imageshack.us/img535/9583/dsc0011nqn.jpg a cóz to za groźna mina? patrz post #36678 :lol: Quote
Margi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Malawaszko jaką karmę dajesz swoim dorosłym kotom? Mój kociosław za chwilkę będzie potrzebował dorosłej karmy a ja nie wiem co wybrać. Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 moje kociate jedzą josera culinesse - bardzo sobie chwalą i ładnie wyglądają :lol: a dziś kupiłam :mdleje: PETUNIE :evil_lol: Quote
lilo Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 takie zwykle petunie ?? najzwyklejsze?? kolorowe?? ooo to poszlas po bandzie:) Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 lilo napisał(a):takie zwykle petunie ?? najzwyklejsze?? kolorowe?? ooo to poszlas po bandzie:) ja tam nie wiem czy najzwyklejsze :lol: fioletowe i biało-fioletowe :D na pewno są wyjątkowe hahahaha :evil_lol: Quote
lilo Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 pytam czy najzwyklejsze bo jak kiedys był wątek kwiatowy to połowa zadeklarowała że hoduje " petunie " na balkonie i to nie były kwiatki - ale skoro fioletowe to pewnie te normalne :) sadzisz w ziemi czy w doniczki na okno ?? Quote
Margi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 malawaszka napisał(a):moje kociate jedzą josera culinesse - bardzo sobie chwalą i ładnie wyglądają :lol: a dziś kupiłam :mdleje: PETUNIE :evil_lol: A nie mają problemów urologicznych,bo mnie nastraszyła weterynarz,że karma powinna być dla kastratów bo będą kamienie w nerkach. Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 w doniczki na okno :lol: ja tam się nie znam na tym więc kto wie czy to petunie czy nie :D Quote
Margi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 malawaszka napisał(a):ja tam nie wiem czy najzwyklejsze :lol: fioletowe i biało-fioletowe :D na pewno są wyjątkowe hahahaha :evil_lol: Jestem dumna z Ciebie,że tak się rozwijasz ogrodniczo.:eviltong: :lol: Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Margi napisał(a):A nie mają problemów urologicznych,bo mnie nastraszyła weterynarz,że karma powinna być dla kastratów bo będą kamienie w nerkach. no póki co nie mają problemów - moje są wychodzące więc dietę oprócz karmy sobie urozmaicają wg upodobań :roll: :lol: Quote
Margi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Mam nadzieję,że te petunie będą na dworze,bo inaczej mogą się nie utrzymać. Quote
Margi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Możesz jeszcze kupić sobie czerwone pelargonie zwisające i też dać do doniczek.Będą ładnie wyglądać i kwitnąć do późnej jesieni. Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Margi napisał(a):Jestem dumna z Ciebie,że tak się rozwijasz ogrodniczo.:eviltong: :lol: ja też - dumnam i bladam :D tylko Jarosława na księzyc wyślę chyba jak nie przestanie robić min i pytać w kółko jak mantrę "a po co Ci to, a po co Ci to" nienawidzę takiego malkontenctwa :shock: ja uwielbiam się cieszyć z takich drobiazgów - życie wtedy jest ciekawe i fajne, a nie tylko wszędzie źle i źle.. wrrrr Margi napisał(a):Mam nadzieję,że te petunie będą na dworze,bo inaczej mogą się nie utrzymać. nono - na dworze :lol: Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Margi napisał(a):Możesz jeszcze kupić sobie czerwone pelargonie zwisające i też dać do doniczek.Będą ładnie wyglądać i kwitnąć do późnej jesieni. to chyba ma moja mama :hmmmm: zapytam czy to pelargonie :D Quote
lilo Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Malawaszko nie chce Cie martwic ale ja to co roku przechodzę - po co Ci to , tyle pieniedzy , co roku kupujemy te kwiatki, zobaczysz pojedziemy na wakacje i uschną , lepiej drzew nasadź i tak w kółko - faceci tak mają :) a my i tak robimy swoje :) Quote
zerduszko Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Margi napisał(a):A nie mają problemów urologicznych,bo mnie nastraszyła weterynarz,że karma powinna być dla kastratów bo będą kamienie w nerkach. Ja słyszałam plotkę, że to tylko o kaloryczność chodzi :roll: Jak Jadzię przerzucę na karmę dla kastratów, to całkiem zniknie. Waszka, spytaj swojego dr ;) Quote
Fides79 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 no ja takiego "świra" kwiatkowo-roślinkowego nie mam :roll: ale fajnie, że jest coś ci Cie cieszy, a jak J bedzie ciągle pytał "po co Ci to?" to tez mu sie kiedys odpłać, jak sobie cos kupi ;) Quote
wilczy zew Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 ja również takiego świra nie mam ale jakby ktoś posadził i dbał to jestem za :eviltong: Quote
Tekla64 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 ustaw na tarasie petunie coby ci pachnialy wieczorkiem bo fioletowe cudnie i mocno pachna , i usuwaj przekwitniete kwiatki coby stale pieknie kwitly moje sa w ziemi na drodze od domu do stajni i zapach mnie zawsze zachwyca Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 tak - cudnie pachną - mam nadzieję, że nie będę od tego kichać jeszcze więcej niż kicham :D Quote
Tekla64 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 z takich kwiatuszkow cudnie wygladajacych w doniczkach to polecam odmiane petunii milionbells, chyba tak to sie pisze [ milion dzwoneczkow] w kazdym razie wielkie ilosci mniejszych kwiatkow petuniowatych w roznistych kolorach latwo i milo sie je hodowa jak sie je skuba z przekwitlych kwiatkow wiecznie i mocno kwitna a berberysy jakies zimo zielone tez masz w tej partiii czy nastepnym rzutem ? Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 wow rzeczywioście cudne Tekla - J będzie przeszczęśliwy :roflt: tylko gdzie to się kupuje - nie widziałam u nas na targu :cry: Quote
Tekla64 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 popytaj one sa juz bardzo popularne , kiedys byly rzadkoscia , u ogrodnikow i tam gdzie sprzedaja kiwaty , u nas sa takie fermy kaiwtowe produkujace dla marketow moze i u was gdzies sa pochowane jak u mnie z dala od drogi i bez reklam ale gadaj na targu skad oni biora moze dojdzesz do producentow hihihi warto tez sprzedjaja detalicznie zwlaszcza jak sie wiecej bierze nie koniecznie jednego sortu Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 poszukam sesesese - póki co to zamiast pracować to chodzę wkoło domu i szukam gdzie powsadzać te berberysy :D Quote
Recommended Posts