Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']no właśnie te ilości karmy zjadanej itd sprawiają że zastanawiam się czy stać mnie na więcej psów w tym większych :shake: zwłaszcza przy leczeniu Pepy :shake:[/QUOTE]

ale z tego co ja widze to u mnie tak szybko zarcie nie znika.... jak dawalam wedlug tabelki na worku z zarciem to byly tluste. Tetraz daje prawie polowe tego i sa w super kondycji. Znaczy Miska jeszcze nie...ale pracujemy nad tym:roll:.
Czesto wieksze psiaki wcale tak duzo nie jedza.... chyba ze chcesz kupic labka:evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']na to tbelkowe dawkowanie to ja nigdy nie patrzyłam - widzę kiedy psy są najedzone wsam raz[/QUOTE]
Niemożliwością jest zobaczyć moje kundle najedzone :angryy: a jedna dostaje 50% więcej niż pisze na opakowaniu. Jak Ty to robisz?? :lol:

Posted

zawsze pozostaje puffi z biedronki :evil_lol: ;)
samo żywienie nie kosztuje dużo , najdrożej jak chorują , dodatkowe jakieś żarcia , suplementy wymyślne ...
w sumie też się nie stosuje do tabelek .. Ajda na tabelce , to wyglądała jak wydra , dostaje karme energetyczną i tak podwójną porcje :diabloti: Franek i Klamka to sypie do oporu w miski ... jedzą raz przez dwa dni , czasem trzy , a niekiedy wsio wciągną
Jedynie Lala dostaje tabelkowo i pięknie wygląda ,,
U mnie najwięcej i najdrożej , to te dwa niejadki Franek i Klamka :mad: bo non stop kolor muszę zmieniać karmy , puszeczki i dosmamczacze kombinować , cudować

Może i idzie na to kasy , ale tak z drugiej strony , gdyby ich nie było .. to jaki sens pracować ;)
I pewno można by to taniej opędzić , w sumie dla własnego fiku miku się szuka ujścia pieniędzy w sklepach dla psow :evil_lol: zabaweczka , kolejna smyczka , a to nowa puszeczka inny specyfik , ja i tak mam spore zniżki :)

Posted

[quote name='zerduszko']Niemożliwością jest zobaczyć moje kundle najedzone :angryy: a jedna dostaje 50% więcej niż pisze na opakowaniu. Jak Ty to robisz?? :lol:[/QUOTE]

Pepa jaby nie była najedzona to powiedziałaby mi to - mówiła by to tak długo aż nie dostałaby jeść :lol: co oczywiście nie oznacza, że jakbym jej dała to by nie zjadła - owszem bardzo chętnie, a Luna - to ptaszek - od kilku dni nie jada śniadań tylko same kolacje :lol:

Posted

[quote name='Vectra']
Może i idzie na to kasy , ale tak z drugiej strony , gdyby ich nie było .. to jaki sens pracować ;)
I pewno można by to taniej opędzić , w sumie dla własnego fiku miku się szuka ujścia pieniędzy w sklepach dla psow :evil_lol: zabaweczka , kolejna smyczka , a to nowa puszeczka inny specyfik , ja i tak mam spore zniżki :)[/QUOTE]

hihi i tu masz rację, tylko problem że mnie w tej chwili nie zbywa... mam drugą oprócz psów studnię bez dna :lol: czasem czuję się jak chora psychicznie jak oglądam śliczne obróżki i tłumaczę sobie w głowie, że przeciez po łakach i tak bez niczego biegają :evil_lol:

no własnie niekoniecznie chciałabym zeby moje psy jadły puffi z biedronki - nie jestem też zwolennikiem karmienia najdroższymi karmami bo nie sądzę, żeby były najlepsze i w ogóle...

Posted

[quote name='malawaszka']Pepa jaby nie była najedzona to powiedziałaby mi to - mówiła by to tak długo aż nie dostałaby jeść :lol: co oczywiście nie oznacza, że jakbym jej dała to by nie zjadła - owszem bardzo chętnie, a Luna - to ptaszek - od kilku dni nie jada śniadań tylko same kolacje :lol:[/QUOTE]
A Ty myślisz, ze moja sprzeciwu nie wnosi? Drze tego ryja, a ma co ;) Tylko, ze ona będzie jadła i rzygała, jadła..... i tak w koło. Wór karmy na jedno posiedzenie by poszedł ;)
Z moją byłą tymczasowiczką znalazły skórkę od chleba, zapleśniałą. Siwo się zrobiło w sekundzie :evil_lol:
Najlepsza jest Lizka, przez pierwszy tydzień była karmiona siłą kurczaczkiem, żołądeczkami... a teraz się wór rozepchał i dna ni ma- jaki pan taki kram :lol:

