Tekla64 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 a se teraz przypomnialam ze chcialam napisac ze moje wszystkie do kupy jakies 124kg waza. ostatnio mialam sposobnasc prawie wszystkie zwazyc na wet wadze Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 no właśnie te ilości karmy zjadanej itd sprawiają że zastanawiam się czy stać mnie na więcej psów w tym większych :shake: zwłaszcza przy leczeniu Pepy :shake: Quote
lolka75 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='malawaszka']no właśnie te ilości karmy zjadanej itd sprawiają że zastanawiam się czy stać mnie na więcej psów w tym większych :shake: zwłaszcza przy leczeniu Pepy :shake:[/QUOTE] ale z tego co ja widze to u mnie tak szybko zarcie nie znika.... jak dawalam wedlug tabelki na worku z zarciem to byly tluste. Tetraz daje prawie polowe tego i sa w super kondycji. Znaczy Miska jeszcze nie...ale pracujemy nad tym:roll:. Czesto wieksze psiaki wcale tak duzo nie jedza.... chyba ze chcesz kupic labka:evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 na to tbelkowe dawkowanie to ja nigdy nie patrzyłam - widzę kiedy psy są najedzone wsam raz Quote
zerduszko Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='malawaszka']na to tbelkowe dawkowanie to ja nigdy nie patrzyłam - widzę kiedy psy są najedzone wsam raz[/QUOTE] Niemożliwością jest zobaczyć moje kundle najedzone :angryy: a jedna dostaje 50% więcej niż pisze na opakowaniu. Jak Ty to robisz?? :lol: Quote
Vectra Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 zawsze pozostaje puffi z biedronki :evil_lol: ;) samo żywienie nie kosztuje dużo , najdrożej jak chorują , dodatkowe jakieś żarcia , suplementy wymyślne ... w sumie też się nie stosuje do tabelek .. Ajda na tabelce , to wyglądała jak wydra , dostaje karme energetyczną i tak podwójną porcje :diabloti: Franek i Klamka to sypie do oporu w miski ... jedzą raz przez dwa dni , czasem trzy , a niekiedy wsio wciągną Jedynie Lala dostaje tabelkowo i pięknie wygląda ,, U mnie najwięcej i najdrożej , to te dwa niejadki Franek i Klamka :mad: bo non stop kolor muszę zmieniać karmy , puszeczki i dosmamczacze kombinować , cudować Może i idzie na to kasy , ale tak z drugiej strony , gdyby ich nie było .. to jaki sens pracować ;) I pewno można by to taniej opędzić , w sumie dla własnego fiku miku się szuka ujścia pieniędzy w sklepach dla psow :evil_lol: zabaweczka , kolejna smyczka , a to nowa puszeczka inny specyfik , ja i tak mam spore zniżki :) Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='zerduszko']Niemożliwością jest zobaczyć moje kundle najedzone :angryy: a jedna dostaje 50% więcej niż pisze na opakowaniu. Jak Ty to robisz?? :lol:[/QUOTE] Pepa jaby nie była najedzona to powiedziałaby mi to - mówiła by to tak długo aż nie dostałaby jeść :lol: co oczywiście nie oznacza, że jakbym jej dała to by nie zjadła - owszem bardzo chętnie, a Luna - to ptaszek - od kilku dni nie jada śniadań tylko same kolacje :lol: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='Vectra'] Może i idzie na to kasy , ale tak z drugiej strony , gdyby ich nie było .. to jaki sens pracować ;) I pewno można by to taniej opędzić , w sumie dla własnego fiku miku się szuka ujścia pieniędzy w sklepach dla psow :evil_lol: zabaweczka , kolejna smyczka , a to nowa puszeczka inny specyfik , ja i tak mam spore zniżki :)[/QUOTE] hihi i tu masz rację, tylko problem że mnie w tej chwili nie zbywa... mam drugą oprócz psów studnię bez dna :lol: czasem czuję się jak chora psychicznie jak oglądam śliczne obróżki i tłumaczę sobie w głowie, że przeciez po łakach i tak bez niczego biegają :evil_lol: no własnie niekoniecznie chciałabym zeby moje psy jadły puffi z biedronki - nie jestem też zwolennikiem karmienia najdroższymi karmami bo nie sądzę, żeby były najlepsze i w ogóle... Quote
