Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja osobiście wybrałabym tą pierwszą,bo ma automatyczny dobór wody do ilości prania.Jest wtedy oszczędność wody,zwłaszcza jak się pierze na okrągło.

Posted

Samsunga , candy bym nie brała ....candy kiedyś a dziś to 2 różne firmy ...samsung , jakoś nie wierzę ze robią dobre pralki

Podpisuję się pod Teklą .... ja bym ponownie wzięła Bosha , jeśli musiałabym wybierać . Mój Maxx-ik pierze równe 10 lat bez żadnej wpadki

Posted

No ja wlasnie tez w trakcie zakupu pralki...miala byc ale jednak wzieli. My chyba na bosha sie zdecydujemy, mowia ze ekonomicznie i malo awaryjnie.

A zmywarke ktos moze polecic jakas bo tez miala byc a nie ma:evil_lol:??

Posted

malawaszka napisał(a):

a pralka chyba będzie indesit :evil_lol:

Baaardzo słuszny wybór.
My mamy i to od jakichś czterech lat. Jak się sprawuje to widac na zdjęciach ;)

Posted

AnkaG napisał(a):
Candy nie bierz.

a dlaczego?
ja mam już drugą Candy, tak byłam zadowolona z pierwszej. I nie dlatego mam drugą, że się pierwsza popsuła, tylko pierwsza wylądaowała w mieszkaniu, które wynajmuję, a ja sobie kupiłam nową. I moja mama też tylko Candy.
Ale ja mam tą 3kg, więc nie polecam przy dużej rodzinie i dużej stercie prania - mały bęben.

A propos pralek... przypomniał mi się mój kolega. Gdy urodziła mu się córka, to kupił nową pralkę. I ubrania dziecka pierze tylko w tej nowej. Tylko dziecka :stupid: Bo w tej starej dwa razy wyprał koc psa, więc zaszkodzi dziecku :stupid:
I teraz ma dwie pralki :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
hahahah to ja chyba też będę musiała mieć dwie :errrr:

Ty nie masz dziecka ;)

ja polecam Boscha jak przedmówczynie - dwunasty rok pierze bez problema, może i droższa nieco, ale warto

a co do zmywarki... ja mam tradycyjną, klasyczną, nigdy się nie psuje, choć czasem troche jęczy... TZ sie nazywa...

Posted

Ja miałam Candy a w zasadzie mam - stoi w garazu i buty w niej piorę. Ma zepsute amortyzatory i przecieka. Jak poszłam do punktu naprawy to facet odradził naprawę (koszty). I odradził Candy bo jak juz ktos tu wspomnial stare candy a nowe to inna bajka. Właśnie odradził ze względu na amortyzatory w nowych.

Wasiu kiedy bocianek przyleci??

Posted

a dejcie spokój - jak się ma pecha to po całości :shake: qrwa.... głupia wybrałam w końcu pralkę inną niż te które polecałyście - nie wiem - coś chyba rozpylają ogłupiającego w tych sklepach...
odbiór na drugi dzień bo na sklepie nie ma, ok odebraliśmy, nikt by nie pomyślał, zeby pralkę w sklepie rozbebeszać przez zabraniem bo jak ją potem do auta bezpiecznie włożyć??!! ale teraz już wiem, ze tak trzeba! trzeba ją rozpakować i oglądać cm po centymetrze! jestem taka wqrwiona od dwóch dni, że az mi się pisac nie chciało... kupiłam indesit - nawet jej jeszcze nie podłączyłam, może i by dobrze prała... ALE ja się qrwa nie zgadzam na to, żeby mi wciskali buble... nie kupujcie NIC w RTV EURO AGD!!! teraz się będę z nimi szarpać! bo głupia byłam i nie rozpakowałam w sklepie, a obudowa jest uszkodzona - element maskujący wejście do pompy - to na dole, jesy niedopasowany - nie wydaje mi się, żeby to było uszkodzenie mechaniczne tylko raczej źle wykonany i wypuścili bubla i musiało na mnie trafić przecież musiało :cry: oprócz tego na drzwiczkach są miejsca jakby przytopione- niewielkie, ale qrwa... kupuję NOWĄ rzecz więc chcę mieć wyglądającą jak nowa a nie jak jakiś bubel cholerny :shake: oni tam są mili dopóki nie zapłacisz, a jak reklamacja to jesteś ich wrogiem - nie rozumiem tego bo przecież to normalni niby ludzie... jak my tak? to czemu zachowują się tak jakby za przyjęcie reklamacji dostawali jakieś kuźwa baty?! Dziś byłam tam ze zdjęciami, kretyn od wejścia powiedział, że mi nie przyjmie reklamacji! poprosiłam o to na piśmie i teraz będziemy kuźwa sie szarpać... a chciałam tylko mieć pralkę... dzwoniłam już do rzeczniczki praw konsumenta u nas i Ona mówi, że muszą mi to uznać - ciekawe jak ja mam ich do tego zmusić, ale nie odpuszczę teraz. Po prostu kpina...

Posted

Nie ma opcji żeby Ci jej nie przyjęli, ewentualnie wymienili na nową.
Żądaj rozmowy z jakimś menadżerem ,a nie zasranym sklepowym!
Jeśli dobrze pamiętam to koszt zwrotu uszkodzonego towaru pokrywa sprzedawca, dlatego oni tacy obrzydliwi są
Jakby nie było to masz prawo do zwrotu!!!!!!!!!!!! Nawet jak przy kasie jest napisane: "po odejściu od kasy reklamacji nie uznajemy":angryy: