Fides79 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 ehhhz tą pralką to rzeczywiście nie fajna sytuacja :shake: ja kiedyś w tej sieci kupowalam lodówke, ale na szczęście nie dostałam uszkodzonej, wyłamały mi sie po okresie gwarancji tylko drzwiczki od zamrażalnika :roll: a na bazarki zaraz zerknę ;) Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 tak więc jestem już po konsultacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta i krótko mówiąc sama sie dałam WY DY MAĆ :cry: trzeba w sklepie robić burdel i rozpakowywać WSZYSTKO co się kupuje i godzinę oglądać czy nie ma żadnych uszkodzeń! bo jak tego nie zrobimy to oni szybciutko podsuwają do podpisu paragony na których jest klauzula, że akceptujesz stan towaru i pozamiatane... teraz się boję ją uruchamiać bo skoro to jest uszkodzenie mechaniczne o nie chcę myśleć w jaki sposób powstało! RTV EURO AGD w ten sposób traktuje wielu klientów, a ten w Dąbrowie jest zasiedlony przez wyjątkowe chamstwo z tego co mi mówiła Pani Rzecznik; odstąpiłam od umowy kredytowej i czekam na zwrot kwoty ubezpieczenia - nie zapłacę im ani grosza więcej niż to konieczne i to był mój pierwszy i ostatni zakup w tym sklepie HOWGH! co nas nie zabije to nas wzmocni więc kolejne zakupy moje to będzie istna zmora dla sprzedawców przykro mi, albo wcale nie jest mi przykro tak jak im nie było przykro wciskać mi bubla :diabloti: a tymczasem idę porzucać pralką z mostu bo przecież już to robiłam :grins: Quote
Alicja Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Pani rzecznik spauzowała widze .... Magdzie wmawiali w Tesco ze zalała laptopa wodą ... a tak nie było i z pomocą pani rzecznik wygrała bez sądu Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 wykrakałam sobie... włączyliśmy pralkę - cieknie gdzieś ze spodu :mdleje: ja qrwa chcę zrobić pranie :mdleje: Quote
furciaczek Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ja pierdziu ze tez nic nie mozna zrobic:shake: Quote
Alicja Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 masakra ..... nie wiem co moge ci doradzić Quote
ariss Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 ale Ci się trafiło:angryy: szkoda gadać:roll: A nie masz tam jakiegoś zapisku, ze naprawa w ramach gwarancji? Niech no choć za darmo Ci naprawią nowiutką pralkę:angryy: Ja ostatnio miałam inne przejścia, mieliśmy w firmie dostawę. Gość przywiózł nam załóżmy 15 rolek, przyjąć mogłam 12 bo reszta uszkodzona:roll: Nie chciał głupek tego zabrać, awanturę robił na maksa, powyzywał mnie. Wydzwaniał do szefa, który mówił mu żeby tego nie brał:angryy: po jakiś 30minutach wkur.....am się tak, że zabrałam mu list przewozowy, chłopaczyna się ucieszył, że sprawę sobie załatwił, a ja w miejscu awizacja wypisałam taką notkę o jego zachowaniu, że szybko mu uśmieszek z mordy zniknął. Kolejne 30 minut dyskutował, czemu musiałam tak napisać i czy nie mogłam się wstrzymać:roll: Szkoda gadać, rolki zabrał i teraz sam mi do magazynu towar wnosi i jeszcze układa jak powiem:diabloti: W każdym razie trzeba walczyć o swoje!!!!!!!!!!!!! Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 zobaczymy co będzie - ja już się z tego śmieję chociaż nie będzie mi do śmiechu jak będę musiała kolejne koszty ponosić! teraz jeśli będzie ciekło dalej bo może to była jakaś woda po testach pralki czy nei wiem czym - wyciekło i będzie spokój :roll: - zaraz się kończy pierwsze pranie i włączę jeszcze raz, jeśli będzie ciekło to reklamacja tym razem do producenta nie do sprzedawcy no i producent powinien zaradzić - wymienić albo naprawić - powinien... oby mi nie powiedzieli, że skoro rzucałam pralką i uszkodziłam obudowę to nie uznają reklamacji bo uszkodzona mechanicznie :shock: pożyjemy zobaczymy - założę bloga pt reklamacja po polsku :diabloti: hahaha żenada! aaaa i żeby było ciekawiej to drugi raz popsuł nam się bojler i też był serwis i po raz drugi trafiliśmy pechowo i popsuł się - ale nigdzie indziej to się nie zdarza tylko u nas! ktoś tu ma zgubny wpływ na sprzęty AGD :shock: aaaaaaaaaaaaaaaa Quote
Tekla64 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Moniko jesli zaczniesz sie odzywac do mnie na gg to pogadam z moja pania rzecznik, moze rzeczywiscie twoja pani nie chce sie zajmowac? A nie podpowiedziala ci jako mozna by bylo to inaczej zalatwic alebo jakie drogi ci zostaja? Odezwij sie na gg i podaj mi wiecej szczegolwo moze cosik wspolnie zaradzimy a jak ne to moze bedziemy madrzejsze jak to dalej poprowadzic. Wiem ze czasem sie o sad sparwa opiera . Szkoda ze masz takiego pecha, i oby to byly tylko te dwie rzeczy co nie chca z toba wspolpracowac tego ci zycze , ale popatrz na to z innej strony ze to sa ino te dwie rzeczy hihihi Quote
Vectra Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 szczerze to współczuje , ale z autopsji wiem - wymieniałam kilka rzeczy w marketach , takich jak TV , komp , drukarka , pralka ... to tam w różnych od makro poprzez real , selgros , tesco itp .... w obi też wojowałam i kilkunastu innych też ... niestety bez darcia ryja na cały sklep , nie chcą współpracować , wmawiają banialuki , że wina moja , bo pewno kupiłam i destrukcji poddałam , ale po ostrej perswazji słownej , jakoś w mig wymieniali mi towar ... w makro to nawet dali mi większy i droższy telewizor , bym tylko już wyszła :evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 pozostaje mi jeszcze spróbować z reklamacją u producenta - to dopiero w poniedziałek, ale jużwiem co cieknie - pieprzony wąż :lol: czyli pewnie też sama sobie go popsułam - cholera szlag mnie trafi - co się działo z tą pralką, że jest uszkodzona z kazdej strony??!! z boku musiała być walnięta ta listwa, z przodu drzwiczki a z tyłu wąż :shock: a ja nie umiem w sklepie się wydzierać :shock: łajza jestem w tej kwestii :( Quote
Vectra Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 malawaszka napisał(a):pozostaje mi jeszcze spróbować z reklamacją u producenta - to dopiero w poniedziałek, ale jużwiem co cieknie - pieprzony wąż :lol: czyli pewnie też sama sobie go popsułam - cholera szlag mnie trafi - co się działo z tą pralką, że jest uszkodzona z kazdej strony??!! z boku musiała być walnięta ta listwa, z przodu drzwiczki a z tyłu wąż :shock: a ja nie umiem w sklepie się wydzierać :shock: łajza jestem w tej kwestii :( no właśnie jeden problem może być , bo już tą pralkę ktoś kupił i się darł :) ja tak nabyłam eksperes do kawy w selgrosie , okazało się że nie działał , pojechałam z reklamacją , oczywiście moja wina - zła woda , zła kawa , zły prąd , źle wiozłam .... no to się troszkę zagotowałam .... po jakiś 15 minutach , mojego monologu .. pan wziął ode mnie ekspres .. zaniósł na półkę , przyniósł mi inny ... już nawet nie pytałam , czemu odstawił bubel na półkę Quote
Hanna R. Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 malawaszka napisał(a): założę bloga pt reklamacja po polsku :diabloti: hahaha żenada! Załóż - doznasz ulgi. To podziała oczyszczająco. Chcesz, przyślę Ci mojego męża . Kiedy on reklamuje - ja umieram ze wstydu. I chętnie wtedy zareklamowałabym jego. Ale skuteczność ma porażającą.:eek2: Vectra napisał(a): niestety bez darcia ryja na cały sklep , nie chcą współpracować , wmawiają banialuki , że wina moja , bo pewno kupiłam i destrukcji poddałam , ale po ostrej perswazji słownej , jakoś w mig wymieniali mi towar ... w makro to nawet dali mi większy i droższy telewizor , bym tylko już wyszła :evil_lol: Tak, tak - wraz z moim mężem stworzylibyście piekielny duet .:evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 a nie ma takich Ludzi Wydzierających Się Przy Reklamacjach do wynajęcia???? Quote
furciaczek Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ja tez zawsze TZta wysylam...z tym ze wstydze sie wtedy byc razem z nim w sklepie, no ale skuteczny jest...moge pozyczyc Wasiu jak chcesz:evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 furciaczek napisał(a):Ja tez zawsze TZta wysylam...z tym ze wstydze sie wtedy byc razem z nim w sklepie, no ale skuteczny jest...moge pozyczyc Wasiu jak chcesz:evil_lol: dawaj bo my z J oboje niedrący się :shake: chyba udam się na jakiś kurs wydzierania... Quote
Alicja Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 mój Szwagier , mąż siostry ...NIEZASTĄPIONY przy reklamacjach :grins: Quote
zerduszko Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 malawaszka napisał(a):dawaj bo my z J oboje niedrący się :shake: chyba udam się na jakiś kurs wydzierania... Hahahaaha, ja teraz uczę Damiana. Dziś stwierdził, ze na miejscu Swissa też by mnie słuchał, bo jak poproszę o wyjście, to on sam ma ochotę iść na posłanie :evil_lol: Ale w sklepie to insza bajka :razz: Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 zerduszko napisał(a):Hahahaaha, ja teraz uczę Damiana. Dziś stwierdził, ze na miejscu Swissa też by mnie słuchał, bo jak poproszę o wyjście, to on sam ma ochotę iść na posłanie :evil_lol: Ale w sklepie to insza bajka :razz: taa w domu do psów czy do J to i ja potrafię, ale nijak się to ma do reszty świata :shake: Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 a niektórzy mają w głębokim poważaniu domowe problemy i umierają z nudów bo na mróz i snieg łap wyściubiać nie chcą :lol: Quote
Vectra Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 ja jestem na etapie , rzucania palenia , więc chętnie pójdę z Twoją pralką , złożyć reklamacje :evilbat: Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 inni są bardzo nieszczęśliwi bo musieli pozować w kubraku bazarkowym :diabloti: który jest im za duży :evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Vectra napisał(a):ja jestem na etapie , rzucania palenia , więc chętnie pójdę z Twoją pralką , złożyć reklamacje :evilbat: chodź chodź :modla: potnę Ci w ramach rewanżu to drewno co tam u Ciebie czeka do pocięcia :lol: Quote
Vectra Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 malawaszka napisał(a):chodź chodź :modla: potnę Ci w ramach rewanżu to drewno co tam u Ciebie czeka do pocięcia :lol: bardzo dobry układ :) bo język , to jedyna część mego ciała, która nie uległa kontuzji :evil_lol: Quote
zerduszko Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 http://img132.imageshack.us/img132/8159/dsc00032zz.jpg Ona chce na rożno :lol: Quote
Recommended Posts