zerduszko Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='malawaszka']Pepa jaby nie była najedzona to powiedziałaby mi to - mówiła by to tak długo aż nie dostałaby jeść :lol: co oczywiście nie oznacza, że jakbym jej dała to by nie zjadła - owszem bardzo chętnie, a Luna - to ptaszek - od kilku dni nie jada śniadań tylko same kolacje :lol:[/QUOTE] A Ty myślisz, ze moja sprzeciwu nie wnosi? Drze tego ryja, a ma co ;) Tylko, ze ona będzie jadła i rzygała, jadła..... i tak w koło. Wór karmy na jedno posiedzenie by poszedł ;) Z moją byłą tymczasowiczką znalazły skórkę od chleba, zapleśniałą. Siwo się zrobiło w sekundzie :evil_lol: Najlepsza jest Lizka, przez pierwszy tydzień była karmiona siłą kurczaczkiem, żołądeczkami... a teraz się wór rozepchał i dna ni ma- jaki pan taki kram :lol: Quote
Vectra Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 a jaką Ty karmą karmisz ? idzie mi o dawkowanie .. bo tu też należy w sumie przeliczać ;) np mam joserę i brita care i tam dla staffika wychodzi jakieś 180 - 200 gram , a już np royal canin , dla staffika to 350 gram to jeszcze dalej Wam wyliczę , za joserę ja płace 125 zł/15kg, bez względu na rodzaj karmy , za brita płaciłam 130 zł / 12 kg , a już np RC 4800 - 20kg/215zł <-- taka promocja w klubie hodowców :diabloti: te trzy karmy , są tak serio na bardzo wyrównanym poziomie , dawkowanie i cena bardzo różna .. przy czym Klamka i Franek nie są w stanie zjeść 350gram karmy , czyli nie dojadają , te niecałe 200 gram , są w stanie zjeść z odpowiednimi dodatkami oczywiście nie trzeba karmić paścią z marketów , bo one wcale tanio nie wychodzą - patrz dawkowanie , plus trzeba suplementować i pewno dodatków moc dać ;) można znaleźć przyzwoite karmy , w dobrych cenach , przy kliku psach , co za tym idzie wiekszych zamówieniach , sklepy dają duże upusty , ja mam i 40 zł taniej na worku - co przy zamówieniu 4 worków , daje niezłą sumkę - na rozkurz :evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='zerduszko']A Ty myślisz, ze moja sprzeciwu nie wnosi? Drze tego ryja, a ma co ;) Tylko, ze ona będzie jadła i rzygała, jadła..... i tak w koło. Wór karmy na jedno posiedzenie by poszedł ;) Z moją byłą tymczasowiczką znalazły skórkę od chleba, zapleśniałą. Siwo się zrobiło w sekundzie :evil_lol: Najlepsza jest Lizka, przez pierwszy tydzień była karmiona siłą kurczaczkiem, żołądeczkami... a teraz się wór rozepchał i dna ni ma- jaki pan taki kram :lol:[/QUOTE] :lol: skąd ja znam awantury o okruszek suchego chleba... przez taką właśnie awanturę był uszkodzony ząb Pepowy :mad: [quote name='Vectra']a jaką Ty karmą karmisz ? idzie mi o dawkowanie .. bo tu też należy w sumie przeliczać ;) np mam joserę i brita care i tam dla staffika wychodzi jakieś 180 - 200 gram , a już np royal canin , dla staffika to 350 gram to jeszcze dalej Wam wyliczę , za joserę ja płace 125 zł/15kg, bez względu na rodzaj karmy , za brita płaciłam 130 zł / 12 kg , a już np RC 4800 - 20kg/215zł <-- taka promocja w klubie hodowców :diabloti: te trzy karmy , są tak serio na bardzo wyrównanym poziomie , dawkowanie i cena bardzo różna .. przy czym Klamka i Franek nie są w stanie zjeść 350gram karmy , czyli nie