Posted

a jaką Ty karmą karmisz ? idzie mi o dawkowanie .. bo tu też należy w sumie przeliczać ;)
np mam joserę i brita care i tam dla staffika wychodzi jakieś 180 - 200 gram , a już np royal canin , dla staffika to 350 gram

to jeszcze dalej Wam wyliczę , za joserę ja płace 125 zł/15kg, bez względu na rodzaj karmy , za brita płaciłam 130 zł / 12 kg , a już np RC 4800 - 20kg/215zł <-- taka promocja w klubie hodowców :diabloti:

te trzy karmy , są tak serio na bardzo wyrównanym poziomie , dawkowanie i cena bardzo różna .. przy czym Klamka i Franek nie są w stanie zjeść 350gram karmy , czyli nie dojadają , te niecałe 200 gram , są w stanie zjeść z odpowiednimi dodatkami

oczywiście nie trzeba karmić paścią z marketów , bo one wcale tanio nie wychodzą - patrz dawkowanie , plus trzeba suplementować i pewno dodatków moc dać ;)
można znaleźć przyzwoite karmy , w dobrych cenach , przy kliku psach , co za tym idzie wiekszych zamówieniach , sklepy dają duże upusty , ja mam i 40 zł taniej na worku - co przy zamówieniu 4 worków , daje niezłą sumkę - na rozkurz :evil_lol:

Posted

[quote name='zerduszko']A Ty myślisz, ze moja sprzeciwu nie wnosi? Drze tego ryja, a ma co ;) Tylko, ze ona będzie jadła i rzygała, jadła..... i tak w koło. Wór karmy na jedno posiedzenie by poszedł ;)
Z moją byłą tymczasowiczką znalazły skórkę od chleba, zapleśniałą. Siwo się zrobiło w sekundzie :evil_lol:
Najlepsza jest Lizka, przez pierwszy tydzień była karmiona siłą kurczaczkiem, żołądeczkami... a teraz się wór rozepchał i dna ni ma- jaki pan taki kram :lol:[/QUOTE]

:lol: skąd ja znam awantury o okruszek suchego chleba... przez taką właśnie awanturę był uszkodzony ząb Pepowy :mad:

[quote name='Vectra']a jaką Ty karmą karmisz ? idzie mi o dawkowanie .. bo tu też należy w sumie przeliczać ;)
np mam joserę i brita care i tam dla staffika wychodzi jakieś 180 - 200 gram , a już np royal canin , dla staffika to 350 gram

to jeszcze dalej Wam wyliczę , za joserę ja płace 125 zł/15kg, bez względu na rodzaj karmy , za brita płaciłam 130 zł / 12 kg , a już np RC 4800 - 20kg/215zł <-- taka promocja w klubie hodowców :diabloti:

te trzy karmy , są tak serio na bardzo wyrównanym poziomie , dawkowanie i cena bardzo różna .. przy czym Klamka i Franek nie są w stanie zjeść 350gram karmy , czyli nie dojadają , te niecałe 200 gram , są w stanie zjeść z odpowiednimi dodatkami

oczywiście nie trzeba karmić paścią z marketów , bo one wcale tanio nie wychodzą - patrz dawkowanie , plus trzeba suplementować i pewno dodatków moc dać ;)
można znaleźć przyzwoite karmy , w dobrych cenach , przy kliku psach , co za tym idzie wiekszych zamówieniach , sklepy dają duże upusty , ja mam i 40 zł taniej na worku - co przy zamówieniu 4 worków , daje niezłą sumkę - na rozkurz :evil_lol:[/QUOTE]

teraz żarły acane lamb&apple, wcześniej trovet - niestety ja mam ograniczone pole wyboru bo Luna się po wszelakich karmach drapie - nie wiem nawet jakie ich dawkowanie

Posted

[quote name='malawaszka']teraz żarły acane lamb&apple, wcześniej trovet - niestety ja mam ograniczone pole wyboru bo Luna się po wszelakich karmach drapie - nie wiem nawet jakie ich dawkowanie[/QUOTE]
Ona (znaczy Luna i moja) są chyba z jednego targu ;)

Posted

na moje w tabelce jest 350 gram a ja daje tak gora 200 n leb....zalezy jaki dzien i zalezy co robily.... takze caly worek starcza mi na troszke ponad miesiac. A karmie RC light i za wor place 58 euro.

A wszystko to pisze zeby Cie Wasiu zachecic do sprowadzenia sobie pieknego, duzego a co za tym idzie prawdziwego psa:loveu:

Posted

[quote name='lolka75']na moje w tabelce jest 350 gram a ja daje tak gora 200 n leb....zalezy jaki dzien i zalezy co robily.... takze caly worek starcza mi na troszke ponad miesiac. A karmie RC light i za wor place 58 euro.

