Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malawaszko jaką karmę dajesz swoim dorosłym kotom?
Mój kociosław za chwilkę będzie potrzebował dorosłej karmy a ja nie wiem co wybrać.

Posted

lilo napisał(a):
takie zwykle petunie ?? najzwyklejsze?? kolorowe?? ooo to poszlas po bandzie:)

ja tam nie wiem czy najzwyklejsze :lol: fioletowe i biało-fioletowe :D na pewno są wyjątkowe hahahaha :evil_lol:

Posted

pytam czy najzwyklejsze bo jak kiedys był wątek kwiatowy to połowa zadeklarowała że hoduje " petunie " na balkonie i to nie były kwiatki - ale skoro fioletowe to pewnie te normalne :) sadzisz w ziemi czy w doniczki na okno ??

Posted

malawaszka napisał(a):
moje kociate jedzą josera culinesse - bardzo sobie chwalą i ładnie wyglądają :lol:

a dziś kupiłam :mdleje: PETUNIE :evil_lol:

A nie mają problemów urologicznych,bo mnie nastraszyła weterynarz,że karma powinna być dla kastratów bo będą kamienie w nerkach.

Posted

malawaszka napisał(a):
ja tam nie wiem czy najzwyklejsze :lol: fioletowe i biało-fioletowe :D na pewno są wyjątkowe hahahaha :evil_lol:

Jestem dumna z Ciebie,że tak się rozwijasz ogrodniczo.:eviltong: :lol:

Posted

Margi napisał(a):
A nie mają problemów urologicznych,bo mnie nastraszyła weterynarz,że karma powinna być dla kastratów bo będą kamienie w nerkach.

no póki co nie mają problemów - moje są wychodzące więc dietę oprócz karmy sobie urozmaicają wg upodobań :roll: :lol:

Posted

Możesz jeszcze kupić sobie czerwone pelargonie zwisające i też dać do doniczek.Będą ładnie wyglądać i kwitnąć do późnej jesieni.

Posted

Margi napisał(a):
Jestem dumna z Ciebie,że tak się rozwijasz ogrodniczo.:eviltong: :lol:

ja też - dumnam i bladam :D tylko Jarosława na księzyc wyślę chyba jak nie przestanie robić min i pytać w kółko jak mantrę "a po co Ci to, a po co Ci to" nienawidzę takiego malkontenctwa :shock: ja uwielbiam się cieszyć z takich drobiazgów - życie wtedy jest ciekawe i fajne, a nie tylko wszędzie źle i źle.. wrrrr

Margi napisał(a):
Mam nadzieję,że te petunie będą na dworze,bo inaczej mogą się nie utrzymać.

nono - na dworze :lol:

Posted

Margi napisał(a):
Możesz jeszcze kupić sobie czerwone pelargonie zwisające i też dać do doniczek.Będą ładnie wyglądać i kwitnąć do późnej jesieni.

to chyba ma moja mama :hmmmm: zapytam czy to pelargonie :D

Posted

Malawaszko nie chce Cie martwic ale ja to co roku przechodzę - po co Ci to , tyle pieniedzy , co roku kupujemy te kwiatki, zobaczysz pojedziemy na wakacje i uschną , lepiej drzew nasadź i tak w kółko - faceci tak mają :) a my i tak robimy swoje :)

Posted

Margi napisał(a):

Ja słyszałam plotkę, że to tylko o kaloryczność chodzi :roll: Jak Jadzię przerzucę na karmę dla kastratów, to całkiem zniknie.

Waszka, spytaj swojego dr ;)

Posted

no ja takiego "świra" kwiatkowo-roślinkowego nie mam :roll:
ale fajnie, że jest coś ci Cie cieszy, a jak J bedzie ciągle pytał "po co Ci to?" to tez mu sie kiedys odpłać, jak sobie cos kupi ;)

Posted

ustaw na tarasie petunie coby ci pachnialy wieczorkiem bo fioletowe cudnie i mocno pachna , i usuwaj przekwitniete kwiatki coby stale pieknie kwitly
moje sa w ziemi na drodze od domu do stajni i zapach mnie zawsze zachwyca

Posted

z takich kwiatuszkow cudnie wygladajacych w doniczkach to polecam odmiane petunii milionbells, chyba tak to sie pisze [ milion dzwoneczkow] w kazdym razie wielkie ilosci mniejszych kwiatkow petuniowatych w roznistych kolorach latwo i milo sie je hodowa jak sie je skuba z przekwitlych kwiatkow wiecznie i mocno kwitna

a berberysy jakies zimo zielone tez masz w tej partiii czy nastepnym rzutem ?

Posted

popytaj one sa juz bardzo popularne , kiedys byly rzadkoscia , u ogrodnikow i tam gdzie sprzedaja kiwaty , u nas sa takie fermy kaiwtowe produkujace dla marketow moze i u was gdzies sa pochowane jak u mnie z dala od drogi i bez reklam ale gadaj na targu skad oni biora moze dojdzesz do producentow hihihi warto tez sprzedjaja detalicznie zwlaszcza jak sie wiecej bierze nie koniecznie jednego sortu