dojadają , te niecałe 200 gram , są w stanie zjeść z odpowiednimi dodatkami oczywiście nie trzeba karmić paścią z marketów , bo one wcale tanio nie wychodzą - patrz dawkowanie , plus trzeba suplementować i pewno dodatków moc dać ;) można znaleźć przyzwoite karmy , w dobrych cenach , przy kliku psach , co za tym idzie wiekszych zamówieniach , sklepy dają duże upusty , ja mam i 40 zł taniej na worku - co przy zamówieniu 4 worków , daje niezłą sumkę - na rozkurz :evil_lol:[/QUOTE] teraz żarły acane lamb&apple, wcześniej trovet - niestety ja mam ograniczone pole wyboru bo Luna się po wszelakich karmach drapie - nie wiem nawet jakie ich dawkowanie Quote
zerduszko Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='malawaszka']teraz żarły acane lamb&apple, wcześniej trovet - niestety ja mam ograniczone pole wyboru bo Luna się po wszelakich karmach drapie - nie wiem nawet jakie ich dawkowanie[/QUOTE] Ona (znaczy Luna i moja) są chyba z jednego targu ;) Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='zerduszko']Ona (znaczy Luna i moja) są chyba z jednego targu ;)[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
lolka75 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 na moje w tabelce jest 350 gram a ja daje tak gora 200 n leb....zalezy jaki dzien i zalezy co robily.... takze caly worek starcza mi na troszke ponad miesiac. A karmie RC light i za wor place 58 euro. A wszystko to pisze zeby Cie Wasiu zachecic do sprowadzenia sobie pieknego, duzego a co za tym idzie prawdziwego psa:loveu: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='lolka75']na moje w tabelce jest 350 gram a ja daje tak gora 200 n leb....zalezy jaki dzien i zalezy co robily.... takze caly worek starcza mi na troszke ponad miesiac. A karmie RC light i za wor place 58 euro. A wszystko to pisze zeby Cie Wasiu zachecic do sprowadzenia sobie pieknego, duzego a co za tym idzie prawdziwego psa:loveu:[/QUOTE] hahahha no nie zachęciłaś mnie tą ceną karmy :evil_lol: pies prawdziwy będzie, ale jak przyjdzie czas - przede wszystkim jak ogrodzimy działkę bo niech mi się trafi Jaś wędrowniczek i co wtedy? :mad: Quote
Vectra Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ja też mam mimo wszystko ograniczone - Ajda , alergik - Mania , alergik - Klamka i Franek , francuskie podniebienie - lalka na karmach dla grubasów w związku z powyższym , mój przedpokój wygląda jak sklep zoologiczny , bo każde żre co innego ... po tym bricie care z rybką , Mania się nie drapie :) długo się kręciłam dookola tej karmy , z racji że ten zwykły brit to szajs .. ale ten care , całkiem ciekawy ... nic się nie dzieje ... po RC 4800 , po dwóch kolacjach , miała bagno w uszach :diabloti: teraz leci bez specyfików antyhistaminowych , odstawiona laveta .. łapków też nie liże , oczki się nie glucą jedyna wada , ta karma śmierdzi ryba , na co Franciszek chodzi zniesmaczony i prycha jak Marysia jest po kolacji :evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='Vectra']Ja też mam mimo wszystko ograniczone - Ajda , alergik - Mania , alergik - Klamka i Franek , francuskie podniebienie - lalka na karmach dla grubasów w związku z powyższym , mój przedpokój wygląda jak sklep zoologiczny , bo każde żre co innego ... po tym bricie care z rybką , Mania się nie drapie :) długo się kręciłam dookola tej karmy , z racji że ten zwykły brit to szajs .. ale ten care , całkiem ciekawy ... nic się nie dzieje ... po RC 4800 , po dwóch kolacjach , miała bagno w uszach :diabloti: teraz leci bez specyfików antyhistaminowych , odstawiona laveta .. łapków też nie liże , oczki się nie glucą jedyna wada , ta karma śmierdzi ryba , na co Franciszek chodzi zniesmaczony i prycha jak Marysia jest po kolacji :evil_lol:[/QUOTE] to ten salmon&potato? Luna tego żreć nie chciała :angryy: ta acana z jabłkiem jest jedyna karmą która Luna je bez dodawania pierdół typu pasztet Quote
Vectra Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 tak ten salomon .. Franca jada tylko karmy które nie pachną i to tylko z dodatkami typu pasztet :diabloti: teraz im kupie to Sklep Magnusson.com.pl bo dostałam próbkę i żarł Franek z apetytem jak nie on :diabloti: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='Vectra']tak ten salomon .. Franca jada tylko karmy które nie pachną i to tylko z dodatkami typu pasztet :diabloti: teraz im kupie to Sklep Magnusson.com.pl bo dostałam próbkę i żarł Franek z apetytem jak nie on :diabloti: boszz a co to za nowinki znowu? ronione z tych szwedzkich puszek sprzed trzystu lat? :evil_lol: Quote
eria Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='malawaszka']boszz a co to za nowinki znowu? ronione z tych szwedzkich puszek sprzed trzystu lat? :evil_lol:[/QUOTE] eee spoko tylko 26 lat :evil_lol::evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='eria']eee spoko tylko 26 lat :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] a to luzik - można szamać :evil_lol: Quote
weszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Uuuu temat karm to temat rzeka ;) i generalnie temat psich zakupów. Mnie największą radochę sprawia buszowanie po psich sklepach i kupowanie pierdół bardziej lub mniej potrzebnych - jak sobie coś kupię to nie ma takiej radochy :smile: U mnie tez każda je co innego bo i rozpiętość wiekowa poważna - Sympa Hill's Senior Light, Dirki Bozita Original XL, Vesper Happy Dog Maxi Junior. Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='weszka']Uuuu temat karm to temat rzeka ;) i generalnie temat psich zakupów. Mnie największą radochę sprawia buszowanie po psich sklepach i kupowanie pierdół bardziej lub mniej potrzebnych - jak sobie coś kupię to nie ma takiej radochy :smile: U mnie tez każda je co innego bo i rozpiętość wiekowa poważna - Sympa Hill's Senior Light, Dirki Bozita Original XL, Vesper Happy Dog Maxi Junior. haha temat rzeka, który powraca jak bumarang po kazdym skończonym worku :evil_lol: bo np ta acana była OK ale kuipłam ją wtedy w super promocji - 18 kg kosztowało koło 160 zł a tak jak patrzę to kosztuje co najmniej 220 :angryy: to przesada, no ale... biznes is biznes... Quote
weszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='malawaszka']haha temat rzeka, który powraca jak bumarang po kazdym skończonym worku :evil_lol: [/QUOTE] Noo czyli u mnie dość często :diabloti: Ledwo wory otworzę i już ich nie ma :roll: Quote
Vectra Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 ja to tylko raz przeżyłam zawał po zamówieniu karmy , akurat ten kryzys się wkradł i euro poszło do góry , co za tym idzie wsio zdrożało .. wtedy dawałam best choice , z klubu hodowców zamawiałam 20 kilowe wory w bardzo dobrej cenie , bo ok 140 zł .. zamawiałam zawsze 5-6 workow ... pani mi powiedziała że karma nieznacznie zdrożała - to ok .. ale jak przyjechał kurier i podal mi kwote do zapłaty , to zemdlałam prawie , bo ze 140 zł , karma podrożała na 220 , zamiast mi 20kilowych przysłali 15 kilowe ... i tak skończyła się moja przygoda z olino :evilbat: Quote
Recommended Posts