A wszystko to pisze zeby Cie Wasiu zachecic do sprowadzenia sobie pieknego, duzego a co za tym idzie prawdziwego psa:loveu:[/QUOTE]

hahahha no nie zachęciłaś mnie tą ceną karmy :evil_lol: pies prawdziwy będzie, ale jak przyjdzie czas - przede wszystkim jak ogrodzimy działkę bo niech mi się trafi Jaś wędrowniczek i co wtedy? :mad:

Posted

Ja też mam mimo wszystko ograniczone
- Ajda , alergik
- Mania , alergik
- Klamka i Franek , francuskie podniebienie
- lalka na karmach dla grubasów
w związku z powyższym , mój przedpokój wygląda jak sklep zoologiczny , bo każde żre co innego ...

po tym bricie care z rybką , Mania się nie drapie :) długo się kręciłam dookola tej karmy , z racji że ten zwykły brit to szajs .. ale ten care , całkiem ciekawy ... nic się nie dzieje ... po RC 4800 , po dwóch kolacjach , miała bagno w uszach :diabloti: teraz leci bez specyfików antyhistaminowych , odstawiona laveta .. łapków też nie liże , oczki się nie glucą
jedyna wada , ta karma śmierdzi ryba , na co Franciszek chodzi zniesmaczony i prycha jak Marysia jest po kolacji :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']Ja też mam mimo wszystko ograniczone
- Ajda , alergik
- Mania , alergik
- Klamka i Franek , francuskie podniebienie
- lalka na karmach dla grubasów
w związku z powyższym , mój przedpokój wygląda jak sklep zoologiczny , bo każde żre co innego ...

po tym bricie care z rybką , Mania się nie drapie :) długo się kręciłam dookola tej karmy , z racji że ten zwykły brit to szajs .. ale ten care , całkiem ciekawy ... nic się nie dzieje ... po RC 4800 , po dwóch kolacjach , miała bagno w uszach :diabloti: teraz leci bez specyfików antyhistaminowych , odstawiona laveta .. łapków też nie liże , oczki się nie glucą
jedyna wada , ta karma śmierdzi ryba , na co Franciszek chodzi zniesmaczony i prycha jak Marysia jest po kolacji :evil_lol:[/QUOTE]

to ten salmon&potato? Luna tego żreć nie chciała :angryy: ta acana z jabłkiem jest jedyna karmą która Luna je bez dodawania pierdół typu pasztet

Posted

[quote name='Vectra']tak ten salomon .. Franca jada tylko karmy które nie pachną i to tylko z dodatkami typu pasztet :diabloti:

teraz im kupie to Sklep Magnusson.com.pl

bo dostałam próbkę i żarł Franek z apetytem jak nie on :diabloti:

boszz a co to za nowinki znowu? ronione z tych szwedzkich puszek sprzed trzystu lat? :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']boszz a co to za nowinki znowu? ronione z tych szwedzkich puszek sprzed trzystu lat? :evil_lol:[/QUOTE]
eee spoko tylko 26 lat :evil_lol::evil_lol:

Posted

Uuuu temat karm to temat rzeka ;) i generalnie temat psich zakupów. Mnie największą radochę sprawia buszowanie po psich sklepach i kupowanie pierdół bardziej lub mniej potrzebnych - jak sobie coś kupię to nie ma takiej radochy :smile:
U mnie tez każda je co innego bo i rozpiętość wiekowa poważna - Sympa Hill's Senior Light, Dirki Bozita Original XL, Vesper Happy Dog Maxi Junior.

Posted

[quote name='weszka']Uuuu temat karm to temat rzeka ;) i generalnie temat psich zakupów. Mnie największą radochę sprawia buszowanie po psich sklepach i kupowanie pierdół bardziej lub mniej potrzebnych - jak sobie coś kupię to nie ma takiej radochy :smile:
U mnie tez każda je co innego bo i rozpiętość wiekowa poważna - Sympa Hill's Senior Light, Dirki Bozita Original XL, Vesper Happy Dog Maxi Junior.

haha temat rzeka, który powraca jak bumarang po kazdym skończonym worku :evil_lol: bo np ta acana była OK ale kuipłam ją wtedy w super promocji - 18 kg kosztowało koło 160 zł a tak jak patrzę to kosztuje co najmniej 220 :angryy: to przesada, no ale... biznes is biznes...

Posted

[quote name='malawaszka']haha temat rzeka, który powraca jak bumarang po kazdym skończonym worku :evil_lol: [/QUOTE]

Noo czyli u mnie dość często :diabloti: Ledwo wory otworzę i już ich nie ma :roll:

Posted

ja to tylko raz przeżyłam zawał po zamówieniu karmy , akurat ten kryzys się wkradł i euro poszło do góry , co za tym idzie wsio zdrożało ..
wtedy dawałam best choice , z klubu hodowców zamawiałam 20 kilowe wory w bardzo dobrej cenie , bo ok 140 zł .. zamawiałam zawsze 5-6 workow ... pani mi powiedziała że karma nieznacznie zdrożała - to ok .. ale jak przyjechał kurier i podal mi kwote do zapłaty , to zemdlałam prawie , bo ze 140 zł , karma podrożała na 220 , zamiast mi 20kilowych przysłali 15 kilowe ... i tak skończyła się moja przygoda z olino :evilbat: